Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1081
Cevap
45759
Tıklama
20
Öne Çıkarma
Cevap: RESMİ OLARAK YENİ ÖTV ZAMLARI (7. sayfa)
X
8 yıl
Yüzbaşı

İlk dediklerin tamam ama elini vicdanına koyup bir söyle, benim maaşlı çalışan olarak alın terimin %35'i zaten elime geçmeden kesiliyor. Sonra en ucuz aracı almak istediğimde, devlete %71 (kdv+ötv) vergi veriyorum. Aldığım her ürün ve hizmette en az %8 vergi veriyorum ki telefon, internet, su, elektrik gibi temel ihtiyaçlarda vergi dışında başka hırsızlık kalemlerine de devlet seyirci kalıyor (Sayaç okuma vs.)

Yani özetle, benim yıllık çalışmama için X firması bana 100.000 TL veriyor olsun; elime 65.000 TL geçiyor; Tam da 65.000 TL'ye araç aldığımı varsayalım (27.000 TL vergi). Benim 100.000 TLlik helal alınteri karşılığımın, 62.000 TL'sini devlet aldı. Fabrika/galeri/üretici 38.000 aldı.
Bu adaletsizliktir, ne dinen, ne vicdanen ne de hukuken tutulur bir dayanağı da yoktur.

İkinci bahsettiğin konu zaten beni de çok rahatsız ediyor. Mahalle bakkalımız asmış tabelasını 2015 Yılı matrahı 5.000 TL'dir diye. 700 tl de vergi vermiş. Bak 700 TL diyorum. Ben 62.000 TL verdi vermişken, o 700 Tl vermiş.

Şimdi istediğin kadar ÖTV'nin detayını okuyayım, neye yarar.

Herkese vergi dolu günler.




Bu mesajda bahsedilenler: @antrepocu
M
8 yıl
Yüzbaşı

Maşallah halktan vergiyi al sonra halktan aldığın vergilerle %168 vergi koyduğun aracı vergisiz şekilde kamu aracı olarak al ve Sefasını sür. Elhamdulillah müslümanız hiç kul hakkı yemiyoruz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ogameci
M
8 yıl
Yüzbaşı

Yeni bi araba almayı düşünüyorum. Ödediğim parayla birisini devlete almış oluyorum. Acaba devletin sevdiği bi araba var mı hediye olarak ondan alsam.



T
8 yıl
Yarbay

acaba reenkarnasyon gerçekte önceki hayatımda sağlam bir beddua falan mı yedim diye düşünüyorum.

bu rezil ülkeye düşmemin başka açıklaması olamaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
-
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Dentist1976

Devlet keyfinden yapmıyor vergi artışını... satılan araçların çoğu ithal.. adam megane almıyor golf alıyor yada onun yerine a3 nasıl alırım 1 serisi nasıl alırım planını yapıyor... türk insani gösteriş meraklısı . asgari ücretli insan evkurdan 36 ay taksitle iphone alıyor.. bankadan 3-4 yıllık krediyle lüks araba alıyor,ıkına ıkına ödüyor..tamam al kimseyi ilgilendirmez ammaaaaaa devleti ilgilendirir ..dış ticarert açığı artıyor..devletde önlemini alır normal olarak... ülkede üretilen otomobillerin fiyatı nispeten düşük.. devletin amacıda o yerliyi teşvik edip ithalatı kısmak..lükse biniyosan onuda engellemek seni yerli yada ithalat fiyatı daha düşük modellere yönlendirmek.. .lüksün ithalatı daha fazla cari açığa neden oluyor sonuçta..

.... bende golf 7 mi satıp daha lüks birşey düşünüyorum .ihtiyacım mı var yok..sırf keyfimden .tıpkı bir sürü lüks araca binen gibi...


devlet az bile yapıyor.. dahada fazla artırsın vergileri .. bu millete müstehak..zira birçok insan ihtiyacından ve alım gücünden yüksek araçlara biniyor yada binmek istiyor...

Ben böyle saçma bir yorum, mantık görmedim.

