C

Binbaşı
05 Eylül 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
127 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
10 ay
AM5 Sistem Ön Yükleme Süresi Hk.
Merhaba arkadaşlar, B550+5700x+3070ti li bir sistem kullanıyordum, yeni nesile geçmek için;
Asus Rog Strix B650E-F Wi-Fi
Ryzen 5 7600X
Gigabyte Eagle 4070Ti OC
XPG DDR5 5200MHZ Bellek (16*2) aldım.

Fakat işlemci turbo boost kapatmadığım zamanlarda yük altında 80-85 dereceler görebiliyor bir anda, kapalı iken 60 dereceyi geçmedi. (Corsair H55i Sıvı Soğutucu ile)

Bunun haricinde sistem çok geç boot ediyor, 45-50 saniye sürüyor. Bir önceki sistemimde 15 saniye bile değildi.

Biosu güncelledim, sürücülerim güncel. Hem AMD adrenalin sürücüleri yüklü işlemci için, hem de Nvidia tüm sürücü ve yardımcı programları. Yabancı forumlarda da okuduğum kadarı ile benzer şikayetler mevcut.
Çözüme ulaştı mı bu konu?
C
3 yıl
Bir garip fare lag sorunu.
Corsair Ironclaw kablosuz fare kullanıyorum. Fare masaüstü bilgisayarımda gayet sorunsuz ve akıcı çalışıyor. Fakat dizüstü oyun bilgisayarıma bağladığımda masaüstünde ve oyun içinde mikro gecikmeler yapıyor. Fareyi yüksek hızlı alıcısı ile ve bluetooth üzerinden denedim ikisinde de sonuç aynı. Kablo ile bağladığımda sorun yok. Aynı fare masaüstü bilgisayarımda her bağlantı şeklinde stabil çalışıyor. Pil dolu. Ekran kartı sürücüsü ile ilgili olabilir diye okudum. Sürücüleri kaldırıp denedim ama çözülmedi.

Ayrıca aynı dizüstü bilgisayarda Logitech G502 Lightspeed farem sorunsuz çalışıyor, hatta ucuz bir kablosuz fare de denedim o da sorunsuz. Sadece corsair ile sorun yaşıyorum. Farenin ve alıcısının yazılımları güncel.

Notebook HP OMEN DH1017NT RTX2070 ekran kartlı, sürücüsü şuan sitede en güncel olanı.

Bir umut sorayım dedim çözümü olan var mı diye ?
C
3 yıl
Kapak kapalı kullanım lcd/led panele zarar verir mi ?
Merhaba arkadaşlar, HP Omen marka bir oyuncu taşınabilir bilgisayarı satın aldım.

Genelde monitöre ya da tv ye bağlı kullanacağım, oyun harici kullanımlarda sorun olacağını sanmıyorum ama oyun esnasında ekran kartı 70 derece üstü, işlemci 90 derece üstüne çıkıyor tam yükte. Kapak kapalı kullanırsam bu ısı ekran panelinde soruna neden olur mu?. Ya da cihazın kendisi için bir sorun teşkil eder mi?. Bu şekilde uzun süredir oyuncu bilgisayarı kullananlar var mı ?
C
3 yıl
Asus ROG Strix (RTX2060 lı model)
Hem arada oyun oynamak için, hem de günlük kullanımlarım için bir taşınabilir bilgisayar bakıyorum.

10-13 Bin arası fiyatlarda olmalı, i7 cpu ve en az 1660ti gpu olan modeller tercihim.

Genelde COD MW ve COD BOCW oynuyorum.

Bir kaç model arasında kaldım, exa nın markası game garajda rtx2070 li bir model buldum 13bin tl ye fakat kasa tasarımı hiç hoşuma gitmedi.

HP Omen serisi ile Asus ROG Strix arasında kaldım. Şu an aşağıda linkini verdiğim ürüne yakınım. Tecrübeniz ve yorumlarınızı bekliyorum. İyi akşamlar dilerim.


Bir de bu serinin g512 - g531 gibi isim farkları var. Ama bir çok donanım aynı gibi. Değişen önemli bir faktör var mıdır ?

https://www.trendyol.com/asus/g512lv-hn238-gaming-i7-10870h-16gb-512gb-ssd-rtx2060-15-6-fhd-144hz-dos-tasinabilir-bilgisayar-p-62628365?boutiqueId=557440&merchantId=106740
C
3 yıl
GTX1070 HDMI Sorunu?
Asus Dual GTX1070 8GB ekran kartı kullanıyorum. Monitörüm 165HZ ve DP ile bağlı. Bir süre önce TV ye hdmi ile bağlamak istediğimde görüntü alamadım. Monitörün HDMI girişi ve farklı hdmi monitörlerle de denedim ama görüntü gelmedi. Display porta hdmi çevirici ile takıp görüntü almada sorun yaşamadım, ya da doğrudan DP ile hiç bir problem yok. Performans kaybı da olmadı. Sadece kart üzerindeki hdmi çıkışları çalışmıyor, sebebi ne olabilir ?
C
3 yıl
Hepsiburada Olumsuz Yorum Sansürü
Öncelikle doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum, yanlışım var ise yetkili arkadaşlar düzeltsin lütfen.

