Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 9 misafir, 3 mobil kullanıcı
62132
Cevap
2656138
Tıklama
236
Öne Çıkarma
Cevap: Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (140. sayfa)
G
5 yıl
Yüzbaşı

Kullanım kılavuzunun azizliğine uğruyorlar, galiba. Acaba firmalar ,filtreler yıpranınca yenisini satarız mantığındalar mı, bana öyle geliyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Kendi ayağıma sıkıyorum desenize




Bu mesajda bahsedilenler: @Ftekin1453
P
5 yıl
Yüzbaşı

Merhaba Hepsirobot Üstad,
Gearbest furyasından S5 Max edindim ve çok doğru bir tercih yaptığımı anladım, süper cihazmış, nazar değmesin şuan için çok memnunuz.

Bir sorum olacak, robotun üstündeki tuşlar için çocuk kilidi var mı? Evde kedi var, sürekli üstünde, docktayken tuşlara basıp çalıştırıyor veya temizlik yaparken üstüne çıkıp durduruyor Kullanım kılavuzunda bir ayar göremedim.

Son Çare bu butonların üstüne kapak yapıştıracağım :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
5 yıl
Yüzbaşı

İlk haritalamayı yaptı. Herhangi bir sorun yaşamadım.
-Robotun malzeme kalitesi çok güzel. S5 maxin bir tık üstünde
-Halı tanıması başarılı. S5 max halının üzerine çıktıktan bir süre sonra gücünü arttırıyordu ama ozmo hemen gücü arttırıyor.
-Paketlemesi çok çok başarılı. S5 maxin bir tık üstünde
-Kutu icerigi olarak doyurucu. Fazladan 5 tane kullan at mop bezi. 1 tane filtre 2 tane de yan fırfır cikiyor. S5 maxte bu extralar cikmiyor
-Haritalama yaparken işine karışmadım. Kafasına göre takılıyor ama sonucunda düzgün bir haritalama yapıyor.
-Ayni evi s5 max daha hızlı süpürmüştü ama ilk çalıştırma verileriyle karşılaştırmak yanlış olacaktır. Yarın tekrar çalıştırıp düzgün bir karşılaştırma yapacağım.
-Eşleştirme ilk kurulum s5 maxe gore daha başarılı.
-Uygulamayı çok beğenmedim. Arka planda çalışmıyor. Programı her kapatıp açtığımda program en baştan başlıyor. Uygulama olarak S5 max daha iyiydi.
-Detaylı inceleme videosu üzerinde çalışıyorum. Sipariş verdiğim pc gelince duzenleyip youtubea aticam.
İlk izlenimlerim bu şekilde ;) hepimize hayırlı olsun



< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elvinjohnson -- 1 Haziran 2020; 21:9:45 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Günaydın,

Dilim döndüğünce cevap vermeye çalışayım.

1) R605 ve R606 arasındaki fark sadece batarya tipidir. R606 extended life batarya kullanır, daha kapasiteli ve uzun ömürlüdür.
Kauçuk fırça bağlıkları farklı olduğu için 600/700 serilerine uymaz.

iRobot.com.tr uzantısını 2009 senesinde ben resmi distribütör iken almıştım. 2017 yılında distribütörlüğü devrederken ülkemizdeki resmi iRobot distribütörü olan Certus Mercatus firmasına sattım, şimdi onlar kullanıyorlar. Resmi ithalatçının kullandığı web sitesidir. Yurtdışından getirdiğiniz ürüne hizmet ve servis vermeyeceklerdir. Bir sorun olursa ben yardımcı olurum.

2) sıralama şu şekilde: en uzun ömürlü R6XX - Ozmo serileri - R9XX şeklindedir.
Robot teknolojisinde arıza oranı endüstri ortalaması %4 olarak kabul edilmektedir. iRobot, Ecovacs, Panasonic %2-3 civarındadır. Bana gelen iRobot'lar ya sıvılı, ya da beklemiş cihazlardır genelde. Tabii bir de aşınma/yıpranma faktörü var - 2009 model cihazlar bile hala taş gibi çalışıyor.

