L

Yüzbaşı
29 Mayıs 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
64 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
L
4 yıl
Servis Yasal Onarım Süresini (20 İş Günü) Aştı
Merhabalar, KVK garantili Xiaomi marka telefonumu parmak izi sensörü çalışmadığından dolayı KVK Teknik Servis'e göndermiştim. 11 Şubat 2020'de servis cihazı teslim almış görünüyor fakat bana göndermek için kargoya verdikleri tarih 11 Mart 2020. Burada iş günü hesabı yapınca 22 gün ediyor. Yani 20 iş günü (yasal süre) dolmuş oluyor.

Fakat KVK Teknik Servis, servis formunu 12 Şubat 2020 olarak oluşturmuş ve 10 Mart 2020'de de teslim etmiş gösteriyor. Yani onlara göre 20 iş günü geçmemiş. Kendi sitelerinden ve internette okuduğum kaynaklarda, teknik servis süresi cihaz servis tarafından teslim alındığında başlar diyor. Muhtemelen kargoya verildiği tarihte de sonra eriyor. Servis formları ve kargo belgeleri eliımde mevcut.

Onarım için azami 20 iş gününün geçtiğini ve tüketici haklarına başvurmam gerektiğini düşünüyorum.

Sizce servis 20 iş günü aşılmış oluyor mu? Buradan bir sonuç elde edebilir miyim?
L
4 yıl
Trafik Kazasında Kusur Oranına İtiraz
Merhabalar, yapmış olduğum kaza sonucu eksperlerden çıkan farklı sonuçlar neticesinde kusur oranı tespiti komsiyon tarafından yapıldı ve %100 kusurlu çıktım. Bu oranın haksız verildiğini düşündüğüm için itiraz etmek istiyorum. Komisyon karar verdiğinden dolayı SBM'den itiraz edemiyorum. Sigorta şirketim ise itiraz için Trafik Mahkemesi'ne başvurmam gerektiğini söyledi.

Ekte kazanın oluş şekliyle ilgili açıklamaları ve çizimleri paylaşıyorum. Bu kazaya itiraz etmem kusur oranına etki eder mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Kazanın Oluş Şekli 1

Kazanın Oluş Şekli 2
L
6 yıl
Xiaomi Redmi 5 Plus Bootloader Kilidini Kapadım Telefon Açılmıyor Çözümü
Merhaba arkadaşlar, markanın Türkiye Resmi Fan sitesinde bu işlemi ücretli olarak yaptıkları veya testpoint (telefonun arka kapağı sökülüp yapılan bir işlem) yöntemini önerdikleri için araştırıp resmi ingilizce forumdan bulduğum ve uyguladığım basit çözümü anlatmak istiyorum.

SORUN:
Telefonu internet üzerinden aldım ve gelen telefonu açılırken bootloader kilidinin açık olduğunu gördüm. Hemen XiaoMiTool ile hatasız bir şekilde cihazı kilitledim. Bu işlem sonrası bootloader kilitlendi ama açılırken Mi logosuna kadar gelip reset atıyordu. Yani telefon brick olmuştu. Xiaomi'nin resmi forumundan bulduğum ve uyguladığım çözümü aynen aktarıyorum.

ÇÖZÜM:
1- Buradan XiaoMiTool programını indirip bilgisayarımıza kuruyoruz.
2- Telefonumuzun sürücülerini bilgisayarımıza kuruyoruz.
3- Daha sonra bilgisayardan C:/ sürücüsüne gidip programın kurulu olduğu XiaoMiTool klasörünü açıp içindeki FastFlash programını çalıştırıyoruz.
4- Telefonumuzun Ses Açma ve Güç tuşlarını MI logosu gelinceye kadar basılı tutuyoruz.
5- Karşınıza gelen Recovery menüsünden Ses Tuşları'yla Connect with MiAssistant'ın üzerine gelip Güç tuşuyla seçiyoruz.
6- Şimdi telefonumuzu bilgisayara bağlayıp programla ilgili ayarlamalara geçiyoruz.
7- Program telefonu usb ile bağladığınızda size 4 adet seçim menüsü olan bir ekran açacaktır. İlk 2 menüden sırasıyla China Developer ve China Stable seçeneklerini seçip diğerlerini boş geçiyoruz.
8- Devam dediğimizde program telefonunuzun bilgilerine bakarak sizin için 2 romdan en uyumlu olanı indirmeye başlayacaktır.
9- İndirme tamamlandığında telefonunuzun ekranında rom kurulumunu göreceksin. Bu işlem bittiğinde telefonunuz normal olarak açılacaktır.
10- İngilizce seçip devam kurulumunuzu yapın. Bu işlemlerden sonra yapmanız gereken şey Bootloader Kilidi'ni açıp Global Stable veya Global Developer romlarından birini yüklemek.

