Arkadaşlar geçen yıl Ford Focus araç almıştım. 129 bin kmde idi. Otorapor Kağıthanede ekspertize soktum. Aracın km'si orijinal dendi. Tüvtürk muayene kayıtlarına göre de herhangi bir tutarsızlık yok. Bugün aracımı satacaktım. İlgili arkadaşlarla beraber Auto King Oto Ekspertize gittik. Aracın genel ekspertizi yapıldı. Dediğimin haricinde bir şey çıkmadı yalnız aracın program ile KM sorgusu yapıldığında araç beyninin aracı 42 bin kmde (kırk iki bin) gösterdiğini söyledi. Alıcı da kıllandı. Ben de kıllandım Neyse alışveriş iptal oldu. O problem değil de neden böyle birşey olmuş olabilir? Benim yaptırdığım ekspertize baktım. Km 129 bin görünüyor beyin scaninde. ***Aracın yetkili serviste otomatik şanzıman beyini değişmiş 2019 yılında 90 bin kmde, faturası var. Acaba şanzıman beyni değişince aracın beyni kmyi mi sıfırlıyor? Eğer öyleyse Otorapor sisteminde neden normal göründü. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum. Moralim çok bozuldu.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
gösterge değiştiyse, focusta km yi gösterge tutuyor. daha düşük km li aracın göstergesi takıldıysa km yi düşük gösterir. Ben 4000deki aracıma 0 focus göstergesi taktım. 0 dan devam etti, alıcıya da söylemiştim.
42 bin km once beyin takilmis ve beyin de 0 ise, su anda beynin 42 bin gosteriyor olmasi cok mantjkli. Kafa karistiracak birsey yok. Dilerseniz beyinden km arttirin dilerseniz aliciya aciklayin durumu. Beynin kac km de takildiginin bilgisi vardir nihayet. Gerisi basit cikarma islemi
hocam araçta km bilgisi tutan tek bir beyin yok ki, "aracın beynindeki km bu" derken hangi beyinden bahsediyorlar tam olarak? - gösterge beyni var km bilgisi tutan, - şanzıman beyni var, - ECU motor beyni var, - ABS beyni var, yani var oğlu var. şimdi burda en sağlıklısı hiç değişmedi ise ABS beyninden km'ye bakılır, çünkü lastik döndükçe sensörden km bilgisi ABS beynine işlenir. arkadaşlar doğru diyor adam gider gösterge beynine bakıp yanlış bilgi verir size ama belkide arızadan dolayı serviste gösterge değişmistir kim nerden bilecek işin doğrusunu. ayrıca misal km düşürme olayı için genellikle gösterge beynini hack'leyerek yapıyorlar. ama girip abs beynine bakınca gerçek km değeri çıkıyor vs vs.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 4 Nisan 2023; 1:15:35 >
Bugün aracımı satacaktım. İlgili arkadaşlarla beraber Auto King Oto Ekspertize gittik. Aracın genel ekspertizi yapıldı. Dediğimin haricinde bir şey çıkmadı yalnız aracın program ile KM sorgusu yapıldığında araç beyninin aracı 42 bin kmde (kırk iki bin) gösterdiğini söyledi. Alıcı da kıllandı. Ben de kıllandım Neyse alışveriş iptal oldu. O problem değil de neden böyle birşey olmuş olabilir? Benim yaptırdığım ekspertize baktım. Km 129 bin görünüyor beyin scaninde.
***Aracın yetkili serviste otomatik şanzıman beyini değişmiş 2019 yılında 90 bin kmde, faturası var. Acaba şanzıman beyni değişince aracın beyni kmyi mi sıfırlıyor? Eğer öyleyse Otorapor sisteminde neden normal göründü. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum. Moralim çok bozuldu.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.