Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
28
Cevap
6425
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bolu tüneli
T
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

pazartesi bir işim dolyısıyla ankaraya geçtim, akşama doğru istanbula dönüşte tunel girişinden hemen önceki ABANT (Bolu Dağ) çıkışından çıkış yaptım ve ücretsiz otoyola bağlandım ankaradan abant çıkışına kadar 1.8 tl otoyol ücreti aldı çıkış sebebim yemekti İsmailin yeri tavsiye ederim zaten meşhurdur çoğumuz biliyorsunuzdur ama ben ilk defa gittim.toplam 5-10 km fln ücretsiz otoyolu kullandıktan sonra yeniden otoban bağlantısına geldim ve otobana geçtim yani tunel girişi ve çıkışı bağlantı varmış... istanbula geldiğimde 4.40 tl kgsden çekti eğer yanlış hatırlamıyorsam direk istanbul gişelerinden çıksaydım 9.8 tl çekecekti.. 3.6 tl tünel geçiş ücreti o da kgsde allah bilir nakit ne kadardır. birçoğunuz belki biliyordur ama bilmeyenler için devlet tunel geçişi için para alıyor..



S
15 yıl
Binbaşı

1-2 yil onceki halini degerlendirirsem, Ismail'in yeri gereksiz kalabalik, biraz kargasa icinde bir yerdi. Nedeni ise malum, ismi duyan herkes oraya geliyor. Bolu daginda daha lezzetli, sakin, ilgi alakanin daha basarili oldugu mekanlar da vardi ancak muhtemelen kapanmislardir artik tunelin acilmasiyla.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ben gittiğimde iftar saatine denk geliyordu masalar doluydu siparişimiz seri şekilde geldi ama şu kesin bir daha oraya gitmem farklı yerleri denerim fiyatlar fahişti..


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Ş
15 yıl
Yarbay

Tünelin çıkışında da (Ank istikmetine doğru) Sebahattin'in yeri var. Orası da güzeldir.



S
15 yıl
Binbaşı

tünelden geçmek ücretli kaynaşlı gişelerden girip abant kavşağından çıkarsanız 4 tl alıyordu sanırım yalan olmasın şimdi

ismailin yeri dışında açık olan bir kaç yer daha var ama benim tercihim sabahattinin yeri olurdu hemde otoyoldan çıkmdan


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
15 yıl
Binbaşı

Bir ay kadar önce geldim oradan. Tünelden sonra bolu dağındaki tesislerin çoğu kapanmış. Gerçekten çok güzel tesisler vardı. İsmailin yerinede gitmiiştim. Ama bir keresinde rastgele bir tesise girmiştim. Izgara köfte istedim, yemek öncesinde koca tabak manda yoğurdu, koca tabak tereyağı bal geldi, ben yalnızdım, ardından yemek. Hem çok lezzetliydi, hemde ucuz. Oranında tadı kalmadı yani.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
U
15 yıl
Yarbay

Evet çoğu kapandılar, durumları iyi olanlar otoyolun yanında yerler tutabildi, diğerleri ne yapıyor meçhul. "Sabahattinin yeri" eskisi gibi değil , servis kötü, köfteleri de eski tatlarından çok uzakta. Belkide yediğimiz yemeğin tadını eski yerindeki ağaçlar veriyordu?! Artık fast foodlara benzediği için eski tadı bulamıyoruzdur. (Boşuna taş yerinde ağırdır dememişler)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
15 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Umit

Evet çoğu kapandılar, durumları iyi olanlar otoyolun yanında yerler tutabildi, diğerleri ne yapıyor meçhul. "Sabahattinin yeri" eskisi gibi değil , servis kötü, köfteleri de eski tatlarından çok uzakta. Belkide yediğimiz yemeğin tadını eski yerindeki ağaçlar veriyordu?! Artık fast foodlara benzediği için eski tadı bulamıyoruzdur. (Boşuna taş yerinde ağırdır dememişler)


+1



T
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

hocam gittiğiniz yerin ismi neydi..
quote:

Orijinalden alıntı: mukeya

Bir ay kadar önce geldim oradan. Tünelden sonra bolu dağındaki tesislerin çoğu kapanmış. Gerçekten çok güzel tesisler vardı. İsmailin yerinede gitmiiştim. Ama bir keresinde rastgele bir tesise girmiştim. Izgara köfte istedim, yemek öncesinde koca tabak manda yoğurdu, koca tabak tereyağı bal geldi, ben yalnızdım, ardından yemek. Hem çok lezzetliydi, hemde ucuz. Oranında tadı kalmadı yani.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
15 yıl
Binbaşı

Bu sevdiğimin devleti zaten vergi almıyor mu bizden tonla? Hala ne cürretle otobandan para alıyolar ya? Devletin görevi değil mi yol yapmak? O zaman demek verdilerimiz yol olarak bize dönmüyo, ne de olsa para alıyolar.