Konu hakkında sormak istedikleriniz olursa seve seve ücretsiz yardım etmeye hazırım :)
L
6 yıl
Delta Servis İstemediğim Halde Parça Değişimi Yapıyor!
Ekrandaki ışık sızmasından dolayı Xiaomi Mi 6 telefonumu delta servise gönderdim. Yanında gönderdiğim not ile kesinlikle ekran değişimi veya onarım istemiyorum diye belirttim. Fakat 1 hafta geçtikten sonra Delta Servis'in arıza takip bölümünden kontrol ettiğimde Son durum kısmında "Parça Bekleniyor" yazıyor. Bunu üzerine hem destek talebinden bulundum hem de telefon ile servisle görüştüm. Telefondaki müşteri temsilcisi bana telefonun ekranı sorunlu diye gönderdiğimi ve ekran değişeceği için parça beklendiğini söyledi. Parça değişimi istemediğimi yanında gönderdiğim not ile belirttiğimi, buna rağmen niye onarım yapıldığını sorduğum. Burası servis buraya ürünler tamir için gönderilir gibi saçma bir cevap aldım. Ekranın değişmesini istemiyorum değiştirilmesin işlemleri durdurun dediğimde de tamir sürecine müdahele edemiyoruz şeklinde bir cevap aldım. Yani şu an zorla 1 aylık telefonumun ekranını değiştirecekler!

Delta Servis ile daha önce de servis sürecinde sorunlar yaşadım ve hala yaşıyorum. Bu işin sonunda telefonu iade edip Xiaomi marka herhangi bir ürün almamayı düşünüyorum. İnsanları Xiaomi'den soğuttuğun için teşekkürler Delta Servis!

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
L
6 yıl
Delta Servis Ayıplı Üründen Doğan Haklarıma Kendisi Karar Veriyor!
Arkadaşlar Delta Servis ile yaşadığım olayı sizlere de aktarmak istiyorum.

Kipa Çorlu'dan aldığım Xiaomi Mi6'yı ekranı ayıplı/kusurlu olduğu için Delta Servis'e verdim. Verirken de özellikle değişim istemediğimi, değişim veya iade için satıcının benden talep ettiği servis raporunu istediğimi söyledim. Ön bürodaki görevli ısrarla bana iade/değişim için rapor vermiyoruz, arkadaşlarımız inceledikten sonra çıkan sonuca göre işlem yapılıyor dedi. Yani rapor mu verilecek değişim mi yapılacak onun kararını servis veriyormuş. Servis raporuna da ağzımdan çıkmadığı halde "müşteri ürün değişimi istiyor" yazdı.

1 hafta sonra servisten arayan görevli; ürün, ithalatçı firmaya incelenmek üzere gönderileceğinden kutusunu getirmemi istedi. Kutuyu teslim ederken konuştuğum servis görevlisi arkadaşa, bu telefonu lg panel olduğu için ikinci telefon (ikinci Mi6) olarak aldığımı ve değişim ürününün lg panel olma durumu yoksa değişim yapılmamasını istedim.

Yani bana ayıplı ürün ile ilgili iade/değişim için rapor vermelerini ve bundan sonraki süreçte bunu satıcıyla kendim çözmek istediğimi belirttim. İade veya değişime benim karar vereceğimi söyledim.

2 gün sonra gelen sms ile ürünümün yenisiyle değiştirildiğini öğrendim. Herhalde ürünlerin bir şekilde (örneğin seri numarasından) hangi panel olduğunu biliyorlar ve yenisini gönderdiler diye düşündüm. Servise gidip ürünü aldım ve orada açtım. Ürünün kutusu eski, yıpranmış ve yeniden ambalajlanmış gibiydi. Örneğin; Delta Servis etiketi daha önce başka yere (izleri mevcut) yapıştırılmıştı. Ayrıca cihazın üzerinde olması gereken koruyucu (sıfır cihazların tümünde olduğu gibi) jelatinlerinin olmadığını gördüm. Gelen cihaz da zaten jdi panel çıktı.

