L

Yüzbaşı
14 Eylül 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
21 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
L
5 yıl
İşlemci Sıcaklığı (80°)
Merhaba arkadaşlar.

Dün yeni bir sistem toplayıp eve getirdim. Bilgisayarı eve goturup actigimda speccy programı üzerinden işlemci sicakliginin boşta 76-84 derece arasında gidip geldiğini gördüm.

Sistem yeni olduğu için stok fan üzerine termal macun sürülü olarak geldi fakat, ben islemci sogutucusu ram slotlarinin direk uzerine geldigi icin cikartip tekrar taktım. Bu sırada termal macun biraz dağıldı. Acaba bununla alakalı mı bir problem oldu diye düsunuyorum.

Sorunu farkettikten sonra fan oturmamistir diye tekrar cikartip taktim fakat yine ayni. Sizce neden kaynakli olabilir ?

İşlemci: Ryzen 5 2600
Gpu: 1660 ti
Anakart: asus prime b450

Teşekkürler.
L
5 yıl
7000-7500 TL Monitör dahil oyun için Sistem tavsiyesi
Merhabalar,

Yaklaşık 2.5 sene önce tavsiyelerinizle i5-6500,rx480 işlemci toplamıştım. Askerlik vesaire sebeplerden dolayı satmak durumunda kaldım. Şimdi yeniden işten gelince kafa dağıtmak için sistem toplayacağım.

Toplamak istediğim sistem genel olarak LoL,CS:GO,Apex Legends tarzı oyunlar ağırlıklı. Fakat güncel oyunlara da ara sıra göz atarım.

Monitörü 144 hz düşünüyorum.
Ram bütçeden kısmam gerekmezse 16gb.
Kafamdaki sistem i5 2600 ve rx 590 s.e 8gb ağırlıklı fakat 2.5 senedir hiç sistem araştırması yapmadım o yüzden açıkcası pek bir bilgim yok. Forumda 1660ti önerenler de var.

Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler ✓
L
7 yıl
Alınır* silver hesap
Alınık silver 1-2-3-4-5 hesap arıyorum. Skinler önemli değil. saat önemli değil. Ban yememiş olmalı.

Fiyat görüşülür.
L
7 yıl
twitch yayını hk.
Arkadaşlar twitchden cs:go yayını yapan varsa videoları twitch'e arşivlediğimizde yani yayın bittikten sonra yayın twitche düştüğü esnada twitch ayrıca uploaddan kayıt için yiyor mu?

4.30 mbps upload ile 2000 bitrate yayın yaparken arada ping 60'dan 110a fırlıyor birden nedenini çözemedim.
L
7 yıl
Hat değerleri hakkında yardım
3 gün önce evime Superonline 50mbit vdsl paketi aldım. Normalde hız testi yaptığımda 7 ping 55mbit 5 upload ortalaması veriyor. Fakat 3 günde 134 kez kopma yaşamışım. İnternet her yarım saatte bir 5 dakika boyunca kopup yeniden düzeliyor. 2 kez arıza kaydı açıldı 2'sinde de problem giderilmiştir diye geri dönüş yaptılar fakat hala problem devam ediyor. Müşteri hizmetlerini aradığımda bu gün 77 kez kopma yaşamışsınız değerleriniz çok gidip geliyor gibisinden birşeyler söylediler.

Modem hat değerlerim aşağıdaki gibi;

DSL senkronizasyon durumu:
Yukarı
Bağlantı durumu:
Showtime
Yukarı akım hattı hızı (kbit/s):
4094
Aşağı akım hattı hızı (kbit/s):
51196
Maksimum yukarı akım hızı (kbit/s):
25687
Maksimum aşağı akım hızı (kbit/s):
80828
Yukarı akım gürültü güvenliği katsayısı (dB):
24.4
Aşağı akım gürültü güvenliği katsayısı (dB):
13.9
Yukarı akım aralık derinliği:
1
Aşağı akım aralık derinliği:
1
Hat standardı:
VDSL
Yukarı akım hat zayıflaması (dB):
4.5
Aşağı akım hat zayıflaması (dB):
4.9
Yukarı akım çıkış gücü (dBm):
7.6
Aşağı akım çıkış gücü (dBm):
14.5
Kanal türü:
Hızlı


