Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
958
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Asus GTX1070 Dual HDMI Sorunu
C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Konuyu dün teknik yardım bölümüne yazdım ama kimse görmediği için buraya yazıyorum. Diğer konu silinebilir.


Merhaba arkadaşlar, iki akşam önce bilgisayarım evdeki 4K tv ye hdmi ile bağlı ve sorunsuz çalışır durumdaydı. Dün akşam LG marka eski vga girişli bir monitöre, vga kablosuna dvi apartatı kullanarak bağladım çalışmadı. Sonra belki çözünürlük 4k da kaldığı için monitör açılmamıştır diyerek tekrar tv ye bağladım ama açılmadı, evdeki iki tv de, arkadaşımdan denemek için aldığım monitörde hdmi bağlantısını hiç görmedi, sanki takılı değil gibi. Ekran kartının 2 hdmi girişi de çalışmaz durumda iken, display portlar sorunsuz şekilde çalışıyor.

Bu arada vga kablosunda kaçak var mı diye kontrol ettiğimde de sorun yoktu. en azından kontrol kaleminde ışık yanmadı, daha detaylı bakacak aletlerim olmadığı için emin değilim ama elektrik kaçağı yok gibi, zira lg monitör de gayet normal çalışıyor.

Sorun şu, neden ekran kartının hdmi çıkışları çalışmazken, display portlar sorunsuz çalışıyor olabilir.
Bir de şuan kullandığım monitör 144hz, dp yok. ekran kartına dp çevirici adaptör takarak hdmi kablosu ile bağladım ama 60 hz görünüyor, bu sorunu daha iyi bir çevirici ya da doğrudan bir ucu dp bir ucu hdmi kablo ile çözebilir miyim ?

Bu arada ekran kartının biosunu nvflash ile güncelledim. Sonuç değişmedi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSsPoOL -- 9 Eylül 2020; 10:9:15 >

D
4 yıl
Yarbay

önceden bağlı olan tvyi tekrardan aynı hdmidan bağlayınca çalışmıyorsa çıkışı yakmışsındır.



S
4 yıl
Yüzbaşı

anlayamadım



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.