M

Yarbay
05 Mayıs 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
28 üye
Görüntülenme (?)
323 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
M
geçen yıl
İşlemci Değişimi Sonrası Yüklenmeyen Windows
Merhaba arkadaşlar, işlemci değişikliği yaptığım bilgisayarımda windows yüklenmiyor. Tüm diskler gözüküyor. Hatta windows yüklü m2 ssd nin içeriğini dahi görebiliyorum fakat iş windowsun yüklenmesine gelince maalesef yüklenmiyor.

Yüklü windowsu görmüyor. Ayarların da bulunduğu ekran görüntüleri aşağıdaki şekilde. Yanlış yaptığım bir şey ya da bilmediğim bir durum var mıdır?

Format ihtiyacı olmadan yaptığım bir hata varsa boşa format atmak istemiyorum ve ayrıca önemli bir dosyam içinde kaldı mı onu da kestiremiyorum.

Şimdiden teşekkürler herkese.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
M
3 yıl
[İNCELEME] TP-Link Archer AX50 AX 3000 Wifi 6 (ROUTER)
Herkese selamlar arkadaşlar,

Uzun zamandır çektiğim Wifi çilesini gidermek/azaltmak adı altında bayağı bir arayış içerisindeydim. Özellikle evin belli kısımlarında çekmemesi, modemin hemen yanında ki oda da bağlantı kopmaları gibi saçma sapan sorunlardan gına gelmişti. Bazı modem ve routerları inceledim ama genelde inceleme adı altında yayınlanan videoların çoğunda teknik özellik anlatılıp, bir de cihaz gösterilip video bitirilince acaba bana ne kadar fayda sağlar diye video ve yazılara boş boş bakıyordum. Yalan yok çok da anlamam network işinden.

Daha öncesinde bu sorunumu Xiaomi'nin Wifi Pro cihazı ile gidermeye çalıştım ama dürüst olmak gerekirse fiyatına göre iyi de iş yaptı ama yine de istediğim seviyede değildi ve yine evin her yerinden wifi alamıyordum.

Şimdi elimden geldiğince detaylı bir şekilde AX50 nin ne kadar fark ettirdiğini anlatmaya çalışacağım. İleride satın almak isteyen insanlar için kayda değer bir test olsun istedim.

Kullandığım internet sağlayıcısı SUPERONLINE FIBER. Paket içeriği ise 100 mbps download/ 5 mbps upload. Modem, yine Superonline'ın verdiği ve genel olarak memnuniyet sağlayamamış olan HUAWEI HG255s modeli. Biraz araştırırsanız yorumları kendiniz de görebilirsiniz.

Bol görselli bir konu olsun diye fotoğraf/resim eklemekten çekinmeyeceğim. Kalabalık gözükürse affola.

MODEM KUTUSU VE İÇERİĞİ

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Gelelim bağlantının nasıl yapıldığına. Benim gibi gerçekten bu işlerden anlamıyorsanız şunu söyleyebilirim, kurulumu inanılmaz derecede basit. Modeminizin herhangi bir ethernet çıkışına pc bağlar gibi bir ethernet kablosu takıp, diğer ucunu da yukarıda da gördüğünüz Router'ın WAN girişine takıyorsunuz ve cihazınız kullanıma hazır hale geliyor. Daha sonrası 2.4 ve 5 Ghz Wifi ayarlarını yapmak için TP-Link'in "Tether" uygulamasını indirmeniz ve Router'ın ağına bağlanmanız yeter. İlk bağlanırken modemin altında bulunan QR kodu okutmanız olayı bayağı kolaylaştırıyor.

Daha sonrasında uygulama sizi Wifi ismi ve şifresi belirlemeniz için yönlendiriyor. Bu kadar. Kullanıma hazır. 5 dk'ımı bile almadı kurulumu.

Teknik bilgilerden bahsetmeyeceğim. Çok da anlamıyorum zaten. Benim için evdeki sonucu önemli. O yüzden evin taslağını da çıkardım. Evet bayağı uğraştım ve ölçtüm. Sırf kullanım farkı belli olsun diye.

Gelelim test ettiğim evin planına... Tüm bilgiler taslakta mevcut lakin şunu yazmamıştım; duvarların kalınlığı ortalama 17-18 cm civarında. Sinyali etkileyebileceğini düşündüğümden ötürü de evdeki mikrodalga cihazın yerini de yine taslakta belirttim.