D
15 yıl
Binbaşı

İsmail'in yerini pek tavsiye etmiyorum.

Yakın zamanda Adapazarı-Pamukova arasındaki İsmail'in yerine gittim. Birimiz bayan olmak üzere toplam 2 kişiyiz.

Söylemesi ayıptır siparişimizi verdik:
- Kuzu etini kaçtan yapıyorsun?
- Abi şu kadar TL.
- Bize 750 gram külbastı yapsana. (bayan kaşgöz işareti yapıyor, napıyorsun çok gelir gibisinden. Aldırmıyorum)

5-6dk. sonra etler geliyor: ufak bir tabağın içerisinde 5-6 dilim et.

Birimiz bayan olmasına rağmen dişimizin kovuğunu doldurmadı. (oysa ki kendim 1800 gram etten kebap yapıyorum, millet ekmeksiz götürüyor. 4 yetişikn + 2 çocuk karnımız ağrıyana kadar doyuyoruz, etin de yarısı artıyor. Milletin yiyecek hali olsa daha et var ama kimsede hal kalmamış oluyor.)

Neyse,

Bayan, ben doymadım, bir de sucuklu yumurta söyleyelim mi dedi. söyledik. Ondan sonra doyduğumuzu anladık.

Hesabı da tastamam yazmışlar. (Mutfakta bir karışıklık oldu herhalde, diye düşünüp üstünde durmadık, ödeyip yolumuza devam ettik. insanlık hali, garson 750gr der, usta 250gr anlar, olabilir böyle şeyler.)

Birkaç gün sonra dönüş yolunda aynı yere tekrar uğradık. Yine birimiz bayan 2 kişiyiz ve yine 750 gram külbastı siparişi verdik.
Yine ufak bir tabağın içinde 5-6 dilim et geldi.
Garsonu çağırıp sordum, bu 750 gram mıdır diye. Abi bir saniye deyip şef garsonun yanına gitti, ben de şef garsonu çağırdım.
- Bu 750 gram mı?
- Evet, ama brüttür.
- Nasıl brüttür?
- Abi derisi, kemiği, çeri çöpü dahildir. Neti o kadar gelmez.
- Peki nasıl tartıyorsunuz bu brüt 750 gramı?.. Siparişi aldıktan sonra hayvanın budundan 750gr koparıyorsunuz, sonra derisini yüzüyorsunuz, bacaklarını kırıyorsunuz, kemiğini sıyırıp etleri dilimliyorsunuz, de ki hiç terbiye yapmadan doğrudan ızgaraya atıyorsunuz ve pişirip servis ediyorsunuz ve bütün bunları 5-6dk. içinde yapıyorsunuz, öyle mi? Anlat bakalım bu 750 gram külbastıyı brüt olarak tartmayı nasıl beceriyorsunuz?..
- Abi bizde böyledir de... heryerde böyledir de... onu usta ayarlıyordur da... diye söylene söylene sıvışıp gitti.

Hesabı istedim baktım eksik yazmışlar. (öncekinde tastamam almışlardı parasını)
Ödeyip çıktım. Ölçü ve tartıda hile yaparak beni düdüklemeye çalışan bir yerde bir daha işim olmaz. Eğer kurtarmıyorsa etin fiyatına zam yaparsın; eksik tartıp milleti düdüklemek ne demek oluyor?..

Hayalinde canlandıramayanlar için söyleyeyim: 750 gram et demek porsiyonları dolgun olan bir kepaçıda yaklaşık 6 porsiyon kebap demektir. 6 porsiyon kebap kadar eti yiyen biri bayan 2 kişi sofradan aç kalkmaz.