Sonrasında durumu servis görevlileriyle tartıştık. Ben, gelecek ürün lg panel olmazsa değişim yapılmasın dediğim halde neden ürünü yenisiyle değiştirdiklerini sordum, bana düzgün cevaplar veremediler, çözüm sunamadılar. Örneğin; biz hangi kutudan hangi panel çıkacağını bilemeyiz, firma bize ne gönderirse onu veririz diyorlar. Ama ben zaten en başından "böyle bir şeyi bilemiyorsanız ürün değişimi yapmayın" demiştim diyorum cevap veremiyorlar.

Bu şekilde benim ayıplı üründen doğan haklarıma kendileri karar verip, ürünün yenisiyle değişimi gerçekleştirmiş ve beni mağdur etmiş oldular. Ürünü ithalatçıya geri vermelerini, bunu kabul etmediğimi söyledim. Öyle, böyle derken bana yeni bir servis formu oluşturdular ve ayıplı/kusurlu ürün bende olmadığı halde servis formuna "müşteri onarım istemediğinden, ürün müşteriye onarımsız olarak iade edilmiştir" yazdılar. Bununla ilgili sonradan site üzerinden destek talebi oluşturdum, fakat orada da cevap yazan arkadaş bana "raporu size sorarak mı yazacağız" şeklinde üslupsuzca bir cevap verdi.

Sonrasında arkamdan, değişim için verilen cihazı kargoyla yollamışlar. Ben de kargoyu, şubede aldım ve alır almaz, değişim ürününü kabul etmediğimi belirten bir notla geri kargoladım.

Ayıplı/kusurlu ürün bende değil, servis formunda ürünü müşteriye teslim ettik yazıyor, etmediler. Bu form ile gidip ben ürünü iade ediyorum da diyemiyorum.

Şimdi hem ayıplı/kusurlu üründen doğan seçim hakkımı (iade/değişim veya onarım) elimden alındı, hem de cihaz yenisiyle değiştirildiği için yeni cihaz ile satıcıya gittiğimde muhtemelen iade konusunda sorun yaşayacağız. Tabi bu süreçler devam ettiği için 30 günlük cayma hakkımı da kaybediyorum.

Ekte Delta Servis'in verdiği servis formu, oluşturduğum destek talebi ve verilen cevap mevcuttur:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
L
8 yıl
1903 BJK Full HD Phone Wallpaper
BJK 1903 Full HD Wallpaper

1080x1920 piksel çözünürlüktedir ve kendi tasarımımdır buyrun arkadaşlar.

İndirme Linki:http://www.mediafire.com/view/hi1xxwwppain254/BJK-1903-WP-BY-LEON.jpg
Alternatif Link:http://hizliresim.com/j3Zqqm

[img width=240 height=427]http://i.hizliresim.com/GRVZP7.jpg" target="_blank">< Resime gitmek için tıklayın >
L
8 yıl
HTC One M7 (7.19.401.151) Sense 7 Ported / Nandroid Backup
HTC One M7 (7.19.401.151) Sense 7 Ported / Nandroid Backup

Merhaba arkadaşlar, en son çıkan 7.19.401.151 sürüm numaralı güvenlik ve sistem iyileştirmeleri güncellemesine HTC One M9'un 5.0.2 yüklü sürümünden aldığım Sense 7 arayüz uygulama dosyalarını port ettim. Tüm Sense 7 uygulama dosyalarını son çıkan sürüme göre yükledim. Çok temiz ve sorunsuz bir rom oldu. Ayrıca başka romlar gibi hakkında bölümüne geliştirici adı vs. yazmadım ve ekstra, gereksiz uygulamaları kaldırdım. Yaptığım testlere göre de şu ana kadar bir hata ile karşılaşmadım. Yüklemek isteyenler için aşağıda linki paylaşıyorum.


