S

Binbaşı
07 Haziran 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
236 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
S
7 yıl
HD6850 Siyah Ekran Sorunu
Arkadaşlar Merhaba,

Forumda biraz arattım, benzer sıkıntıları gördüm, fakat benim sorun biraz daha farklı gibi sizle paylaşayım.

Klasik, bilgisayar kullanırken, ekran ikiye bölünüp kayma ve akabinde siyah ekran sorunu baş gösterdi. Formatlamaya bahane arıyordum, formatlayıp sıfırdan Win10Pro 64bit yükledim. (Önceki sistem Win7) Bilgisyar sorunsuz açıldı, ekran kartı sürücüsünü yüklediğim zaman tekrar siyah ekran geldi, hatta sistem kitlendi. Resetledikten sonra, "hoşgeldiniz" yazısından sonra gene aynı hadise oldu.

Yeni rom dosyası attım fayda etmedi. Başka bir yöntem var mıdır? Yoksa kartın üstünde tepinip, çekiçle ezip hurdaya mı atayım?
S
7 yıl
Mac Mini G4 OS X 10.5 Yükleme
Herkese Merhaba,

Uzun zamandır Windows kullanmış biriyim. (Halen daha kullanıyorum gerçi.) Gerçek bir Mac sahibi olup, MacOS'u denemek için yani sırf meraktan ve farklı bir şey denemek için bir adet PPC G4 Mac Mini aldım. :)

OS X Leopard ilk çıktığı zamanlarda PC'ye zar zor yüklemiştim (Hackintosh) Ama elimde gerçek bir Mac var ve bu cihaz Leopard'ı destekliyor.

Şu an üzerinde, 10.4.11 yüklü. Fakat bir kaç gündür Leopard yüklemeye çalışıyorum bir türlü beceremedim.

İnternetten 7gb'lık retail 10.5.4 sürümünü buldum. Fakat bir türlü, sistemi yükleyemedim. ".dmg" uzantılı dosyayı mount edip OS X üzerinden yükleyeyim diyorum, haliyle restart sonrası direk hdd den boot ediyor ve mevcut sistem açılıyor. İmajı, MacOS üzerinden yazamıyorum hata veriyor. Windows üzerinden, Transmac ile denediğimde, sıkışıtırılmış imaj olduğunu söylüyor. Açıp, öncekinden daha büyük bir .dmg dosyası yaratıyor. O dosyayı yazdırdığımda, Mac DVD'den boot etmiyor. Option ve C tuşlarına bassam da boot ekranında çıkmıyor. (Harici bir dvdrom daha taktım, onda da sonuç aynı.) Ama OS açıkken DVD'yi görüyor. Startup kısmında da gözükmüyor.

Flash belleğe ve harici hddye restore işlemi yaptım. Sonuç onda da aynı oldu.

Uzun lafın kısası, Leopard yüklemek için ne yapmak lazım? Ben mi beceremedim? İlla orjinal disk mi lazım? Hayatında ilk defa Mac kullanan biri için yardımcı olurlarsa mesut, bahtiyar olurum
S
8 yıl
Gigabyte GA MA770 UD3 PSU Gereksinimi
Arkadaşlar Merhaba,

Başlıkta belirttiğim modelde bir anakart var. Üzerinden AMD işlemci var, hangi model bilemiyorum. Ati X1550 ekran kartı takıp iş yerimde kullanmak istiyorum. X1550 300W'lık bir psu ile gayet iyi çalışıyordu. Bu, anakartla beraber 600W'lık bir psu var. Bu çok yüksek, ve gereksiz enerji harcaması yapacak.

Uzun lafın kısası, yukardaki konfigürasyon için 300W'lık bir PSU işimi görür mü acaba? Şimdiden teşekkürler.
S
10 yıl
Intermec Easycoder C4 Win8 64bit Sorunu
Arkadaşlar, yıllardır kullandığım Intermac EasyCoder C4 model termal barkod yazıcımı yeni aldığım bilgisayarda kullanamıyorum. En sonunda delirip contayı yakacağım :P

Yeni aldığım bilgisayarda Win8.1 64bit sürüm yüklü. Cihazı usb'den takınca Windows görüyor, fakat çalışması için driver istiyor. Driverı yüklerkende resimde görülen hatayı alıyorum.