Problem neden kaynaklanıyor olabilir ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
L
7 yıl
LÜTFEN YARDIM TTNET
İstanbul Üsküdarda ikamet etmekteyim. 10 senedir internet kullandığım binada teknik bir hata yüzünden internetim kesildi. İnternetimin gitme sebebi de altyapı kaynaklı bir problem değildi. Yalın adsl geçmek istediğim için yeni abonelik muhabbetinden internetim kapatıldı. Bu süreçten sonra kimi aradıysam Binanızda kesinlikle altyapı yok diyorlar. 13 tane dairenin 12'si internet kullanıyor şu an. Müşteri numaralarını alıp genel müdürlüğe gittik ama "allah allah çok garip" demekten öteye giden bir durum yok. Yani altyapı var ama sistemde yok gözüküyor.

Kendim kontrol ettiğimde de binanızda altyapı yok yazıyor çeşitli web sitelerinde ama nasıl oluyor da herkesin dairesinde internet var ?

2 aydır binanızda altyapı yok diyorlar. Çözüm de bulabilen yok. Altyapı olmayan binada bir tek benim internetim yok.

Nasıl bir çözüm önerirsiniz ? Ne yapmam gerekiyor?
L
7 yıl
TTNET önemli yardım?
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 7 senedir D-SmartNET internet kullanmaktaydım. 2 ay kadar önce telefon hattımı kapattırdım. Hattı kapattırdıktan sonra D-smart müşteri hizmetleri ile iletişime geçip telefon hattını kapattığımı ve yalın internet kullanmak istediğimi belirttim. Müşteri hizmetleri bana "telefon hattınız kapalı gözükmüyor. İnternetiniz kapanmayacak merak etmeyin" dedi ve 2 ay sonunda hattım iptal olduğu için internetim de kapatıldı.

SORUN BURDAN SONRA BAŞLIYOR.

Müşteri hizmetlerini arayıp bir güzel fırça kaydıktan sonra yalın internet için tekrar başvuru yaptım. 7 iş günü içerisinde yalın internet kurulumunun yapılacağını söylediler. 1 hafta sonra hiçbir değişiklik olmayınca yine müşteri hizmetlerini aradım.
Verilen cevap gerçekten çok ilginçti. Binanızda "ALTYAPI YOK". Sorunum 1 aydır çözülemiyor kimi aradıysak altyapı yok diyor. Binada herkes internet kullanıyor ttnet kullanan var vodafone kullanan var ben 7 senedir D-smart kullanıyorum. Türk telekom müşteri hizmetleri dahil bütün iss şirketlerini aradım. Hepsi çok ilginç böyle birşey olmaması lazım diyor.

Sorunu nasıl çözebiliriz daha önce bu tarz problem yaşayan var mı ?

Teşekkürler
L
7 yıl
lebensZ ESEA kısa sahne
Çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Sadece paylaşmak istedim :)
https://www.youtube.com/watch?v=oWbttgCPnxk

A-
L
7 yıl
Ekran kartı hariç kasa tavsiyesi
Elimde rx480 8gb ekran kartı var. Twitch üzerinden Cs:go ve lol yayınları yapmayı düşünüyorum.

İşlemci
Ram
Anakart
Ssd
Güç kaynağı
Kasa

Tavsiyesi yaparsaniz sevinirim bütçem maks. 2800tl
L
7 yıl
Msi gtx 1060 armor 6gb oc
Arkadaşlar rahatsız ediyorum bu ekran kartı indirime girmiş sistem toplamak istiyorum alınırmı beni ne kadar idare eder oyun için topluyorum bilgi verirseniz sevinirim internette bu model ile ilgili pek bilgi bulamadım
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.