< Resime gitmek için tıklayın >


Test sonuçlarını Huawei Mate 20 Pro cihazından gerçekleştirdim. Önce Modem Wifi sonuçları, hemen altında da Router Wifi sonuçları bulunmakta. Testleri yaparken Wifi 6 teknolojisinin daha çok bağlı cihaz bulunurken daha iyi sonuçlar veriyor olmasından ötürü, tüm cihazları aktifleştirdim. Wifi bağlı cihazlar şunlardı: 3 adet cep telefonu, 2 adet TV ve 1 adet Xiaomi Mi Box. Ethernet ile bağlı 2 PC ve 1 tane de Turkcell TV vardı. Bu cihazların tümünü açarak gerçekleştirdim testleri.

Aklınızda bir soru oluşursa konuya yazın, anlıyorsam elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

TEST SONUÇLARI

ODA 1

< Resime gitmek için tıklayın >

ODA 3

< Resime gitmek için tıklayın >

SALON

< Resime gitmek için tıklayın >

MUTFAK

< Resime gitmek için tıklayın >

BALKON

< Resime gitmek için tıklayın >


Ve bir de routerın yanına koyarak telefonu, test sonucu aldım ki, telefondan kaynaklı bir kayıp varsa onu da göz önünde bulundurun:

< Resime gitmek için tıklayın >
M
4 yıl
Bazı Sitelerde Access Denied Hatası Alıyorum
Selam arkadaşlar, yardımlarınıza ihtiyacım var. Belli başlı sitelere girmeye çalıştığımda Access Denied hatası almaya başladım. Çözüm olarak ip değiştirin önerileri vardı. Modemi açıp kapattığım zaman sorun düzeliyor fakat 1-2 gün sonra tekrar aynı hatayı almaya başlıyorum. Denemediğim yol kalmadı gibi. ISP'yi arayıp başka ip yönlendirmesi istedim. Yine işe yaradı fakat geçici olarak. Tekrar aynı sorun ile karşılaştım. VPN kullanımı sorunu çözüyor fakat vpn kullanmak istemiyorum.

Wifi Extender kullanıyordum. Sorun ondan kaynaklı olabilir düşüncesi ile söktüm fakat sorun devam ediyor. Değerli yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Aşağıda aldığım hatanın ekran görüntüsü var.

< Resime gitmek için tıklayın >
M
4 yıl
Anno 1800 Türkçe Yama Çalışması
< Resime gitmek için tıklayın >

Bishock Infinite çevirisi ile karşınıza çıkan donanımhaber üyelerinden, oyunu sevenlerle bir araya gelip çevirmeye karar kıldık. Maalesef dosyalara erişimde sıkıntılar çektiğimizden ötürü bu tarihe sarktı. Tüm metinlere erişim sağladığımızdan ötürü gönül rahatlığı ile çeviriye başlayalım dedik. Oyunda herhangi bir Türkçe karakter kısıtlaması olmamasına ek, tüm metinler üzerinde değişiklik yapabiliyoruz. Kısacası çeviri bittiğinde %100 bir türkçe yama olacaktır.

Ayrıca konuya bir de tanıtım videosu eklemek istedik. Unutmayın ki, göreceğiniz tüm çeviriler son hali değildir ve tamamlandığında değişmiş olabilir.

Çevirinin ne durumda olduğunu öğrenmek isterseniz, çevirmen arkadaşlarımızdan @karabibik, discord sunucumuz için bir bot hazırladı. Dilediğiniz zaman komut vererek çeviri durumunu öğrenebilirsiniz. Sağlıcakla kalın..

İstek ve önerilerinizi belirtmeyi unutmayınız!

Videoyu izlemek için tıklayınız

Küçük bir not: Aslında Bioshock yamasına başladığımız vakit oyunun geçtiği dönem ve kullanılan dilin karşımıza çok ağır bir şekilde çıkacağını tahmin edememiştik. Nitekim oyunu oynayanlar varsa aranızda bize hak verecektir. Bu oyunda da maalesef yine aynı durum söz konusu... Kullanılan dil, mecazi yaklaşımlar, ilk kez karşılaştığımız kelimeler ve deyimler, oyunun geçtiği tarih vs. çevirinin hızını biraz düşük tutmakta. Tabi kaliteli bir çeviri yapılması adına her metin iki, belki üç kez gözden geçiriliyor. Lafı daha fazla uzatmadan şunu belirtmek istiyoruz ki kolay bir çeviri değil. Ama bekleyenler için elimizden geldiğince güzel bir çeviri hazırlama gayretindeyiz.

M
5 yıl
Pinleri bu eğiklikte bir cpu kurtarılır mı?
Arkadaşlar saçma sapan bir hatadan ötürü yeni aldığım cpu nun pinlerini eğdim. Bu eğiklikte bir cpu dan hayır gelir mi?


