Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1033
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Akım korumalı priz gerekli mi ?
K
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar beyaz eşya montajına gelen ekip akım korumalı priz satmaya çalıştı, bu cihazlar hassas kullanmanızı tavsiye ederiz vs. diye zırvaladı gitti. Araştırmama göre bu prizlerin içerisinde bir kaç liralık varistör var. Aynı varistörden beyaz eşyaların devre kartlarında da olduğu iddia ediliyor ki bence de mümkün. Sizce "akım korumalı priz" adı altında satılan şeylerden almak mantıklı mı ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 yıl
Yarbay

Merhaba. Eşyanız hayırlı olsun. Aynı varistör elektronik kartın girişinde de var. Zaten öyle çok hassas bir eleman da değil.

Monofaze devrelerde genellikle 250 Volt varistör kullanılır. Yani şebeke voltajı 250 Volt ve üstü değerlere ulaştığında sigortayı attırır.

Şebeke filtresi içeren,kapsamlı bir koruma sağlayan priz isterseniz Schneider Electric PM1W-GR modelini tavsiye edebilirim.

Şebekenizde voltaj problemi var ise bunu yerel dağıtım şirketi ile görüşüp çözüme ulaştırmanız gerekir. Özetlemem gerekirse basit,varistörlü prizler olası aşırı gerilimlerde hiçbir koruma tedbiri olmamasından daha iyi olsa da bahsettiğiniz uygulamada gereksizdir.

Saygılarımla...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
geçen yıl
Binbaşı

yerel dağıtım şirketleri en ufak arızada yüksek gerilim hatları arıza vardıdan başka cvp vermiyor aldıkları para ceplerine ne yatırım ne bakım en azından enerjisa böyle 50 kere şikayet ettim hep aynı yalan.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @klima5505
C
12 ay
Yarbay

şu üründen alıp sigorta paneline taktırabilirsin . ben kullanıyorum .


https://www.aliexpress.us/item/2255800862939463.html?gatewayAdapt=tur2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US




Bu mesajda bahsedilenler: @babus0606
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.