F

Yüzbaşı
13 Nisan 2023
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
375 (Bu ay: 14)
Gönderiler Hakkında
F
2 hafta
Bana hayır diyebilmeyi öğretin..!
Bana hayır diyebilme sanatını kısa ve öz bir şekilde öğretebilecek veya anlatmaya çalışacak bir babayiğit yok mu?
Valla bundan çok çektim,.!

Kendi hattım faturalı. Zaten paket fiyatları arşa çıkmış, tarifemi arttıramıyorum. Şu anda 20 GB limit var. Normalde bana fazlasıyla yetiyor, çünkü eğitim için şehir merkezine gittiğim zamanlar, şehirdeki evde WiFi var. Köye gelince MB hesaplaması yapıyor, salla kazan kovalıyorum. Şu an da paketimin yenilenmesine 16 gün var ve 3 GB kalmış, neredeyse zorunlu olmadıkça harcamamaya çalışıyorum, Neyse...
Bizim dükkanın önündeyim, sandalyede oturmuş E-Kitap okuyorum. Bir arkadaş geldi, köyden biri, benden birkaç yaş küçük. Dedi ki "abi bana İnterneti açsana, instagram dan mesajlara bakıp çıkacam". Hayır diyemedim. Yani bu arkadaş da iyi biri değil, tanıyorum. Açtım İnterneti, şifreyi de anlatamayınca kendim girdim ve bağladım.
İşte o telefonu alınca instagram girdi ve sonra telefonun yüzünü çevirdi. Dedim belki özel konuşmadır, ben de kendi telefonumda boş boş gezmeye başladım, işinin bitmesini bekliyorum ki kapatayım
. Aradan birkaç saniye geçti, Android kullananlar bilebilir, anlık veri akışı özelliğini açıp telefonun bildirim kısmında ne kadar olduğunu anlık yansıtıyor. Bir baktım, bir saniyede 6 mb gidiyor. E benim de içim sıkışıyor, bir şey de diyemiyorum. Neyse dedim.
20 saniye geçti, hala aynı. Benim İnterneti bitirecek galiba, dedim "ne yapıyorsun, bir saniyede 5-6 mb harcıyor telefonun" tam o anda telefonun ekranı gözüktü, son sekmeler kısmında Play store marketi gördüm. Bir şey yükeldiğini anladım, instagram ana ekranına girip "mesaj bekliyorum abi" dedi. E biliyorum yalan söylüyor ama bir şey de diyemiyorum, bir ağırlığım var köyde işte okumuş adam.
Birde "sen telefonu kaça almıştın" diye sordu. Konuyu değiştirip zaman kazanmak istiyor ya, Allahım sana geliyorum! Telefona bakıyorum veri akışın 4-6 m arası değişiyor. Valla için sıkılıyordu. "Zamanında 9k aldım" falan dedim, hine bir soru sordu, hine cevapladım...
En sonunda "valla internetim bitecek, faturalıyım ben kapatayım" dedim, "abi ben de faturalıyım benimki bitti, şehre gidince kalan eski faturalarımı da ödeyecem" diyor bana. Bak sen şuna, hala vakit almaya çalışıyor...
Bir 10 sn daha konuştu, "neyse sen kapat abi" dedi. Ama hala veri akışı feci bende. "tamam" dedim, Ayağa kalkıp birkaç adım atınca "ne yüklüyorsun, bari bitsin öyle kapatayım" dedim, bana dönüm endişelendi, herhalde nasıl anladı diye düşünüyor. Bir şey yüklemiyorum" diye diretince, söyle söyle bir şey yüklüyorsun" dedim. Suçluluk psikolojisi ya, sesini masumane yapmaya çalışıyor, "valla abi bir oyun vardı, onu yüklüyordum" dedi.
Güldüm, ama içümde sinirlerim oynuyor. Gel bari bitsin de öyle git dedim. Geldi hine yanıma oturdu. Play store u açtı, indireceğim oyun 550 mb, %85 e gelmiş bile. Acıdım harcadığı İnternete, dedim bari boşa gitmesin.
"söyleseydin ya oyun yükleyecem, açardım belki" diyince özürler falan diledi. E kardeşim olan olmuş, laf söyleyip öğüt vereyim diye birkaç şey söyledim, bir daha olmasın, yalan söylemeyi gibisinden, baktım beni takmıyor. Teşekkür edip kalktı, "kapatıyorum" deyince, "dur dur, bir ufak işim daha var" dedi. İşte o an hine sinirlerim oynadı. Ulan zaten beni dolandırmışsın, yalan söyleyip iyiliğimi suistimal ediyorsun, hiç mi burnun yanmadı da, sessiz sessiz, enseni kaşıyıp uzaklaşmazsın bre *, diyecektim ki zor durdurdum kendimi.
Oyuna ilk girişte veri bağlantısı gerekiyormuş. Neyse, açık bıraktım. İşi bitince eyvallah falan teşekkür etti, ama oralı olmadım hiç. Sesimi etmedim.

