Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
261
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Renault ve Volkswagen uygun fiyatlı elektrikli araç üretimi konusunda anlaşamadı
M
2 ay
Moderatör
Konu Sahibi

Renault ve Volkswagen uygun fiyatlı elektrikli araç üretimi konusunda anlaşamadı
Alman otomotiv devi Volkswagen ile Fransız Renault, Twingo'nun uygun fiyatlı elektrikli versiyonunu ortaklaşa geliştirme konusunda anlaşmaya varamadı. Reuters haber ajansının servis ettiği habere göre Volkswagen bir kaç aydır devam eden görüşmelerden çekildi.



Ayrıca Bkz.9 bin dolarlık SUV ilk saatte tükendi



Kaynaklar anlaşmanın onaylanmaya çok yakın olduğunu, ancak Volkswagen'in geri adım atarak kendi arabasını geliştirmeye karar verdiğini söyledi. Bu durum Avrupalı otomobil üreticilerinin Çinli rakiplerine karşı koyma çabalarına bir darbe olarak değerlendiriliyor.



Çinliler, Avrupalıları zorluyor



Avrupalı markalar, Çin'den gelen daha ucuz arabalarla rekabet etmekte zorlanıyor. Renault ve Volkswagen, iş bölümü yaparak maliyetleri düşürmeyi umuyordu. Görüşmelerin kesilmesi Volkswagen'in kendi uygun fiyatlı elektrikli aracını tek başına geliştirmek durumunda kalacağını gösteriyor.



Renault ve Volkswagen uygun fiyatlı elektrikli araç üretimi konusunda anlaşamadı
Renault ise 2026'da piyasaya sürülmesi planlanan elektrikli Twingo'yu geliştirmeye devam edecek. Bir Volkswagen sözcüsü şirketler arasındaki görüşmeler hakkında yorum yapmaktan kaçındı ancak Alman otomobil üreticisinin hala uygun fiyatlı elektrikli araç seçeneklerini araştırdığını söyledi.



Avrupalı otomobil üreticileri, BYD gibi Çinli rakipleriyle mücadelede edebilmek için 20 bin euro'dan daha uygun fiyatlı, kompakt elektrikli araçlar üretmek istiyor. Ancak Renault ve Volkswagen arasındaki ortak üretim planının suya düşmesi, bu hedefe ulaşılmasını geciktirebilir




Kaynak:https://www.reuters.com/business/autos-transportation/vw-renault-end-talks-develop-affordable-ev-sources-say-2024-05-17/

 Haberi Portalda Gör

S
2 ay
Yarbay

çinli akınında almanlar dumura uğradı yani. fransızlar yine japon bağlantıları sayesinde elini taşın altına koymaya daha hevesli ama tek başlarına yapamazlar



C
2 ay
Yarbay

Alman devri bitiyor, geç kaldılar elektriklide.



D
2 ay
Yarbay

Almanlar ÇİN devrini başlatsanlar ki... onların devri hiç bitmez..




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.