Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
2200
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Delta Servis Ayıplı Üründen Doğan Haklarıma Kendisi Karar Veriyor!
L
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar Delta Servis ile yaşadığım olayı sizlere de aktarmak istiyorum.

Kipa Çorlu'dan aldığım Xiaomi Mi6'yı ekranı ayıplı/kusurlu olduğu için Delta Servis'e verdim. Verirken de özellikle değişim istemediğimi, değişim veya iade için satıcının benden talep ettiği servis raporunu istediğimi söyledim. Ön bürodaki görevli ısrarla bana iade/değişim için rapor vermiyoruz, arkadaşlarımız inceledikten sonra çıkan sonuca göre işlem yapılıyor dedi. Yani rapor mu verilecek değişim mi yapılacak onun kararını servis veriyormuş. Servis raporuna da ağzımdan çıkmadığı halde "müşteri ürün değişimi istiyor" yazdı.

1 hafta sonra servisten arayan görevli; ürün, ithalatçı firmaya incelenmek üzere gönderileceğinden kutusunu getirmemi istedi. Kutuyu teslim ederken konuştuğum servis görevlisi arkadaşa, bu telefonu lg panel olduğu için ikinci telefon (ikinci Mi6) olarak aldığımı ve değişim ürününün lg panel olma durumu yoksa değişim yapılmamasını istedim.

Yani bana ayıplı ürün ile ilgili iade/değişim için rapor vermelerini ve bundan sonraki süreçte bunu satıcıyla kendim çözmek istediğimi belirttim. İade veya değişime benim karar vereceğimi söyledim.

2 gün sonra gelen sms ile ürünümün yenisiyle değiştirildiğini öğrendim. Herhalde ürünlerin bir şekilde (örneğin seri numarasından) hangi panel olduğunu biliyorlar ve yenisini gönderdiler diye düşündüm. Servise gidip ürünü aldım ve orada açtım. Ürünün kutusu eski, yıpranmış ve yeniden ambalajlanmış gibiydi. Örneğin; Delta Servis etiketi daha önce başka yere (izleri mevcut) yapıştırılmıştı. Ayrıca cihazın üzerinde olması gereken koruyucu (sıfır cihazların tümünde olduğu gibi) jelatinlerinin olmadığını gördüm. Gelen cihaz da zaten jdi panel çıktı.

Sonrasında durumu servis görevlileriyle tartıştık. Ben, gelecek ürün lg panel olmazsa değişim yapılmasın dediğim halde neden ürünü yenisiyle değiştirdiklerini sordum, bana düzgün cevaplar veremediler, çözüm sunamadılar. Örneğin; biz hangi kutudan hangi panel çıkacağını bilemeyiz, firma bize ne gönderirse onu veririz diyorlar. Ama ben zaten en başından "böyle bir şeyi bilemiyorsanız ürün değişimi yapmayın" demiştim diyorum cevap veremiyorlar.

Bu şekilde benim ayıplı üründen doğan haklarıma kendileri karar verip, ürünün yenisiyle değişimi gerçekleştirmiş ve beni mağdur etmiş oldular. Ürünü ithalatçıya geri vermelerini, bunu kabul etmediğimi söyledim. Öyle, böyle derken bana yeni bir servis formu oluşturdular ve ayıplı/kusurlu ürün bende olmadığı halde servis formuna "müşteri onarım istemediğinden, ürün müşteriye onarımsız olarak iade edilmiştir" yazdılar. Bununla ilgili sonradan site üzerinden destek talebi oluşturdum, fakat orada da cevap yazan arkadaş bana "raporu size sorarak mı yazacağız" şeklinde üslupsuzca bir cevap verdi.

Sonrasında arkamdan, değişim için verilen cihazı kargoyla yollamışlar. Ben de kargoyu, şubede aldım ve alır almaz, değişim ürününü kabul etmediğimi belirten bir notla geri kargoladım.