Uzun oldu ama öyle anlatmak istedim. bu olay, yaşadıklarımın hafiflerinnden. Çoğu kez hayır demek istiyorum ama yapamıyorum. Bu olaylarda başı yanan bir tek ben...
Biri yok u bana "şöyle yap, böyle yap" diyecek..?
F
3 ay
Windows 11 23H2 de, görev çubuğunu sağa taşıma
Eski sürümlerde yani 22H2 ve öncelerinde kayıt defteri kullanılarak değiştirilebiliniyormuş. Ama bendeki 23H2.
3. Parti yazılım kullanmadan görev çubuğunu sağa alabilir miyim?
F
5 ay
oyun tavsiyeleri
Merhaba arkadaşlar.

Son zamanlarda birçok youn oynadım. Kendi bildiğim oyun havuzu da bitince forumlarda birçok öneri araştırdım veya aldım. İşin kaçınılmazı, oyun önerileri altında birçok konu başlıkları ve öneriler mevcut. Bunlar arasında siz de kaybolduysanız, size daha öncesinde oynayıp keyif aldığım oyunları paylaşmak istedim.

Yorum, eleştiri ve eğer sizin de beğendiğiniz bir oyun varsa yorumlarda belirtin lütfen!


Dying light 1
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

2015 yılında Techland adlı geliştirici ve yayıncı kuruluşun eseri. Aynı şirket daha öncesinde de benzer mekanikli Dead İsland adlı oyunun yapımcısı. Oyun; açık dünyada, kıyamet sonrası dönemde geçen, birinci şahıs aksiyon hayatta kalma oyunudur. Kendisini geçen sene oynama fırsatı buldum ve biter bitmez serinin diğer oyununu oynadım.
Oyunda daha öncesinde benzerini görmediğim atlamalı zıplamalı parkur mekanikleri var. altınızda öyle bir karakter olunca da koşturamadan duramıyorsunuz. 'Açık' dünya haritsında sanırım isteyip de gidemediğim bir yeri yok.
Hikaye anlamında pek derin bir şeyi yok ama oyunun asıl tutunduğu kısım da bu değil zaten. "Harran" a bir virüs bulaşmış, virüsün tedavisi için gerekli olan bilgiler de bu izole şehirde yaşayan bir yerlide. Sizin de bu evrene girip halkın arasına karışmanız ve bu bilgileri almanız lazım. Bu süreç içerisinde hem Zombilerle hem de yozlaşmış şehir içi gruplarla mücadele etmeniz gerekiyor.
Oyunun 28 saatte bitirmiştim. Eğer oyunu beğenirseniz 2016 da yayınlanmış biir genişleme paketi var. Onu da oynadım ama o 'yaani' dedirtmişti bana.


Dying Light 2 Stay Human


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Hine Techland tarafından 2020 yılında çıkan, Dying light 1 in devam oyunudur. İlk oyundan 20 yıl sonrasında geçiyor. Şöyle söyleyeyim, Hikaye açısından neredeyse birbirinden bağımsız oyunlar. İlk oyunu oynamasanız bile ikinci oyunu oynayabilirsiniz. Kimi otoritelere göre ilk oyun daha iyi ama bana kalırsa ikisi de iyi. İkinci oyunda geliştiriciler, hikayeye ilk oyuna nazaran daha odaklanmış.
Ana karakterimiz, son kalan yerleşi yerleri arasında haberleşmeyi sağlayan gir gezgin. Lakin asıl amaç, bazı sebeplerden ötürü ayrı kaldığımız küçük kız kardeşimizin 'Viledor'da olabileceği ve onu arayışımız. ilk oyununu üzerine parkur mekanikleri daha geliştirilmiş ve benim zekice olduğunu düşündüğüm Gece-Günüz mekanikleri.
Ben oyuna 33 saat vakit geçirmiştim.


Red Dead Redemption 2


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
175 kez Yılın Oyunu ödülü ve 250 kez tam puan değerlendirme alan bu oyun, Rockstar Games tarafından geliştirilen ve 2018 de yayımlanan, aksiyon macera temalı bir açık dünya oyunudur. Bu oyunu oynamadan önce, hereksin abarttığı bir oyun gözüyle bakıyordum. Taaki oynayana kadar. Yani abartmıyorum. şu ana kadar kendimi sınırlı hissetmediğim tek oyun buydu.
Oyun 1899 yılının kurgusal ABD' sinde geçiyor. Çetelerin ve silahlı soyguncuların yaşadığı döneminin son zamanlarında, ana karakterimiz ile hayatta kalmaya çalışıyoruz.
Dürbünle ağaç kesen ormancıları izlerken birinin üzerine büyük ağaç gövdesi düşmesi, iş arkadaşlarının zor bela kütüğü kaldırması ama ayağı zarar gören ormancıya 'bu şekilde mesai yapamazsın' denmesi ama adamın paraya ihtiyacı olduğu için oldukça üzülmesi... Bu oyun anlatılmaz, yaşanır.
Ben oyuna 52 saat ayırmıştım :). Singleplayer bir oyuna ayırdığım en uzun süredir.