Aynı teraneyi cep telefonlarında ve beyaz eşyada Vestel yüzünden yaptılar, ithal gelenlerin vergisini artırdılar, yine aynı şekilde ayakkabı da yaptılar ayakkabılar oldu 300 TL. Şimdi de bu mantıktan arabalara giydirecekler ( daha çok giydirecekler demek daha doğru )

Eğer ki yerli malının kullanımını artırmak istiyorsan, gidersin yerli üreticine teşvik verirsin, vergi muafiyeti tanırsın, kota koyar ödül verirsin ama bizde maalesef o yok. Kaldı ki doğru düzgün yerli üretimin de yok. Ana sanayi olduğun bir dal yok, herşey de dışa bağımlı bir ülkesin.

Tüm yükü halkın üzerine yıkmak nedir, bunun neresinde devlet haklı oluyor ? Devlet önlem alıyormuş, kardeşim bu önlem değil bu kadar mı ekonomiden uzaksın sen ?

Lüks araba dediğimiz de Golf 7 olmuş sanırsın hepimiz S600'lerle dolaşıyoruz. Avrupa da orta sınıf olan araca biniyoruz kendimizi lüks arabaya bindik sayıyoruz, kendimize duyduğumuz saygı da bu kadar demek ki.



T
8 yıl
Binbaşı

Otomotivciler böyle asparagas haber yayıp sene sonu satışları patlatma peşindeler, oltaya gelmeyin. 1.0 ve 1.2 ltre motorlu araçlarda vergiindirimi olacak. Yalan bu liste..



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Yüzbaşı

Gram üzülüyorsam ne oluyum. Yiyecek ekmeğe muhtaç kalsınlar, kılımı kıpırdatırsam en adiyim



M
8 yıl
Yarbay

Nesi mantıklı lan! Kusura bakma ama yapılan zamma mantıklı olmuş diyen sizden başka bir halk yoktur. Zammın nesi mantıklı birader siz iyi misiniz?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @grkankot2
:
8 yıl
Yarbay

Her millet hakettiği gibi yönetilir.

Az bile bu cahil millete.



P
8 yıl
Yüzbaşı

Beter olacağız maalesef bunlar iyi gunlerimiz.

Imfye borc veriyoruz, konutta balon yok, almanlar bizi kiskaniyor, dolar x oldu mutlu musunuz panpalar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
8 yıl
Yüzbaşı

Simdi burada yapilan yorumlardan yola cikarak su sozu tekrar hatirlayalim.
Lafa bakarim laf mi diye soyleyene bakarim adam mi diye.
Ekonomi nedir haberi yok devletin vergi arttirimina gitmesi neyi ifade eder haberi yok. Hala otuyor burada luks e binmeyin ona inmeyin diye.
Devletin basindaki at kafalari giderlerine yetisemedikleri icin halktam daha fazla para toplamaya calisiyor.
Devletin halkim vergisinden daha buyuk bir geliri yok.
Bir suru ihale bir suru peskes dunya fiyatinin 2 katina yapilan yaptirilan isler. Bunlarin kaynaklari bizleriz.
Yasim 36 tamda ekonominin ortasinda isi olan biriyim. Bu ulkede 2013 yilindan beri ciddi kriz vardir. Ani yayilma olmasin diye dizginlenmeye calisilan basit hamlelerle tutulmaya calisilan bir ekonomi. Ama cirpinislar kar etmiyor. Namusum ve serefimin ustune and icerim gozlerimle gordugum belediye islerindr alinan paralari bir duysaniz akillara zarar 2 liralik isler 4 5 liradan dagitiliyor pay ediliyor. Parasi hep bizlerden cikiyor. Bu gordugunuz kopruler havalimanlari bakin becerilemeyimce bir ulkeyi nasil batiricak. Bu sefer eski krizler gibi de degil 25 yil 30 yil dolar uzerinden ..


Cengiz insaat
Kolin
Makyol
Limak
Kalyon

Bu ulkeden para alacak.
Clk bogazici elektrikten tum otoyollar kopruler havalimanlari bunlarin elinde.

Neden acaba bu ulkede bu 5 firmadan baska firmami yok ?????
Uyanin diyecemde ise yaramayacak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
8 yıl
Yüzbaşı

Zam felan yok nerenizden uyduruyorsunuz anlamıyorum.
Açıklama yaptı hükümet zam yapmıyoruz düzenleme yapıyoruz dedi,



T
8 yıl
Binbaşı

2010 focus vardı anlaşılan geberene kadar bunla devam etcez. Hafta sonu bi ustaya götüreyim de elden geçirsin. Nolur nolmaz artık buna el mahkum binecez başına bi iş gelirse yayan kalırız. Alet gözümde kıymetlendi ikinci el aldıydım bundan sonra sıfır lüks araçmış gibi muamele etcem





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashbringer -- 8 Kasım 2016; 0:04:42 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
8 yıl
Yüzbaşı

O zaman git memleketine geri dön. İstanbuldasın heralde, sen istanbul'un nüfusunu 14 senede 2 katına çıkaranlara laf edeceğine alt tarafı araba alanlara laf ediyorsun. Kimse sen istanbul'a yerleştin diye araba hakkından olmak zorunda değil, araba alırken soyulmak zorunda da değil.




