C

Teğmen
19 Mayıs 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
25 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
8 yıl
Robot süpürge
Merhabalar. Alerjik astım rahatsızlığım nedeniyle haftalık olarak kullandığım Nilfisk Elite Comfort süpürgeme takviye olarak günlük olarak kullanabileceğim bir robot süpürge almak istiyorum.

Aslında I-robot ya da Neato modellerini düşünüyorum ancak şu anda bu ürünleri Türkiye Garantili olarak alabileceğim bir yer yok sanırım. Halılarda da etkili olan Türkiye garantili, yedek parça ve servis sorunu yaşamayacağım hangi robotu alabilirim ve bu ürünü nereden alabilirim?
C
10 yıl
Coaxial to Optical Digital Audio ile her sistemden ses almak
Merhaba arkadaşlar. Philips marka home theater ses sistemim var. Bunun ses çıkışı coaxial olduğundan, coaxail-optical dönüştürücü almıştım. Ps4'ümün ya da Apple TV'min arkasının optical audio bağlantısını yaptığımda bu aletleri ayrı ayrı kullanaraktan home theater'dan ses alabiliyorum.

Soruma gelecek olursak; Digiturk, Apple Tv, iMac (Thunderbolt to HDMI ile TV'ye bağlı), PS4 sistemlerime ayrı ayrı bağlamadan; home theater sistemimi TV'min Optical Sound bağlantısına direkt bağlayarak (digital audio out) neden ses alamıyorum, ya da ses almak için ne yapmam lazım? Yani tek bağlantı ile hepsinden 6.1 ses almam mümkün mü?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
C
10 yıl
Geceleri buzdolabını kapatmak
Merhaba arkadaşlar. Odamdaki mini buzdolabı hafiften sesli çalıştığı için geceleri bir timer vasıtasıyla kapalı tutmayı planlıyorum. Dolabın içinde sadece soğuk içecekler bulunacak. Bu şekilde çalışması sizce bir sıkıntı doğurur mu?
C
11 yıl
TP-Link TD-W8970 Modem\u0027e Airties 4420-3G ve Airties 4310 Access Point\u0027lerini nasıl bağlarız?
Merhaba arkadaşlar. Bugün seagate central drive'ımdan hızlı bir şekilde dosya transferi yapmak amacıyla TP-Link W8970 modemini satın aldım. Kurulumu yaparak gigabit ethernet sayesinde artık hızlı veri transferi yapabiliyorum. Şimdi problemim şu: Eskiden bu modem yerine Airties 5440'ı kullanıyordum. Bunun yanında da gene Airties'ın 4420-3G ve 4310 access point'lerini evin diğer katlarında kullanıyordum. Zamanında Airties teknik destekle birlikte tüm bu ayarları yapmıştım. Bugün saatlerdir bu access point'leri yeni TP-Link modeme tanıtmaya çalışıyorum. Arka arkaya bi Airties bi TP-Link teknik desteklerini aramaktan fenalık geldi. En son Airties'daki arkadaş adım adım access point ayarlarını yeni modeme göre yaptırdı. Ancak sonuçta TP-Link'ten de mesh etmem gerektiğini söylüyorlar ve TP-Link menüsünün farklı olmasından dolayıda nasıl yapacağımı söyleyemiyorlar. TP-Link teknik destek ise access point'ler ayarlandıysa ekstra modemden başka yapılması gereken birşey yok diyor zaten otomatik olarak tanıması gerekiyormuş.

Biraz daha detaya inersek 4420-3G KAT1; 4310 KAT2 olarak isimlendirildi ve KAT1'in arayüzündeyken KAT2; KAT2'nin arayüzündeyken de KAT1 MESH edildi. Bu aşamadan sonra benim de ana modemi hep KAT1'le hem de KAT2 ile mesh etmem gerekmez mi? Öyleyse bu ayarı nereden yapmalıyım? TP-Link'in internet adreslerinde destek menüsü altında TE-W8970'in simülatörü var. Ancak bana hiç bir faydası olmadı. Yardım edebilecek arkadaşlardan cevaplarını bekliyorum. Yoksa gidip bi de TP-Link access point'leri almam gerekecek.
C
11 yıl
iWork \u0026 iCloud sorunu
Arkadaşlar merhaba. Eski bir windows ve microsoft office kullanıcısı olarak yardımınıza ihtiyacım var.

Office dosyalarımı ipad'im üzerinden rahatlıkla editleyebilmek amacıyla hem macbook air'ime hem de ipad'ime Pages ve Numbers uygulamalarını yükledim. Mac'imde 10.7.5 versiyon yüklü. Şimdi şöyle bir problemim var: Macbook'umda bir pages yada numbers dosyası yaratıp kaydetmek istediğimde kaydetme yeri olarak iCloud seçeneğini göremiyorum. Dolayısıyla da bu dosyaya iPad üzerinden ulaşma şansım kalmıyor. İpad üzerinden pages dosyası yarattığımda iCloud'a otomatik olarak kaydediliyor. Ama bu dosyaya ancak iCloud.com'a girdiğim zaman ulaşabiliyorum, editlemek için de indir seçeneği var. İndirip mac'te editleyince de indirilenler bölümünde kalıyor yani ortada iCloud'dan eser yok.

Not: Sistem tercihlerinde iCloud'a girdiğimde hesabım zaten gözüküyor ve Belgeler ve Veriler'de tik işaretli.