Resident Evil 2, 4, 3 Remake


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Resident Evil serisi Capcom tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir oyun serisidir. Başlıktaki 3 oyun da orijinallerinin uyarlamalarıdır. Mantıken 1 den başlanılması gerekir ama çok eski olduğu ve remake olmadğı için oynamadım. Lakin hikaye açısından pek bir sorun teşkil etmiyor. Başlıkta da yazdığım gibi ilkin 2, sonra 4, dahasında da 3'ü oynarsanız, hikaye akışı daha düzgün olacaktır. Tabi siz 2-3-4 şeklinde de oynayabilirsiniz.
Seri; hayatta kalma, aksiyon ve korku oyunu kategorisindedir. Oyunların her birinde, başına oturduğumda kalkamamıştım. Aşırı sürükleyici bir modu var.
Sadece Resident Evil 3 oyunu, oynanış süresinde biraz kısıltılmış, sebebi ise hemen sonraki önereceğim oyunlar :)
Ha bu arada arkadaşlar, bu 3 oyunun bazı 3. parti modları var, tavsiye ederim. Oyundaki saatlerim sanırım 10, 24 ve 6 saat idi


Resident Evil 7: Biohazard - 8: Village


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Capcom tarafından geliştirilen ve yayınlanan Resident Evil serisinin son 2 oyunudur. Resident Evil 7 serinin birinci şahıs perspektifiyle oynanan ilk oyunu olma özelliğini taşımaktadır. Serinin takipçileri, birinci şahıs kameraya geçişi ilkin sevmemişler ama gerçekten ortaya muazzam bir eser çıkmış. Bu iki oyun, öncekilerden neredeyse bağımsız bir hikaye akışına sahip. Biohazard da korku ön planda iken Village de aksiyon tarafı ağır basıyor.
Ben Resident Evil serisine, 7 oyunla tanıştım. gerçekten sizi içine çeken bi dünyası var. Lakin belirtmem gerekir ki eğer hassas bir bünyeniz varsa, Biohazard oynarken dikkatli oynayın derim.
Biohazard' ın hikayesi, Baker ailesinin yaşamakta olduğu terk edilmiş bir evde, ana karakterimiz olan Ethan Winters'ın eşi Mia'yı araması ve bu süreç içerisinde üstesinden gelmesi gereken olaylar anlatılmaktadır.Village, devamı nitelikte olduğu için hikayesini anlatmasam daha iyi olur. :)

Şimdilik benden bu kadar arkadaşlar. Eğer daha fazla öneri isterseniz, sizinle paylaşırım.

Evet, dediğim gibi sizin de eleştiri, yorum ve tavsiyeleriniz benim için değerlidir.
F
5 ay
Tıp 2.sınıf bir kardeşinizim. Benden beklentileriniz nedir?
Merhaba arkadaşlar. Ben tıp fakültesinde dönem 2 öğrencisiyim. Erkeğim ve yaşım 19. Bu dönemde kendimi bazı sorgulamalar içerisinde buluyorum.
Başkalarının benden ne tür beklentileri var, bunu bilirsem, daha verimli düşünceler kurabilirim diye düşünüyorum. Az buz kimin ne beklediği belli ama sizden bizzat almak, benim için mühim
Genel hatlarıyla benim gibi bir kardeşinize ne tür beklentileriniz var?
F
6 ay
Dh forum mobil sürümüne geçiş yapamıyorum
Geçenlerde forumun mobil sürümü değişti bende. Eski hale getirmeye uğraşırken sol üstünde bulunan bir yere tıkladım. (sanırım tam sürüm mü yazıyordu ne). Ondan sonra forum pc sürümünde açıldı. Geri de getiremiyorum

Kullandığım tarayıcıda mobil sürüm-Pc sürüm geçişi var ama her iki seçenekte de forum aynı şekilde açılıyor.

Tarayıcıdan site çerezlerini silmeyi denedim ama bir türlü tarayıcıda nasıl sileceğimi bulamadım. (yandex browser with Alisa kullanıyorum.)

