Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
20
Cevap
773
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Turknet Kopma Rekor Denemesi
K
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Evet bu konuda turknetin çağ ötesi internetinin 3 aydır onlarca destek kaydı, hızımı sürekli kat kat düşürmeleri, sürekli attıkları otomatik aynı cevaplar, dalga geçer gibi suç sizde bizde sorun yok açıklamaları sonucu kaç dakikada bir posta güvercinleri kopuyor onu yazmak için açtım.

Bu başlığı açmadan hemen önce 4 tane kopma yaşadım

  • kopma online sürem 3 dakika sonrasında gitti geri bağlanması yaklaşık beş dakika sürdü
  • kopma online sürem 2.30 dakika sonrasında gitti geri bağlanması yine 5 dakika sürdü
  • kopma online sürem 5 dakika civarı sonrasında gitti geri bağlanma süresi 4.30 civarı
  • kopma online sürem 10 dakika civarı sonrasında yine gitti geri bağlanma süresi 5 dakika civarı
  • kopma şu an yaşıyorum online süresi evet bu gerçekten yiğidi öldür hakkını yeme tam 20 dakika online kaldım. Böyle bir hizmete bu bedel az bence tarifelere zam yapmalılar. Ne demek yani 20 dakikadır tam 20 dakikadır online im. Beni whatsappta şurda burda 20 dakika boyunca online görenler hayırdır bir sorun mu var diye mesaj atmaya başladılar.
Şimdilik son 1-2 saatin istatiskileri bunlar kopmalar yaşandıkça rekorlar tazelendikçe güncellemeye devam edeceğim. Akşam saat 7 ve gece 12 civarı rekor üzerine rekor kırıyorlar. Özellikle o saatlerde istatistik paylaşırım. Bu arada bu postu da tabi ki de telefonumun interneti ile atıyorum. Neyse ki telefondaki internetten de turknet sorumlu değil. Yoksa bahçeye ateş yakıp duman tüttürecektik sağa sola.

Başlangıçta 35 mb idi hızım. Sonra şu kadar daha verin 100 yapalım dediler verdik yaptılar. Hattım max 130 civarı hızı destekliyordu. Sonra bir sabah bir baktım hızım 30 olmuş max 55 olmuş. Snr değerim 20 lerden 5 e düşürülmüş. O zamanlar daha iyi günlerimmiş. En azından 12 saatte bir kopuyordu. Şimdi 20 dakika online olsam merak edip arayan arkadaşlar var. Israrla özellike hızım düşürüldü bir günde bu kadar hız düşmesi olmaz dememe rağmen hızımı düzeltmedikleri gibi bir de üzerine 12 saate bir koptuğuna şükrettiğim interneti 3 ile 30 dakikada kopan internet haline getirdiler. Tabi hala 100 mbps parası almaya da devam ediyorlar.



Güncel:


Saat 19 da telefon internetini bırakıp yeniden turknet internetine bakmaya başladım

19:00 19:50 arasında 5-6 kez 3 er dakika aralıklarla kopan internet 5 er dakika bekleme süresinden sonra yeniden geldi. Her beş dakikanın ardından 3 dakika civarı online süresi sonrasında yine koptu. Şu an yine telefonumun interneti ile yazıyorum.

Güncel

Son kopmam online süresi 6 dakika sürdü ortalamaya göre iyi sayılır. Teşekkürler turk.net

Güncel

Şu anda bir rekora daha imza attık. Tam 42 dakika online kalabildim. Bu bir rekor. Günün rekoru. Düşünsenize 42 dakikada online bir oyuna girip neredeyse oyunu bitirebilirsiniz. Bu deneyim gerçekten insanoğlunun yapabileceklerini görebilme açısından muhteşem bir deneyim. 42 dakikalık online macerasının sonunda yine kopan internet 5 dakikalık bir aranın arasından yeniden geldi.

Güncel

Son kopmasının ardından geçen 15 dakika içerisinde yine koptu bu sefer bir rekora imza atamadık. TurkNet'in 3 aydır çözmediği sorunum. Kullanılamayan bir internet ve her ay kartımdan veremedikleri hizmetin parasını kesmeleri...


Güncelleme:

Evet buldukları harika çözüm hattımı
bu noktadan

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu noktaya getirmek



< Resime gitmek için tıklayın >

Ve tabi hala 4-5 saatte bir kopuyor. Değişen hiç birşey yok. Crc hataları aniden fırlıyor 5 6 bin olup patlıyor hat. Kime laf anlatacaksın ki karşında muhattap mı var. 20 mb yi 100 tl den itele gitsin ortamlarda 100 mb satıyorum dersin. Gider 16 adsl alırım 60 küsür liraya.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katarsis222 -- 8 Aralık 2020; 15:3:7 >

T
3 yıl
Yarbay

Merhaba, hizmetinizi kontrol edip ilgili ekiplere bilgi verebilmem için destek kayıt numaranızı paylaşır mısınız?



M
3 yıl
Binbaşı

@katarsis222 Netspeed e geçer misin hocam


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @katarsis222
K
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Evet şu anda alternatiflere bakıyorum. Bulamazsam telefonla devam etcem mecburen çünkü Turknetin interneti kullanılacak gibi değil. Mesela şu an ev internetine geçiş yaptım ağdan baktım 3 dakikadır online mış. Hiç şaşırmadım. 30 dakika olsa zaten sağdan soldan aramaya başlarlardı hayırdır 30 dakikadır online sin diye. Bu forumdaki destek yetkililerine de en az 20 defa yazmışımdır numara destek kayıt numarası v.s değişen birşey yok. Aynı şeyleri kopyala yapıştır yapıp destek kaydını kapatıyorlar. Şu anda 3-4 saat kopmadan internet alabildiğim hız 20 mbps. O da 3-4 saat yani daha ötesi yok. Modemden snr yi 18 e sabitleyince 20 mbps de kalıyor. 100 mbps iken snr değerim 20 civarıydı. Bir günde bu hale getirdiler 3 aydır dilimde tüy bitti düzeltin eski haline getirin diye düzeltmedikleri gibi 3-4 saatte olan kopmayı 3-4 dakikada bir kopan internet haline getirdiler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katarsis222 -- 6 Aralık 2020; 17:26:44 >


Bu mesajda bahsedilenler: @MustafaC5
M
3 yıl
Binbaşı

Hocam netspeed'e geçerseniz "G541GA" davet kodumla 12 ay 5 TL indirim alabilirsin. Netspeed de telefonla canlı destek var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Sizin hat değerleriniz nasıl netspeed e geçince değişim oldu mu paylaşır mısınız hat değerlerini.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MustafaC5
M
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: katarsis222

Sizin hat değerleriniz nasıl netspeed e geçince değişim oldu mu paylaşır mısınız hat değerlerini.
Bulunduğum adreste başka sağlayıcı kullanmadım 1 yıldır kullanıyorum memnunum
< Resime gitmek için tıklayın >



K
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

75 vermiyorlar mı. Crc hatası değerleriniz, Güç değerleriniz ve tabi ki snr oldukça iyi. Bende bu hızlarda zaten hiçbir şekilde 30 dakikadan fazla online olmuyor direk kopuyor. 3 aylık destek kayıtlarım sonucunda suçu bana atıp bütün destek kayıtlarını kapattılar. Bu yüzden de müşteri sorumluluğunda arıza diyip kapatıyorlar destek kayıtlarını. Ancak evimin içinde doğrudan direkten gelen internet kablosundan başka hiçbir eklenti dolap, ankastre v.s yok. Yalnız bende şöyle bir hobi var evimin sağındaki solundaki telekom direklerini donanımhaberin sıcak fırsatlar bölümünden ucuza düşürdüğüm elektrikli testereyle kesiyorum, gece belirli saatlerde vdsl dolaplarının dibinde torpil patlatıp sonra da taş atıp kaçıyorum. Bu yüzden galiba müşteri sorumluluğunda olduğunu düşünmüşler.