Geçtiğimiz günlerde HB sitesi üzerinden bir accesspoint ürünü satın aldım. Satıcısı da kendileriydi. Aldığım ürünün kutusu jelatinsiz şekilde elime ulaştı, adaptörün daha evvelden kullanıldığı da bariz belliydi. Sorun etmedim, ürünü kurdum. Bir önce kullandığım, daha ucuz ve az nitelikli olan zxyel ap ile sorunsuz şekilde bağlantı yapıyordum fakat ücretsiz alan adı, ftp/bulut sunucusu gibi özellikleri için Keenetic Extra kullanmak istedim.

Ürün arayüzü için "my.keenetic.net" adresi ya da 192.168.1.3 adresi verilmiş. Ürün kurduktan sonra yönlendirici dhcp den rastgele yerel ip alıyor.
Ürün arayüzüne ulaşmak stabil değildi, ne verilen adresten, ne oluşturduğumuz ücretsiz domain adresinden ne de o anda yönlendiriciden alınan yerel ip adresinden arayüze istediğinde ulaşmak mümkün değildi, bazen giriyor, bazen yanıt vermiyor, bazen yeniden başlatmak gerekiyordu. Belli ki ürün sorunlu, belki yazılımsal, belki donanımsal, bilemiyorum. Ürünü iade ettim, bu konuda sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.

Yine de deneyimimi paylaşmak için site üzerinde ürünü değerlendirdim, olumlu yorumları anında alırken, olumsuz olanlara kendi lehine inisiyatif kullandıklarına ısrarla şahit oldum. 4-5 defa yorumu düzenlememe rağmen sitede yayımlatamadım. Her defasında resimlerde göreceğiniz şekilde red edildi. İlk ekran görüntüsünde, yorumu düzenlerken görüntü aldığım için sol taraftaki ilk yorumum koyu renkli, sağ tarafında yeni yazdığım, o da kabul görmedi :)


Ben hangi sebepten dolayı kriterlere uymadığını anlamadım. Anlayan var ise aydınlatırsa bundan sonra daha doğru yapmaya çalışırım.




< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
C
4 yıl
Asus GTX1070 Dual HDMI Sorunu
Konuyu dün teknik yardım bölümüne yazdım ama kimse görmediği için buraya yazıyorum. Diğer konu silinebilir.


Merhaba arkadaşlar, iki akşam önce bilgisayarım evdeki 4K tv ye hdmi ile bağlı ve sorunsuz çalışır durumdaydı. Dün akşam LG marka eski vga girişli bir monitöre, vga kablosuna dvi apartatı kullanarak bağladım çalışmadı. Sonra belki çözünürlük 4k da kaldığı için monitör açılmamıştır diyerek tekrar tv ye bağladım ama açılmadı, evdeki iki tv de, arkadaşımdan denemek için aldığım monitörde hdmi bağlantısını hiç görmedi, sanki takılı değil gibi. Ekran kartının 2 hdmi girişi de çalışmaz durumda iken, display portlar sorunsuz şekilde çalışıyor.

Bu arada vga kablosunda kaçak var mı diye kontrol ettiğimde de sorun yoktu. en azından kontrol kaleminde ışık yanmadı, daha detaylı bakacak aletlerim olmadığı için emin değilim ama elektrik kaçağı yok gibi, zira lg monitör de gayet normal çalışıyor.

Sorun şu, neden ekran kartının hdmi çıkışları çalışmazken, display portlar sorunsuz çalışıyor olabilir.
Bir de şuan kullandığım monitör 144hz, dp yok. ekran kartına dp çevirici adaptör takarak hdmi kablosu ile bağladım ama 60 hz görünüyor, bu sorunu daha iyi bir çevirici ya da doğrudan bir ucu dp bir ucu hdmi kablo ile çözebilir miyim ?

Bu arada ekran kartının biosunu nvflash ile güncelledim. Sonuç değişmedi.
C
4 yıl
silinebilir
Silinebilir
C
4 yıl
3600/2700X Sisteme Ekran Kartı Tavsiyesi
Yazılı parçaları yarın gidip sinerjiden alacağım. İşlemci 2700X sipariş ettim ama 200lira fark verip 3600 alma şansım var halen.
Bu sistem için ekran kartı arayışındayım, daha evvel Rx580 8gb kullanıyordum r5 2600 ile 1080p de hiç sorun yaşamadım. Ekranım 1080P 75Hz. Yakın zamanda 2/4K bi ekrana geçiş görünmüyor. 1000TL civarı ikinci el ekran kartı ne önersiniz.

750TL ye RX580ler var Rx590 (1100), 1060 (fiyat bakmadım), 1070 (1300), Vega56 (1250) fiyatlar var bulabildiğim.

< Resime gitmek için tıklayın >
C
4 yıl
166 $ RYZEN 7 2700X VS 188 $ RYZEN 5 3600 ??
Beyler yeni bir sistem kuracağım orta halli, genelde 1080p oyun için kullanılacak.

B450 AORUS M
16 GB CRUCİAL 3000MHZ
500GB NVME M2 DISK OCZ YA DA HI LEVEL
CM Q300P KASA (GORSEL OLARAK COK HOSUMA GİDİYOR)
EKRAN KARTIM YİNE ELİMDEKİ 8GB LİK RX580 OLACAK MUHTEMELEN. İMKAN OLURSA DAHA İYİ BİRŞEY ALMAYA ÇALIŞIRIM.

Sadece işlemci konusunda arada kaldım. Cok fiyat farkı yok. Tavsiyeniz nedir?

ekran kartı ve power hariç 3500 civarı bir bütce ayırdım bu iş için. Anakart kasadan sebep sadece MAtx olabilir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.