Bu mesaja 4 cevap geldi.
M
15 yıl
Yüzbaşı

Aynen katılıyorum ismailin yerinde etten hiç bişey anlaşılmıyor.Bi gün Ankaradan arkadaşlarla sırf et yemek için oraya gittik 1.5 kilo pirzola söyledik baktım bi tabakta az bi et geliyor.Düşündüm ki soğumasın diye yarısını sonra getirecekler meğer hepsi oymuş diğer şeylerle doyurduk karnımızı.Ama oradaki sütlaçı başka bi yerde yemedim o kadar süperdi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
15 yıl
Yarbay

dedikodu dostum güzel anlatışın ve bizi bilgilendirdiğin için teşekkürler.anlatış tarzın beni oraya götürdü



U
15 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

İsmail'in yerini pek tavsiye etmiyorum.

Yakın zamanda Adapazarı-Pamukova arasındaki İsmail'in yerine gittim. Birimiz bayan olmak üzere toplam 2 kişiyiz.

Söylemesi ayıptır siparişimizi verdik:
- Kuzu etini kaçtan yapıyorsun?
- Abi şu kadar TL.
- Bize 750 gram külbastı yapsana. (bayan kaşgöz işareti yapıyor, napıyorsun çok gelir gibisinden. Aldırmıyorum)

5-6dk. sonra etler geliyor: ufak bir tabağın içerisinde 5-6 dilim et.

Birimiz bayan olmasına rağmen dişimizin kovuğunu doldurmadı. (oysa ki kendim 1800 gram etten kebap yapıyorum, millet ekmeksiz götürüyor. 4 yetişikn + 2 çocuk karnımız ağrıyana kadar doyuyoruz, etin de yarısı artıyor. Milletin yiyecek hali olsa daha et var ama kimsede hal kalmamış oluyor.)

Neyse,

Bayan, ben doymadım, bir de sucuklu yumurta söyleyelim mi dedi. söyledik. Ondan sonra doyduğumuzu anladık.

Hesabı da tastamam yazmışlar. (Mutfakta bir karışıklık oldu herhalde, diye düşünüp üstünde durmadık, ödeyip yolumuza devam ettik. insanlık hali, garson 750gr der, usta 250gr anlar, olabilir böyle şeyler.)

Birkaç gün sonra dönüş yolunda aynı yere tekrar uğradık. Yine birimiz bayan 2 kişiyiz ve yine 750 gram külbastı siparişi verdik.
Yine ufak bir tabağın içinde 5-6 dilim et geldi.
Garsonu çağırıp sordum, bu 750 gram mıdır diye. Abi bir saniye deyip şef garsonun yanına gitti, ben de şef garsonu çağırdım.
- Bu 750 gram mı?
- Evet, ama brüttür.
- Nasıl brüttür?
- Abi derisi, kemiği, çeri çöpü dahildir. Neti o kadar gelmez.
- Peki nasıl tartıyorsunuz bu brüt 750 gramı?.. Siparişi aldıktan sonra hayvanın budundan 750gr koparıyorsunuz, sonra derisini yüzüyorsunuz, bacaklarını kırıyorsunuz, kemiğini sıyırıp etleri dilimliyorsunuz, de ki hiç terbiye yapmadan doğrudan ızgaraya atıyorsunuz ve pişirip servis ediyorsunuz ve bütün bunları 5-6dk. içinde yapıyorsunuz, öyle mi? Anlat bakalım bu 750 gram külbastıyı brüt olarak tartmayı nasıl beceriyorsunuz?..
- Abi bizde böyledir de... heryerde böyledir de... onu usta ayarlıyordur da... diye söylene söylene sıvışıp gitti.

Hesabı istedim baktım eksik yazmışlar. (öncekinde tastamam almışlardı parasını)
Ödeyip çıktım. Ölçü ve tartıda hile yaparak beni düdüklemeye çalışan bir yerde bir daha işim olmaz. Eğer kurtarmıyorsa etin fiyatına zam yaparsın; eksik tartıp milleti düdüklemek ne demek oluyor?..

Hayalinde canlandıramayanlar için söyleyeyim: 750 gram et demek porsiyonları dolgun olan bir kepaçıda yaklaşık 6 porsiyon kebap demektir. 6 porsiyon kebap kadar eti yiyen biri bayan 2 kişi sofradan aç kalkmaz.




Böyle yaparak kendilerinin kaybettiklerinin farkında değiller, nasıl olsa gelip geçiyor bir daha uğramaz diyorlar tipik Türk kurnazlığı.
1. artık çağ değişti o eskisi gibi birbirinden habersiz toplum yavaş da olsa gidiyor yeni nesil geliyor, bir gecede tüm haberler yurdun her tarafına yayılıyor.

2.si benim o yoldan hangi sıklıkla geçeceğimi fark etmiyorlar. Yanımda kimleri getireceğimi hesaplamıyorlar.


