Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
23
Cevap
701
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Samsung büyük kamera yeniliklerini Galaxy S28'e erteleyebilir
U
4 gün
General
Konu Sahibi

Samsung büyük kamera yeniliklerini Galaxy S28'e erteleyebilir
Samsung'un, 2028 yılında tanıtılması beklenen Galaxy S28 serisine kadar büyük kamera donanım iyileştirmeleri yapmayacağı iddia edildi. İddialara göre, Galaxy S26 ve muhtemelen Galaxy S27 Ultra modelleri, mevcut S25 serisindeki kamera sistemini koruyacak.



Ayrıca Bkz.Samsung akıllı saatlere pil koruma özelliği geliyor



Şirketin bu tercihinin temelinde, daha ince ve hafif cihaz tasarımı hedefi bulunuyor. Daha büyük ve gelişmiş sensörlerin cihaz kalınlığını artıracağı ve tasarım stratejisiyle çelişeceği belirtiliyor. Ayrıca, Samsung'un mobil biriminin maliyetlerini azaltarak kâr marjını artırma ihtiyacı duyduğu, çip bölümlerinin zorluk yaşadığı bir dönemde bu kararın stratejik olduğu ifade ediliyor.



Yazılım ve yapay zekaya odaklanılacak



Donanım iyileştirmeleri geciktirilirken, Samsung'un yazılım ve yapay zeka destekli görüntü işleme teknolojilerine odaklanacağı belirtiliyor. Galaxy AI özelliğindeki ProVisual Engine gibi sistemlerle, kamera kalitesini sensör yükseltmesi olmadan artırmayı hedefliyor. Bunun, Galaxy S26 ve S27 modellerinde kullanıcıları donanım artışı beklemek yerine yazılım yenilikleriyle cezbetme stratejisinin bir parçası olduğu vurgulanıyor.



Samsung büyük kamera yeniliklerini Galaxy S28'e erteleyebilir
Sonuç olarak, Galaxy S26 ve S27 Ultra kullanıcıları büyük donanım atılımları yerine mevcut sensörlerle, ancak geliştirilmiş yazılım performansıyla karşılaşacak. Gerçek anlamda bir donanım devrimi isteyenler ise Galaxy S28'in tanıtılacağı 2028 yılına kadar beklemek zorunda kalabilir.




Kaynak:https://www.androidheadlines.com/2025/06/samsung-big-camera-upgrades-galaxy-s28-series.html

 Haberi Portalda Gör

Samsung artık donanım parçası da satamıyor. Eskiden depolama, RAM, ekran, modem, pil, sensör gibi birçok bileşeni diğer üreticilere sağlıyordu. Ancak günümüzde Ç...
Yoruma Git
Yorumun Devamı darkthepro - 4 gün +6
kameraları şuan bile yetersiz ve berbat 2028’e kadar rakipleri karşısında iyice magma seviyesine düşer artık.
elinde s23/24 ultra olan samsungcular için iyi birşey aslında en azından yeni...
Yoruma Git
Yorumun Devamı hayloft - 4 gün +4
C
4 gün
Binbaşı

s26 ultra bekleyenlerin gözleri yaşlı 😁



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

N
4 gün
Yüzbaşı

Gelecekteki telefon belli oldu. İnşallah s23 Ultra o zamana kadar sağ salim atar bizi.




S
4 gün
Binbaşı

O zaman bizde s28 e kadar Samsung almayız. Samsung seviyorum s23 kullanıyorum ama enayi değilim



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
4 gün
Yüzbaşı

Anca apple gibi marka satar durur enayilerde savunur. Adam parça satarak daha çok kazanıyor; artık kendi telefonlarını saldı. Çinliler rekabet istemediği için sözleşme yaptılar, en iyi parçaları kendi cihazlarında kullanamıyor çöpsung.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 gün
Yüzbaşı

Samsung artık donanım parçası da satamıyor. Eskiden depolama, RAM, ekran, modem, pil, sensör gibi birçok bileşeni diğer üreticilere sağlıyordu. Ancak günümüzde Çinli üreticilerin çoğu bu parçaları Samsung dışındaki firmalardan temin ediyor ya da kendi üretiyor. Örneğin, artık RAM’ler Samsung’dan değil, rakibi SK Hynix’ten alınıyor, kendisi bile kendi RAM ini kullanmıyor.

Pil ve ekran konusunda Çin zaten çok ileride. Sadece bazı telefon modelleri hâlâ Samsung ekranlarını kullanıyor, o da genelde enerji verimliliği nedeniyle. Yoksa Çin ekranları almış başını gitmiş. Apple bile Samsung'dan sadece ekran alıyor, başka hiçbir parçasını tercih etmiyor.

