T

Yarbay
30 Haziran 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
23 üye
Görüntülenme (?)
646 (Bu ay: 13)
Gönderiler Hakkında
T
2 yıl
TUKENDİ miele complete c3 süpürge sgdf3 petrol yeşili 3990 tl!!!
merhabalar

iki hafta önce de vardı şimdi gene indirime girmiş.

bu modeli ben geçen hafta teslim aldım; iki tip c3 var biri ecoline(550w) biri powerline(890w) .

bu model için powerline 890w nin baz model diyebilirsiniz. içinden standart başlık çıkıyor(ayrı alsanız 1575 tl) ve 3 standart aparat. ayrıca 285 tl değerinde 1 yıllık toz torbası kuponuda çıkıyor kutudan 444 lü numarayı arayıp kargolatıyorsunuz.

süpürge arayanlar kaçırmasın derim.



https://shop.miele.com.tr/complete-c3-active-petrol-yesil


bunun yanında aşağıdaki ürünüde alırsanız 900 tl ye miele uyumlu çift turbo başlığınızda olmuş olur üstelik başlıklarda alman malı merdiven altı noname değil. bu ürünü sipariş verdim ama daha teslim almadım ama amazon.de deki yorumları gayet iyi.


https://www.amazon.com.tr/dp/B0973BMF1G?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details
hayırlı günler.
T
2 yıl
Mitsubishi attrage 125000 km raporu.
Merhabalar birseyler yazmayali yillar oldu herhalde, eskiden her 20000 de bir rapor yazardım son zamanlarda foruma giremiyorum .

Evet arac Mitsubishi attrage 2015 model 1.2 cvt 80 hp lpg li bir arac.

2015 model ama ben 2016 aralikta sifir km olarak aldim.

38000 km de lpg taktidrdim.

Bu süreç zarfinda aracta fabrikasyon hata sebebiyle degisen arka aks ve derisi soyuldugu icin degisen direksiyon simidi harici degisen bir parca olmadi.

Yani arabanin kabahati ile degisen parca olmadi .

38000km de lpg taktirmistim lpg asindirmasi sonucu motor 120000 km de rektifiye edildi yaklasik 10000 tl tuttu.

Su an 5bin km dir yenilenmis motoru ile gene lpg li kullanmaktayim


Aractan baska bir sikayetim olmadi.

Su an lpg de benzinle beraber yaklasik 1 tl yakmakta gunluk 60 km yol yapmaktayim 32 litre lpg ile 400 km yapmakta arti eksi 20 km (yazdigima inanmakta zorlaniyorum bu arac 1.5 sene once 50 kuruştan az yakiyordu nereden nereye)..

Su an piyasasi 300bin tl civarinda sanirim.ben 16 aralikta 51000tlye almistim.

Aracla ilgili sorusu olan merak eden imzamdan aracin ansiklopedik konusuna ulasabilir


Hayirli gunler®
T
3 yıl
Mitsubishi Attrage 107.000 km raporu :)
merhabalar;

eskilerden kimse kaldımı bilmiyorum hemen hemen 2 senedir filan yazmıyorum. 2006 dan beri forumda olan hala varsa bilir ara ara araçlarımın kullanım raporlarını yazarım attrage için en son 60 bin yazmıştım sanırım.

neyse;

gelelim arabaya araç 2016 aralık ayında trafiğe çıktı; şu an 107000 km de.

1.2 motor 80 hp dohc mivec motorlu, jatco cvt7 hybrid cvt şanzımanlı

36000 km den beri de brc lpg ile kullanılıyor.

