Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
18
Cevap
561
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Snapdragon 8 Gen 4 nedeniyle pil kapasiteleri artabilir
D
2 hafta
Binbaşı
Konu Sahibi

Snapdragon 8 Gen 4 nedeniyle pil kapasiteleri artabilir
Qualcomm'un, yılın sonlarında çıkacak olan Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisi, TSMC'nin en gelişmiş üretim süreci 3nm (N3E) ile üretilecek olmasına rağmen yüksek güç tüketimine sahip olabilir.



Sızıntılarıyla meşhur Digital Chat Station'ın iddiasına göre, yeni amiral gemisi telefonlar bu güç tüketimi artışını telefi etmek için 5500 mAh batarya kapasiteleriyle gelebilir. Kaynağın iddiasına göre en az üç amiral gemisi 5500 mAh kapasiteli pil ile gelecek. Digital Chat Station aynı zamanda son zamanlarda yaygınlaşan yüksek enerji yoğunluğuna sahip bataryaların geliştirildiğinden de bahsediyor. Bu sayede fiziksel olarak piller büyümeden kapasitelerde artış gerçekleşecek gibi görünüyor.



Snapdragon 8 Gen 4 nedeniyle pil kapasiteleri artabilir



Qualcomm, yüksek performansa odaklanmış olabilir



Qualcomm, yeni yonga setinde yeni Oryon çekirdekleriyle rakipsiz tek ve çok çekirdek performansı sunmak istediğinden güç tüketiminin artmasına izin vermesi söz konusu olabilir. Daha önce Snapdragon 8 Gen 4'ün 4 GHz saat hızıyla test edildiği hatta 4.3 GHz hızlara ulaşabildiği ortaya çıkmıştı. İşlemcinin bu saat hızlarına çıkıp çıkmayacağı belli olmasa da, eğer gerçekleşirse daha büyük buhar odaları gibi soğutma sistemlerine ihtiyaç duyulabilir. 



Ayrıca Bkz.Samsung, ABD’den 6,4 milyar dolar doğrudan çip desteği aldı



Bunun yanında Snapdragon 8 Gen 4'ün 2 + 6 çekirdek dizilimiyle geleceği ve Dimensity 9300 gibi verimlilik çekirdeklerine sahip olmayacağı iddia ediliyor. Artan enerji tüketimine bu tercihin sebep olması mümkün. İşlemcinin Ekim ayında tanıtlması bekleniyor, dolayısıyla bu iddialara şimdilik şüpheyle yaklaşmakta fayda var.



 




Kaynak:https://wccftech.com/snapdragon-8-gen-4-flagships-featuring-large-batteries-due-to-high-power/

 Haberi Portalda Gör

Qualcomm önümüzdeki sene benchmarklar'da hem Apple hem de MediaTek'in önünde 1. sırada yer almak istediği için verimlilik çekirdekleri olmadan işlemci gelişt...
Yoruma Git
Yorumun Devamı robot4.0 - 2 hafta +14
B
2 hafta
Yüzbaşı

V
2 hafta
Er

Patron çıldırdı ??




R
2 hafta
Çavuş

Qualcomm önümüzdeki sene benchmarklar'da hem Apple hem de MediaTek'in önünde 1. sırada yer almak istediği için verimlilik çekirdekleri olmadan işlemci geliştirmiş. Haliyle full performans çekirdeğinden oluşan işlemci Whatsapp'da mesajlaşırken bile video izlermiş gibi enerji tüketecek ve sürekli ısı üretecek. Çip sürekli ısıya maruz kaldığı için de erkenden yanacak ve bozulacak. Çok yazık gerçekten...



Bu mesaja 1 cevap geldi.
4
2 hafta
Yarbay

Milyonda sıfır bi ihtimal şuanki haliyle.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Beratt06
K
2 hafta
Binbaşı

Qualcomm, Apple'ın M serisi işlemcisini geliştiren mühendisleri transfer etti.

Snapdragon Elite X az çok fikir verebilir size.




Bu mesajda bahsedilenler: @4S14N_HUNT3R
A
2 hafta
Moderatör

Bu işlemcilerle çok iyi dizüstü olur ama ne yazık ki yeterli uygulama desteği yok.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
2 hafta
Yarbay

Snapdragon işlemcisi telefonlara gelmesin. Yıllardır aynı sorun bir gram ilerleme yok. Cihazlarda aşırı ısınma yapıyor.