Xiaomi serilerinin yapım kalitesi gerçekten kötü ve arıza oranları çok yüksek - hatta kutudan arızalı çıkanlar bile %4ün üzerinde.
Roborock gayet kaliteli ama henüz abileri kadar iyi değil, olacak.

Ecovacs iRobot 900 serileri ayarında hatta üstünde, seçilen ve kullanılan malzemeler uzun ömürlü çalışmak üzere yapılmış, çok miktarda metal insert var dayanıklılık için. Servise gelen 6-7 senelik Ecovacs cihazlar var, genelde aşınan yerleri ön tekerlek: çünkü müşteri onun da temizlendiğini bilmiyor ve iRobot kadar kolay çıkmıyor o tekerlek Ecovacs'larda. Ozmo ünitesinden hiç arıza gelmedi, belki mop daha az kullanıldığı içindir.

Ev 80m2nin altında ise ve navigasyona ihtiyacınız yok ise R600 serisi çok iyi temizlik yapar ama tabii hem iletişim hem de mop özelliğinden vaz geçiyorsunuz. Fiyatı göz önüne almazsak ben dayanıklılık ve teknoloji optimizasyonu yapıp Ecovacs öneririm.

Saygılarımla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 2 Haziran 2020; 13:11:20 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gamgam
D
5 yıl
Er

Forumda yaklaşık 500 sayfa okuduktan sonra anker eufy l70 aldım .okuduğunu anlamayan öğrenci gibi hissediyorum. Umarım çok pişman olmam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba
Tavsiyem hala O950. Kur düşüyor, belki yine yakalarsınız. Benzer bir cihaz S5Max var ama o fiyata geliyor mu bilemiyorum.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mtahag
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Çok haklısınız, L70 de gayet uygun ve makul fiyatlı.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ChelseaNy
M
5 yıl
Yarbay

Mevcut süpürgem elektrolux , bir daha bu markaya bulaşmam. Garantisi bitti, sapı elimde kaldı :(

S5 max : 2000pa, 18cfm, uygulaması daha gelişmiş, halıya çıkınca otomatik güç yükseltiyor.
Ozmo 950: 1500pa , 24cfm, mob yaparken halıyı algılayıp halıya çıkmıyor. Navigasyonu bir tık daha iyi. Uygulama üzerinden belirlenen alanı bir den fazla kez temizlemeye gönderilebilir.

Not: vakum gücü 1400pa olması yeterli. Önemli olan fırça sistemi. Vakum gücünün yüksek olmasının avantajı ; zemin kaplamalarının aralarında boşluk var ise fırçanın ulaşamayacağı o boşluklara düşen tozları çekmede işe yarıyor.

Kağıt üstündeki veriler bu şekilde ama gerçekte sonuçlar nedir bilmiyorum. Bu fiyat aralığında, Yabancı kaynaklı karşılaştırma videolarında ozmo 950 rakiplerini tokatlıyor. Hatam veyahut eksiğim var ise yazın , düzelteyim.

Edit-1 : Ecovacs, Ozmo teknolojisi ile öne geçiyor silmede, süpürmede is Coanda etkisi denilen bir ventüri sistemi ile vakum gücünü ağızda yoğunlaştırıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 2 Haziran 2020; 21:50:22 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
5 yıl
Yüzbaşı

Merhaba, çok özür dilerim ancak cevap yazabiliyorum sorunuz ile ilgili olarak.

@Hepsirobot Ali bey'in belirttiği gibi "Ecovacs Deebot Ozmo 900 ve T Serisi Robot Süpürgeler" (https://forum.donanimhaber.com/ecovacs-deebot-ozmo-900-ve-t-serisi-robot-supurgeler--143545969) forumunun ilk mesajını okursanız, ilk haritalama sırasında belli alanları boş bırakabileceğini, sonra o noktalara döneceğini görebilirsiniz.

İlgili maddede de belirttiğim gibi;

"5. Haritalamayı robot belli bir alan belirleyip çerçeve çizerek başlıyor. Sonrasında içini tarıyor. Odalarda garip boşluklar kalabilir endişelenmeyin. Sonradan dönüp boşlukları da yine önce çerçeve çizip sonra içini tarayıp dolduracak."

