B

Teğmen
05 Temmuz 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
21 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
11 yıl
Doping yalın ADSL hız problemi
Merhaba,

Geçen ay itibariyle Doping yalın 8 Mb ADSL internet hizmeti almaya başladım. Kullandığım modem airties rt-206
İnternette download hızımı test ettiğimde hızın 3,7 Mbit civarlarında dolaştığını gördüm. (Farklı sitelerde de denedim.) Modemin arayüzünü açtığımda ise ulaşılabilir hızın 4440 kb/s olduğu görülüyor. Kısacası 8 Mbit denilen hız 4 Mbit bile olmuyor. Konuyu müşteri hizmetlerini arayarak çözmeye çalıştım. Telefondaki muhatap verilen hizmetin 8 Mb olduğunu fakat bina içi tesisattan dolayı bu problemin yaşanıyor olabileceğine dair bilindik mazeretleri sıraladı. Tesisatta kablolarda bant ile bağlantı olup olmadığını sordu vs vs. Bu yüzden bazan bağlantının kopabileceğni de vurduladı. Daha görüşmenin 1. dakikasında üst bir tarifeye geçmekten bile bahsetti ;)
Doğru tesisatın çok iyi olduğu söylenemez. 2 farklı yerde kablolar birleştirilmiş. Fakat ben bunun bu kadar ciddi hız kaybına sebeb olacağına dair şüphe içindeyim. Yani yarı yarıya hizmet alıyorum. Sizce kablolardan dolayı bu kadar kayıp olması mümkün mü? Aşağıdaki fotoğrafta ulaşılabilir hız 4 Mb olarak görünüyor. Bu doping in bana verdiği max hızı mı gösteriyor? Sanki kandırılıyormuşum gibi geliyor bana. Bilgili olan cevaplandırırsa sevinirim.

https://store.donanimhaber.com/a2/28/ac/a228acfb597a492230baae2c6e553a08.jpg
< Resime gitmek için tıklayın >
B
13 yıl
DARK Cinemania 1.5 TB değerlendirmelerim
Merhaba,

2 hafta önce teknobiyotikten Dark Cinemania 1,5 terabayt dahili harddiskli medya oynatıcı aldım. Teknobiyotik en uygun fiyata sahipti. 2 gün içinde problemsiz teslim ettiler.
Ancak daha sonrasında akortek forumlarında sorduğum soruya çok geç cevap verdikleri için bu konuda sınıfta kaldılar.

Gelelim cihazı değerlendirmeme.
İçindeki dahili disk formatlanmış, hazır bir şekilde geldiğinden bana kalan arşivimdeki dosyaları sadece üzerine kopyalayıp LCD televizyonuma bağlamak oldu.
Şu an içinde 800 GB a yakın dosya var. İçinde çok hızlı dolaşabiliyorum. Açamadığı bir dosya şu an için yok(MKV, divx, div5, dvd, dat, mpg, mp3, mp4, avi vb)
7 Gb'lık bir filmi hiç takılmadan oynatabildi. Ben genelde hdmi kabloyu kullandım, ses ve görüntüde problem olmadı. Kompozit kabloyu da denedim. Onda da problem yok.

Benim gibi ilk defa medya oynatıcı kullananlara şunu söylemeliyim. Daha önce bilgisarımı VGA kablosu ile lcd televizyonuma bağlayıp filmleri öyle seyrediyordum. Bu cihazla hdmi bağlantı yapmama rağmen bence daha önceki bilgisayar-lcd vga bağlantısı görüntü anlamında daha iyiydi ! Bunu akortek forumlarında sordum. Tam 5 gün sonra cevap verdiler sağolsunlar. Bilgisayarda ayrıca görüntü işlemcisi olması sebebiyle daha iyi görüntü alınırmış. Her neyse aşırı derecede bir fark mevcut değil. ZAten bu cihazlar daha ziyade 720p, 1080p filmler için üretiliyor. Benim kıyasladıklarım genelde divx(dvdrip) filmlerdi.

Cihazın en önemli eksisi; bağladığınız bir usb harddsik,flash bellek veya smart karttan dahili diske dosya kopyalayamamak! Tersi de aynen öyle. Hatta harddiskten bir dosya silmek isterseniz cinemania'yı bilgisayara bağlayıp oradan silme işlemi yapabilmeniz. Bu mevzu cinemania kullanıcılarının ortak problemi. İnşaallah güncelleme ile bunu çözerler.

Kumandası pek kaliteli olmamakla birlikte işini yapıyor. Bazen geç algılama olduğu da oluyor. Ama mühim bir problem değil.

Cihazın üzerinde bir on/off düğmesi olmaması (bir çok medya oynatıcı da böyle) biraz problem. Kullanmadığınız zaman fişi takılı olmaması iyi olur yani. Ayrıca fişi(besleme kablosu) bana biraz kısa geldi. yaklaşık 1 metre. Biraz daha uzun olması iyi olurdu.