Samsung’un agresif kâr maksimizasyon politikası, yeni CEO ile birlikte devreye girmişti. CEO değişince bu yaklaşımın terk edilmesi bekleniyordu, ama gelen bilgilere göre yerini "Bütçe Revizyonu" politikası almış durumda. Samsung Foundry (döküm) tarafı ciddi zarar ediyor, bu yüzden şirket bazı alanlarda kesintiye gitmek zorunda kaldığı söyleniyor. Mobil departman da bu kesintiden nasibini almış. Ne çıkarırsak nasıl olsa her yıl alan bir kitle var düşüncesiyle mobil bölüme yatırım azaltılmış. Basitçe aynı telefonu küçük geliştirmelerle devam.

Foundry bölümü yıllardır yatırım almasına, zarar etmesine rağmen bir türlü istikrarlı kara geçemedi ve sürekli başarısız oldu. Bu gidişle Samsung’tan 2030’a kadar büyük bir atılım beklemek zor. Tabii Foundry bölümü bu şekilde devam ederse. Döküm tarafı kar etmediği sürece Samsung telefonlarında değişim beklemek hayal.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TheCraxy
H
4 gün
Binbaşı

kameraları şuan bile yetersiz ve berbat 2028’e kadar rakipleri karşısında iyice magma seviyesine düşer artık.
elinde s23/24 ultra olan samsungcular için iyi birşey aslında en azından yeni telefon masrafından kurtuluyorlar 28’e kadar kullanırlar işte





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayloft -- 9 Haziran 2025; 16:31:26 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 gün
Yüzbaşı

Apple zaten yıllardır Samsung'tan ekramdan başka bir şey almıyor. Bunun en büyük sebebi Samsung ektanlarının vetimliliği ama tek sebep bu değil. Çin'deki en büyük panel üreticisi BOE, ama LTPO ve katlanır panelleri Samsung Display'in halen oldukça getisinde. Ayrıca BOE, bir kere Apple'ı kazıklamaya kalktığı için o konuda temkinliler.

Kamera lenslerini orta seviye cihaz üreticilerine iyi kötü satabiliyorlar hala. Ama Samsung'u bu saatten sonra iki şey kurtarır, endüstrideki rakiplerinin fiyat artırması veya Samsung'un maliyetleri düşürmesi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @darkthepro
M
4 gün
Yüzbaşı

Yani 2028'e kadar telefon almıyoruz, tamam.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
4 gün
Yüzbaşı

Aksine, Çinli ekran üreticileri kalite açısından Samsung'u geride bırakmış durumda. Eğer maliyet engeli olmasa, birçok telefon üreticisi bu yüksek kaliteli panelleri tercih ederdi. Örneğin BOE'nin X2 ekranı, OnePlus 13'te kullanılıyor ve DisplayMate testlerinde tam 21 farklı rekor kırarak A++ derecesi almış. Bu kategoride bu dereceyi alan tek ekran bu. Sadece en iyi değil, aynı zamanda en kaliteli ekran da. Samsung ekranı yanında dünkü çocuk kalıyor. İncelemenizi tavsiye ederim.

< Resime gitmek için tıklayın >
Çin'in yeni gelecek telefon ekranlarında tandem oled kullanılması konuşuluyor, eğer doğru çıkarsa vay Samsung'un haline. Kısacası, artık Samsung ekran konusunda eskisi kadar iyi değil.

Gelelim Apple’ın neden hâlâ Samsung'dan ekran aldığına ve BOE'nin bu kadar nasıl geliştiğine...

Samsung’un ekran teknolojilerine ait ticari sırların BOE’ye sızdırılmış. Bu bilgileri kimin sattığı belirsiz ama Samsung, Apple’ın bu işin arkasında olduğuna inanıyor. Ticari sırların ve bazı patentlerin BOE tarafından ele geçirildiği de kanıtlanmış durumda. Bu yüzden Apple'ın bu ekranları tedarik etmesi yasaklandı. Tabi durum bu yıl içinde devam ediyor Samsung, BOE'yi tekrar ticari sırlarını çalmaktan dava etti, bu sefer çalışanlar aracılığı ile olduğu söyleniyor.