D
2 hafta
Yarbay

Qualcomm gibi bir firma prestijinden ödün verip de "yüksek güç tüketimi" diye başlık açtıracak... Rüyamda görsem inanmam, emin olun eskisinden bile iyi olur




F
2 hafta
Yüzbaşı

Apple a17 gibi yapmasınlar da, varsın performansı uçuk olmasın.




A
2 hafta
Binbaşı

Verimlilik çekirdeği dediğin şey daha birkaç senedir hayatımızda var. frekanslar zaten sürekli olarak en yüksekte çalışmazlar. qualcomm uzun zamandır özelleştirilmiş işlemci kullanmıyor ancak sd800 dönemlerinde her çekirdeği kendine özel frekans değerlerinde çalışacak şekilde optimize eder gerekmedikçe diğer 3 çekirdeği düşük frekansta tutarak tek çekirdekle de çalışmı modeller üretmişti.

tek çekirdeği daha büüyk alan kaplayacak şekilde tasarlanmışsa zar alanını büyütmemek için verimlilik çekirdeği koymamış olabilir. işlemci çıkmadan bilemeyiz ne kadar sürede eskiyeceğini. apple çiplerinde de verimlilik çekirdekleri yok. 2+6 tasarımında gelecek. tamamı yüksek performanslı 8 çekirdek bulunmuyor yani.





Bu mesajda bahsedilenler: @robot4.0
C
2 hafta
Yüzbaşı

Allah aşkına beyler, Snapdragon 8 Gen 3 kötü bir işlemci mi? Yapamadığı, teklediği, tek bir iş dahi var mı? Yok. O zaman ne gerek var bu işe? Güç tüketimi ve sıcaklık artacağına, varsın performans %10-15 artsın ama tam aksine pil tüketimi düşsün. Verimliliğe uğraşacaklarına zaten yeterince iyi olan performansa takılmışlar. Umarım Qualcomm böyle bir hata yapmaz. Bir günde 2 kez şarja taktığınız, aşırı ısınan ve ağır bir telefon taşımak mı istersiniz yoksa şarjı 1.5 gün giden, buz gibi çalışan, hafif bir telefon mu? Tercih sizin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 17 Nisan 2024; 23:23:41 >


N
2 hafta
Yüzbaşı

kraldan cok kralcı olanlara bir adet elma şekeri tavsiye ediyorum



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Beratt06
S
2 hafta
Yarbay

Qualcomm un bunu yapmasına gerek yok ki, illa ısı ve sıcaklık ve beraberinde thermal throttle istiyorsa Sd gen 4'ü samsunga ürettirsin...8Gen1 ve 7s gen 1 dr olduğu gibi



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
2 hafta
Yarbay

Adamlar Apple’ı geçebilmek için kafayı sıyırıdılar iyice. Sırf kağıt üzerinde birinci olunca ne olacak? iPhone kullanıcısı kalkıp Android almayacak ki. Bir kere mobil cihazların dünyasına aykırı bir durum bu. Bu cihazların en önemli noktası kaynakları olabildiğince verimli kullanmasıdır. Çünkü bunlar adından da anlaşıldığı üzere “mobil” cihazlardır. Her an yanımızda taşıdığımız için olabildiğince verimli çalışıp bize maksimum kullanım süresini verebilmelilerdir. Performans çekirdeği istediği kadar frekans düşürsün yine de verimlilik çekirdeğinin harcadığı güç seviyesinde çalışamaz.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 hafta
Yüzbaşı

Pil ömrü azalınca soğukta şak diye kapanır bu yongayı kullanan android’ler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
2 hafta
Er

bakalım +gen 1 gen2 gen 3 iyiydi gen 4 te tekrar 888 gen1 gibi ısınan işlemci gelecek gibi.



T
2 hafta
Yarbay

Alınmaz bu serili telefon



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 hafta
Yarbay

Bi zahmet daha yüksek kapasiteli batarya koysunlar artık. 5000'e saplanıp kaldılar. Amiral gemisi diyorsun, batarya cacık. La orta seviye telefonlarda bile 6000, 7000 mah batarya gördük. Yapmayın etmeyin artık.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.