70 bin km lik lpg maceramız lpg fiyatı tekrar benzinin yarısı olana dek sona erdi artık kısmet.

araçta bu süreçte ilk 5 bin km de fabrikasyon olarak değişen arka aks ve derisi gene fabrikasyon hatalı olan direksiyon dışında herhangi bir değişen parça yok.

bakımları 20 binde bir di ama lpg taktırdığımdan beri 10 bin de bir yağ değiştiriyorum bu km ye kadar motor sorunu yaşamamış olmamda bunun etkisi var kanımca.

rot rotil amortisör vb de hala fabrikasyon olarak devam ediyor. bakımlarımı yapan özel ustam bu arabayı nasıl sürüyorsun herşey (alt takımları kast ederek) yepyeni diyor.

araba sorunsuz olunca rapora da yazacak bir şey bulamıyor insan :9

gelelim kusurlarına; muadil parça bulmakta zorlanıyorum.( standart değişen filtre disk balata vb de sorun yok onlar mevcut) misal amortisörleri hala piyasada mevcut değil arkalar uydurulur ama ön amortisörleri herhalde servisten alacağım bu gidişle. tanesi 1500 tl şu an

ama bu işlemin ortalama 130-140 bin km de olacağı hesap edilirse parça dayanımı açısından katlanılabilir bir maliyet olduğu söylenebilir

aracın piyasası şu an 130-150 bin tl arasında. geçen ay bir arkadaş 130 a hasar kayıtlı orta donanım olanını sattı mesela.

araçla ilgili sorusu olan sorabilir veya ansiklopedik konusunu hala okumadıysa okuyabilir :)

https://forum.donanimhaber.com/mitsubishi-attrage-1-2-cvt-sedan-hakkinda-hersey-testler-kullanici-gorusleri-vb--122779248

hayırlı günler :)
T
5 yıl
Mitsubishi Spacestar 1.2 cvt 2019 model olarak tekrar satışta
evet belki gene satmayacak fiyatıda çok rekabetçi değil ama en azından otomatik full donanımlı araç arayanlar için bir alternatif.

araçta güvenlik olarak 6 havayastığı abs ebd esp yokuş kalkış destek sistemi mevcut

android auto- apple car play içeren 7 inch multimedya, cruise control, tam otomatik dijital klima, alaşım jant, fabrikasyon karartılmış arka camlar,deri direksiyon ve vitez topuzu,far-yağmur sensörü gibi donanımlarda standart.

1.2 80 hp dohc mivec motoru ve 900 kg kasa ağırlığı var.

şanzıman cvt.

lpg ye uyumu mükemmel. ayrıca benzinli olarak ta çok başarılı bir tüketimi var.



normalde 5 yıl/100 bin km garantili

ama ilk defa 2019 araçlarda uygulanan bir garanti sistemi daha eklemişler.

ilk 2 yıl km sınırı olmaksızın garantili;

2 yıl zarfında 1 milyon km de yapsanız garanti kapsamında.

ama 2 yıl içinde 100.000 km yi geçerseniz 2 yıldan sonra garantiniz bitiyor.

fakat 2 yıl içinde 50 bin km yaptınız; sonra arabanız ilk 2 yılı takip eden 3 yıl veya 50 bin km daha garanti kapsamında. hangisi önce dolarsa.

paslanmazlık garantisi ise 12 yıl.

https://www.mitsubishi-motors.com.tr/space-star
T
5 yıl
MİTSUBİSHİ L200 CRAWLER PİCK UP TA DEVRİMSEL YAKLASIM
merhabalar;

mitsubishi l200 ürün gamına crawler isimli yeni bir üye ekledi.

pickupla 3 kişilik bir karavanı birleştiren yeni konsept bence çok başarılı olmuş.

gerçekten 2 kişi ve belki 9-10 yaşına kadar çocuğunuz varsa artık otel parasına son.

içinde; çift yatak, duş, wc, 2 li ocak, buzdolabı, solar şarj istasyonu, lavabo ve daha bir çok şey barındıran harika bir konsept olmuş.

fiyatıda bu devir için çok pahalı değil. 4x4 en lüks paketi 250 bin lira.
https://www.mitsubishi-motors.com.tr/l200-crawler

şahsen çok beğendim; hem dağda taşta istediğin yere git efsanevi mitsubishi arazi yeteneği ve sağlamlığı ile hemde gittiğin yerde gayet konforlu konakla.< Resime gitmek için tıklayın >









Videoyu izlemek için tıklayınız
T
6 yıl
Orjinal ebatlardan farkli ebat lastik kullanmak artik agir kusur!!!!!
Merhabalar

https://www.sikayetvar.com/tuvturk/tuvturk-lastik-ebati

Buradaki cevaba bakarsaniz aracin kullanma kilavuzunda ki ebatlardan farkli ebat lastik takmak artik agir kusurmus, basina gelen oldumu?

