A

Yüzbaşı
18 Ekim 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
153 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
3 yıl
Klima borusundan gelen ses normal mi?
Bilen arkadaşlar cevap verebilir mi? Montajı yapan servis normal olduğunu söylüyor. Bakır borulardan bu sesin gelmesi normal midir? Evin içinden duyuluyor.
https://www.youtube.com/watch?v=83RxtE23g4Y&feature=youtu.be
A
3 yıl
KYK DOKTORA KREDİSİ HAKKINDA
Merhaba arkadaşlar. 

Doktora programına kayıtlıyım. 5 senelik eğitim sürem boyunca kredi alıp biriktirmeyi düşünüyorum. Şuan aylık 1650 lira veriyorlar. Dolar altın yapıp kenara atacağım. 5 sene sonunda anapara üzerinden tüfe hesaplanarak bir ödeme planı çıkarılacak. 2027'de ödemeye başlamam istenecek. 2032'ye kadar ödeme yapacağım. Soracağım soru şu. Düzenli ödeme yapıldığında her sene kalan ödenecek paraya yeni tüfe ekleniyor mu? Sadece düzenli ödeme yapanlar cevap verirse sevinirim. Çünkü düzensiz ödeme yapanlara icra gelmiş, gecikme faizi falan işlemiş, işin içinden çıkılmaz bir hal almış. Ben biriktirip yatırım yapmak amacıyla alacağım, krediye ihtiyacım yok.

Şimdiden teşekkürler.
A
4 yıl
Çift Keleş \u0026 Silver Hesap Takası
Çift keleş hesabım var. Silver 1 hesap ile takaslamak istiyorum. Ücret talep etmiyorum. Sadece güvenilir eski üyelikli kişiler mesaj atsın lütfen.
A
5 yıl
Sözleşmeli memurdan araç alınır mı? (!)
Bu kadar mesleki detay vermeye gerek yok sanki 😂

< Resime gitmek için tıklayın >
A
5 yıl
Symbol 1.5 dci touch plus yada Egea 1.3 multijet urban?
Merhaba arkadaşlar dayıma 60.000 TL civarlarında araç alacağız nasipse. Kendisi symbol alma taraftarı ama otomatik klima istiyor, bu opsiyonu symbolde denk getirmek oldukça zor. Nadir araçlara koymuşlar bu opsiyonu. Egea urban donanımda ise otomatik klima standart ve piyasada bolca bu araçtan var.

İki aracı da kullanan arkadaşlar + ve - leriyle yorum yaparlarsa çok sevinirim. Ekonomik, otomatik klima ve hız sabitlemeli sedan yada SW araç tavsiyelerine de açığız. (2014 ve üzeri olmalı)
A
5 yıl
Clio 2004 1.4 benzinli triger kayışı sıyırması hakkında
Arkadaşlar dayımın clio 1.4 benzin/lpg 2004 model aracı triger kayışını sıyırmış. Trigeri değiştireli 7500 km/10 ay oldu. Orjinal takıldı serviste. Fotoğraflarını ekliyorum bu hale gelmiş kayış. Çekiciyle servise çekildi garantiden değişti fakat neden yapmıştır sebebini öğrensek ona göre dikkatli kullanırız aracı, maksat başımıza tekrar gelmesin.

Not: araç vurdurulmadı aküsü de bitmedi

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
A
5 yıl
Astra J 1.3 cdti yakıt tüketimi (PO daha az yakıyor?)
Merhaba arkadaşlar. Bayramda 350 km yol yaptım. Yakıt tüketimini paylaşmak istedim merak edenler için.

Araç 2012 model Astra J HB 1.3 cdti makyajsız.
İzmir-Salihli yaptık. 3 kişi+bagaj, klima 90% açıktı.
200 km şehirlerarası yol, 150 km köy yolları olmak üzere 350 km yol yaptık. Ekonomik kullandım 110’u hiç geçmedim genelde 90-100 arası gittim. Köy yollarında da 50-70 arası. Hiç trafiğe takılmadım diyebilirim. Bilenler bilir sadece ara sıra kırmızı ışıklar var güzergah üstünde oralarda durduk.

Ortalama hızım 47.7 km/sa. Yol bilgisayarında 4.9 lt/100 km yazıyordu fakat depo ölçümünde 4.6 lt/100 km çıktı.

