K

Teğmen
30 Aralık 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
42 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
3 yıl
TURKNET fakir bögelerden aldıkları haksız kazançla Zengin Muhitleri Memnun Ediyor
Evet tepki çekeceğini bile bile bir de bunun utanmadan reklamını yapıyorlar. 100 diye satıp 8 mbps hız verdikleri yerleri 1 gb i geçtim 50 ye bile getirmemekte direten TurkNet bizim gibi kırsal bögelerde yaşayan insanlardan parayı kazanıp bunları hiç utanıp sıkılmadan zengin muhitlere yamamaktadır. Eğer tepki göstermessek de bizim bu eşşekliğimizle zengin mahmutcanlara öhhöö haha 500 mbps hız alüyrüm hem 100 tl ye diye bizi iyice zıvanadan çıkarmaya devam edecekler.
K
3 yıl
Turknet Kopma Rekor Denemesi
Evet bu konuda turknetin çağ ötesi internetinin 3 aydır onlarca destek kaydı, hızımı sürekli kat kat düşürmeleri, sürekli attıkları otomatik aynı cevaplar, dalga geçer gibi suç sizde bizde sorun yok açıklamaları sonucu kaç dakikada bir posta güvercinleri kopuyor onu yazmak için açtım.

Bu başlığı açmadan hemen önce 4 tane kopma yaşadım

  • kopma online sürem 3 dakika sonrasında gitti geri bağlanması yaklaşık beş dakika sürdü
  • kopma online sürem 2.30 dakika sonrasında gitti geri bağlanması yine 5 dakika sürdü
  • kopma online sürem 5 dakika civarı sonrasında gitti geri bağlanma süresi 4.30 civarı
  • kopma online sürem 10 dakika civarı sonrasında yine gitti geri bağlanma süresi 5 dakika civarı
  • kopma şu an yaşıyorum online süresi evet bu gerçekten yiğidi öldür hakkını yeme tam 20 dakika online kaldım. Böyle bir hizmete bu bedel az bence tarifelere zam yapmalılar. Ne demek yani 20 dakikadır tam 20 dakikadır online im. Beni whatsappta şurda burda 20 dakika boyunca online görenler hayırdır bir sorun mu var diye mesaj atmaya başladılar.
Şimdilik son 1-2 saatin istatiskileri bunlar kopmalar yaşandıkça rekorlar tazelendikçe güncellemeye devam edeceğim. Akşam saat 7 ve gece 12 civarı rekor üzerine rekor kırıyorlar. Özellikle o saatlerde istatistik paylaşırım. Bu arada bu postu da tabi ki de telefonumun interneti ile atıyorum. Neyse ki telefondaki internetten de turknet sorumlu değil. Yoksa bahçeye ateş yakıp duman tüttürecektik sağa sola.

Başlangıçta 35 mb idi hızım. Sonra şu kadar daha verin 100 yapalım dediler verdik yaptılar. Hattım max 130 civarı hızı destekliyordu. Sonra bir sabah bir baktım hızım 30 olmuş max 55 olmuş. Snr değerim 20 lerden 5 e düşürülmüş. O zamanlar daha iyi günlerimmiş. En azından 12 saatte bir kopuyordu. Şimdi 20 dakika online olsam merak edip arayan arkadaşlar var. Israrla özellike hızım düşürüldü bir günde bu kadar hız düşmesi olmaz dememe rağmen hızımı düzeltmedikleri gibi bir de üzerine 12 saate bir koptuğuna şükrettiğim interneti 3 ile 30 dakikada kopan internet haline getirdiler. Tabi hala 100 mbps parası almaya da devam ediyorlar.



Güncel:


Saat 19 da telefon internetini bırakıp yeniden turknet internetine bakmaya başladım

19:00 19:50 arasında 5-6 kez 3 er dakika aralıklarla kopan internet 5 er dakika bekleme süresinden sonra yeniden geldi. Her beş dakikanın ardından 3 dakika civarı online süresi sonrasında yine koptu. Şu an yine telefonumun interneti ile yazıyorum.

Güncel

Son kopmam online süresi 6 dakika sürdü ortalamaya göre iyi sayılır. Teşekkürler turk.net

Güncel

Şu anda bir rekora daha imza attık. Tam 42 dakika online kalabildim. Bu bir rekor. Günün rekoru. Düşünsenize 42 dakikada online bir oyuna girip neredeyse oyunu bitirebilirsiniz. Bu deneyim gerçekten insanoğlunun yapabileceklerini görebilme açısından muhteşem bir deneyim. 42 dakikalık online macerasının sonunda yine kopan internet 5 dakikalık bir aranın arasından yeniden geldi.

Güncel

Son kopmasının ardından geçen 15 dakika içerisinde yine koptu bu sefer bir rekora imza atamadık. TurkNet'in 3 aydır çözmediği sorunum. Kullanılamayan bir internet ve her ay kartımdan veremedikleri hizmetin parasını kesmeleri...