Bu mesajda bahsedilenler: @Adolf Mogolo
G
8 yıl
Binbaşı

Ben bu forumda 11 senedir varım çok aktif olmasamda. Ama bu konudaki kadar sığ yorumları hiç görmemiştim. Takım tutar gibi parti tutuyor millet ya hahaha :p. Çok güzel bi fıkra var padişahlı falanda ban yerim durduk yerde. Merak eden google'a padişah-vergi-köprü yazıp çıkacak fıkrayı bi okusun. Konunun özeti mahiyetinde...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsserhat -- 8 Kasım 2016; 7:56:25 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
8 yıl
Yarbay

Zammın gerçek nedeni belli oldu,saray ve eşrafının araba filosuna 5622 araç daha eklenmiş.
http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/saltanata-5-bin-622-arac-daha-eklendi-1494666/
Tabi sadece araç olarak düşünmeyin,bu araçların benzini de sizin cebinizden çıkacak.«Benim için sorun olmaz,ben hep 50tl'lik alıyorum» diyorsanız sizden mutlusu yok bu ülkede.Hülöööğğ...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 8 Kasım 2016; 7:58:22 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
S
8 yıl
Binbaşı

Vatandaşın bindiği alamayana lüks olan yoksa gayet ortalama bmw, audi ve mercedeslere takanlar acaba bizim vergilerimizle hiçte araçla ilgili işlerle uğraşmayan devlet MEMURLARININ araçlarını ne zaman sorgulayacak. Geçen gün konusu vardı resmi plakalı Mercedes S Brabus Maybach a binen resmi kişi ne iş yapıyor olabilir bu araca binmek için. Hayat kurtaran doktor, öğrenci yetişiren öğretim görevlisi, üretime katkısı olan mühendis, bizi güvende tutan bir astsubay veya subay neden kendi parasıyla bakın tekrar söylüyorum kendi parasıyla kaliteli ve güvenli bir araca binemesin. Biz binmeyeceksek ülkede ekonomik sıkıntı varsa kimse binmeyecek o zaman. Daha yeni milletvekililerinin ayakta tedavi sınırı kalktı bunlara bütçe var ama kıyak emekliliklere kaynak var tavşan gibi üreyen suriyelilere kaynak var mısır'a libya'ya yollanıp geri alınamayan paralara kaynak var yıllar sonra orduya bile kısıtlı sayıda alınabilen yük helikopterini alıp vip yapacağız kaynak var ama vatandaş evladını güvenli ve geniş araca bindirecek o zaman vergisini verecek. Konu vergi vs. değil adalet hakkaniyet burada yazılanlar içe siniyorsa sorun mesela yok. Yoksa biz ülkemizi ve devletimizi herşeyin üstünde tutarız bizim vatanımız burası ve güzel yaşansın istiyoruz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmuraY -- 8 Kasım 2016; 8:04:43 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
8 yıl
Yüzbaşı

5 sene sonra > 1.2 Tenekelayn Polo 100Bin tl + Benzin 8 Tl



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
8 yıl
Yüzbaşı

Şu IMF ye verdiğimiz borçları ve fransadaki bilmem kaç ton altınımızı efendi olsalarda geri verseler.
Elimiz rahatlasa sıkıştık acık.



B
8 yıl
Yarbay

Gidişat pek iyi değil, Dolar 3,18 lira oldu, Euro 3,50 yi geçti, vergiler acımasızca artırılmaya devam ediyor, devletin kendi içinde tasarruf tedbirlerini alması lazım, biraz sıkışsa hemen ötv ye, yani halka yükleniyor, dünyada benzin fiyatları pompada %50 inerken biz bunun %10 nunu zor gördük, oda son yapılan ötv artışıyla buhar oldu. Ne desem bilemiyorum, Konuşsam tesiri yok, sussam gönül razı değil.