İnternetten araştırdım, sürücü dijital imzalamayı kapatarak denedim, komut satırından komutla kapatarak denedim, ama nafile. Bir türlü tanıtamadım. Buna benzer bir sorunla karşılaşan ya da en azından yardımcı olmak isteyen olursa çok sevinirim.
S
10 yıl
Compaq nx8220 boot ve bios reset sorunu
Arkadaşlar Merhaba,

Çok sinir bozucu bir sorunla karşı karşıyayım. Bir tanıdık HP Compaq nx8220 model dizüstü bilgisayar getirdi. Bilgisayardaki sıkıntı biraz garip. Eminim ki usta arkadaşlar benzeri durumla karşılaşmıştır.

< Resime gitmek için tıklayın >
Foto 1

Bilgisayar ilk açıldığında bazen ilk fotodaki gibi, bazende ikinci fotodaki gibi ekran karşıma geliyor. Burası normal olabilir. Ancak, farkettiyseniz iki fotoda da açılış ekran çözünürlüğü farklı. İlk fotodaki (yani düşük çözünürlükteki) ekrandan sonra, 3. fotodaki ekran karşıma çıkıyor ve bilgisayar açılmıyor. HDD'yi söksem bu sefer işletim sistemi yok hatası veriyor. Ayrıca, şifre olmadığı halde biosa girerken şifre istiyor. Biosa girmem lazım, çünkü boot ayarlarını değiştirip yeni bir Windows yüklemeliyim. Fakat mümkün değil.

< Resime gitmek için tıklayın >
Foto 2

2. fotoda şekildeki gibi (yani yüksek çözünürlüklü) halinde açıldığı zaman, bilgisayar boot ediyor, ve BIOS'a giriliyor. Şifre istemiyor. Ayarları kaydedip çıktıktan sonra yine eski haline dönüyor. 2 bios mu var bilemedim? Bilgisayarın kafasına göre, bahsettiğim iki olayın gerçekleştirdiğini de belirtmek lazım. Şizofren misali :P

< Resime gitmek için tıklayın >
Foto 3

Arkadaşlar, teknik bilgim bir teknisyen kadar yok ancak, bildiğim ve internetten araştırdığım bilgiler ışında şunları denedim:

- Bios'un pilini söktüm. İlk etapta 5dk bekledim. Ardından, 2 saat bekledim. Fakat ilk resimdeki olay olduğunda yine şifre istedi. Bu arada batarya sürekli sökük vaziyette. Kısacası bios resetlemeyle ilgili bildiğim her şeyi denedim. Ne hikmetse şifre konmadığı halde gene soruyor.

- Ramleri değiştirdim, söktüm gene değişen bir şey olmadı.

- HDD söktüm başka bir tane taktım. Bu sefer 3. resimdeki ekran çıkmadı. Fakat boot edip yeni bir yükleme yapmadığım için değişen bir şey olmadı.

- Eski usül bios güncelleyeyim dedim, seyyar floppy taktım bir türlü görmedi.

Sıkıntı anakartta diye düşünüyorum. Umarım sorunumu anlatabildim. Konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler,
S
10 yıl
The Settlers: Kingdoms of Anteria (Yeni Oyun)
Ben ve benim gibi Settlers fanlarının beklediği haber nihayet geldi. Bina inşaatı ve ekonomiyi temel alan Settlers serisinin yeni oyun Kingdoms of Anteria dün duyuruldu. Şimdilik sadece bir tanıtım videosu bulunan oyunla ilgili fazla bir bilgi yok. Ama videodan görüldüğü kadarıyla fantastik öğelerde olacak gibi.

Videoyu izlemek için tıklayınız
S
12 yıl
The Settlers Online
BlueByte'ın tüm dünyada çok satmış rts serisi Settlers'ın, yine BlueByte ve dağıtımcı Ubisoft tarafından geliştirilip dağıtılan online versiyonudur.