Ağ bağlantısı yok. İhtiyacım da yok. Bilgisayarla bağlanabiliyorum zaten.

Cihazda dişe dokunur bir ısınma görmedim. Ayrıca harddisk sesi falan da gelmedi. Yani rahatsız edici bir özelliği yok.

Sonuç: Bir takım eksileri olmasına rağmen rahat rahat film izlemek isteyenler için tavsiye edebileceğim bir cihaz.

Sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.
B
13 yıl
Dark CineMania 3,5” Sata veya Dark Movix Star Full HD
Merhaba,

Arkadaşlar sizlere 2 medya oynatıcı hakkında danışmak istiyorum.

Biri Dark CineMania 3,5” Sata HDD Full HD MKV/DTS HDMI Kablo Hediyeli Media Player - DKMPCIN (196 lira)
http://www.hepsiburada.com/Liste/dark-cinemania-35-sata-hdd-full-hd-mkvdts-hdmi-kablo-hediyeli-media-player-dkmpcin/ProductDetails.aspx?productId=bd85322&categoryId=112123

Diğeri ise Dark Movix Star Full HD 1080p MKV/DTS/Dolby 7.1 Media Player HDMI Kablo Hediyeli! – DKMVSTAR (112 lira)
http://www.hepsiburada.com/Liste/dark-movix-star-full-hd-1080p-mkvdtsdolby-71-media-player-hdmi-kablo-hediyeli-dkmvstar/ProductDetails.aspx?productId=bd85433&categoryId=112123

Bu ikisi arasında kalmamın sebebi ekonomik olarak uygun olmaları.
Dark cinemania ya dahili sata harddisk bağlanabiliyor. (WD 1 TB green power:120 lira, cinemania ile beraber 320 Tl gibi oluyor)

Movix star'a dahili harddisk takılamıyor.( Harici harddisk 1 TB WD 210 TL, movix star ile birlikte 320 TL)

Yani ikiside fiyat olarak aynı olmuş oluyor hemen hemen.

Bu durumda hangisini tercih etmek mantıklı. Ben dahili harddisk olmasının daha iyi olacağı zannındayım. Zira sanki dosyalar arasında gezerken daha hızlı olur gibi ve film seyrederken de daha az takılma olur gibi geliyor bana. Ama gürültü konusunda ne olur onu çok bilmiyorum. Yani artı ve eksilerini sizden rica edeceğim mümkünse.
Ses çıkışları çok önemli değil, zaten 2+1 hoparlör ile bağlanacağım . Şu anda optik çıkış veya coaxial kablo hoparlör almam zor. Beni en çok ilgilendiren dosya açma konusunda sıkıntı yaşamamak.
B
13 yıl
2+1 hoparlörü LCD tvye veya dvd player a bağlama
Merhaba,
Elimde yıllardır bilgisayarımda kullandığım 2+1 creative bir hoparlör var. Yakında bir medya oynatıcı alacağım ve Lcd televizyona bağlayacağım.
Ben bu hoparlörü lcd tv'ye bağlayıp ses alamıyorum. normal bir tek çıkışı var hoparlörün (adını bilmiyorum bile)
. Onu lcd televizyonun kulaklık girişine falan bağladım, farklı bir kaç yere daha bağladım. Ses çıkmıyor.(netbook bilgisyarıma bağlayınca ses alıyorum)
Bakıyoum medya oynatıcılarına onlarda da benim hoparlöre göre bir bağlantı mevcut değil görünüyor(yok kompozit, yok komponent bir sürü bağlantı var)
Benim hoparlör basit, tek girişli birşey.
Bunun için bir çevirici mi kullanmak gerek acaba. Yardımcı olabilen çıkar mı?
B
13 yıl
Kablosuz ADSL modemi uydunette kullanma
Merhaba arkadaşlar,

TTnet ten kurtuldum. Şimdi uydunet iyi bir alternatif ve bizim binada mevcut.
Fakat uydunet modemleri biraz daha pahalı. Kablosuz bir uydunet modem 140-150 den başlıyor. Kablolu uydunet modem ise 80-90 civarlarında
Acaba kablolu uydunet modem alsam ve ttnet'in eski airties kablosuz modemi ile bir şekilde bağlantı sağlasam kablosuz şekilde kullanabilir miyim uydunet modemi?
Yani boşuna 50-60 TL vermeyeyim diye kendimce bir çare düşünüyorum. Böyle birşey olabilir mi sizce?
B
13 yıl
Dvd-rom u taşınabilir yapma
Merhaba arkadaşlar,

6 senedir kullandığım acer marka notebook'um bizim çocuğun haşin saldırıları neticesinde neredeyse kullanılamaz hale geldi :)
Klavye, monitör vs bayağı problemli. Tamir ettirmektense bir netbook almayı düşünüyorum.
Ben şimdi kullanılabilir olan harddisk ve dvd rom u nasıl taşınabilir yapabilirim onu sormak istiyorum.(Netbook için kullanacağım)
Yani sonuçta bunlar bir port vasıtasıyla anakarta bağlılar. Bunları usb ye çevirecek bir ara bağlantı kablosu var mıdır, veya hangi yolla taşınabilir hale getirebilirim?
Konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
B
14 yıl
BRC İtalyan mı, yoksa artık yerli mi?(SONUÇ: İTHAL)
Arkadaşlar merhaba,

