Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
686
Tıklama
0
Öne Çıkarma
DARK Cinemania 1.5 TB değerlendirmelerim
B
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba,

2 hafta önce teknobiyotikten Dark Cinemania 1,5 terabayt dahili harddiskli medya oynatıcı aldım. Teknobiyotik en uygun fiyata sahipti. 2 gün içinde problemsiz teslim ettiler.
Ancak daha sonrasında akortek forumlarında sorduğum soruya çok geç cevap verdikleri için bu konuda sınıfta kaldılar.

Gelelim cihazı değerlendirmeme.
İçindeki dahili disk formatlanmış, hazır bir şekilde geldiğinden bana kalan arşivimdeki dosyaları sadece üzerine kopyalayıp LCD televizyonuma bağlamak oldu.
Şu an içinde 800 GB a yakın dosya var. İçinde çok hızlı dolaşabiliyorum. Açamadığı bir dosya şu an için yok(MKV, divx, div5, dvd, dat, mpg, mp3, mp4, avi vb)
7 Gb'lık bir filmi hiç takılmadan oynatabildi. Ben genelde hdmi kabloyu kullandım, ses ve görüntüde problem olmadı. Kompozit kabloyu da denedim. Onda da problem yok.

Benim gibi ilk defa medya oynatıcı kullananlara şunu söylemeliyim. Daha önce bilgisarımı VGA kablosu ile lcd televizyonuma bağlayıp filmleri öyle seyrediyordum. Bu cihazla hdmi bağlantı yapmama rağmen bence daha önceki bilgisayar-lcd vga bağlantısı görüntü anlamında daha iyiydi ! Bunu akortek forumlarında sordum. Tam 5 gün sonra cevap verdiler sağolsunlar. Bilgisayarda ayrıca görüntü işlemcisi olması sebebiyle daha iyi görüntü alınırmış. Her neyse aşırı derecede bir fark mevcut değil. ZAten bu cihazlar daha ziyade 720p, 1080p filmler için üretiliyor. Benim kıyasladıklarım genelde divx(dvdrip) filmlerdi.

Cihazın en önemli eksisi; bağladığınız bir usb harddsik,flash bellek veya smart karttan dahili diske dosya kopyalayamamak! Tersi de aynen öyle. Hatta harddiskten bir dosya silmek isterseniz cinemania'yı bilgisayara bağlayıp oradan silme işlemi yapabilmeniz. Bu mevzu cinemania kullanıcılarının ortak problemi. İnşaallah güncelleme ile bunu çözerler.

Kumandası pek kaliteli olmamakla birlikte işini yapıyor. Bazen geç algılama olduğu da oluyor. Ama mühim bir problem değil.

Cihazın üzerinde bir on/off düğmesi olmaması (bir çok medya oynatıcı da böyle) biraz problem. Kullanmadığınız zaman fişi takılı olmaması iyi olur yani. Ayrıca fişi(besleme kablosu) bana biraz kısa geldi. yaklaşık 1 metre. Biraz daha uzun olması iyi olurdu.

Ağ bağlantısı yok. İhtiyacım da yok. Bilgisayarla bağlanabiliyorum zaten.

Cihazda dişe dokunur bir ısınma görmedim. Ayrıca harddisk sesi falan da gelmedi. Yani rahatsız edici bir özelliği yok.

Sonuç: Bir takım eksileri olmasına rağmen rahat rahat film izlemek isteyenler için tavsiye edebileceğim bir cihaz.

Sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.



B
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Altyazıdan bahsetmeyi unutmuşum.
Altyazı renkleri, konumları, font büyüklüğü ayarlanabiliyor. Yeterli.
Ancak özellikle beyaz renkli altyazıda siyah çerçeve olması gerekirdi. Akortekten bu konuda güncelleme yapılacağına dair bilgi aldım. İnşallah en kısa zamanda halledilir.
Altyazıları açmada bir problemi yok. Srt,sub genelde altyazılarım. hepsini açtı yani.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.