Ayıplı/kusurlu ürün bende değil, servis formunda ürünü müşteriye teslim ettik yazıyor, etmediler. Bu form ile gidip ben ürünü iade ediyorum da diyemiyorum.

Şimdi hem ayıplı/kusurlu üründen doğan seçim hakkımı (iade/değişim veya onarım) elimden alındı, hem de cihaz yenisiyle değiştirildiği için yeni cihaz ile satıcıya gittiğimde muhtemelen iade konusunda sorun yaşayacağız. Tabi bu süreçler devam ettiği için 30 günlük cayma hakkımı da kaybediyorum.

Ekte Delta Servis'in verdiği servis formu, oluşturduğum destek talebi ve verilen cevap mevcuttur:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leonly -- 6 Şubat 2018; 21:10:53 >

İ
6 yıl
Yüzbaşı

Benzer durumu Vatan bilgisayarda yaşadım. Aldığım telefon 2 gün sonra ekranı bozuldu. Gittim Vatana garantiye yolladılar. Tamir istemediğimi ücret iadesi istediğimi belirttim. Böyle bir karar çıkmadı değişim yapıyoruz dedi. Hiç üşenmeden THH'ye gittim ve dilekçemi verdim. Adamlar THH'ye cevap yazma gereği bile duymadılar sonuç itibariyle 6 ay gibi bir sürede paramı iade etmek zorunda kaldılar. Aynı yol ile devam edebilirsiniz.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

C
6 yıl
Yarbay

Tek çare THH geçmiş olsun.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

L
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Tüketici Hakem Heyeti'nden yetkili servisi şikayet edemiyorsunuz. Satıcıyı şikayet etmem gerekiyor ama sorun satıcıda değil. Çıkmaz da burada başlıyor :)



Ama kendi forumlarında açtığım konu ses getirdi ve serviste de görüştüğüm bir yetkili beni aradı ve duruma açıklık getirdi. Ürünü ithalatçı firmaya göndermelerini söylediğini fakat yanlışlıkta bana gönderildiğini söyledi ve ithalatçı firmanın satıcıya bilgi vereceğini, gidip rapor ile iade veya değişim işlemini yapabileceğimi belirtti. Sorun çıkarsa da bizi arayabilirsiniz dedi.



Bir iki gün içerisinde satıcıya gidip dedikleri gibi yapacağım. Sonucu buradan da paylaşırım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Yüzbaşı

Neden ısrarla LG panel istiyorsunuz millet kaçtığı halde?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
6 yıl
Teğmen

Kendi forumlarında açtığınız konu derken neyi kastediyorsunuz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Leonly
B
6 yıl
Yarbay

Sen yinede şanslısın değişim yapmışlar. Hepsiburada dan aldığım yoga 520 laptopda ölü piksel ve ışık sızması cikti. Iade raporu için servise gönderdim.kutuya acikca yazdim iade diye. Hepsiburada dahi yazdi. Ama lenovo servis Iade yapılmaması için direk tamire aldı.Ellerinde ekran yokmuş o anda. 1 hafta hergun arayıp iade raporu istedim. Kesinlikle razı olmadılar. Bildikleri tek şey siz tamir istediniz lafı. En son ses kayıtlarını delil gösterip sizden o parayı mutlaka alacağım dedim. 1 hafta sonra arayıp iade raporunu verirlerken dahi hala tamir edelim derdindelerdi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuZ-MaViSi -- 8 Şubat 2018; 1:36:44 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu durumda Tüketici Hakem Heyeti'ne başvursaydınız paranızı alırdınız. Sonrasında servis ile hepsiburada aralarında ne yaparlarsa yapsınlar. Ben olsam ürünün arızalı olduğuna dair fotoğraf çeker ve satıcıyla iletişime geçip (yazılı olarak) iade istiyorum diye mesaj yollardım. Fotoğraflar ve yolladığım mesajın tam sayfa ekran görüntüsü çıktı alıp dilekçe ile tüketici haklarına verirdim. Bırakın istedikleri kadar ısrar etsinler, dava yaklaşık 1 ay içinde çözüme kavuşur. Siz paranızı alırken satıcı da mahkeme masraflarını öder :)