Cok kisinin canini sikacak bir duzenleme dogruysa

Hayirli gunler
T
6 yıl
mitsubishi attrage 40 bin km kullanım raporu
merhabalar; evet 2 yılımızı da geçtik;öncelikle attrage neydi ne değildi kısaca onu yazalım;

1.2 dohc mivec atmosferik 80 hp motor ve jatco cvt 7 hybrid cvt şanzımanlı 975 kg ağırlığı olan istanbul şehir içi 7.5 litre tüketimi olan, 5 yetişkine rahat rahat yetecek iç hacme, 450 litre bagaja sahip 5 yıl teknik/12 yıl paslanmazlık garantisine sahip b sedan bir araç.

donanım olarak; 8 havayastığı,abs esp asr vb, anahtarsız giriş çıkış-çalıştırma,tam otomatik dijital klima, cruise c., bluetooth, yağmur far sensörleri, navigasyon, kendiliğinden karartılmış arka camlar,enkei alaşım jantlar, başlıca donanımları, bende orj.led gündüz farları ve geri görüş kamerası taktırdım ek olarak.

şu an 43 bin de; 2. bakımına girdi bakım 550 tl tuttu ki yetkili servisleri gözönüe alırsak mitsunun bakımları en ucuzlarından biri, aracın ağır bakımı 80 bin de ağırlığın sebebi cvt sıvısının değişimi şu an için sıvı değişimi dahil 1800 tl gibi bir rakam o zamana ne olur Allh kerim. triger zincir olduğu için belirli bir değişim km si yok, bujilerde 100binde değişiyor.


43 bin km, aslında km den sayılmayacağı için herhangi bir teknik arıza söz konusu değil; 143 bin de olsa gene bir şey yazacağımı düşünmüyorum o da ayrı tabi.

bu süreçte en çok değiştirdiğim sarf malzemesi fren balatası oldu. klasik semi metal balatalar a hem çabuk bittiler hemde diske çok zarar verdiler; son değişimimde disk ile birlikte amazon amerikadan dan aldığım wagner thermo quiet seramik balata taktım; takalı 20 bin km ye yaklaştı ama disk neredeyse geçen hafta takmışım gibi; hala fabrikasyon çizikleri bile duruyor balata ise dahayarıya gelmedi.

imkanı olana; wagner thermo quiet seramik balatayı şiddetle öneririm. hem sessiz, hem toz yapmıyor seramik olduğu için, hemde metal olmadığı için diske çok az zarar veriyor.

araca ağustos ayında 34bin km de lpg taktırdım; takılan kit brc seq32 3 silindir özel kit; 3400 liraya takıldı muayene filan ona da 200 lira gitti desek 3600 lira. 13 ayda amorti edecek hesaplarıma göre yılda 21-22 bin km yapıyorum zira.km de 15 kuruş,yılda 3300 lira eder.

evet az yakıyor ama ben yılda 20 bini rahat yapıyorum o sebepten tasarrufa gitmeyi uygun gördüm, şu anki ölçümlerime göre benzin dahil 30 kuruş yakmakta aslına bakarsanız 8-8,5 litre lpg ve 0,6 litre benzin /100 km desek daha doğru bir rakam olabilir. lpg den dolayı motor ve ateşleme sistemi garantiden çıktı , geri kalan donanımlar için cvt mesela devam ediyor.

lpg ye geçtikten sonra ne bir performans kaybı, ne başka bir sorun yaşamadım, 10 bin km olmak üzere, araç lpg demi değilmi anca lpg ışığından anlayabiliyorum, motor ufak olduğu için çok çabuk lpg ye geçiyor zaten. yazın zaten rahat ama bu son günlerde de herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

toparlarsak arabadan çok memnunum; gerek iç hacim gerek bagaj gerek performans cvt şanzımanında yardımıile beni mutlu ediyor.