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
M
5 yıl
8-9 Bin Arası 4 Ana Bileşenli Sistem Tavsiyesi
Selam arkadaşlar, en son sistem toplayalı bir 6-7 sene oluyor ve artık güncelleme yapmam gerektiği çıkarımını yaptım. Bütçe başlıkta yazılı. Uzun zamandır konsol ile içli dışlı olduğum için yeni çıkan ürünler ile alakalı çok bir bilgim yok fakat araştırdığım kadarı ile...

-Şu şekilde bir sistem nasıl olur?

GSKILL 16GB (2X8GB) Flare X DDR4 3200Mhz CL16 AMD Ryzen Uyumlu Dual Kit Ram
GIGABYTE X470 AORUS ULTRA GAMING AMD Ryzen 2000 Soket AM4 DDR4 3200MHz(O.C) HDMI Anakart
AMD Ryzen 7 2700X Soket AM4 3.7GHz 20MB Önbellek 8 Çekirdek İşlemci
MSI GeForce RTX 2070 GAMING Z 8G GDDR6 256Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı

-Daha iyi bir ürün tavsiyeniz var mı?

-Tavsiye ettiğiniz ürünlerin hangi markası daha sorunsuz bir alışveriş olur benim adıma?

Son olarak, PSU olarak Cougar-CMX 700 kullanıyorum. Böylesine bir sistem için yeterli olur mu?

Şimdiden teşekkürler.


Edit: Oyun için kullanacağım monitör Asus VE247H, film için ise TV Samsung 55NU8000...
M
5 yıl
Ekran Kartı Boştayken Fanın Hızlanıp Yavaşlaması
Selamlar dostlar,

GTX 770 Lightning ekran kartım var. Uzun zamandır muzdarip olduğum bir konu vardı, belki yardımcı olabilirsiniz diye konu açayım istedim. Ekran Kartımın fanı herhangi bir oyun film açık değilken kısaca yük altında olmadığında fanı 5 saniyeliğine hızlanıp daha sonra yine 5 saniyeliğine yavaşlıyor. Bu döngü sürekli devam ediyor.

Herhangi bir oyun açtığımda yani yük altında iken fan oldukça sessiz bir şekilde stabil olarak yavaş çalışıyor. Yani yük altında sorun yokken, boştayken fan hızlanıp/yavaşlıyor.

Bir fikri olan ya da yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden şükranlarımı sunarım.
M
7 yıl
Oxygen Not Included (Oyun Satışa Çıktı - Alpha Versiyonu)
Evet arkadaşlar. Klei'den güzel bir oyun daha gelmiş. Dont Starve'da da alphadan itibaren satın aldım ve hayal kırıklığına uğramadım. Bunda da aynı şekilde alacağım bakalım. Oyun kısaca uzayda bir koloni kurma similasyonu.

Oyun hakkında bilgi edindikçe konuyu güncellerim.

< Resime gitmek için tıklayın >

Aşağıda ki linkten oyunu satın alabilirsiniz. Türkiye fiyatı 31 TL olarak belirlenmiş.

http://store.steampowered.com/app/593590

Videoyu izlemek için tıklayınız
M
7 yıl
(KİTAPTAN SPOILER VERMEYİNİZ) Kara Kule (İlk Film) - Idris Elba [11 Ağustos 2017]
Siyahlı adam tehlikeli büyülerle dolu ölüm yolunda kaçıyor, katil kovalıyordu. Bu kovalamaca yolun sonundaki KARA KULE'de sona erecek miydi?Çılgın bir kâhin, konuşan iblisler, ölmemiş bir çocuğun ruhu KARA KULE'de kimleri bekliyordu?...

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
M
7 yıl
LG G2 Dokunmatik Sorunu
Arkadaşlar selamlar. 3 yıldır sorunsuz kullandığım telefonumda son dönemlerde dokunmatiğinde problemler yaşıyorum. Belli bir alan veya belli bir nokta da sorun yok. Genel itibari ile dokunmatik algılamıyor. Telefonun ekranını kapatıp biraz bekledikten sonra çatır çatır çalışıyor. Sonra hop yeniden dokunmatiğin algılamasında problemler oluyor. Yani ben yazılımsal olarak görüyorum. Bu yüzden fabrika ayarlarına geri çevirdim, fakat sorun devam ediyor.

Acaba yazılımsal olduğunu düşünerek hata mı ediyorum. Böyle düşünmemin sebebi ara ara sıkıntısız çalışıp, ara ara sıkıntı çıkarması. Daha önce bu tarz bir problem yaşayan oldu mu?

Aşağı yukarı şu şekilde oluyor:https://www.youtube.com/watch?v=ycOG7ToUUR4
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.