Neyi eksik yaptığımı söyleyebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
C
13 yıl
Youtube error occured :(
Arkadaşlar youtube'de videoları açmaya çalışırken sorun yaşıyorum. Bildiğim farklı dns ayarlarını denedim ama sürekli olmasa da çoğu videoyu açarken error ile karşılaşıyorum. Sizin en son kullandığınız problemsiz DNS ayarları nedir?
C
13 yıl
Fitness salonu için kulaklık tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar. Ağırlıklı olarak fitness salonunda kullanmak üzere ipod suffle'ımla kullanabileceğim bir (kulak içi) kulaklık almak istiyorum. Kulaklık da istediğim özellikler; öncelikle salonda zaten yüksek sesle müzik çaldıkları için dışarıdaki sesleri mümkün olduğunca iyi izole etmeli. Bunun yanında dinleyeceğim müzik türleri, dance, house,electronic, r&b gibi türler olacağından bass ağırlıklı bir ses yapısı olsun istiyorum ama bass sesleri de tizleri ezmesin, tizleri de net bir şekilde duymak istiyorum. Fiyat olarak maksimum 250 TL civarı düşünüyorum. Bu arada kulaklığı spor çantamın fermuarlı bölümünde taşıyacağım dolayısıyla kablo yapısı sağlam olmalı. Çok hassas bir şey almak istemiyorum.

Daha önce philips'in bass ağırlıklı bir modelini kullandım, memnundum da aslında ama tek tarafı bozulunca yeni kulaklık alayım dedim. Almadan önce de bu foruma bakayım dedim de, ne kadar çok derin bir olaymış bu kulaklık işi. O yüzden sizden tavsiye istiyorum. Dinlediğimde kulaklarıma inanamayacağım bir şey istiyorum. Media Markt'ta AKG'lere baktım ama deneyemediğim için bir fikrim olamadı. Forumda gezerken de Phonak Audeo PFE kulaklarının oldukça iyi olduğunu okudum. Sennheiser'ın IE-6 ya da CXL-400 modellerini gördüm hepsiburada.com'da. Fiyatları biraz limitimin üstünde ama özelliklerini okuyunca istediğim tarzda bir kulaklık olduğunu görüyorum. Siz de tavsiye ederseniz, bu modelleri de tercih edebilirim.

Biraz uzun oldu ama fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.
C
14 yıl
Philips PFL9664 Net TV problemi
Merhaba arkadaşlar, dün aldığım televizyonumu bugün servis gelip kurulumunu yaptı. Gün içinde fazla kurcalayacak zamanım olmadı ama biraz önce net tv özelliğini denemek istedim. Kablosuz olarak yaptığım tarama sonucunda bağlantıyı buluyor ama WEP olarak girmem gereken şifreyi bir türlü kabul ettiremiyorum. Benim WEP şifrem 13 karakterden ve karışık olarak rakam ve harflerden oluşuyor. TV'de ise harflerin hepsini yazamıyorum bir tek 2 tuşuna bastıkça diğer harfler gözüküyor. En sonunda harfleri de sanki rakammış gibi tuşlayıp tamam dedim. Bu sefer de ya 10 ya da 26 karakter uzunluğunda olması gerektiğini söylüyor televizyon. Halbuki US Robotics 9106 modemimde şifre karakter sayısı 13 ya da 26 olmalı şeklinde gözüküyor ki ben de 13 karakterli şifre belirlemiştim. Şifremi TV'me nasıl girmem gerektiği konusunda yardımınızı istiyorum.
C
14 yıl
Anımsatıcıyı saklamak
Arkadaşlar windows mobile 6.1'da belli zamanlara ayarladığım görevlerde, görevin zamanı geldiğinde beni hem sesli uyarıyor, hem tepede çan işareti çıkıyor hem de aşağıda bir pencere içinde görevin ne olduğunu gösteriyor. Tamam böyle güzelde, acaba şu aşağıda çıkan görevin ne olduğunu gösteren pencereyi engelleyebiliyor muyuz? Yani sadece ses ve tepedeki çan işaretini istiyorum. Telefon ortadayken herkesin ayarladığım görevi görmesine gerek yok :) Var mı bunu yapabilmenin bir yolu?
C
15 yıl
Youtube\u0027de upload sorunu
Arkadaşlar dünden beri youtube'deki hesabıma video upload etmeye çalışıyorum. Bir türlü başarılı olamadım, halbuki 2 hafta önce aynı fortmattaki başka bir videoyu upload etmiştim. Şu anda Upload Failed: An unknown error occurred hatası alıyorum. Bu hatayla ilgili birçok cevap buldum nette, denedim ama gene olmuyor. DNS değiştirdim, İE8, Firefox, Chrome'da denedim gene hepsi başarısız. Tubecast'i indirip denedim, o da error veriyor. En son biraz önce gene ne olur olmaz diye format değiştirdim. Wmv olarak upload etmeyi başaramadığım formatı avi'ye çevirdim, yok gene olmuyor. Upload video'ya tıklıyorum error veriyor, sonra sayfayı kendi kendine tekrar yüklüyor, bu sefer dosya seçten videoyu seçiyorum. Upload ediyor, ama sonunda gene error veriyor. Acaba error vermiş olsa da gene de yüklemiş olabilir mi diye videolarıma bakıyorum ama yok malesef. Genel olarak youtube'den kaynaklanan bir hata mı bu, yoksa sırf bana özel bir durum mu anlamadım. Yardımcı olabileceğiniz fikirleriniz varsa, paylaşırsanız sevinirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.