2bin devirde 100, 2500 devirde 120 ile gidebiliyorum; tabi düz yolda.

yokuş yukarı çıkarkende öyle 5-6 bin devirlere çıkmıyor mak 4-4.5 devirde en dik yokuşu bile çıkabiliyorsunuz kasa ağırlığının hafif olması çok büyük avantaj; cvt şanzımanın doğası gereği düşük devirlerde seyahat de öyle.

cvt şanzıman fazla torku ve ağır araçları sevmeyen bir şanzıman attrage ise hem hafif hem 100 nm torku var.yani cvt şanzımanla uyumlu çalışsın diye dizayn edilmiş adeta

bir whatsapp grubumuz var yaklaşık 30 attrage sahibinin bulunduğu; 100 bine yaklaşmış arkadaşlarda var; grupta neredeyse araba ile ilgili hiç bir şey konuşulmuyor zira kimsede bir şikayet yok, anca ufak tefek parça tavsiyeleri balatadır, hava filtresidir o kadar. bir arkadaşın aracı pert oldu; sigortadan parasını aldı şimdi tekrar attrage arıyor sahipleri de o derece memnun araçtan. tabi bu fiyata piyasada bunitelikte bir araç olmaması da bunda büyük etken.

halen aracın en full versiyonunu 55-60 bin lira civarına alabiliyorsunuz, ve garantisi bir sebepten bozulmadıysa 2020 ye kadar garantili oluyor, uzun vadeli kullanmayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.

hayırlı günler.
T
6 yıl
Türkiye de fosil yakıtta tek sürdürülebilir seçeneğin lpg kalması
merhabalar

malumunuz bugünkü zamdan sonra benzin 6.80 dizel 6,20 lpg ise 3,45 oldu.

malesef bunun böyle kalmayacağınıda söylemek için kahin olmaya gerek yok.

şimdi benzinli bir arabanın 9( hadi turbo benzinliler 8 olsun) dizel bir arabanın 7 , lpg li bir arabanın da 9*1,2=11 litre yaktığını farz edelim. şehir içi olarak( istanbul vb gibi bir şehiriçi)

bu bağlamda;

benzinli araç km de 61 kuruş

turbo benzinli araç 55 kuruş

dizel araç km de 44 kuruş

lpg li bir araç 38 kuruş yakmakta.


benzinli zaten artık seçenek dahilinde değil, dizelinde 50 kuruş baremini geçmesine çok az kalmış.


malesef ekonomik tek yakıt lpg kalıyor.

benim gelecek vizyonum; lpg takılamayan yada takılsa bile kit fiyatları 7-8 bin tl olan turbo benzinlilerin yavaş yavaş piyasadan silinecek olması ve ikinci elde değer kaybedecek olması.

lpg takılabilen, milletin yerden yere vurduğu klasik atmosferiklerin geri dönecek olması hatta fabrikasyon lpg nin her markada yaygınlaşması.

dizellerin ise sıfır alırken ki fiyat farkları yüzünden daha az tercih edilecek olmaları.

elektrikli ve hybrid araçların ülkemizde henüz gelişme aşamasında olduğunu var sayarsak bu ekonomik şartlarda atmosferik 1.6 motora kadar olan araçlar önümüzdeki dönemde en çok tercih edilecek araçlar olacak.

bunda lpg kitlerinin artık kemale ermeleri; eskiden bilinmeyen yapılamayan bir çok ayarın artık yapılabilir olması ve atmosferik motorlarda sıfır sorunla çalışması da etken olacak. subap sorunu elbet baki ama zaten subap parasını defalarca çıkarıyorsunuz subabınız bozulana kadar)

sizler ne düşünüyorsunuz?

hayırlı günler.
T
7 yıl
mitsubishi attrage 21000 km raporu
merhabalar; eskiden coltum varken de raporlar yayınlardım;

aslında bu km ler japon araçları için sıfır km ye yakın km ler ama gene de bilgilendirme amaçlı yayınlıyorum;

araç 1.2 litre, 3 silindir dohc mivec motorlu, cvt şanzımanlı b sedan sınıfında bir araç

26 aralık 2016 da sıfır km satın aldım ama araç 2015 model.

