Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
665
Tıklama
0
Öne Çıkarma
iWork & iCloud sorunu
C
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba. Eski bir windows ve microsoft office kullanıcısı olarak yardımınıza ihtiyacım var.

Office dosyalarımı ipad'im üzerinden rahatlıkla editleyebilmek amacıyla hem macbook air'ime hem de ipad'ime Pages ve Numbers uygulamalarını yükledim. Mac'imde 10.7.5 versiyon yüklü. Şimdi şöyle bir problemim var: Macbook'umda bir pages yada numbers dosyası yaratıp kaydetmek istediğimde kaydetme yeri olarak iCloud seçeneğini göremiyorum. Dolayısıyla da bu dosyaya iPad üzerinden ulaşma şansım kalmıyor. İpad üzerinden pages dosyası yarattığımda iCloud'a otomatik olarak kaydediliyor. Ama bu dosyaya ancak iCloud.com'a girdiğim zaman ulaşabiliyorum, editlemek için de indir seçeneği var. İndirip mac'te editleyince de indirilenler bölümünde kalıyor yani ortada iCloud'dan eser yok.

Not: Sistem tercihlerinde iCloud'a girdiğimde hesabım zaten gözüküyor ve Belgeler ve Veriler'de tik işaretli.

Neyi eksik yaptığımı söyleyebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.



C
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar sorunun kaynağını buldum. Benim mac'in os x sürümü 10.7.5 Lion. Bu icloud'a iWork dosyalarını kaydetmek için Mountain Lion gerekiyormuş. Şimdi onu indirmeye başladım. Herhalde yükseltme işlemini yapınca sorunum çözülür.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.