Yeni alınan ürünlerde Ayıplı/Kusurlu üründe ne olacağı konusunda seçimlilik hakkı tüketicinindir. Buna satıcı veya servis karar veremez, tamir için dayatma yapamaz ve yaptım olduya getiremez.
Ayıplı/Kusurlu ürünlerde tüketici;

- Ürünün yenisiyle değişimini,
- Satıcıdan para iadesi,
- Ürünün ücretsiz onarımını isteyebilir.

Ama dediğim gibi bu tüketicinin seçimlilik hakkıdır.




Bu mesajda bahsedilenler: @BuZ-MaViSi
L
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Reklamı olmasın diye yazmadım. Bu site Xiaomi firması tarafından Türkiye'de resmi fan sitesi olarak onaylanmış bir site. Ana sitede ürün satışı mevcut, forum kısmında da Delta Servis'in yetkilileri servisle ilgili sorunları çözme konusunda yardımcı oluyorlar.

forum.miuiturkiye.net





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leonly -- 8 Şubat 2018; 2:58:3 >


Bu mesajda bahsedilenler: @DarkUser81
B
6 yıl
Yüzbaşı

İthalatçı firma garantili telefonlarda olan şeyler garantisi yok gibi bende sorun yaşamıştım. Mi6 sıfır aldım ilk zamanlarda ekranda ışık sızması vardı. Lg panel değildi.O zamanlar mi6 da lg panel yoktu yeni serilerde var sanırım. Aldığımda ilk günün akşamı sorunu gördüm. Akşam inceleme şansım olmuştu. Ekranın üst tarafından cidden belirgin bi ışık geliyordu ekrana küçük çoçuk bile farkederdi yani. Ya iade yada değişim istedim. Telefonun fotoğrafları çektim. Sorunu dilekçe şeklinde resimlerle birlikte raport şeklinde sundum. Servis telefonda hiçbir hata olmadığını söyledi. Gene yolladım bu sefer suç bana kaldı. Telefon o anda benim için çöp olmuştu. Ekrandaki sızma sabah bile farkediliyorken nasıl göremiyor servis bunu normal bi ışık sızması değil cidden renkler bile değişiyordu.O şekilde kullanamadım her baktığımda moralim bozuluyordu. Telefonu çok cuzi bi miktara satmıştım. İthalat garanti telefonları alırken bi kere daha düşünsün herkez bence. Telefona lafım yok illaki fabrikasyon bi hatada olabilir ama arkadasında duran bi güvencesi yok. Şanslı olucan elektronik şans işi birazda servis şans işi değil herkez seçebiliyor. Ben bir şans verdim beni süründürdüler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Xiaomi Mi 5'teki lg ekranlarda sorun vardı ama araştırırsanız LG G6 ve Mi 6'da sorun yaşayan yok. Üstelik ekran daha parlak, daha canlı, kaliteli görüntü veriyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @By Doğu
L
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Elektronik gerçekten şans işi. Özellikle sıfır elektronik ürün aldığımda mutlaka birşey çıkıyor. İkinci el temiz alayım diyorsun sonradan farkedeceğin bir hatası çıkarsa geri de veremion.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @badmobil
L
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Dediğim gibi satıcıya gittiğim, telefonla ilgili kimsenin bilgi vermediğini söylediler. Böyle durumlarda servisten onay almaları gerektiğini söylediler ve belgenin fotoğrafını çekip servise mail gönderdiler. Otomatik cevap geldi ve 2 iş günü içinde dönüş yapılacağı yazıyordu. Gün içerisinde halleek için servisten o cevabı alana kadar belim çatladı resmen. 3 saat boyunca sorunumu çözebilecek kişilere ulaşmakla harcadım. Cuma günüydü ve 6 da mesai bitse kimseye ulaşamıcam ve İstanbul'a dönmem gerekecekti. Neyseki mesai bitimime 5 dk. kala cevap geldi ve satıcıya gidip yeni ürünümü aldım.