değişen parçalar

arka aks fabrikasyon hata sebebi ile değişti. sol arka teker gözle fark edilmeyecek düzeyde açılı duruyordu. temsa garantiden değiştirdi. parça fiyatı 3000 lira kadar.

direksiyon; klasik deri soyulma problemi; temsa garantiden değiştirdi. yeni parçadaki deri eskisine nazaran güncellenmiş daha kaliteli ve 10 bin km dir kullanımıma dayanarak söylüyorum çok daha uzun ömürlü bir deri kullanılmış.

aracın durumu ile ilgili bilgiler;

motor-şanzıman beklenildiği üzere sorunsuz,

elektronik aksam sorunsuz

iç trimler şimdilik sağdan soldan gelen bir ses yok

kaporta aksamı pas vb. herhangi bir sorun yok.

aracın 21bin km lik ortalama yakıt tüketimi 6,8 litre civarında 2 bin km si hariç istanbul şehir içi değerleri.

bakımları 20 binde bir; bakım ücreti 400 tl.

araca eklettiğim parçalar; hepsi orjinal olmak kaydıyla; led gündüz farları ve led stop lambalı arka spoyler.

araç 2015 model olduğu için vergi diliminde düşük sınıfa girdi bile;yıllık vergisi 518 dönemlik 259 tl.

memnunmuyum? gerek alım maliyeti, gerek tüketimi, gerek servis maliyetleri , gerek mtv açısından çok memnunum. uzun vadeli sorunsuz kullnılabilirlik vaadi, ve donanımsal açıdan çok zengin olmasıda işin kaymağı oluyor.2021 yılına dek garantisi devam etmekte zaten.

ha kötü tarafı yok mu evet var; segment özelliğinden kaynaklı ve japon otomobillerinin genel durumu dolaysıyla yalıtım biraz zayıf özellikle tekerler davlumbazları su ve çakıllı yerlerden geçildiğinde hissettiriyor bunu. buralara ziebart ses yalıtımı yaptırmayı düşünüyorum bir nebze faydası olacaktır.

bir de boyası bilmiyorum günümüz araçlarının tümümü böyle ama biraz hassas.

ama 12 yıl paslanmazlık garantisi olduğu için sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.

bir de bazı ufak tefek noksanlıklar , mesela arka kapılarda eşya gözü olmaması veya, torpidoda ışık olmaması, veya arka koltukların yatmaması bunlardan sayılabilir.


hayırlı günler.
T
7 yıl
Donanımlı B sınıf hb arayanlara fırsat aracı mitsubishi spacestar 1.2 cvt bixenon-8 airbag-keyless
merhabalar; geçen yıl bu zamanlar; attrage konusu ile sizleri o dönem için fırsat aracı olan attrage hakkında bilgilendirmek için konu açmıştım;

şimdi ki konumda attrageın hb kardeşi spacestar hakkında;

ve gene eminim ki attrage ne kadar tanınmıyorsa; space star ondan daha az tanınıyor piyasada;

şu an bayilerde 2016 model yılı sıfır km space starlar 66 bin lira liste fiyatı ile satılıyor; bu rakamın biraz daha düşeceği aşikar.

şimdi 66 bin liramı fırsat aracı diyenleriniz olacak; aşağıdaki donanım listesini x modele koyun fiyatına bakın sonra fırsat aracı olduğunu anlayacaksınız.

Guvenlik:

- abs,ebd, asr, esp ,bos
- hillholder ,
- acil durum sinyal sistemi( sert frende 4 lülerin otomatik yanması) ,
- Ön ,yan ve 1. ve 2. sira koltuklar icin perde havayastiklari. toplam 8 adet airbag
- lastik basinc sistemi,
- acil durum kilit acma sistemi.
- mitsubishi RİSE gövde sistemi.

ncap ten 4 yıldızlı ama 4 yıldız almasının sebebi aktif güvenlik yardımcılarının olmaması otomatik fren vb gibi. yoksa yetişkin koruması yuzde 90 oldukça iyi bir rakam
https://www.euroncap.com/tr/results/mitsubishi/space-star-/-mirage/8881

iihs testleride oldukça başarılı; her arabanın kabusu olan small overlaptan moderate notu almış diğer notları good
http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/mitsubishi/mirage-4-door-hatchback/2017