Güncelleme:

Evet buldukları harika çözüm hattımı
bu noktadan

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu noktaya getirmek



< Resime gitmek için tıklayın >

Ve tabi hala 4-5 saatte bir kopuyor. Değişen hiç birşey yok. Crc hataları aniden fırlıyor 5 6 bin olup patlıyor hat. Kime laf anlatacaksın ki karşında muhattap mı var. 20 mb yi 100 tl den itele gitsin ortamlarda 100 mb satıyorum dersin. Gider 16 adsl alırım 60 küsür liraya.
K
3 yıl
TurkNet\u0027ten İnanılmaz Çözüm Önerisi
Bir kaç hafta önce başlık açmıştım max hız 130 mbps downstream 100mbps / 19 snr olan hattımı bir sabah baktığımda Max Hız 55 mbps downstream 47mbps / 6 snr olarak gördüm destek kaydı açtım foruma da yazdım. İnceledik inceliyoruz inceleyeceğiz, ekip göndereceğiz v.s derken tabi ki ekip arıza giderme falan olmadı. Bunun üzerine en son ekimin 6 sına kadar bölgenizde telekom kaynaklı sorun var düzeltecekler, düzelmezse yeniden kayıt açın diyerek destek kaydını kapattılar. Ekimin 6 sının üzerinden 10 gün daha geçti düzelir belki diye bekledim tabi ki düzelmedi. Yeniden destek kaydı açtım 5 gün düşündüler cevap vermek için ve inanılmaz bir çözüm önerisi geldi biraz önce.

"Değerli müşterimiz dilerseniz hızınızı 50 mbps ye sabitleyelim".

Altyapı falan değil bu olay birileri benim hattımın bağlı olduğu portu ya da başka birşeyi değiştirdi. Hiç bir hat hele ki boş bir mahallede durduk yere 130 mbps den 50 ye düşmez. Bunun olması için benim çatıya çıkıp kabloların üzerinden yürüyerek karşı binaya geçmem gerekli.
K
4 yıl
100 mb 13-14 snr hızım 30 a düştü.
Daha bir iki gün önce 100 mgb tanımlı 125-130 max ulaşılabilir hız 96 test sonucu veren hattım bugün modeme bakmamla şoka uğrattı. 32 lerde 10 snr değerinde sürünüyor. Ulaşılabilir max hız 50 lerde bu nedir birileri bizden habersiz portları mı değiştiriyor ben anlamıyorum. Nasıl olur da 100 mgb olan hız birden 30 a düşer snr yerlerde sürünür. Bu sorunumun çözülmesini istiyorum. Desteğe de talep açtım ama hiç umutlu değilim.
K
4 yıl
Her gün 1-2 kez aynı saatlerde kopma oluyor. Hızım gereksiz yere düşürüldü
< Resime gitmek için tıklayın >

Hat değerlerim bunlar her gün aynı saatlerde internet kopuyor ayrıca daha yüksek olan hızımı 79 a sabitlediler. Normalde bu değerlerle 90 ın üzerine çıkması lazım ki forumda gördüğüm bazı arkadaşların max download değeri daha düşük olmasına rağmen 90 larda hızları var bu hızların düzeltilmesi gerekli desteğe mesaj atıyorum yükseltmiyorlar. Siz bana vadettiğiniz hızı verin eğer kaldırmazsa modemimden kararlılık ayarından zaten ben onu düşürebiliyorum.
İnternet kopma saatleri; akşam 19:00 da genelde kopuyor. Desteğe yazıyorum standart cevaplar geliyor. Teknik ekip gelecek dediler 2 hafta oldu hala gelecek. Telefonla size ulaşılacak dediler arayan soran yok ne yapayım gidip kendim sağı solu mu kazayım direğe mi tırmanayım. Kendim bina içi kablolarını değiştirdim yeni kablolarla snr değerim 15-16 arası bu değerlerde kopuyorsa normal değil bu.
K
7 yıl
Alabileceğim hızın altında hız alıyorum
https://prnt.sc/g8q5mv

Arkadaşlar snr değerlerim alabileceğim max hız linkteki resimdedir. Gördüğünüz üzere 49.000 max hız varken 24.5'a sabitlemişler. En azından bu değerler 40 mbps ye sabitlenebilir ancak olmaz diyorlar. Ben adsl kullanırken 8.0 snr değeri ile ne kopma yaşadım ne de öyle fazla crc hataları oldu hatta hiç olmadı diyebilirim. Sonuçta kablodan gelen veri ne diyorsa o geçerlidir. Kağıt üzerine yazılan değil ve ilginçtir 25 mbps nin bir tık altında değerim. Bu sorunun düzeltilmesi gerekli.

Ayrıca elimdeki asus modemde snr düzenleme seçeneği mevcut yani eğer snr değeri hattı kopartacak kadar düşükse ilgili ayarla modem kendisi hattın hızını düşürüp yükseltebilmektedir. Siz sitenizde belirttiğiniz gibi alabileceğim maksimum hızı yani modemimdeki değerleri verin bırakın modemim kendisi hattın kopup kopmayacağını ayarlasın.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.