3.sü millet hala biraz affedersiniz < Resime gitmek için tıklayın > İki gün diğer lokantalara hücum olsa üçüncü gün ismail(!) ramazan topunu atar. :)



T
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

hocam valla biz bir porsiyon söyledik karışık geldi yanında salata bir ayran bir kola iki kişiyiz gerçekten yüklü miktarda para ödedik allah var güzel yapmışlardı arkadaş pahalı yaw dedi bende salla dedim nasıl olsa bir daha gelmeyiz denemek için geçtik..arkadaşlar tavsiye etmişti...ama böyle üç kağıtları varsa önünden bile geçmem yok net şu kadar brüt bu kadar biz detaya inmedik... bide bu otobana açılmış karşılıklı ismailin yeri diye aynı adamlar demi?
hatayın baharatlı kebaplarının yanından bile geçemez...verdiğim parayla altı kişi tıka basa doyuyoruz lezzet olarak dahada lezzetli...ama gel gelelim istanbul ankara gibi şehirlerde böyle yerler lezzetli geliyor yapacak birşey yok.............. memleket gibisi yok..
quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

İsmail'in yerini pek tavsiye etmiyorum.

Yakın zamanda Adapazarı-Pamukova arasındaki İsmail'in yerine gittim. Birimiz bayan olmak üzere toplam 2 kişiyiz.

Söylemesi ayıptır siparişimizi verdik:
- Kuzu etini kaçtan yapıyorsun?
- Abi şu kadar TL.
- Bize 750 gram külbastı yapsana. (bayan kaşgöz işareti yapıyor, napıyorsun çok gelir gibisinden. Aldırmıyorum)

5-6dk. sonra etler geliyor: ufak bir tabağın içerisinde 5-6 dilim et.

Birimiz bayan olmasına rağmen dişimizin kovuğunu doldurmadı. (oysa ki kendim 1800 gram etten kebap yapıyorum, millet ekmeksiz götürüyor. 4 yetişikn + 2 çocuk karnımız ağrıyana kadar doyuyoruz, etin de yarısı artıyor. Milletin yiyecek hali olsa daha et var ama kimsede hal kalmamış oluyor.)

Neyse,

Bayan, ben doymadım, bir de sucuklu yumurta söyleyelim mi dedi. söyledik. Ondan sonra doyduğumuzu anladık.

Hesabı da tastamam yazmışlar. (Mutfakta bir karışıklık oldu herhalde, diye düşünüp üstünde durmadık, ödeyip yolumuza devam ettik. insanlık hali, garson 750gr der, usta 250gr anlar, olabilir böyle şeyler.)

Birkaç gün sonra dönüş yolunda aynı yere tekrar uğradık. Yine birimiz bayan 2 kişiyiz ve yine 750 gram külbastı siparişi verdik.
Yine ufak bir tabağın içinde 5-6 dilim et geldi.
Garsonu çağırıp sordum, bu 750 gram mıdır diye. Abi bir saniye deyip şef garsonun yanına gitti, ben de şef garsonu çağırdım.
- Bu 750 gram mı?
- Evet, ama brüttür.
- Nasıl brüttür?
- Abi derisi, kemiği, çeri çöpü dahildir. Neti o kadar gelmez.
- Peki nasıl tartıyorsunuz bu brüt 750 gramı?.. Siparişi aldıktan sonra hayvanın budundan 750gr koparıyorsunuz, sonra derisini yüzüyorsunuz, bacaklarını kırıyorsunuz, kemiğini sıyırıp etleri dilimliyorsunuz, de ki hiç terbiye yapmadan doğrudan ızgaraya atıyorsunuz ve pişirip servis ediyorsunuz ve bütün bunları 5-6dk. içinde yapıyorsunuz, öyle mi? Anlat bakalım bu 750 gram külbastıyı brüt olarak tartmayı nasıl beceriyorsunuz?..
- Abi bizde böyledir de... heryerde böyledir de... onu usta ayarlıyordur da... diye söylene söylene sıvışıp gitti.

Hesabı istedim baktım eksik yazmışlar. (öncekinde tastamam almışlardı parasını)
Ödeyip çıktım. Ölçü ve tartıda hile yaparak beni düdüklemeye çalışan bir yerde bir daha işim olmaz. Eğer kurtarmıyorsa etin fiyatına zam yaparsın; eksik tartıp milleti düdüklemek ne demek oluyor?..