Ayrıca ABD, Apple’a Çinli üreticilerden ekran almaması yönünde ambargo uyguluyor. Bu da Apple’ın Samsung dan sipariş vermesinin nedeni.


https://www.gsmarena.com/samsung_and_boe_are_in_court_once_again-news-67252.php


https://appleinsider.com/articles/24/09/26/letter-from-congress-could-be-first-step-in-forcing-apple-to-stop-using-boe-displays
Bugün Samsung ekranlarının kalan tek avantajı, enerji verimlilikleri ve son dönemde getirdikleri yansıma önleyici kaplama teknolojisi. Başka bir espirisi kalmadı. BOE çaldığı sırlarla Samsung'un ötesine geçmeyi başardı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkthepro -- 9 Haziran 2025; 16:48:48 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Muhammed Taha Türk
D
4 gün
Binbaşı

S23 ile devam o zaman :)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
4 gün
Yarbay

Ultra da ana sensor bir ara degisti ama s22 den beri duz ve plus serisinin arka kameralar ayni. Gercekten rezalet.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 gün
Yüzbaşı

Bu değerler gerçekten etkileyici görünüyor. Samsung'un ticari sırlarının BOE tarafından çalındığını okumuştum, ama işin arkasında Apple'ın olduğunu sanmıyorum, bu riski alamazlar. O işte başka iş var.

2024 yılından beri aradaki farkın iyice kapandığını biliyordum da bu teste hiç denk gelmedim, lakin Samsung'u halen önde tutan bir konu daha var, katlanabilir ekranlar. Çinliler buraya da yetişiyor ama Samsung'un üretim kapasitesi bu tarafta halen daha iyi seviyede diye biliyorum.

ABD ve Çin geriliminin teknoloji dünyası için farklı sonuçları olacak, ama burada en çok zararı ABD'li şirketler görecek gibi duruyor. Bugün iPhone'ların 10 parçasından 8'i Çin üretimli ve Apğle'dan beklenen şey Çin'den uzaklaşması.

Samsung kanadında da önemli bir karar alma dönemine yakın olduğumuzu düşünüyorum. Ekran tatafını bilemem, alternatif de çok RAM gibi donanımları da Samsung'tan daha iyi üreten şirketler var. Ama yarı iletken işi, TSMC'nin tekeline kalmış durumda. Doğru kaynak yatırımlarıyla Samsung'un, yarı iletken işinde rekabetçi olabileceğini düşünüyorum. Bence firma, kamera lensleri konusunda da rekabetten uzak değil, tabii en iyi lensler de Sony'ye ait, bu alanı, her iki firmanın da Çin'e kaptırmak isteyeceğini düşünmüyorum. Gelişmeleri yaşayarak göreceğiz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @darkthepro
G
4 gün
Yarbay

S23 serisinden beri neredeyse aynı sensörleri kullanan marka olarak şaşırtmaz beni bu haber, Şuan S22U kullananlar için bile doğru düzgün bir yenilik yok geçmeye değer fotoğraf açısından.

Global olarak rakibi olmadığı için hiç bir yenilik sunmayan bir marka oldu iyice, Aynı modelleri ısıtıp ısıtıp çıkarıyor piyasaya.



G
4 gün
Yüzbaşı

Samsung = Keriz.avi



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
4 gün
Yüzbaşı

Apple’ın daha önce patent ve ticari sırların paylaşımı konusunda tartışmalı bir geçmişi var. Örneğin, Qualcomm’un modem teknolojileri Intel tarafından ihlal edildiğinde, yapılan araştırmalarda bilgilerin Apple tarafından verildiği ortaya çıkmıştı. Ancak Apple ile Qualcomm arasında uzlaşma sağlandı ve olay kapandı. Yoksa Qualcomm, Apple a bir daha modem satmayı düşünmüyordu.

Samsung’un Apple’ı suçlamasının sebebi şu: Samsung'un en kaliteli ekranları sadece Apple'da var başka bir firmada yok. Yeni iPhonelar için üretmesi beklenen ekranın sırları BOE’ye geçmiş ve BOE benzer teknolojili ekranı Apple’a tedarik edecekti. Üstelik BOE'nin üretim maliyetleri Samsung’a göre daha düşük. Yani burada öne sürülen iddia, Apple’ın Samsung’a rakip olacak daha ucuz ama benzer kalitede ürünler üretmesini sağlayacak şekilde bilgi paylaşımında bulunarak maliyet avantajı elde etmek istemesi. Tabi Apple ve BOE ilişkisi kabul edilmedi. Amerikan yargısının Apple konusunda verilen davalarda ne kadar estek davrandığını bilseniz şaşırırsınız.

