1. sayfa
![]() |
kaç kuruş yakar acaba km de |
| bunlardan bize verseler 2000i görüyorum çok rahat deriz. |
konya ovasındamı yapıcaklarmıs öle birşey yaparlarsa milett izler izlerr sonra gaza gelir o yolda basmaya kalkarlar..... yada dönüş yolunda |
tsiayı geçermi bu araç? passatlar selektör çakmasın buna arkadan. |
| (üzülerek söylüyorum) Türkiye'de giderek çölleşiyor her yerde yapabilirler testi |
Doblo ile selektör atarlar rezil olur gelmesinler ![]() |
![]() ![]() Güzeldi |
Bursa otoyolundamı yaparlar ya da İstanbulparkta 100000 euroya |
1. sayfa
Dakikada 10.000'den fazla kez dönen tekerlekleriyle saatte 1609 km (1000 mil) hıza çıkabilen özel tasarımlı Bloodhound SSC (super sonic car) isimli araç için çalışmalara başlandı. Alçak irtifada uçabilen bir uçaktan veya tabancadan çıkan bir kurşundan çok daha hızlı hareket edecek olan Bloodhound,12.8 metre uzunluğunda ve 6.4 ton ağırlığında olacak.
Hız denemesini daha önce de Ekim 1997'de saatte 763 mil hıza çıkmayı başararak Thrust isimli bir araçla rekor kıran Andy Green gerçekleştirecek. 2011'e kadar hazırlanması beklenen ve roketi andıran araç insanların dikkatini mühendislik, bilim ve teknolojiye çekmeyi de amaçlıyor.
Londra Bilim Müzesi'nde İngiliz hükümeti adına katılan ve projeyle ilgili bilgiler veren Bilim Bakanı Paul Drayson, sponsor desteğiyle yürütülen projenin sadece rekor kırmayı amaçlamadığını, aynı zamanda bilimin, geleceğin araçlarında kullanılmak üzere yakıt tüketimi veya güvenlik gibi konularda ne derecede geliştiğimizin bir göstergesi olacağını aktardı.
Hız rekoru için test Türkiye'de yapılabilir
Bloodhound ekibi test aşaması için de hummalı bir çalışmaya girdi. Tüm dünya genelinde bu süper aracın çıkabileceği en yüksek hıza uygun zeminler inceleniyor. Belirtilen hızlara çıkılabilmesi için zeminin kusursuz bir düzgünlükte ve en az 16km civarında bir uzunluğa sahip olması gerekiyor. Son üç yıl boyunca da zeminin kuru kalmış olması şart koşuluyor. Öte yandan çevredeki yaşam şartları, teknik yeterlilikler ve güvenlik imkanları da test sürecini etkileyecek diğer seçim kriterleri.
Şu an için ekibin belirlediği 14 farklı nokta var. Bunlardan 8 tanesi Amerika'da, 4 tanesi Avustralya'da, birisi Güney Afrika ve birisi de Türkiye'de.
Projeyle ilgili detaylar için:www.bloodhoundssc.com
not:alıntıdır
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.