Umarım yardımcı olur. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @soner5741g
K
5 yıl
Yüzbaşı

Hava çıkışı cihazın solundan sol arkasına doğru ve yere paralel olarak gerçekleşiyor. Ozmo'nun diğer modellerini ve diğer robotları bilmiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @major24
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba,

Temelde bazı sıkıntılar yaşatsa da sonuç olan memnun kalmanıza sevindim. DE55 belirli bir gölde için yapılan alt serilerden, o yüzden fiyatı da o bölge için belirleniyor ve ucuz.
Bu tip serileri firmalar ana uygulamalarına eklemiyorlar, sonradan bağlanınca ekrar geliyor ve devam ediyor. Sanırım bir PR anlayışı bu.

Haritalaması zaten Ecovacs ikinci seri ürünleri ile aynı, yani limse cihaz başına farklı bir haritalama yazılımı ile uğraşmıyor, oldukça zor ve karmaşık bir algoritması var. İSizn cihazınız da O900/901 grubunun yazılımına sahip.

İyi günlerde kullanınız, saygılarımla




Bu mesajda bahsedilenler: @benalb
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

iRobot Roomba 600 serilerinde herhangi bir kalıcı navigasyon yoktur, sadece geniş üçgenler çizerek ortamda temizlenmemiş alan bırakmamaya çalışır ve çarpme sensörleri vasıtası ile de odadan odaya geçmeye çalışır. Başka hiç bir yönlendirme sistemine sahip değildir. Gittiği yolu vs aklında tutacak bir yapıya da sahip değildir, nereyi temizlediğini de kaydetmez.
Dolayısı ile ilk gün ile bugün arasında da bariz bir fark yapması beklenemez, yani zaten tamamen rastlantısal çalışırlar.
Saygılarımla


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @007jami
H
5 yıl
Yüzbaşı

Ben 18 mayısta, ozmo 950 ve orjinal yedek parçasını 514 Euro aldım. Şanslı birisi olduğum doğrudur fakat bu şansım tamamen forum sayesinde.
Robot almak isteyen burayı mutlaka takip etsin bence. Forum bizim için çok büyük bir nimet gerçekten.
Robotun kurulumunda da arkadaşlar çok yardımcı oluyorlar sağolsunlar. Ozmo alanlar grubada üye olabilirler.
Emeği geçen tüm hocalarım sağolun varolun 🙏🙏🙏



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serkelios
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yok, hemen hemen aynı cihazlar.
Boşaltma ünitesi olmayınca i7 bence değmez.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hasinist
T
5 yıl
Yüzbaşı

3 tane robot aldık. annem, kardeşim ve kendi evim için. birisi xiaomi vacuum mop pro, diğeri anker eufy l70 birde ozmo deboot 950. Ozmo henüz yolda. Şimdilik anker ve xiaomi hakkında yazayım. Xiaominin şarjı daha az gidiyor. Süpürme işini iyi yapıyor. ama mop işini anker daha iyi yapıyor bence. xiaomi de iki ayrı hazne var biri su hazneli. ankerde tek hazne var. ancak xiaomi sürekli damlatıyor sanırım ankerde damlatmayı durdurabiliyoruz mop olmasa da hazneyi sulu kullanabiliyorum. anker engellere çok takılıyor ve kurtaramıyor kendini. çamaşır asklığına bile takılıyor kurtaramıyor kendini. sinir edici. sonra biryere takılınca da sürekli bi takırtı sesi geliyor süpürürken. biyerde bi sorunu var çözemedim takırtının nereden geldiğnii anlamıyorum. xiaomi canavar gibi atlaya atlaya gidiyordu engellerden. haritalama işi ikisi içinde iyi yani bi gariplik görmedim ama xiaomi de odaları isimlendirip istediğiniz odaya gönderebiliyorsunuz ankerde isimlendirme işi yok çok saçma. süpürmek istediğiniz bölgeyi kare içine alıp öyle gönderebilyorsnuz. e hiç zahmet etmeseydi navigasyon koymaya. xiaomi de ben hergün mutfağı hafta da iki kerede salonu temizlettiriyorum programlama ile ankerde sadece tüm evi temizletebilirsiniz programlama ile. inşallah yazılımla çözerler bu işi. sonra xiaomi türkçe konuşuyor ankerde yok. xiaomi de yedek parça var ankerde birşey çıkmadı. sanırım ozmo beni daha çok memnun edecek. ve son olarak anker xiaomiden daha sessiz, anker halılara gelince maksimum çalışıyor ama xiaomide o yok. ve xiaomi mop takılı iken halının üzerinden geçiyor halıyı ıslatıyor ve bu halıyı normalden 3 kat geç bitiriyor sürekli duraklıyor mop takılı iken.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahice -- 5 Haziran 2020; 21:59:51 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Roschas