Yükleme Talimatı:

1. TWRP 2.8.7.0 sürümünü telefonunuza flashlayın.

2. Wipe menüsünden telefona tamamen format atın.
(Ben format ve advanced wipe deyip siliyorum herşeyi)

3. Zip'ten çıkardığınız klasörü doğrudan ana dizine kopyalayın.
(Aygıt seri numaranıza göre backups klasörü içindeki klasörün adını kendi seri numaranızla değiştirmeyi unutmayın)

4. Son olarak TWRP'den Restore deyip kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.


Tavsiye: GooglePlay'den Blinkfeed'i güncellemeden önce bir kaç içerik eklemenizi tavsiye ederim. Hiç birşey eklemeden güncelleme yaparsanız; içerik ekle ve kaldır menüleri kayboluyor. Nedeni ise yeni Blinkfeed'te yapılan değişiklikten kaynaklanıyor. Buna göre haber kanalı eklemek istiyorsanız NewsRepublic uygulamasını kurmanız gerekiyor. Benim gibi eski kullanıma devam etmek isteyenler olabilir diye Blinkfeed'in eski sürümde bıraktım


HTC_ONE_M7_U_L50_SENSE70_MR_HTC_EUROPE_7.19.401.151
L
9 yıl
Cevap: ASUS MeMO Pad 7 ME176C [Intel Atom Z3745, Android 4.4.2] - ANA KONU (İnceleme Geldi)
N11'deki eski kasa (biraz kalın ve parlak arka yüzey), GG'deki yeni kasa (ince ve mat arka yüzey)..
L
10 yıl
Seatgate 2TB USB 3.0 Harici Disk Bağlantı Sorunu
Arkadaşlar geçen güne kadar sorunsuzca kulandığım 2TB lık harici diski bilgisayarım, bios güncellemesi sonrasında tanımamaya başladı. İşletim sistemi olarak Windows 8.1 kullanmaktayım. Diski takınca kısa bir beklemenin ardından bağlandı sesi çıkıyor. Bilgisayarıma tıklayınca disk görünüyor fakat "Yerel Disk (E:)" olarak çıkıyor ve ne boyut göstergesi ne de bilgisi geliyor, diskin içine de giremiyorum. Ayrıca anakart olarak MSI H87-G43 kullanıyorum ve LiveUpdate uygulamasıyla indirdiğim Intel USB 3.0 sürücüsünü de yükleyemiyorum. Yüklemeyi açtığımda "bu sistem gereksinimleri karşılamıyor" gibi bir uyarı veriyor. Bu diski başka bir bilgisayara ya da cihaza taktığımda çalışıyor!

< Resime gitmek için tıklayın >
L
12 yıl
Mouse takıla takıla hareket ediyor!
merhaba arkadaşlar 1 aydır uğraşıyorum herşeyi denedim ama sonuca ulaşamadım ve sizlere sormaya karar verdim. sorunum şöyle;
sistemim imzamda gördüğünüz şekildedir. yaklaşık 1 aydır mouse'um ara sıra takıla takıla hareket ediyor ve bir sure sonra düzeliyor. Nedenini hiçbir şekilde çözemedim.


Denediğim yöntemler:
1- Klavye takımını ofisteki bilgisayarımda 1 gün boyunca kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım.
2- Sorunun ekran kartı olabileceğini düşündüm fakat onu da ofisteki makinemde 1 gün boyunca kullandım ve bir sorunla karşılaşmadım ki ekran kartım daha 3-4 aylık.
3- Kasayı komple bir temizlikten geçirdim ve termal macunları yeniledim (cooler master marka macun ile).
4- 3 adet 500 gb disk takılı ve bunların 2 sini kapalı olarak kullandım.
5- Ana diskim 2 parçaydı ve ilk parçası da mac os x ve windows kurmak için 2 parçaydı. Bundan dolayı sorun çıkıyor diye diski komple formatladım ve windows kurdum.
6- Sorunsuz bir windows7 64 bit kurulumu yapıp tüm sürücülerimin güncel olanlarını yükledim (INF update dahi yaptım).
7- Anakartımda hata kodlarını gösteren bir dijital numarator var ve onda da "FF" yazıyor yani sorunsuz çalışıyor.

Bunların dışında çözüm sunacak arkadaşların çözümlerini bekliyorum :)

Not: Ekran kartımın termal macununu yenilemedim çünkü daha alalı 3-4 ay oldu. Sorunun ondan olacağını düşünmüyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.