Desteğinizi bekliyorum. Forum deneyimim çok kötüleşti resmen.
F
10 ay
Diyarbakır hava sahasında hareketlilik
bugün Diyarbakırın bazı yerlerinde sağanak yağış oldu. merkezde yani bulunduğum yerde ise bulutlanma var.

az önce PS de oyun oynarken kardeşimin haber vermesiyle, pencereden dışarı baktım. bulutların hemen üzerindeymiş gibi gözüken aralıklı rengarenk ışık kümeleri gözlemledik. fotoğraflarını çekmeye çalıştım ama ışık kirliliği ve kameranın iyi olmaması yüzünden görüntüler iç açıcı değil. meraklısı için paylaşırım. biraz sonra Diyarbakır hava alanından (ki kendisi bu bölgenin en büyük hava üssüdür) peş peşe kalkışlar gerçekleşti. askeri araçlardı muhtemelen (F-16 nınki gibi boğuk ve kulak tırmalayıcı.sürekli kalkıyorlar da buradan ondan biliyorum, F-4 de olabilir gerçi).

akabinde de bahsi geçen ışık kümelerine doğru bir cisim yaklaşmaya başladı. çok yavaştı ilkin bir helikoptere benzettim ama daha sonra ihtimal vermedim. ışık kümeleri bulunduğum yerin güney batısındaydılar ama bu bahsettiğim cisim batıdan yaklaştı. bulutlara ulaşmadan rotasını doğuya çevirdi ve hine yavaşça uzaklaştı. bu cismin fotoğrafları kısmen daha net çünkü ilkin tek daha sonra ikili yan yana ışık kaynağını ayırt ettim. bir ara 3 gibi oldular ama emin değilim.

tabi bu esnada hala pistten kalkış oluyordu, sanırım peş peşe 4 kez kalkış yapıldı. daha öncesinde oldu mu bilmem çünkü oyun oynuyordum.

tanık olan varsa ve beni aydınlatırsa sevaba girer

bu arada starlink uyduları değildiler. starlink uydularını da görmüştüm. ip gibiydiler, hızlıydılar ve uzaktılar. fotoğrafları da var bende
F
10 ay
ram OC hakkında
elimde tekli 2666 mhz ddr4 CL19 ram var. 3200 veya üstü mhz ram lere geçeceğim ama şimdilik internette izlediğim ve okuduğum kadarıyla 2666 mhz ram leri OC yaparak 3200 e çıkarabiliyor muşum.

izlediğim videolardaki tüm adımları izleyerek bios da birkaç değişiklik yaptım.

ram lerin kaç mhz de çalıştığını nasıl öğrenirim? hani başarılı bir OC mi diye...

denetim masasından 3200 gözüküyor bu arada
F
10 ay
Franklin in dublorü
Gta 5 teki zenci kardeşimizin dublörünü yeni keşfettim, çok benziyor, sesi aynı, buyrun izleyin:


https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=Uvg7kByeUnE
F
11 ay
Ryzen 5 3600 için anakart sorunu
İlkin hepinize iyi akşamlar, umarım iyisinizdir...

Ryzen 5 3600 işlemci alacağım. İşlemci için en düşük fiyata sahip Am4 soket anakarta baktığımda MSI A320M-A PRO Anakartı var.

Bazı Forumlardaki kullanıcılar, bu iki parçanın uyumsuzluk sorunu doğurabileceğini söylüyorlar, gidermek için 1. Nesil amd işlemcisi kullanarak bios update yapmak gerekiyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum.

Alacağın anakart bu olacak.
https://www.hepsiburada.com/msi-a320m-a-pro-am4-ddr4-3200-oc-dvi-hdmi-usb3-2-matx-anakart-p-HBV00000NORF7?magaza=Hepsiburada&utm_source=pc&utm_medium=epey&utm_campaign=c&utm_content=HBV00000NORF7&utm_term=c&wt_pc=epey.c.c.c

Ürünün yorumlarına da bazı kullanıcılar, dediğim sorunu belirtmiş ama bazıları belirtmemiş. Acaba ben bu Anakartı aldığımda direkt kullanabilir miyim bu işlemciyle?
F
11 ay
Ziraat mobile borsa işlemleri gözükmüyor
Arkadaşlar eskiden, bu sayfada borsa işlemleri vardı. Neden yok, bir tek bende mi böyle?
< Resime gitmek için tıklayın >
Ziraat hesabı olanlar bakabilir mi onlarda da öyle mi?
Portföy üme bakamıyorum ve borsa hesabımdan para yatırıp çekemiyorum.
Hesaptan çıkış yapıp denedim, uygulamanın verilerini silip denedim, kaldırıp tekrar yükledim, WiFi den çıkıp mobil veri ile denedim, yandex den İnternet şube den de baktım, yok.

ZBorsa uygulanmasında portföyü gözüküyor ama oradan para yatırıp çekemiyorum
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.