Hayalinde canlandıramayanlar için söyleyeyim: 750 gram et demek porsiyonları dolgun olan bir kepaçıda yaklaşık 6 porsiyon kebap demektir. 6 porsiyon kebap kadar eti yiyen biri bayan 2 kişi sofradan aç kalkmaz.




Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
15 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: T_cetveli
hatayın baharatlı kebaplarının yanından bile geçemez...verdiğim parayla altı kişi tıka basa doyuyoruz lezzet olarak dahada lezzetli...ama gel gelelim istanbul ankara gibi şehirlerde böyle yerler lezzetli geliyor yapacak birşey yok.............. memleket gibisi yok..




hatay'in kebabi, yemegi, doneri gibisi var mi hemserim kuzeytepe, harbiye ile bunlar bas edebilir mi?

bolu'da ne zmn yemek yesem trabzon ekmegi yogurt ve bal yemek gelene kadar kesmistir beni


Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
15 yıl
Binbaşı

ismailin yerini daha revaşta olmadan önce bilirim.İlk hesap ödenen yerde sobanın yanında 4-5 masası vardı.ozamn Et lokantaları pek yoktu şimdiki gibi, mahmudun yeri hacının yeri sülonun yeri..vsvs Gerçi tünelle birlikte onlarda bitti.
her 3-4 seferimde mutlaka bolu dağına uğrarım illa ismailin yerine değil ama genelde oraya girerim:).Asıl sebeb o dağ havasını soluyabilmek puslu havada hafiften titreyerek etin kokusuyla iyice sabırsızlanmak işin zevki orada.Evet fiyatlar tuzlu eğer çalma çırpma varsa Allah katında verirler hesabını bu kadar kişinin hakkı kolay ödeyemezler.ama bazı şeylerin değeri ölçülmez (bknz:diğer herşey için mastercard)Nihayetinde bayram gelsede bi uğrasak bolu dağına...:)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LE10 -- 5 Eylül 2009; 13:01:51 >

T
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: emtue


hatay'in kebabi, yemegi, doneri gibisi var mi hemserim kuzeytepe, harbiye ile bunlar bas edebilir mi?

bolu'da ne zmn yemek yesem trabzon ekmegi yogurt ve bal yemek gelene kadar kesmistir beni



hemşerim haftaya memelekete gidiyorum orucu birgün kuzeytepede birgün harbiyede full meze bu şekilde açacam ve eminim ki burda dışarda yediğimde ödediğimin beşte birini ödeyecem..... türkiye de nereye gidersem gideyim şurası meşhur şurası şöyle felan diyorlar nereye gitsem memleketin yemeklerini ararım bu memleket fanatikliği değil gerçekten hakkını vererek yapıyorlar.... en basitinden humus söylerim servis yapan eleman sorar bana abi zeytin yağlı mı yoksa tereyağlı mı tereyağlı dersin içinde çam fıstıklı tereyağlı humus...damak tadında türkiyede HATAYI tek..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
15 yıl
Binbaşı

sütlaçındada hiç iş yok hiç abartmayın.Gittim denedim.Muhallebi tozu var bolca.
etini yemedim çünkü o güzergah üstünde başka bir yerde durur ve yerdik.1.5 kg et söylerdik yukarıda arkadaşın anlattığı şekilde çatlayasına doyardık.Tünel açılınca haliyle güzergahta değişti.Çokta iyi oldu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
15 yıl
Binbaşı

Istanbul'da zamanında gittiğimiz bir yer vardı, Kuleli Askeri Lisesi'nin hemen hizasında, sadece ızgara mangal
yapan bir yer. Rakam olarak 1 kg et biraz yüksekti ancak tabakta tastamam 1 kg et geliyordu, ateş ise fındık kabuğuyla yakılıyordu.

Herneyse, bu tür kilo ile et satan yerlerin hepsi kendi kafalarına göre bir brüt-net hesabı yapıyorlar.
1 kg istediğiniz zaman tabakta size gelsin gelsin 600 gram kadar et getiriyorlar. Neti bu kadar olur hesabı.
Bir de özellikle uzun yolda bu tarz bir yerde duracaksanız, ismi pek de duyulmamış ancak fazlaca kamyon ve tırın durduğu yerleri
tespit edin. Hem servis konusunda sıkıntı olmaz, tastamam etiniz gelir, hem de hürmet ikram güzel olur.
Kamyoncu abiler ağız tadlarına düşkündür, onlar bilir nerede güzel yemek bulacaklarını. :)