Katlanabilir telefonlar konusunda çok fikrim yok, çünkü o tarafa pek ilgi duymuyorum ve satın almayı da düşünmediğim için gelişmeleri takip etmiyorum. Bu yüzden bilmediğim bir konuda yorum yapmak istemem.

Evet, Çin'e olan basit bir yaptırım üretim maliyetinde muazzam artış demek bakalım bu sene yeni gelecek telefonların maliyeti ne olacak.

Samsung, sensör ve lens teknolojilerinde gerçekten iyi ilerleme kaydetmiş olsaydı, bugün piyasada lider konuma gelebilirdi. Ancak şu anda bu alanı Sony ve Omnivision domine ediyor. Öte yandan, döküm tarafında da işleri düzgün yürütemedikleri için belirli üretim node’larını zamanında hazır edemediler. Bu da büyük bir dezavantaj oldu çünkü birçok firma artık Samsung Foundry ile çalışmak istemiyor. İşin ilginç yanı, Intel bile zorlu dönemlerin ardından toparlandı ve şu anda TSMC’nin N2 süreciyle rekabet edebilecek düzeyde olan 18A node teknolojisinden bahsediliyor. Dediğiniz gibi, geldiğinde göreceğiz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Muhammed Taha Türk
M
4 gün
Yüzbaşı

Siz yazınca tekrar bir düşündüm, Apple'ın maliyetleri düşürmek için yapmadığı şey yok, bunu da yapmış olabilirler. Mahkemenin Apple leyine karar almasına şaşırmadım, Qualcomm ile anlaşmaları da ABD hükümeti tarafından istenmiş olabilir. Başka bir ülkenin şirketi olsa bunu yaptığı için başına gelmeyen kalmazdı.

Samsung, katma değer üretimi söz konusu olduğunda son dönemde giderek kan kaybediyor. Mobil birimin ve çip işinin yeniden yapılandırılacağı söyleniyor ama mevcut yöneticilerin kafa yapısında birileri gelirse işleri zor.

Intel tarafında ben de heyecanlıyım, ama ilk 1.8nm çipleri görmeden ne başardıklarından emin olamayız. Eğer ABD'nin baskıcı tutumu devam ederse Apple ve Qualcomm gibi şirketler, işlemcilerinin bir kısmını Intel fabrikalarında üretmek zorunda kalabilir, tabii istenilen verimlilik düzeyine ulaşılırsa.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @darkthepro
D
4 gün
Yüzbaşı

Intel’in modemleri, Qualcomm’unkilere kıyasla zayıftı. Mahkeme bu kararı almasaydı, dünya genelinde satılan iPhone’larda kullanılan modemlerden şikayet eden çok sayıda kullanıcı olacaktı. Zaten aradaki fark açıkça belliydi; bu yüzden Apple, Intel modemleri tamamen bırakıp Qualcomm’a döndü.

https://forums.anandtech.com/threads/cellular-insights-intel-modem-in-iphone-7-worse-than-qualcomm.2489525/


Apple ve Masimo davasında ise durum farklı gelişti ve sonuç da bambaşka oldu. Şu yorumumdan olaya dair konuyu okuyabilirsiniz

https://forum.donanimhaber.com/intel-18a-sureciyle-uretilen-ilk-islemcilerini-sergiledi-sirketin-kaderini-belirleyecek--159647532#159649713

Intel'in üretim kapasitesi çok limitli, zaten kendilerine kadar üretim yapacak düzeydeler bu yüzden bence Apple ve Qualcomm'un üretim yapması pek olası değil ama rekabetin olması iyi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Muhammed Taha Türk
M
4 gün
Yüzbaşı

Şimdi aklıma geidi, zamanında Masimo ve Apple arasındaki davaya dair bir içerik yazmışım, daha sonra bu konuda ne olduğunu düzgün takip etmedim ama sonucu zaten belliydi, Masimo kim ki Apple'a karşı mücadele etsin? :).

https://voicetekno.com/apple-watchlar-icin-patent-davasi-soku/

Normal şartlarda ben de Apple, Qualcomm gibi şirketlerinin Intel tesislerinde üretim yaptıracağını düşünmüyorum, ama ABD hükümeti, çip işinin sadece TSMC'ye kalmasından rahatsız, bu yüzden Intel'in çalışmalarına da ek destekler veriliyor. Olası bir Çin Tayvan kuşatmasında, ABD'de kurulacak TSMC fabrikalarının yanında, Intel tesisleri de krizi engellemek için kullanılabilir.

ABD artık 5 büyüklerin oluşturduğu bir şirketler devleti, onları korumak için her şeyi yaparlar.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @darkthepro