N

Yarbay
23 Haziran 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
190 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
N
2 ay
2x m.2 SSD disk desteği bulunan notebook arıyorum
Merhaba Arkadaşlar,

İki adet m2 ssd disk yuvası bulunan notebook arıyorum. Dell XPS 15/17 serilerinde var biliyorum ancak harici ekran kartı olmayan daha bütçe dostu modellerde önerilieriniz, bu özelliğe sahip modeller var ise tavsiyelerinize ihtiyacım var.
N
2 yıl
Anakart - Disk Genişleme port sayısı ve detayları hk
Merhaba Arkadaşlar,

Bir kaç ay içerisinde iş ağırlıklı kullanmak üzere (Web erişimi ile çoklu seklemelerde CRM portalında çalışmam gereken bir işim var.) bir masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Intel i5 / i7 orta seviye 10. veya 11. nesil bir işlemci ile DDR4 sistem oluşturmayı düşünüyorum. Daha önceden hiç önemsemediğim ama bundan sonra dikkat etmek istediğim bir detay var.

Anakart seçerken, en fazla Sata disk genişleme yuvası olan modeli nasıl seçebilirim. Ara sıra üretici sitelerine giderek modelleri inceliyorum ancak en çok Sata bağlantı portu olan modelleri neye göre araştırmam gerektiğini çözemedim. Anakartlarda hangi serilerde Disk portu daha fazla olmaktadır? İsimden anlaşılabilir bir püf noktası mevcut mu?

Örneğin min 6 sata yuvası 1 adet Nvme yuvası olmasını istiyorum.
Wifi vb bazı ek detaylarıda seçeceğim.

Geçen yıl sattığım sistemde Gigabyte Z170X Gaming 7 anakart mevcuttu ve 2 farklı frekasnta bulunan 6 sata bağlantı noktasından sadece 4 tanesi aynı anda aktif olabiliyordu. Kullanım kılavuzunda çok anlamlandıramadığım bazı hesaplamalar vardı.


Veri yolunda dar boğaz olmayacak bu gibi detaylarda boğulmayacağım modelleri nasıl seçebilirim?

Deneyimli arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.
N
5 yıl
Hangi aynasız daha iyi bir seçenek olur?
Merhaba,

Kısa süre içinde kompakt yapıda genelde portre tarzında ya da ev içinde pozlamalarda kullanmak üzere bir makina almayı istiyorum. Sıfıra para vermek yerine ikinci ele yönelesim var ama neredeyse herkes iddaalı makineleri sıfır fiyatına satıyor.

Dolayısı ile kafam biraz karıştı.

Lensi değişebilen, vizörü bulunan ve DSLR'lara göre daha ufak boyutlarda almak istiyorum. 2010-2017 yılları arası Canon Eos 500D kullandım ve seyahatlerde bile birkaç lens ve çanta ile taşıması zahmetli geliyordu. 20K shutter da ucuz bir fiyata sattım forum üzerinden bir arkadaşa. O sıralar A6000 ler revaçtaydı ama hayyam pasajında gözüme kesitremedim bir türlü almadım. Şimdi hem sıfır hem ikinci el fiyatları almış başını gitmiş. Sonrasında da 550D yi sattığıma baya pişman olmuştum. Malum cep telefonu ile turistik gezilerde çekilen fotoğraflarda derinlik hissi olmadığı gibi loş ışıklarda çamur görüntüler elde ediyor insan.

Kafamı kurcalayan Sony A6000, Fuji X-E2(s) ve X100T modelleri. X100T aslında sabit lensli ama çok hoş tasarımı. Fiyat olarak daha uygun. Diğer iki model ise benzer özelliklerde. ama ikinci elde bile çok pahalı. Açıkçası 2K ikinci elde verene kadar 3K taksitli sıfır alma taraftarıyım. Bütçe olmadığından da değil ama eskisi kadar çok gezmesemde dikkatli kullanarak uzun süre idare edecek pozlarda ayrıntıları ile amatör birini tatmin edecek bir cihaza ihtiyacım var.