Oyun ilk 4 oyun ve son çıkan 7. oyunun harmanlanmış, browser üzerinden flash desteğiyle oynanabilen versiyonudur. Level sisteminin mevcut olduğu oyunda her levelda yeni bir bina inşaasını açmak mümkün. 10'larca kaynak ve askeri birimleri mevcut ve serinin özü olan mikroekonomiye dayalı oyunda henüz pvp yok ancak, ilerde gelecek. Bunun dışında bir arkadaşınızla ya da tek başınıza maceralara çıkarak yeni ganimetler elde etmek mümkün. Daha fazla bilgi için video ve resimlere göz atabilirsiniz...

Ayrıca, oyunun fan yapımı sisteside mevcut. Henüz fazla içeriği olmasa da wiki ve forum sayfası üzerinden bilgi alışverişinde bulunmak mümkün:http://www.thesettlerstr.com/

Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=vxz_qT-mKGs

Oynanış Videsou:
http://www.youtube.com/watch?v=fZKBqOqPs6Y&feature=related

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Oynamak için:http://www.thesettlersonline.com
S
16 yıl
Başlat Menüsü Sorunsalı
WinXP SP2 işletim sistemli bir notebook'ta NOD32 yüklendikten sonra küçük ama gıcık bir sorun ile karşılaştık. Başlat menüsüne tıklanıyor fakat içinde gezilemiyor. Klavye ile gezmek mümkün olsa da tıklama da işe yaramıyor. Bazen fare ile de geziniyor ama bu sefer de ne sol ne sağ tuş bi işe yaramıyor. Tıklandığında menü kapanıyor.

Güvenli modda gayet sorunsuz çalışıyor. NOD32 virüs sandığı ya da virüs bulaşan önemli bir dosyayı silmiş olaiblir diye düşündüm ama güvenli modda da sorun çıkarabilirdi? Yazılımı kaldırdım, hatta yeni bir hesap oluşturdum sonuç yine aynı.

Bu sorunla karışılaşan ya da bir fikri olan var mı acaba?
S
16 yıl
Zorla istenen Cep Numarası!!!
Öncelikle yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın. Ama siteye yönelik istek, şikayet, öneri...vs bölümü bulamadım.

Bu akşam baktımki imzam kural dışıymış. Sanırım bir kaç satırdan dolayı kural dışı oldu. Zaten ufacık resim koymaya izin vardı, satır kısmını atlamışım. Profilime girip düzeltmek istedim. Sağolsun uyarı veren yönetici imzamıda uçurmuş ama yedekte kod duruyordu.

Eski kuraldışı resimli olanla daha önceki imzamı kazara eklemişim, copy paste yapınca. Kaydet dediğimde GSM numaramı istedi. Vermek istemediğim için abidik gubidik bir numara yazdım. Sanırım sms atarak bir kod yolladılar. E haliyle o kodu da göremedim... Kod olmadığı içinde işlem yaptırmadı.

Çok konuştum ama işin özü şu; neden zorla cep numaramızı istiyorsunuz. Ben vermek istemiyorum. İlla vereceksiniz diyorsanız hesabım silinebilir. Telefon numarasını bir kere verdik mi spam mail gibi sürekli telefon çalıyor. Yok falan sağlık kuruluşu yok bilmemne!!

Sayın yönetici arkadaşlar bu uygulamaya son vermenizi ya da daha esnek davranarak isteyenlerin telefon numaralarını girmelerine izin vermenizi rica ediyorum.

Düzenleme: Şu anki imza için kusura bakmayın, bu şekilde kaldı bir daha da düzeltemiyorum.
S
16 yıl
Numen™ Contest of Heroes
Oyunun Adı: Numen

Yapımcı: Cinemax

Dağıtımcı: Akella

Türü: RPG/RYO (Role Playing Game/Rol Yapma Oyunu)

Platform: Pc

Çıkış Tarihi: 2008'in 3. çeyreği

Resmi Web Sayfası:http://en.akella.com/Game.aspx?id=2

Ekran Görüntüleri:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Not: Araştırdım bulamadım açayım dedim, şayet varda ben göremediysem rezil oldum demektir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.