Dis donanim :
- Bİ-XENON farlar;
- far içinde şerit gündüz ledleri( tam tabiri bumudur bilemedim ;yeni i20 dekiler gibi)
- led arka stoplar
- alasim jantlar
- kendinden karartilmis arka camlar(yan camlar ve arka cam malum bu haftanın güncel problemi)
- led sinyalli isitmali elektrikli yan aynalar,
- ön sis farları
- anahtarsiz giris ve calistirma sistemi
- bridgestone potenza S001 lastikler.
- 2 adet birbirinin tamamen aynısı anahtar.

Ic donanim:

- cruise control,
- tam otomatik dijital klima,
- 6.2 ekran usb ve sd card girisli navigasyon ve multimedya dvd sistemi ( blaupunkt marka)
- igo basarsoft haritali 5 yil ucretsiz guncellemeli navigasyon
- tum camlar elektrikli( sürücü tarafı tek dokunuşlu, arka camlar sonuna dek açılabiliyor),
- bluetooth telefon sistemi, aynı zamanda telefondan müzik dinleme özelliği
- elektrikli direksiyon( direksiyonda ki düğmelerden teyp, cruise ve telefon kontrolü),
- yagmur ve far sensorleri, (hassasiyetleri ayarlanabilir)
- ortalama tuketim x2 kalan menzil x2, gidilen km x2 lastik basinclari, servise kalan km yi gosteren yol bilgisayari. (X2 ler bir a birde b sayacina gore ayri ayri hesapliyor. Biri her 4 saatlik stop etmede sifirlanirken digeri siz sifirlayana dek olcmeye devam ediyor.)
- deri direksiyon ve vites topuzu,
- direksiyonda,kapılarda ve ön göğüste piano black kaplamalar
- top tether destekli arka sag ve sol koltuk isofix destegi
- yatabilen arka koltuklar

Motor 3A92 Kodlu 1.2 80 hp 106nm tork 3 silindir 12 v dohc mivec motor
Sanziman jatco marka cvt7 model cvt sanziman
5 yil/100.000 km teknik garanti
12 yil paslanmazlik garantisi.
20000km veya 1 yıl bakım periyodu
trigeri zincir , bujileri 100 bin km de değişiyor,
kasa ağırlığı:865 kg!!!
şehir içi tüketim : 5,4 litre.


evet bu donanımları ekleyeceğiniz x bir marka otomatik araç, bu araçtan en az 10-12 bin lira pahalıya geliyor şu an ortalama olarak. hatta bazı donanımları ekleyemiyorsunuz bile mesela bi xenon farlar.

motorunun dünyada bir den fazla ödül almış tüketim rekortmeni bir motor olduğunuda tekrar belirteyim. şanzıman ise tork konvertörlü hibrid cvt jatco cvt 7.

uzun soluklu sorunsuz bir araç arayanlar için alternatif olsun diye bilgilendirmek istedim.

araç malesef günümüz piyasa şartlarının bizi zorladığı; artık arabanızı uzun yıllar değiştirmeseniz iyi olur düsturuna uygun,

sorunsuz atmosferik motor, sorunsuz cvt şanzıman, mitsubishi sağlamlığı,

tam bir al ve sıkılana kadar kullan arabası.

ayrıca 1.2 motor olmasından dolayı vergi avantajı da mevcut. gelecekte emisyona göre vergilenmesi,ne karşı euro 6 motora sahip.

daha fazla bilgiyi aşağıdaki broşürden edinebilirsiniz
https://www.mitsubishi-motors.com.tr/assets/uploads/files/Space_Star_2016_Brosur.pdf

burada da aynı donanım paketi olmasada çok ayrıntılı ve açıklayıcı bir incelemesi mevcut.
https://www.youtube.com/watch?v=TVi3hYruIqU

buda daha kısa ama gene güzel bir inceleme
https://www.youtube.com/watch?v=QkG1IxXbhwo

hayırlı günler.



< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.