2 yıldır BP’den alırım hep 0.5-0.6 lt fazla çıkardı. Son 2 aydır PO’dan alıyorum, 0.2-0.3 lt fazla çıkardı ama bu sefer az çıktı bende şaşırdım. Sanırım geçen fullerken depo tık ettikten sonra biraz daha mazot konulmuş. Yine de yol bilgisayarı değerlerini PO’nun daha çok yakaladığını söyleyebilirim.




< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
A
5 yıl
Leon 1.4 Ecotsi DSG yakıt tüketimi (depo ölçümlü)
Merhaba arkadaşlar. Arkadaşımın arabasıyla İzmir'den Bursa'ya gidip geldik. İzmirden yakıtı fulleyip döndüğümüzde tekrar aynı istasyondan fulleyerek depo ölçümü yaptık.

Araç: 2017 Seat Leon FR 1.4 Ecotsi DSG

Ücretsiz yolları kullandık. Klima 90% açıktı. Giderken 4 kişi+bagaj gittik, dönerken 2 kişi+bagaj döndük. 100-140 km/sa arası değişken süratlerle yolculuk yaptık.

1. gün: Karşıyadan arkadaşı alıp Akhisara geçtik, ordan şehir içine kısa süre girip diğer arkadaşı aldık. Akhisar'dan Gölyazıya gelip içinde biraz dolaştıktan sonra Görükleye geldik. Görüklede biraz dolaştık.

2. gün: Görükle'den Ulu cami ve teleferiğe gidip geldik. (Trafik yoktu) Akşam Görükle'de gezdik.

3. gün: Görükleden İzmir'e döndük. Yol üzerinde Susurluk'a uğradık ve Balıkesir sanayide esnaf lokantası aradık. Sonrasında 2-3 defa WC molası verip İzmir'e vardık.

< Resime gitmek için tıklayın >

65 km/sa ortalama hız ile toplamda 708.1 km yol yaptık. 46.83 LT benzin aldık. Depo ölçümüne göre 6.6 lt/100 km yakıt harcamışız.
Yol bilgisayarında 6.3 lt/100 km yazıyordu. 0.3 lt'lik bir sapma oldu. (Yakıt Shell'den alındı.)

< Resime gitmek için tıklayın >

Bonus: 30.000 bakımından sonra 3770 km yol yapılmış. Yol bilgisayarı ortalaması 6.5 lt/100 km. Ortalama hız 59 km/sa. (Yani uzun yol ağırlıklı kullanılmış diyebiliriz.)
A
5 yıl
Bayram mübarek günde arabamı çizmişler
Memlekete geldik. Apartmanın önünde boş yer olmadığı için 100 m ileri de bir binanın kaldırımına park ettim. Saat akşam 11:30du. Hiçbir şekilde de bina girişini tıkamıyordu.

Sabah arabayı bu şekilde buldum. Güvenlik kamerası falan hak getire. Muhtemelen her gün koyduğu yere ben koyduğum için çizdi arabayı. Neyse bunu yapan manisa tarzanını bulup boydan boya imzamı atacağım arabasına.

Bu arada pasta cila ile çıkar mı arkadaşlar daha önce başına gelen yardımcı olursa sevinirim. Tahmini masraf nedir? Kaskom yok.

< Resime gitmek için tıklayın >
A
5 yıl
Yeni otoyolun hız sınırı 150 olmalı?
Arkadaşlar tartışmalar gösterdi ki yeni açılan otoyolun ulaşım süresini yarı yarıya indirdiği falan yok. 250 tl ücretin karşılığını verdiği de söylenemez. Fakat ortada büyük bir yatırım var. Bunun karşılığında da büyük meblağda bir ödeme var. Eğer garanti geçişler karşılanmazsa para herkesten çıkacak. Karşılanırsa sadece kullananlar ödeyecek.

Velhasıl kelam yeni otoyolu daha mantıklı daha kullanılabilir yapmak için hız sınırını kaldırmak veya 150 km/sa civarına çekmek sizce de iyi olmaz mı? Sonuçta Almanya’da bazı otoyollarda hız sınırı yok. Videolarda izlediğim kadarıyla Almanyada 2 şerit bile olsa hız sınırının olmadığı yerler var. Bizim otoyolumuz 3 şeritli bu yüzden 150 km/sa imkansız bir şey değil Türkiye için, bence.

400 kmlik otoyol için ulaşım süreleri
120 ile 3 saat 20 dakika
150 ile 2 saat 40 dakika
180 ile 2 saat 15 dakika
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.