Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
128
Cevap
11477
Tıklama
38
Öne Çıkarma
Anno 1800 Türkçe Yama Çalışması
M
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Bishock Infinite çevirisi ile karşınıza çıkan donanımhaber üyelerinden, oyunu sevenlerle bir araya gelip çevirmeye karar kıldık. Maalesef dosyalara erişimde sıkıntılar çektiğimizden ötürü bu tarihe sarktı. Tüm metinlere erişim sağladığımızdan ötürü gönül rahatlığı ile çeviriye başlayalım dedik. Oyunda herhangi bir Türkçe karakter kısıtlaması olmamasına ek, tüm metinler üzerinde değişiklik yapabiliyoruz. Kısacası çeviri bittiğinde %100 bir türkçe yama olacaktır.

Ayrıca konuya bir de tanıtım videosu eklemek istedik. Unutmayın ki, göreceğiniz tüm çeviriler son hali değildir ve tamamlandığında değişmiş olabilir.

Çevirinin ne durumda olduğunu öğrenmek isterseniz, çevirmen arkadaşlarımızdan @karabibik, discord sunucumuz için bir bot hazırladı. Dilediğiniz zaman komut vererek çeviri durumunu öğrenebilirsiniz. Sağlıcakla kalın..

İstek ve önerilerinizi belirtmeyi unutmayınız!

Videoyu izlemek için tıklayınız

Küçük bir not: Aslında Bioshock yamasına başladığımız vakit oyunun geçtiği dönem ve kullanılan dilin karşımıza çok ağır bir şekilde çıkacağını tahmin edememiştik. Nitekim oyunu oynayanlar varsa aranızda bize hak verecektir. Bu oyunda da maalesef yine aynı durum söz konusu... Kullanılan dil, mecazi yaklaşımlar, ilk kez karşılaştığımız kelimeler ve deyimler, oyunun geçtiği tarih vs. çevirinin hızını biraz düşük tutmakta. Tabi kaliteli bir çeviri yapılması adına her metin iki, belki üç kez gözden geçiriliyor. Lafı daha fazla uzatmadan şunu belirtmek istiyoruz ki kolay bir çeviri değil. Ama bekleyenler için elimizden geldiğince güzel bir çeviri hazırlama gayretindeyiz.




< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Arkadaşlar ben konu ile ilgili bilgilendirdikçe siz tam tersini dile getiriyorsunuz. Benim anlatımımda problemler var sanırım.
Yoruma Git
Yorumun Devamı MantarTheGreat - 4 yıl +12
Oyunun çevirisi devam ediyor. Gerekli açıklamaları bir iki mesaj üstte yazdım. Bunun dışında çıkış tarihine kadar başka bir açıklama yapmayacağım. Sağlıcakla kalın.
Yoruma Git
MantarTheGreat - 4 yıl +10
Bu sefer buraya açıklamayı ben yapıyım:
Yoruma Git
Yorumun Devamı MantarTheGreat - 4 yıl +7
J
4 yıl
Çavuş

Şimdiden kolay gelsin, umarım projeyi bitirebilirsiniz.



B
4 yıl
Binbaşı

Oyunu steamden almıştım 60 saat gömdüm ama bi o kadar daha Türkçe yama ile oynarım.. Elinize sağlık, kolaylıklar dilerim.



Y
4 yıl
Yarbay

Elinize sağlık
Kolay gelsin.



F
4 yıl
Yarbay

Bishock Infinite ana oyun çevirisi kusursuza yakın bir çeviriydi. Dönemine göre terimleri, konuşma kalıplarını güzel uyarlamıştınız. Aynı kaliteyi maalesef ek paketlerinde göremedik. Keşke onları da siz çevirseydiniz demiştim.

Bu çevirinin de kaliteli olacağını düşünüyorum, umarım sorunsuz tamamlarsınız. Kolaylıklar diliyorum.



L
4 yıl
Yarbay

hocam ellerinize sağlık takipteyiz



T
4 yıl
Yüzbaşı

Takipteyim kolay gelsin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
4 yıl
Yarbay

İnfinite i 2 kere bitirmiştim.Çeviri kalitesi muazzamdı.Başarılı bir yama olmuştu.Bunda da aynı başarıyı yakalamanız dileğiyle kolay gelsin.



W
4 yıl
Binbaşı

Çeviri çok kaliteli duruyor. Acaba toplam kaç satır var? Ve bir de sizden ricam " deneyimle" yerine "tecrübe et" yardımcı fiil grubunu kullanabilir misiniz? Kolay gelsin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

_
4 yıl
Yarbay

Emeğinize sağlık..beklemedeyiz



G
4 yıl
Onbaşı

4 gözle bekliyoruz



R
4 yıl
Yüzbaşı

Kolay gelsin arkadaşlar.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
4 yıl
Yüzbaşı

10 gözle bekliyoruz.



K
4 yıl
Yüzbaşı

Teşekkürler arkadaşlar.

Yine sevdiğimiz bir seride buluştuk Rondo'yla. Güle oynaya çeviririz sanıyorduk ama dil -en azından bizim beklentimize göre- ağdalı ve ağır çıktı.

Sabırla sonunu getiririz inşallah.

Edit:Biraz karamsar bir mesaj olmuş. Mevzuyu biraz açayım. Oyun, kırılmadığı ve fiyatı da makul seviyelere -birkaç indirim dışında- düşmediği için kitle edinemedi. Bu da yamayı bekleyen oyuncu sayısını hayli düşürüyor. Aksi takdirde çeviri grupları çoktan (paraya) çevirmiş olurdu oyunu. Heyecanı sonuna kadar götürmek dileğiyle.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KFK -- 31 Mart 2020; 21:4:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
4 yıl
Yarbay

merakla bekliyorum kolay gelsin



B
4 yıl
Yarbay

kolay gelsin ne zaman çıkar tahmini bu boş vakitlerimizde oynasak aylarca sürermi ki?



Y
4 yıl
Çavuş

İnş projeye başlayıp bitirirsiniz şimdiden kolay gelsin çok bekledigim bir yama



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

M
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İyi dilekleriniz için teşekkürler hepinize. Burada belirttiğiniz tüm önerileriniz dikkate alınacaktır.

@brokenwings

Yamaya başlayalı çok olmadı. O yüzden takdir edeceksiniz ki, bir kaç ayı bulabilecektir - eğer kaliteli ve eksiksiz bir yama bekliyorsanız tabi. Şunu da belirtmek isterim ki tüm metinler (ana oyun + ek içerikler) tek bir dosya içerisinde olmakla birlikte herhangi bir düzen içerisinde bulunmamaktalar. Yani önce ana hikayeyi bitirip, yayınlayalım; daha sonrasında ek içeriklere devam edelim diyemiyoruz. Yama çıktığı vakit, ek içerikler dahil tümü türkçeleştirilmiş olarak sizlere sunulacaktır.



Y
4 yıl
Çavuş

Peki diğer anno serilerinide çevirirmisiniz anno 2205 & anno 2077 oyunlarını



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
4 yıl
Er

Şahane bir haber. Sabırsızlıkla bekliyoruz. Kolay gelsin.