Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 1 misafir
7057
Cevap
327106
Tıklama
41
Öne Çıkarma
Steam Deck [ANA KONU]
X
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

SSS gibi bir şey hazırlamak istedim. Aklıma geldikçe eklemek istediklerimi editlerim.

> SteamOS üzerinden Steam dışı oyunlar nasıl oynanır?
Yoruma Git
Yorumun Devamı Quirah - 2 yıl +24
Kimse konusunu açmayınca ben başlattım. Meraklıları konuya doluşabilir.
Yoruma Git
Yorumun Devamı XanthiN - 3 yıl +18
Alınmaz. Biz 100 kişi gelmiş burada felsefe yapıyoruz.
Yoruma Git
Guhong01 - 10 ay +14
X
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Kimse konusunu açmayınca ben başlattım. Meraklıları konuya doluşabilir.



H
3 yıl
Yarbay

Konu hayırlı olsun. Cihaz baya ilgi çekici. Umarım Valve donanım tedariğini ve uygulama optimizasyonu işini de hallederde unutulan bir cihaz olmaz.



V
3 yıl
Yarbay

D
3 yıl
Yarbay

Donanımı yeterli değil, yeni nesil oyunlar çıkınca gözden düşecektir ama fazla bir beklentisi olmayan veya basit grafikli oyunları tercih edenler için iyi bir cihaz sayılabilir. M1 tarzında bir işlemci lazım bu tür cihazlara.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Binbaşı

Ben bu cihazın tutacağını pek sanmıyorum. Bu da Gamepad olayına dönecekmiş gibi geliyor bana. Sonra 400 dolarlık cihazları 100 dolardan satarlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
3 yıl
Yarbay

Tek istegim 1080p olmasi ve biraz daha hafif olmasi. Hafiflik hadi neyse de 1080p sart bence. 3 inclik telefonda 720p ekran kullaniyorum, ancak yeterli geliyor. Youtube videolarini 480p'de aciyor mesela otomatik, goruntu camur gibi oluyor, 720'ye geciyorum her seferinde.

Yeni oyunlar falan da umrumda degil acikcasi. Forza 5'i, Control'u falan dusuk ayarlarda 30 FPS alacagima PC'de buyuk erkanda zevk ala ala oynarim. Steam'in %80'i eski oyunlar, 95'i indie oyunlar zaten. Onlar da mukemmel uyuyor bu alete. Ve emulatorler. Emulatorler GPU'dan ziyade CPU istedigi icin cozunurluk sorun olmaz fazla.

720p'ye katlanabilecegimi zannetmiyorum malesef. Keske 1080p olsaydi. Yeni surumunu beklemek gerekecek ama hem onda cozunurluk artiracaklari dusuk ihtimal hem de ilk versiyonu bile 2 yildan once gelmez buraya. Amazon'dan falan satsa da o sekilde alabilsek bari.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

R
3 yıl
Yarbay

Heyecanla bekliyorum bu cihazı. 720p olması muhtemelen performans’tan dolayı. İlk incelemelere bakıp karar vereceğim çünkü en önemli “deal breaker” çözünürlük gibi(Türkçe’de ne denir emin olamadım)

Sürekli seyahat halindeyim işimden dolayı. Evde PC ya da GeForce Now üzerinden oynadığım oyunlara zaman zaman 10 gün sonra tekrar açıp bakabiliyorum. Çoğu otelde ya da yerde yüksek internet hızı olmadığı için GeForce Now gibi alternatifler çözüm olmuyor. Laptop almak da istemiyorum, sonuçta tatmin edecek bir cihaz 50 bin liraları buluyor. Gözü karartıp o paraları ödemeyi göze alsam da zaten ağır olan valizimde ekleyeceği ekstra alan ve ağırlık yine mantıksız hale getiriyor.

Eğer bu cihaz 600 dolar gibi bir ücretle tatmin edici bir sonuç verirse imkanları zorlayıp direk alırım. Sonuçta bu evde 70 inç TV’si karşısında konsol ya da PC ile oyun oynayan adamlar ya da cep telefonu üzerinden oyun oynayan gençlere alternatif bir cihaz sayılmaz. Herkes her cihazı almalı ya da her cihaz herkesin alabileceği seviyede fiyatta olmalı diye düşünmezsek ben başarılı olacağını düşünüyorum. Sonuçta piyasada el konsolları var ama benim gibi binlerce lira cihaza özel oyunlara harcamak istemeyen, halihazırda oynamayı bekleyen bir dolu oyunu olan kişiler için piyasadaki bir boşluğu dolduracaktır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Teğmen

Açıkçası ben f/p cihazı olduğunu düşünüyorum çünkü ne yurtdışında ne de Turkiye de 550 dolara böyle ekran kartlı bir laptop yok, zaten masaüstü pc toplayınca da ayni fiyata geliyor monitör falan dahil olursa.
Şahsen ben geleceğin bulut teknolojisine iyice yaklaştığını düşünüyorum, çağımız artık internet çağı ve ekran kartı sorunlarını düşünürsek sektör iyice evrildi. Bu hem ekran kartı üreticileri hem de oyuncular için bence mantıklı. Steam deck ise bulut için çok uygun bir cihaz. Bence valve bunu da düşünerek yapmış olabilir bu cihazı. Gnow ve gpass oyunları steamdeck ile halihazırda oynanabilecek.
Bu cihazın sadece oyun değil ayriyeten pc özelliği de var ve monitör ve klavye takılınca pc oluyor. Şahsen mühendislik uygulamaları için yeterli bir donanıma sahip olduğunu da düşünüyorum ben.