Otomobilime sıralı sistem lpg taktıracağım. Bugün Bursa'da küçük sanayide bir kaç lpg'ci ye uğradım. Hem fiyat aldım, hem de sistemleri hakkında yüzeysel bilgi aldım. Tabi ki her usta marka ne olursa olsun sistemini övmekte.
Atiker'in yetkili servisi BRC'nin de artık Türkiye'de üretime başladığını bir farkının kalmadığını söylüyor. BRC nin yetkili servisine gidiyorum, böyle bir şey olmadığını BRC nin bayilik konusunda ketum olmasından dolayı bayilik alamayanların hasedinden bunu söylediklerini iddia ediyor. BRC nin "Bravo" isminde yerli üretimi olduğunu ama BRC nin parçalarının İtalyan olduğunu söylüyor.
Zavoli ye gidiyorum. O diyor ki BRC de artık yerli ama Zavoli de böyle birşey yok.

Siz bu duruma ne diyorsunuz? BRC için söylenenin hangisi doğru?
Ayrıca atiker ile BRC arasında 500-600 TL fiyat var. Eğer yakıtta ekonomik anlamda ciddi fark oluşturmuyorsa, hanki konuda BRC bana avantaj sağlayacak. Parçalarının uzun vadede sorun çıkarmaması mı acaba? Kısaca hangi sistemi taktırmalıyım?
(Arabam 2007 lancer 1.6 motor, 16 valf, 98 beygir, tiptronik vites)
B
14 yıl
LPG de dikkat etmem gerekenler?
Arkadaşlar merhaba,

2007 model tiptronik vites mitsubishi lancer aldım geçen hafta. Arabaya lpg taktırmak istiyorum. Soracaklarım var. Yardımcı olursanız sevineceğim.
Arabayı istanbuldan aldım. Noter satışını hemen yaptık. Plakayı değiştireceğim için zorunlu trafik sigortasını geçici plakaya yaptırdım. (Bursa da yaşıyorum.) Plakayı değiştirince sigortayı yeni plaka üzerinden değştireceğiz.

Şimdi öncelilkle hangi sıra ile işlem yapayım. Önce lpg mi taktıracağım. emniyete mi gideceğim. Muayeneye mi gideceğim?
Duyduğuma göre önce lpg yi taktırmak gerekiyor. Fakat sonra nasıl bir işlem olacak. Malum plaka da değişeceği için ne yapacağımı tam bilmiyorum?

Ayrıca lpg yi brc yetkili servisinden taktırmayı düşünüyorum. İşin inceliklerini bilmek istiyorum. Nelere dikkat edeyim. Ustanın malzemeden çalmaması, beni kazıklamaması için en çok dikkat etmem gereken nedir? Ne bileyim mesela hangi parçayı taktırayım. Hangi depo markasını takmasını isteyeyim? vs vs.
B
14 yıl
Veeeee mitsubishi lancer ımı aldım
Aylardır süren araştırmalarım, görüşmelerim neticesinde 2. el 2007 model 28500 km de mitsubishi lancer ımı aldım :)
1 seneye yakın araba alma niyetim vardı. Aklımdan hangi arabalar geçmedi ki. Opel Astra classic , ford focus, toyota corolla, honda civic, hyundai accent, megane, sead toledo , fiat marea.. Hepsini uzun uzun araştırdım. Forumları okudum. Kullananlara sordum. Daha araba almadan şu his oluşmuştu içimde : "Lancer almalıyım. Evet parçaları kısmen pahalı olabilir ama lancer almalıyım"..

Ve dün istanbul'dan bir arkadaşımız ile anlaştık. Yıldızlar Otomotiv'de Murat Bey ile görüşüp arabaya baktırdık. Arabanın temiz olduğunu söylediler. Ve arabayı alıp Bursa'ya geldim. İlk 5 dakika araba bana yabancı gibi geldi. Ama ondan sonra sanki yıllardır kullanıyormuşum gibiydi. O kadar rahat ki..
Tiptronik vitesi herkese tavsiye ederim.
B
14 yıl
Eski kasa lancer arıyorum. Satan olursa haberim olsun
Merhaba arkadaşlar,

Eski kasa tiptronik vites mit. lancer arıyorum. (2004-2007)
100 bin km nin altında, masrafı olmayan ve mutlaka temiz (sigara içilmemiş)
Lpg siz olması tercihim, kendim taktırmayı düşünüyorum. Eğer brc veya zavoli takılı ve de garantisi bitmemiş ise lpg li tercih olabilir.
sahibinden.com ve araba.com gibi sitelerden bakıyorum sürekli ama ya fiyatta anlaşamıyoruz, ya araba istediğim gibi olmuyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.