Bu ikilem yüzünden ikisinden de vazgeçicem yakında 😊 bir sürü video izledim, değerlendirmelerde biri o iyi diyor, öbürü bu iyi diyor. Gerçekten karar vermek çok zor. Hele amazonun yorum kısmındaki olumsuz görüşler, ozmo 950 konusunda çok kafamı karıştırdı..

Alıntıları Göster
Sitelere 3. Alternatifi getirseler tamam vazgeçelim diyeceğim ama yok. :) en başlarda YouTube videolarını izlerken xiaomi lere bakıyordum , ozmo950 yi sonuçlarını görünce keşke ucuZa olsaydı da alsaydım derken Amazon.de de olduğunu gördüm.. sevindim.. tamam tüm karşılaştırma videolarında övülüyor ama nedense s5 max bana uzun vadeli kullanımda daha dayanıklı olacakmış gibi geliyor. Gerçi bunda roborock mobil uygulamasının görsel anlamda ozmodan daha kaliteliymiş gibi görünmesinin de payı olabilir. Cihaz yazılımı iyiyse mobil uygulama da iyi olmalı .. gerÇi mobil uygulama basit bir görsel güncellemeye bakar . Az buçuk paralar vermiyoruz. Gerçi bugün markette sadece yiyecek için 700₺ harcadığımı düşünürsek 4000₺ hiç da fazla gelmiyor ..

Kafamda deli sorular..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 6 Haziran 2020; 0:44:28 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Hepsirobot

Size de iyi akşamlar
Ben çoğunluk halı olunca iRobot Roomba veya Xiaomi Mijia 1S gibi mopsuz modeller öneriyorum.
İnternetsiz alanlar çok sorun yaratmaz, sadece robotu oralarda uzaktan kontrol edemezsiniz.


Çok ince dokunuş Ali Hocam. Bravo.



R
5 yıl
Çavuş

Teşekkür ederim, inşallah.

İlk haritalama hiç problem değil, onu bir şeklide hallederiz. Yeter ki malzeme kalitesi ve kullanım ömrü konusunda bir sıkıntı yaşamayalım. O konuda da sizin yıllar boyunca edindiğiniz tecrübenize güveniyorum (şans faktöründen bağımsız tabii ki). İlginiz için tekrar teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
N
5 yıl
Yarbay

Ali Hocam size bir sorum var.
İlk sayfadaki yazınızı bir kaç defa okudum daha önceden. Mop ünitesi ile ilgili e) Saklama/bakım başlığında okuduklarımdan sonra, evimde çoğunluk parke ve fayans olduğu için 2 günde bir Mop kullanıyorum, vakumlamayı ise şimdilik hergün yapıyorum. İlk gün full toz geliyordu artık toz haznesi 1/5 doluyor en fazla.

Mop bezini her kulla ımdan sonra durulayın sabunla yıkıyorum tekrar durulayıp kurutmaya bırakıyorum balkona güneş görecek bir askıya.

Su hazinesini ise bir perakende firmasının kendi markası olan yüzey/parke temizleyiciden 1 çay kaşığı ya da 1/2 tatlı kaşığı katarak suyu tam dolduruyorum. Mop u da ıslatıp suyunu sıkarak yerleştiriyorum. Tüm evi mopladıktan sonra su haznesinin yarısı dolu kalıyor. Her seferinde suyu boşaltmaya çalışıyorum, ama dolum ağzından boşaltım işlemi yaparken, içeride yer alan tel filtre/ızgara tasarımı nedeni ile 5-10cc su kalıyor her seferinde.

Bir yerde yanlış yapıyor muyum sizce?

Bana tavsiyeleriniz neler olur?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.