Telefon açıyorum herhangi bir muhattap yok oto cevap arıza kaydınız alındı v.s v.s. Buradaki turknet yetkilileri de aynısı zaten. İşi desteğe atıyorlar, destek de aynı şeyleri yazıp kapatıyor. Bir de son 24 saattir hiç kopma yaşamamıssınız yazıyorlar ya o beni bitiriyor. Bunlar benim modemle iletişimimi dolaşık iki fotonla sağlıyorlar buna kanaat getirdim artık. Heisenbergi mezarından ters kaldırdılar. Kendisini saygı ve rahmetle anıyorum.



M
3 yıl
Binbaşı

1 ay denemek amacıyla 75 Mbps tarifeye geçtim 70-72 Mbps arası speedtest alıyordum. 35 Mbps bana yetiyor fazla para vermemek için 35 Mbps tarifeye geri döndüm. İç tesisatınız olmadığı için sorun telekom tarafında gibi gözüküyor



N
3 yıl
Yüzbaşı

Aramıza hoş geldin. Klasik SNR değerlerine tırpan vurularak hız düşürülme vakası.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
3 yıl
Yüzbaşı

Geçen hafta benimde turknet internetim 2 gün gitti arıza kaydı açtım turknet hiçbir şey yapmadı gece internet kendiliğinden geldi.
Evvelsi gün türk Telekom müşteri hizmetleri aradı turknet te olduğumu ve port 6 üzerinden internet aldığımı internette sorun yaşayıp yaşamadığımı sordu bende yaşadığımı söyleyince bunun devam edeceğini turktelekoma geçersem port 2 üzerinden internet alacağımı ve kesinti yaşamayacağımı söyledi.
Bu durumda bence ttkom bilinçli kesinti yapıyor ve beni tehdit ediyor. Böyle bir ülkede elinden bir şey gelmiyor neyazikki





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paylaşımcı -- 6 Aralık 2020; 20:50:5 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Evet başka başlık da açtım 3 aydır çözüm üretmek yerine otomatik cevaplarla oyalıyorlar. Aslında benim hattım 130 mbps ye kadar destekliyor ancak

şu alttaki resimde az önce ekran görüntüsü aldım. DSLAM benim hattı 130 a çekiyor anlık olarak.

< Resime gitmek için tıklayın >


Şu resmi biraz önce kopmadan hemen önce aldım. DSLAM hattımı bu değere getiriyor. Çünkü mesafesi 100 metre civarı. Ancak bu değere gelir gelmez snr aniden -1 oluyor onun görüntüsünü alamadım. CRC hatası saniyelik olarak 2000 2000 artıyor ve kopuyor. Resimdeki 7936 crc error 4 saniyede falan oluştu. DSLAM daha sonra alt hız profiline alıyor. Orada da her 3 dakikada bir internetim kopuyor yine. Bu hat şu yukarıdaki değerlerde gayet sağlıklı çalışıyordu. Defalarca anlattım benim hattımın değerleri buydu düzeltin eski haline getirin diye. Ama umurlarında olmadı. DSLAM en alt hız profiline kadar indiriyor yine de sürekli kopuyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katarsis222 -- 6 Aralık 2020; 20:52:35 >


Bu mesajda bahsedilenler: @nietzsche55
K
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

şimdi bu firmalar telekomaltyapısını bedavaya almıyorlar. Madem para verip aldığın bir şey var o zaman sen müşterini de telekom denen illete karşı koruyacaksın. Ya telekom tamamen kendi satsın ya da başkasına sattırdığı hatları gelip sabote etmesin. Bu iş basit bir iş değil. Senin bilgin dışında geliyor senin hattının içine ediyor. Bu bildiğin alçaklıkltır.




Bu mesajda bahsedilenler: @paylaşımcı
M
3 yıl
Er

2 aydır aynı sorun bende de var. 100 mbs lik baglantı hizmeti aldım turknetten ama internetim 10 mbs üstüne çıkmadı sürekli ticket açtım, müşteri temsilcileri ile görüştüm hala bir çözüm yok. Umarım turknet iş işden geçmeden bu duruma bir el atar. sağa sola reklam vermekle olmuyor demek ki bu iş.