Sonuç olarak üstteki beklentilerimi karşıladığı için şahsen imkân dahilinde alırdım ben. Benlik bir cihaz olmuş.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Teğmen

Apple da yapsa şöyle birşey. Koysa M1'i.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
3 yıl
Yarbay

Cihaz f/p, microsd desteği olması çok güzel, bir de android için olan mobil oyunlar da desteklenirse çok iyi olur diye düşünüyorum.



V
3 yıl
Yarbay

Steam Deck’e, SteamOS yüklenecek olması bunu baya avantajlı hale getiriyor. Konsol mantığına yaklaştırıyor. Bu sayede daha kolay ve sorunsuz kullanılabilecek. Aç, direkt oyununu oyna mantığında. Bu yönüyle Mac’e benzettim. Arada parazit yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
3 yıl
Yarbay

Bu sefer Capcom kanalından resmi oynanış videosu geldi.

-----

Devil May Cry 5 - Steam Deck Gameplay

https://www.youtube.com/watch?v=vy_XM4jl86s


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 yıl
Yarbay

Arkadaşlar bu cihaz Tr'de satılacak mı acaba? ön sipariş vermek istedim, ülkenizden verilemiyor hatası aldım, cihazı almayı düşünüyorum.



O
3 yıl
Yarbay

çıksın ps5 i satıp bunu alacam god of war 4 oynayayım da



V
3 yıl
Yarbay

Valve, Half Life 3 Yerine Steam Deck'e Odaklanıyor

< Resime gitmek için tıklayın >

Valve News Network'ten Tylver McVicker, yeni bir videoda, şu anda Half-Life 2: Episode Two'nun devamının geliştirilmediğini bildirdi. 
 
McVicker konu hakkında şunları söyledi: "Şu anda donanım için özel olarak tasarlanmış birkaç yazılım parçası dışında herhangi bir şey üzerinde çalışan ekip bulunmuyor. Valve şu anda Steam Deck konsolunu çıkarmaya çalışıyor.
 
McVicker, Half-Life 3 yerine Citadel adlı ayrı bir proje üzerinde çalışıldığını bildiriyor. Belirtilene göre Citadel'in oyun mekaniği Steam Deck'e uygun olacak. Yani oyun, gerek kontrolleri gerekse mekanikleri ile tamamen Steam Deck'e uyumlu şekilde piyasaya sürülecek. Kısacası Valve, Steam Deck'in neler yapabileceğini en iyi şekilde sergilemek için bu yapım üzerinde çalışıyor."
 
Steam Deck, en yeni AAA oyunlarını bile çalıştırabilen güçlü bir taşınabilir bilgisayar olarak tanımlanıyor. Steam Deck, Linux tabanlı SteamOS yazılımına sahip olacak ve oyuncuların Steam oyun kitaplıklarına ve platformun tüm özelliklerine erişim sağlamasına olanak tanıyacak.

https://www.youtube.com/watch?v=-rhLPB0UuyI
https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Valve_Half_Life_3_Yerine_Steam_Decke_Odaklaniyor-112173.htm



U
3 yıl
Yüzbaşı

Grafik gücünün 1050 ti gücünde olduğundan bahsediliyor çoğu kaynakta videoda yer alan oynanışta muhtemelen 60fps sabit ancak daha güçlü oyunlarda nasıl bir performans sergiliyor çok merak ediyorum. Mesela GTA 5 60 fps oynatabilecek mi ya da daha ileri gidersek Cyberpunk 30fps





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Tosbağa Yoshi -- 9 Aralık 2021; 4:52:36 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Venomstr
X
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

R
3 yıl
Yarbay

Öyle bir beklentisi olan var mıydı bilmiyorum ama söz verdikleri gibi elimizdeki tüm kütüphaneyi kabul edilebilir seviyede oynatabilecek bir cihaz ortaya çıkarırlarsa kimsenin umursayacağını zannetmiyorum exclusive oyunları.




Bu mesajda bahsedilenler: @XanthiN
D
3 yıl
Yarbay

Trye gelse switchi satıp alırdım valla, switche oyun almak imkansız hale geldi benim için, steamde o kadar oyun varken elde oynamak güzel olurdu