Ne kadar şanssızımki yeni telefon jdi panel çıktı ve yine ekranı hatalı/kusurlu. Şimdi yine servisle uğraşıcam. Bu telefonla yaşadığım sorunu hiçbir telefonda yaşamadım. Bu sefer de değişim/iade çıkacaktır ama artık iade etmeyi düşünüyorum. Başka marka telefon bakacağım mecburen.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yine Delta Servis, Yine Sorun!

Ekrandaki ışık sızmasından dolayı Xiaomi Mi 6 telefonumu Delta Servis'e gönderdim. Yanında gönderdiğim not ile kesinlikle ekran değişimi veya onarım istemiyorum diye belirttim. 1 hafta sonra Delta Servis'in arıza takip bölümünden kontrol ettiğimde Son durum kısmında "Parça Bekleniyor" yazıyor. Bunu üzerine hem destek talebinden bulundum hem de telefon ile servisle görüştüm. Telefondaki müşteri temsilcisi bana telefonun ekranı sorunlu diye gönderdiğimi ve ekran değişeceği için parça beklendiğini söyledi. Parça değişimi istemediğimi yanında gönderdiğim not ile belirttiğimi, buna rağmen niye onarım yapıldığını sorduğum. Burası servis buraya ürünler tamir için gönderilir gibi saçma bir cevap aldım. Ekranın değişmesini istemiyorum değiştirilmesin işlemleri durdurun dediğimde de tamir sürecine müdahele edemiyoruz şeklinde bir cevap aldım. Yani şu an zorla 1 aylık telefonumun ekranını değiştirecekler!

Delta Servis ile daha önce de servis sürecinde sorunlar yaşadım ve hala yaşıyorum. Bu işin sonunda telefonu iade edip Xiaomi marka herhangi bir ürün almamayı düşünüyorum. İnsanları Xiaomi'den soğuttuğun için teşekkürler Delta Servis!



O
6 yıl
Yarbay

ithalatçı firma garantisi= garantisiz cihaz demektir, bunun için fiyatıda düşük.onu bilerek alın.



Y
6 yıl
Yarbay

Ekran nasıl kusurlu onu anlamadım ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

L
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu arada yine uzun uğraşlar ve telefon trafiği sonunda olayı çözüme kavuşturduk. Daha önceki şikayetimde de görüştüğüm yetkili kişi beni aradı ve müşteri temsilcisinin söylediklerinin tersini söyledi. Bana "Siz istemiyorsanız ekran değişimi yapılmaz, cihazınızı size geri yollarız. Zorla parça değişimi söz konusu olamaz." şeklinde konuştu. Cihaz yeni ise ve ekran değişimi istemiyorsanız o zaman size rapor verelim değişimini veya iadesini yapın dedi. Bu şekilde servisten raporu aldım ve şimdi kargodan telefonun gelmesini bekliyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl
Yarbay

Benim JDI panelli Mi Note 3'te de üst kısımda vardı ışık sızması. Turuncumağaza; biz bir şey göremedik ama değiştirdik ürünü dedi. LG G2'den geçtim ben Mi Note 3'e. Sarı ekran ve Ghost screen sorunları var LG ekranlarda ama G2'nin ekranı daha kaliteliydi kesinlikle. Umarım yeni telefonda sıkıntı yaşamazsınız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 24 Mart 2018; 13:51:3 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Leonly
L
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Xiaomi'nin bu konuya bir netlik getirmesi lazım. Arasında kalite farkı olan 2 farklı panel kullanmayı bırakmalı veya birbirine yakın kalitede paneller kullanmalı. Bugün lg panelli bir mi 6'da 3 aylık kullanım sonrası ghost screen çıkmış :/



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >