I

Teğmen
17 Nisan 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
32 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
11 yıl
Mersin Üniversitesi Makine Müh. Hakkında Yardımcı olabilecek?
Listeme yazacağım her bölüm ve her okul hakkında okuyanlardan bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Mersin üniversitesi makine mühendisliğinde okuyan yada yeni mezun olup yardımcı olabilecek varsa bir yardım eli uzatıversin.
I
11 yıl
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Nedir?,Ne iş Yapar?, Tercih listesine Yazılır mı?
< Resime gitmek için tıklayın >


Arkadaşlar puanlarım yukarıda resimde mevcut. Müzmin bir makine mühendisliği öğrencisiyim. Gemileri yaktım bölümü yada okulu değiştireceğim. Malzeme hakkında az

biraz bilgim var ancak bu işin eğitimi alan varsa danışmak isterim. Çok marka okullara girme imkanım olmadığının farkındayım ancak mühendislik alanında yazmak istediğim

bölümler arasına Metalurji ve Malzeme Mühendisliğini koyma düşüncesi bir anda belirdi. Kendi okulumda bu bölüm olmadığı için akademik yönü hakkında en ufak

bilgim yok. Duyan, bilen, okuyan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
I
11 yıl
HTC Sensation çağrı anında kapanma sorunu
4 ay önce 2. el HTC Sensation aldım. İlk başlarda hiçbir sıkıntım yoktu. Ancak son birkaç haftadır telefon ilginç bir şekilde sadece çağrı anlarında kendi kendine kapanmaya başladı. Şarj durumundayken herhangi bir sorun meydana gelmiyor. Viberden konuşurken yada diğer 3. parti yazılımlar üzerinden görüşme yaparkende bir sorun yok ama normal çağrı aldığımda yada arama yaptığımda telefon 5 saniye içinde kapanıyor. Sonrasında açılıyor ama artık sinir bozucu bir hal almaya başladı. İnternette bu konu hakkında yüzlerce konu başlığı var ama oradaki çözümlerin hiçbiri sorunu çözemedi. Bu sorunla daha önce karşılaşıp çözebilen var mı acaba?
I
12 yıl
Harici Diskimdeki aşırı yavaşlama
Değerli forum üyeleri;

WD 3,5" 2TB Elements USB 2.0 haric diskimde 1-2 gündür aşırı bir yavaşlama var. Aşağıdada resmini koyuyorum. Bilgisayarımdan içindeki dosyları görebiliyorum ama açmaya yada kopyalamaya çalıştığımda hem bilgisayarı kitliyor, hemde kopyalama işlemi tamamladan sistem durduruldu diyor. Bu olaydan yaklaşık bir hafta öncede okul portalı içindeki dc++ dan paylaşıma koyduğum dosyaların çoğuna "döngüsel artıklık denetimi" diye bir sorundan dolayı paylaşamıyordum. İçinde çok önemli çalışmalarımda mevcut eğer kaybedersem çok üzülürüm bu sorunu çözmek için önerisi olan varsa sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >
I
12 yıl
AMD sistem; yorumlarsanız sevinirim
Sayın dh sakinleri;
4 senelik laptopumun arızaları sonunda artık masaüstü sisteme geçmeye karar verdim. F/p oranını göz önüne alarak bir AMD sistem topladım. Sizlerinde tavsiyelerine ihtiyacım var. Limitim 1800 TL idi ancak az biraz üstüne çıktım ama topladığım siteden kredi kartına peşin fiyatına 12 taksit olduğu için pek sıkıntı değil. Sizce sistem orta düzey oyunlara ve çizim programlarına(Autocad, Solidworks,Catia vs.) için yeterli mi? Değilse önerdiğiniz parçalarla beraber önerilerinizi bekliyorum. Herkese iyi forumlar...

< Resime gitmek için tıklayın >
I
13 yıl
Win7 Ultimate 64 bit Windows Gezgini Çalışmayı durdurdu Hatası
Selam arkadaşlar, son bir haftadır windows gezgini çalışmayı durdurdu hatası alıyorum. Belli aralıklarla, hiçbir program açık değilken bile meydana geliyor. Geriye dönük yüklediğim bütün programları kaldırdım. Acaba win7 uyumluluk sorunumu var diye ancak halen aynı sorunla karşı karşıyayım. Artık problemin donanımsal olduğunu düşünmeye başladım. Sorun açıklaması aşağıda. Yardımcu olabilirseniz sevinirim.

