Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
833
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Peugeot 308 mi Audi a3 mü ?
M
4 ay
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba, biraz zaman sonra bir araba almaya düşünüyorum ortalama 750K. Aslında araç ihtiyaca bütçeye göre değişir fakat ben bu iki araç arasında kaldım audi a3 2014 model ( biliyorsunuz 2014 de makyajlandı araç ) diğer bir taraftan 2018 modeol peugeot 308 ikiside bana görünüş açısıdan çok iyi geliyor. İkisinde artıları eksileri vardır bir birlileri göre illaki sizce kronik sorunları bakımından, az yakması ve az masraf çıkartması açısından hangisini tercih etmem gerekir ? Aslında a3 bir belki yarım adım daha geriden geliyor bana çünkü hem modeli daha düşük olacak hemde istediğim bir kaç özelliklik a3de yok tabi birde daha az çok yıpranmış olacak a3 aralarında 4 yaş olacak tercihiniz ne olurdu ?



Bana göre yeni her zaman daha iyidir.
Yoruma Git
Penanggalan - 4 ay +9
308 1.6 dizel EAT6 ve 1.5 dizel EAT8 vardı. Güzel araba bakım maliyetleri düşük,şanzımanlar çok güzel ve tam otomatik tork konvertörlü olduğundan sorunsuz,yakıt kull...
Yoruma Git
Yorumun Devamı SkyTraveler - 4 ay +4
P
4 ay
Yarbay

Bana göre yeni her zaman daha iyidir.



S
4 ay
Yüzbaşı

308 1.6 dizel EAT6 ve 1.5 dizel EAT8 vardı. Güzel araba bakım maliyetleri düşük,şanzımanlar çok güzel ve tam otomatik tork konvertörlü olduğundan sorunsuz,yakıt kullanışa göre değişken fakat yinede az yakıyor. Yetkili servis ile sanayi fiyatları yakın bu sebeple bakımları yetkili serviste yaptırılabilir. İlk serilerinde bizimki 2016 modeldi Adblue problemi olabiliyor fakat çözümü var ve basit bir kere halledildikten sonra bir daha sıkıntı çıkartmıyor bu zamana kadar sorun çıkartmadıysa da artık çıkartmaz kesinlikle tercih edilebilir bana göre iki eksiği var bir sert kullanırsan alt takım bir tık hassas bozabiliyor ki bu çoğu araç için geçerli, iki arka süspansiyon kısa çukurlarda sesli çalışıyor. Dediğim gibi ben gözüm kapalı tercih ederim. A3 için pek yorum yapamayacağım fakat Golf ile nerdeyse aynı araç olduğundan( altyapı motor şanzıman aynı) şanzıman bakımları düzenli yapılmış yetkili servis bakımlı bir araç olmasını tercih ederim A3’te yine güzel araç benim bu ikilemde A3’ü tercih etmeyecek olmamın tek sebebi bakım maliyetleri parça pahalılığı olurdu. Ben Audi’ye binmek istiyorum diyor maliyetleride çok dert etmiyorsan yine tercih edilebilir bir araç. Yorum yazmamın sebebi tercih tavsiyesinde bulunmaktan ziyade 308 tecrübelerimi aktarmak senin için fikir oluşturmaktı.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 ay
Binbaşı

2018 ve sonrasi 308



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 ay
Yüzbaşı

Birde dipnot düşeyim ben bu araçları 80 bin civarlarına kadar maksimum 4 yaşına kadar kullandım ileri kilometrelerde ve yaşlarda ne durumda olurlar bilmiyorum çünkü bazı araçlar belli bir yaştan sonra veya belli bir kilometreden sonra kendilerini dağıtmaya sorunlar çıkartmaya başlayabiliyorlar yorumlarımı düşük kilometre ve yaş araçlar bazında alırsan daha iyi olur.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SkyTraveler
Y
4 ay
Yarbay

Bana göre 308 a3'ten daha iyi bir araba.Bj neslinde ağırlık azaltılarak aerodinamik yapısı iyilestirildi.Daha rijit daha sert yapılı yapısı ile geyik testinde mükemmel sonuç çıkarttı.Eat şanzımanda volan yok baskı balata yok.Yağı varsa kontağı çevir devam et



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 ay
Binbaşı

Kroniği olmasın, arıza masraf da çıkarmasın diyipte Fransız aracı düşünmek fazlaca saçma. A3 model yılı olarak biraz eski.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 16 Ocak 2024; 17:48:15 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 ay
Onbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum yorumlara da bakarak sanıyorum ilk tercihim olan 308 alacağım gibi duruyor :)



D
4 ay
Yarbay

Bence 408.



Z
4 ay
Yarbay

2020 model 308 sahibiyim, makyajlı kasa. Araç tek kelime ile mükemmel.



C
3 ay
Yarbay

büyçene uyan model yılı en yüksek aracı almanızı tavsiye ederim hocam. markaya bakıp eskiye yönelmeyin. sanayi ustalarına sorarsanız en çok eski model vw ve audileri severler



D
3 ay
Yarbay

Pejonun güncel modeli audi’nin, volkswagen’in modellerinin 3-4 nesil gerisinden geliyor.

Bizim kanuni nasıl bir protokol mirası bıraktıysa artık otomotivde bile hissediliyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

G
3 ay
Er

hay yaşa. Aynı soruyu ben de soracaktım. cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. ben de 308'i daha yakın buluyorum. Audi kasası ve iç trim malzemeleri olarak daha kaliteli gibi görünüyor ama bunlar tabi ki 2.el bir araçta 2.derecede öneme sahip. 308 bir de allure paket bulduk mu tadından yenmez diye düşünüyorum.



T
3 ay
Teğmen

Fransız araç kullandın mı hocam? Bu yorum bir kullanıcı deneyimi mi yoksa başkalarından duyulan bir söylem mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @motograter
İ
3 ay
Onbaşı

308 alınır yeni yenidir



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mkatoz
M
3 ay
Binbaşı

Fransız aracı bu ülkede bir çok kişi kullanmıştır ve çevresinde de gerek arkadaş gerek akraba olsun muhakkak ki kullananı sıkıntılar yaşayanı vardır.
Bahsi geçen peugeot'un geçmiş yıllarda elektronik sorunları yeni modellerinde adblue, triger kaynaklı yağ pompası tıkanması, buji patlamasi gibi çeşitli sorunları olduğunu bilmeyen var mı acaba ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @taxaa
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.