A

Binbaşı
25 Temmuz 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
182 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
A
2 yıl
Bayiler ÖTV indirimini bekliyor
Adamlar ötv indirimi gelse de aradaki farkı ceplesek diye yana yakıla bekliyor şahsi fikrim. Acaba 500 bine yok sattığı arabayı ötv indirimi gelince 300 bine verirler mi? Düzgün denetleme olsa verirler ama düzgün denetlenemeyeceğini de biliyoruz. Bu ülkede bir ürünün fiyatı arttı mı asla düşmüyor.

Konut kredisi teşviği sonrası 1 gecede fiyatı 250 bin tl artan evleri hatırlayalım.
A
2 yıl
Millet elinde telefonla mı uyuyor - araç fiyatları artmaya başladı
Abi anlamıyorum dolar düşerken fiyatlar kağnı gibi düşüyor o da 3-5 bin tl ama dolar arttığı an 15 dk sonra ilan fiyatlarında 10 bin 15 bin artışlar havada uçuşuyor. Sabah uyanıp favorimdeki ilanların min 10 bin tl zam yediğini gördüm artık psikolojim kaldırmıyor.
A
3 yıl
İstanbul Bakırköy cam filmi tavsiye
Merhabalar, istanbul bakırköy'de tavsiye edebileceğiniz işçiliği, malzemesi iyi ve fiyatları uçurmayan yerler var mı?
A
3 yıl
İSTANBUL-BODRUM - Köprülere para bayılmaya değer mi
Sizce istanbuldan bodruma paralı yolları kullanmadan gitmek mantıklı mı? Bugüne kadar genelde paralı yolları kullanıyordum ama artık kantarın topuzu kaçtı. 1-1.5 saatlik kestirme için osmangaziye 150 lira para bayılmak enayi gibi hissettiriyor.(geçmesekte parasını ödüyor olmak ayrı koyuyor ama konumuz bu değil)

Feribotta da maşallah köprüden aşağı kalmıyor fiyat konusunda. Bir de kuyruk beklemesi indi bindisi biraz yorucu oluyor klimalı aracımla müzik açıp yol gitmek daha keyifli geliyor.

Navigasyon uygulamaları
osmangazi üzerinden paralı yolu kullanarak 8 saat(685 km)
Feribot kullanarak 10 saat(616 km)
Körfezden 11 saat(813 km) gösteriyor.

3 saat iyi bir süre gibi ama sizce 150 liraya değer mi?
A
3 yıl
Maddi durumu kötü olan insanlara nasıl ulaşabiliriz
Bugün ramazan dolayısıyla yardım kolisi dağıtmaya çıktım. Dağıtana kadar-pek bir şey de değil bir kaç koli- göbeğim çatladı.
İnsan yardım yaparken bari gerçekten ihtiyaç sahibi birilerine ulaşmak istiyor. Gerçekten fakir olan insanlar gururlu oluyor el açmıyor kimseye. Belki de kuru ekmeğe muhtaç olan ama gururundan belli etmeyen kaç kişi vardır.
Dernek, vakıf vb kurumlara zerre güvenim yok. Yardım olarak gönderilen kurban etlerinin birilerinin otellerinden çıktığını da gördü bu ülke. Kısacası siz bu tarz yardımları nasıl yapıyorsunuz? Tavsiyelere açığım.
A
3 yıl
Otomobil fiyatları tekrar artmaya başladı
Artık bu ülkede geleceğe umutla bakmak mümkün değil bunu anladım. Tam araç fiyatları düşmeye başlamışken berbat ekonomi sağolsun tl 1 haftada yine pul oldu. Zaten distribütörler euro 1 kuruş artsa da hemen zamı yaslasam diye bekliyor, al-satçılar da sıfır araç fiyatları artsa da ikinci el araçların fiyatını uçursak diye bekliyor. Görüştüğüm bayiler yeni araçlarda yüzde 10 civarı zamdan söz ediyor. Bu ülkede otomobil sahibi olmak için politikaya atılmak lazım artık.
A
3 yıl
Tavsiye - Jeep Compass mi VW Tiguan mı?
Selamlar, kararsız kaldığım için üstadlardan samimi tavsiyeye ihtiyacım var. Tiguan'ı life donanım olarak almayı düşünmüyorum çünkü araç bomboş ve dış tasarımdan inanılmaz çalmışlar. Vw tiguan elegance, jeep compass longitude'dan 30 bin tl fazla vermeye değer mi?

Vw Tiguan 1.5 benzinli dsg elegance donanım
Eksileri
çarpışma önleme sistemi yok
Dahili navigasyon yok

Jeep compass 1.3 benzinli dct logitude donanım(8.4 inch multimedya ekranı ve geri görüş kamerası opsiyonlu)
Eksileri
Ön farlar xenon değil
Jantlar 17 inch
Sunroof yok(gerçi hiç sunroof seven biri değilim)
Ön park sensorü yok(olmasa da olur gerçi)