Sorunlu Olay Adı: APPCRASH
Uygulama Adı: Explorer.EXE
Uygulama Sürümü: 6.1.7601.17567
Uygulama Zaman Damgası: 4d672ee4
Hata Modülü Adı: StackHash_f3b2
Hata Modülü Sürümü: 6.1.7601.17514
Hata Modülü Zaman Damgası: 4ce7c8f9
Özel Durum Kodu: c0000374
Özel Durum Uzaklığı: 00000000000c40f2
OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Yerel Kimlik: 1055
Ek Bilgiler 1: f3b2
Ek Bilgiler 2: f3b2ead216b79ad3e2fd406679944afe
Ek Bilgiler 3: 1dec
Ek Bilgiler 4: 1decbd22d6077c60dd9ec264e034105f

Çevrimiçi gizlilik bildirimimizi okuyun:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x041f

Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun:
C:\Windows\system32\tr-TR\erofflps.txt
I
14 yıl
2007 Lancer Plus Teyp Değişimi
Selamlar herkese

Arabam 2007 model lancer plus aracı yeni aldık. Üzerindeki teyp fabrika çıkışlı orjinal teypi mp3 çalmaması ve ses kalitesinin düşük olması nedeniyle değiştirmeyi düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla göğüsün eğimli olması nediyle bizim arabaların göğüslerine in-dash sitemler uygun değil. Ben o yüzden aşağıdaki modeli ve resmini belirtiğim modeli taktırmayı düşünüyorum.Ayrıca teybin konsolda pekte sırıtmasını istemiyorum. Acaba teybin çerçevesi tam oturur mu diye şüphem var ayrıca aynı bir lancer in-dash kuran yada gören var mı acaba? Varsa önerilerinizi bekliyorum teyp marka ve model yönünden.

Taktırmayı düşündüğüm teybin modeli

SONYCDX-GT480US

< Resime gitmek için tıklayın >

göğüse örnek olması açısından birde resim ekliyorum burda takılan teyp tam oturmuş ama çerçeve kullanılıp kullanılmadığını anlayamadım.

< Resime gitmek için tıklayın >
I
15 yıl
GENERAL MOBİLE DSTL1 Imaginary
General Mobile Music telefonu DSTM 1 incelerken sitesinde gördüm ve bir anda vuruldum bu telefonun Türkiye pazarına ne zaman geleceğini ve fiyatı hakkında bilgisi olan var mı?

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Teknoloji Çift SIM Kart, Android
Platform Marvell PXA 310 (624MHz)+NXP 5209
Frekans 900 / 1800 / 1900 MHz
Ekran TFT/ WQVGA/ 260K Renk/ 3.0" Sharp Marka Dokunmatik Ekran/ 240x400 piksel
Wi-fi Var - 802.11 b/g
GPRS Var
EDGE Var
WAP Var, HTTP/WAP2.0 desteði
MMS Var
E-Posta Var
Bluetooth Var / BT 2.0 + EDR, SPP, A2DP, AVRCP, OPP, HFP
FM Radyo Var
TV -
Java Var ( MIDP 2.0, CLDC 1.1 )
MP3/MPEG4 Var/Var
Face to Face Var
Telefon Rehberi 2000
Aðýrlýk 135gr
Boyutlar 112x54x16mm
4GB dahili hafıza, 256MB flash + 128MB SDRAM , 8GB ye kadar T-flash card desteði
Kamera 5MP Auto Focus ve Flashlý Sharp Marka Kamera
Ses Kayıt Var
Titreşim Var
Ahizesiz Görüşme Var
Konuşma Süresi 240 dakika
Bekleme Süresi 150 Saat
Pil 1200 mAh

Aksesuarlar
Yedek Pil, USB Kablo, Kulaklık, AC Şarj Adaptörü
Diðer Özellikler
Word, Excel, Powerpoint ve PDF dosyalarını görüntüleme, MP3/ WAV/ MIDI/ AMR desteði 3GP, MPEG4, AVI (DIVX),QVGA kayıt 30fps,decoding 30 fps,JPG/GIF/BMP/PNG Kartvizit Okuyucu desteði Çalınmaya karşı koruma programı Ön Kamera ile Görüntülü Chat Desteği

ALINTIDIR
I
16 yıl
Wireless Ağ Oluşturma
Öncelikle Herkese selamlar

Belki sorum biraz basit olacak ama naparsınız bilmemek değil öğrenmemek ayıp :) Üniversitede yurtta kalıyorum ve odamda bir internet portum var ancak kablolu olarak internete bağlanıyorum genelde acaba bu portum üzerinde Wireless Ağ oluşturmam mümkün mü? Şuan Elimde USRobotics 819111 ADSL2+ Wi-Fi Modem var bununla yapmam mümkün mü acaba ve şifreleme konusunda da yardımcı olursanız sevinirim. İyi Forumlar...
I
17 yıl
ESKİ MODEL UCUZ ARABA ARANIYOR.
2-3 MİLYAR ARASI FAZLA MASRAFI OLMAYAN YEDEK PARÇASI KOLAY BULUNA BİLEN ESKİ MODEL ARABA ARANIYOR İLGİLENENLER P.M DEN ULAŞIRSA SEVİNİRİM.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.