M
3 yıl
Er

acaba sorununuz düzeldi mi ? bende hala sorun devam ediyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

OOO düzelmez mi kardeşim. Yağ gibi yaptılar şu anda 20 mbps yapıp. Tam 3 saatte bir kopuyor artık. 3 saat demek çağ atladık demek. Ben bilmiyorum değil mi turk.net arkadaş. Benim modemimde hızımı 20 mbps ye sabitleme ayarı zaten var sen niye zahmet ettin ki buna. Ben kendim yapardım. İptal talebimi ilettim. Bıktım artık bunlarla uğraşmaktan.



S
3 yıl
Er

Kusura bakmayın biraz geç cevap vere bildim bu mesajı yazarken internetim gitti cevap gitmemiş.. :) aynı sorunu bende çekiyorum internetim sürekli gidiyor geliyor stand cevap veriyorlar ... interntte 100mb internete bas vuru yaptım 75 tl küsürdü 35mb sagladılar :D internet gidiyor diyorum bizde sorun görünmüyor ne gitmesi diyor dalga geçiyorlar türknet pişmanlıktir.. hattımı iptal ettireceğim hep birlikte iptal ettirelim bunların çözeceği yok haa deseler bir problem var alt yapıda düzeltmeye çalışıyoruz yok oda yok arkadaş en önemli noktada bir şeyler araştırırken internetim gidiyor 5 dk sonra düzeliyor oda agır agır :) LÜTFEN BÖYLE KÖTÜ BİR İNTERNETİ KULLANMAYIN.. BU AY SONU İPTAL EDECEĞİM DÜZELMEZSE BAŞKA BİR İNTERNETE GEÇİŞ YAPACAĞIZ MAHALLECE



F
3 yıl
Yüzbaşı

Rekabet kurulu var. Ortada sözleşme yapmış iki şirket var. Büyükcene...
Öyle santralden Turk.Net'in musluğunu kısayım, abonesini arayayım kendime çekeyim. O konuşmaları yapanın bir yerinden kan alırlar.

Satış için yalan söylüyorlar maalesef. Superonline da 25 mbite 89 lira istiyorsunuz, millennicom 100 mbite 89 istiyor sizin altyapınızda sizin cihazlarla niye size geleyim dediğimde bizim 25 imiz onların 100 ünden hızlıdır falan demişti.

Port2 neymiş Port6 neymiş.

Ha şunu dese haklıdır. TTnet yurtdışı bağlantılarda ve kapasitede diğerlerinden fersah fersah öndedir. Turk.Netin akşam haftasonu vs kapasitesinin şiştiği noktada bizim daha yurtdışı kapasitemiz olur.




Bu mesajda bahsedilenler: @paylaşımcı
P
3 yıl
Er

Ben bu turknet adlı firmadan 3 ay kullanım yaptım 1 ay 8 mb adsl olarak kullandım ardından altyapım destekledigi için vdsl e geçisini yapttırdım vdsl olarak büyük problemleri olan bir firma vdsl geçis yaptırmamın ardından sorunun ardı arkası kesilmedi ve 2 ay boyunca hergün destek içn bilet açtım Bu firmanın en büyük 2. eksikliği karsında muhattap olup sorununa çözüm üretecek birisi ile görüsememen bir bilet açıyorsun keyfi ne zaman cevaplayacagı belli olmayan bir mail gibi oluyor.



K
3 yıl
Er

Turknet pişmanlıktır. Daha önce aynı sizin gibi Turknet adlı sözde firmayı kullanıyordum. Başlarda bir sıkıntı yoktu sonralarda ise sürekli kopmalar yaşamaya başladım. Aradığımda ise bana alt yapınızdan veya tesisatınızdan kaynaklı sorun gözüküyor dendi. Sıfır hat çektirdim ama sonuç nafile. Ben de başka internet firmasına geçiş yaptım 1 senedir kullanıyorum kopma hiç yaşamadım.Kısacası sözde firmayız denen TURKNET pişmanlıktır! Kullanmayın kullandırtmayın !