Siz olsanız ne alırdınız dostlar?
A
10 yıl
otoparkta kapıma çarpıp boyayı kaldırmışlar.birkaç soru...
dostlar;sırf bu olay olmasın diye otoparklarda her seferinde tenha kısımlara gider duvar kenarına park ederim ve köküne kadar yanaşırım ama gelip biri buluyor işte şehir hayatı.yüzde 99.999 ihtimalle şirket aracıyla barzonun biri güm diye açmış kapıyı ve benim kapı üzerindeki çıtada tırnak ucu kadar boya kalkmış belki o kadar bile değil ama araba beyaz olunca ve boyası kalkan yer plastik çıta olunca siyah bir nokta belirdi kapıda.neyse artık allaha havale ediyorum yapacak birşey yok adamı arayıp bulsan kavga etsen neye yarar boşuna günaha gireceksin.-zaten baya küçük bir yer-neyse benim sorum şu ben bu noktaya beyaz oje sürdüm ve kayboldu bunu benden önce deneyen manyak varmı eğer varsa bu kesin bir çözümmüdür yoksa ilk yıkamada gidecekmi neyse baktım çözüm olmuyor internette satılan rötuş boyalarından alıcam.onlar kesin çözüm oluyormu yoksa onlarda yıkadıkça gidiyormu bilmiyorum.deneyimlerimi burdan paylaşırım benim gibi obsesif kompulsif arkadaşlar faydalansın diye


hayır 2 arabalık yere park etmeyi bizde biliyoruz illa malımızı korumak için barzolukmu yapalım? arkamızdan sövmesinler diye görgü kurallarına uyuyoruz diye yarın birgün kapıyıda göçertecekler hadi hayırlısı.zaten duvarla bütünleşmişim kolaylık olsun kapıma vurma diye en fazla yapacağın inerken kapıyı elinle tutmak be bilader.
A
11 yıl
ambulansa da mı yol vermeaaayaahhhh(maganda içerir)
geçen gün 4 yol ağzı bir yerdeyim sol taraftanda bir ambulans yardıra yardıra geliyo ışıklar sirenler açık.dikizden baktım arka boş yapıştırdım frene.yalnız 4 yol ağzı olduğundan yol ali cingir ocağı olmuş her yönde arabalar yığılı olduğu için ambulans sığamıyo arabaların arasından.neyse ben geçmesini beklerken arkadan bağrı açık bi abimiz geldi direk kornaya asılmaya başladı.camı araladım elimle ambulansı işaret ettim ama ne hikmetse dahada kudurdu.karakter olarak kolpaçinodaki ganyotçu tadında bi adamımdır.çevremdekilerin 40 kere kimseyle uğraşmama konusunda yemin ettirmesine rağmen işin içinde belkide ölmek üzere olan birine yapılan saygısızlık olunca bunun gibi hırbolara gereken cevabın verilmesi gerekir diye düşündüm.direk kavga çıkarma odaklı indiğim için stop ettim el frenini çektim arabayı çalmasınlar hengamede diye.o hareketi görünce adam da anladı heralde camını kapadı hafiften.ama tamamen kapamıyo erkekliğe b.k sürdürmemek için.yaklaştım,camın aralığından elimi daldırım yakasından hafif tutup inde öyle anlat derdini dedim.gardaşım acelemizdemi olmasın dedi.bunu duyunca artık iyice delirdim geberticem kıroyu.in lan aşağı diye çığırmaya başladım deli gibi arabayı tekmeliyorum.dayı yoldan eşini alacakmış sanırım abla markete falan bi yerlere gitmiş heralde.baktım feryat figan koşmaya başladı olayları gördü demekki .abla kusura bakma dedim şansıma söve söve uzadım.araba bindim,yine hırboyla hırbo olduk kalıbıma tüküreyim diye kendime kızdım.o an bi gülme aldı eve kadar kahkaha attım.arabayı satma planları yapmaya başladım...
A
11 yıl
bu millet benzin parasını nerden buluyor hakkaten şaşırıyor insan
tutturmuşsunuz türkiyede otomobil pahalı diye.yahu kredi mredi alıyor işte millet bi şekilde.olmadı 7-8 bine bile alıyosun kör topal bişey.benim anlamadığım millet bu arabaları nasıl yürütebiliyor.inanın arabayı alabilmelerinden daha şaşırıyorum buna.şimdi diyeceksiniz alıyorda binemiyorki diye ama en ücra avm ye bile gitseniz otoparklar gırtlak dolu yollarda gidilmiyo arabadan.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

türkiyede 2012 yılı hane başına yıllık ortalama gelir 26 bin lira olarak açıklanmış.aya vurduğun zaman 2 bin lirayı biraz geçer.hadi 2500 diyelim.araba taksidi 500 lira desen kira 500 desen kaldı 1500 lira.(bu arada 500 e büyük şehirlerde köpek kulübesi ancak tutulur ama hadi neyse.)
bu 1500 liranın mutfak masrafı temel tüketim çoluk çocuk giyim vs vs için bile yetmesi çok zorken birde arabanın vergisi benzini sigortası trafik cezası kılı tüyü nasıl karşılanabiliyor.bu verilerle türkiyede 3-5 milyondan fazla insanın arabaya binmesi zor gözüküyor ama hergün kamyon kamyon araç trafiğe çıkıyor.yollar hergün daha keşmekeş.ya beyan edilen gelirler külliyen yalan yada millet evde çoluk çocuk aç oturuyor ama arabaya biniyor.boşver çocuk okula terliklede gitse olur biz bu ay depoyu fulleyelim diyorlar belki.hele biraz avm ye gidelimde dolaşalım bişey alamıyoruz ama olsun arabayla gitmekte yeter diyorlar büyük ihtimal.yanlış anlamayın amacım yargılamak değil parası olan çattır çatır gezer.ama veriler ortada yıllık ortalama gelir sıradan bir avrupa ülkesinin bile yarısı düzeylerde.bu halde bile parası olan olmayan herkes bütün memleket arabanın müptelası olmuş nasıl oluyor bilim bile çaresiz bu konuda


http://www.aksam.com.tr/yasam/iste-ortalama-yillik-gelir/haber-247118
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.