Birde diğer tarafta nedense bedavaya Samsung NX300, NX3000 serileri var lens ile beraber bile 1K nın altında fiyatları. Bunlardan birini alsam ne kaybederim bir tek vizör olmaması mı acaba?
Vizör neden önemli, ben ekranı sadece poz değerlerini görmek için kullanmaya alışık olduğum için önemsiyorum. Yoksa ekrana bakarak çekim yapmak o hissi yaşatmıyor bana.

Ama yinede F/P oranı tutarsa neden bu NX serileri bu kadar ucuz kafama yatarsa belki de en iyisi Samsung NX serisidir.

Ara ara bazı konularda yorumlarımla sorularım oluyor ama iş ciddiye binerken konu açmam gerekir artık diye düşündüm. Üstadların değerli yorumlarını okumak isterim.
N
7 yıl
Silinebilir
Herhangi bir geri dönüş alınamadı, silinebilir.
N
7 yıl
Astroneer PC veya XBOX platformunda oynayanlar var mı?
Merhaba,

Bir süredir vakit buldukça oynuyorum. Bu oyunu oynayan başka DH üyeleri var mı aramızda?
Koskoca forumda bir başlık bile açılmamış oyun hakkında.
Ben gayet eğlenceli buldum.
N
8 yıl
Hangi Xperia ve Neden? XZ - Z5 - Z5 Premium
Merhaba arkadaşlar,

Bir arkadaşa üç modelden birini almayı planlıyoruz.

  • Xperia XZ
  • Xperia Z5
  • Xperia Z5 Premium


Bu üç modelden sizce hangisini almak daha mantıklı olur.
Artıları ve eksileri ile birlikte görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Haftaya karar verip birini almak istiyoruz.
N
8 yıl
50cc motor önerileriniz?
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda iş rotasyonu dolayısı ile evime 3 km mesafede bir firmaya geçiyorum ve yaz aylarınında gelmesi ile ulaşım için yeni ehliyet sisteminde M sınıfı ile kullanmayı düşündüğüm 50cc ve altı motor arayışındayım. Şekil itibari ile çok beğendiğim bir model var ancak satılan bir yer bulamadım.

Derbi GP1 50
http://www.soymotero.net/foto?a=452&i=1791
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu motoru bulabileceğimi sanmıyorum.
Sizlerin bu klasmanda önerileri ne olurdu?
N
9 yıl
Sistem güncelleme i7 6700K alındı MSI Z170A Gaming M5 ve Corsair 16GB 3200MHz DDR4 Sistem Tamamlandı
Merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra masaüstü sistem topluyorum. Başlıkta yazdığım gibi işlemciyi almıştım şimdi sırada anakart ve ram var.

Elimde envai çeşit ddr3 ram var valıe serisi 32gb (4x8gb 1333) ddr3 ram var ancak hem ileride çıkacak işlemcilere uyumlu olmayacağı hemde ddr3 skylake destekli sadece 2 anakart olduğu için ramleri elden çıkarmak üzere ddr4 bir anakart almak istiyorum başlangıçta 2x8gb ram yeterli benim için

Anakart olarak F/P ürünü msi Z170 gaming m5 düşünüyorum ama kararda veremedim tam olarak

Sizlerin özellikle benzer sistemlerde deneyimli arkadşların yorumlarını almak istiyorum.
En geç pazartesi öğlene kadar karar verip işlemciyi kullanabileceğim bir sistwm hazırlamal istiyorum.

Diğer bahsetmediğim bileşenler var zaten
Asus Gtx 680 dc2t
Samsung 850 evo 250gb x2 raid0
Corsair 850w plus gold psu...
N
9 yıl
Virüs içerikli site engelleme
İnternette dizi film sitelerinde mobilden giriş yapınca "telefonunda virüs olabilir" vs yazan sayfalar açılmaya başladı son aylarda

Bilgisayarda çoğunu ****er ile engelliyorum. Telefon için android 5.0.1 uyumlu bu tarz güvenilir uygulamalar var mı?
N
9 yıl
İngilizce Q Kablosuz klavye satan yerler?
Merhaba iş yeri için wireless ingilizce q klavye almamız gerekiyor.

Nereden bulabilirim?
Bu güne bulmam gerekiyor en azımdan Türkiye'de satan yerleri öğrenmek istiyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.