Kiyma makinasinda tecrubesi olanlarin yorumlarini alalim. |
hb'de 1500w sinbo kıyma makinesi var 119 liraya üstelik taksitlide alabilirsiniz.bimin getirdiği ürünün kalitesini bilemem ama sinbo daha sıcak gibi.bimdeki biraz ara sıcak kalıyo:) link |
Kıyma makinesini bilmem, ama fasulye turşusuna kesinlikle bulaşmayın derim. Hem aşırı tuzlu, hem çok sert. Son geldiğinde aldıklarımı çöpe atmak zorunda kalmıştım (o kadar turşu sevmeme RAĞMEN). |
aynen sinbonunki daha iyi bimdekine göre..metroda da 119 tl aynı fiyat ama uzun ömürlü olsun diyorsanız tamamen döküm olanlardan bakmalısınız |
kullanmış biri değilim ama çevremden bu tür kıyma makinaları için edindiğim yorum, günlük küçük miktarda et çekmek için ideal, ev kullanımı amaçlı bir ürün ama kurban bayramında et çekmek için değil, motorundan kokular gelmesi, ikide bir sıkışması, et giriş ağzı çok dar olduğu için kuşbaşı büyüklüğünde et çekebilmesi dezavantajları... kurban bayramında kilosu 50 kuruştan yada bedava et çeken marketler olduktan sonra alınması ayrıca ekonomik değil, 50 kuruştan markete et çektirmeyip kıyma makinesi kullanılsa kendini amorti etmesi için 260kilo et çekmesi lazım... |
gecen sene ben aldım hala kullanıyorum. yalnız aldığımda babam ağızlarını taşla bilelemişti. |
Ahşap kesme tahtası nasıl? Gerçek ağaçtan tek parça mı yoksa yapıştırma mı? |
Bu cin mali kiyma makinalarina bu kadar vereceginize 3 5liraya mahalle kasabina cektirin alin verin ekonomiye can verin :)) parasini cikaracak kadar calismaz o makinalar.. |
Aynı kıyma makinesi Şok'ta 99,90TL ve 6 taksitle... < Resime gitmek için tıklayın > |
a101 de getiyor bu hafta kıyma makinası |
sayın kardeşimin kendini amorti etmesi için çekilecek et miktarınıda vermesi gerçekten müthiş oldu |
Kıyma makinesine bulaşmayın arkadaşlar. m_alone arkadaşda bahsetmiş zaten. Sadece buradasatılan değil evtipitümkıyma makineleri aynı. Televizyonda reklamda çıkıyor. Orada çektiği et dinlendirilmiş vegerekli yaşlandırma yapılmış et. Onu çekmede problem olmaz. Sizin kurban etini çekmez. Hatta sokaklara reyon kuran kıyma çekicilerin elektrik motoru takılmış dandik kıyma mikinaları bile çekmez diyebilirim. Eti gever sadece. Ufak bir tavsiyede bulunayım Etinizi kestiğiniz gün çektirmeyin. Dolabınızda yeriniz varsa bir gün dondurmadan bekletin. Bu etin yaşlanmasını sağlar. Kasaptaki etler bu şekildedir. Kurban etlerinin tadının değişik olması da buradan gelir. Yeterli yaşlanma sağlanmadan ya dondururuz yada yeriz. İkinci gün bir kasapta çektirin. Dışarıda çektirip 5TL vereceğinize kasapta çektirin 10 TL verin. Emin olun daha hijyenik ve yemesi güzel olacaktır. |
Diğer konuya yazmıştım buraya da yapıştırayım. Geçen bayram bizim kayınvalideler bimden almıştı bluhavuz gibi bişeydi adı, görüntüde iyi görünüyor fakat 5 kilo kıyma çekene kadar makinenin hayatı kayıyor. 5 dakika çalışınca ateş gibi oluyor bir 5 dakika daha çalıştırsan makine elinde kalır. Ayrıca çektiği kıyma üzerinde sonlara gelince siyah mekanik izle geliyor. Motor 1000 watt yazıyor ama hikaye küçücük motoru var motor yüksek devirle çalışıyor fakat mekanik dişlilerle çok düşük devir çıkışı veriyor kıymayı zor çekiyor. Ek olarak bıçaklar paslanmaz değil. Uzun lafın kısası ucuz olanlar tıraş arkadaşlar. |
Kasapta cektirseniz 10liraya taş catlasin 15liraya cektirebilirsiniz. Banada çok gereksiz geliyor bu ev tipi kıyma makinalari. Yukaridada bi arkadaşın dediği gibi kurbanı kestiginiz gün kıyma cektirirseniz bulamaç gibi oluyor et. En azından birkaç gün bekletin sonra kıyma cektirirseniz yararınıza olacaktır. |
Bilgilendirme... arkadaşlar hayvan hemen kesildiğinde ette ölüm katılığı dediğimiz bir hadise oluşur... yani rigor mortis olayı... isteyen google'da bir baksın... bir beslenmeci olarak hemen tüketmeyin bi kaç gün bekletmekte fayda var diyorum... ayrıca eti terbiyelerseniz daha bi keyif alırsınız...(soğan suyu, süt, yağ ve yoğurt vb gibi ürünlerin bir veya ikisiyle yarım gün veya tam gün dolapta bekletme) Ayrıca pişirirken et asla delinmemeli, kesilmemeli ve kurutulmadan pişirilmelidir... kızgın tavada mühürlenerek pişirilmeli, dış yüzeyinin kabuk bağlanması sağlanmalıdır ki etin suyu içerde kalsın... Bu arada bi eleştirim var... maalesef kurban bayramları maksatından çıktı ve milletimiz et bayramı olarak görüyor... kestiği kurbanı hiç dağıtmayan insanlar var... et konusunda sorularınız olursa pmden veya burdan cevaplayabilirim... Herkese şimdiden mutlu bayramlar... |
Hocam yazdığının her harfine katılmamam mümkün değil. Baştan sona ağzına sağlık diyorum |
< Resime gitmek için tıklayın >