Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
57
Cevap
1552
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: POCO'dan iddialı çıkış: F6 Pro, Samsung Galaxy S24+'tan daha iyi (4. sayfa)
H
2 ay
Yüzbaşı

Tabii tabii kesin öyledir, AMD eskiden kötüydü simdi iyi gibi.. Eskiden kötü olan artık hep iyi olur.. Klasik marka fanı savunması.. Yani bir takım uydurmasyon seyler.. Araba alanın evi yoksa o da ayrı konu.. Onlarla ilgili de yazmıstım.. Otomobil kısmındaki mesajlarıma bak bulursun.. Baskasının evine cöküp, barınma hakkım var demek varken, ev almaya gerek yok cünkü..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 22 Mayıs 2024; 13:16:11 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @wolferto
V
2 ay
Yüzbaşı

Daha burda birçoğunuz Xiaomi 'nin adını duymamışken ben Xiaomi kullaniyordum öncelikle bunu yazayım.
Öncelikle MIUI 10'dan sonra MIUI arayüzü çöp kardeşim uygulamalarının içinde çıkan reklam en son dert edilecek şey .
Beni poco f5 başlığında bilen bilir ,ilk tanıtıldığında bunu alır AOSP kurarım yazmıştım, çünkü gelecek olan yazılımın nasıl rezalet olacağını onca yıllık MIUI tecrübeme dayanarak biliyordum.

Benim için MIUI 5&6 zirvedir ,MIUI 8ve 10 'da güzeldir ama MIUI 11 ile serbest düşüş yaşamaya başladılar ki sonrası fecaat. Bildirim sorunları,beklemede hızlı şarj tüketme , adaptif yenileme hızını algılayamama kafasına göre ekran Hz atama , bazı ayar öğelerinin çökmesi falan. Yahu uygulama bağlantılarını şununla aç diye seçenek yoktu MIUI de de bir geliştirici MIUI setting diye uygulama yazdığından kavuşmuştuk.

Hiç bana tema falan demeyin her bölgeden tema indirdim iş görür sayısı az. Uyguluyorsun yazı fontu ayarlayamamış renkler karışıyor falan. Gereksiz bir hantallik vardı ve okuduğum kadarıyla hyper os ile devam ediyormus bu.

Hasılı 9 yıllık Xiaomi serüvenine geçen yıl son vermiştim. Bıkmıştım AOSP rom atıp üzerine birde kamera yazılımlarıyla uğraşmaktan. Tüm Xiaomi cihazları elimden çıkardım ve gemiyi terk ettim.
En son keyif alarak kullandığım cihaz poco f3gt/redmi k40 gaming 'di o serinin de fişini çektiler.Zaten hepi topu iki model çıkardılar onun da birisini globale sürmemişlerdi.

Poco modelleri benim kullandığım dönemde işlemci iyi ,ekran ortalama ,kamera vasat ,kasa ise çöp oluyordu, böyle iş yürütüyordu poco.
Hiçbir şey de olmasa bile kasa kalitesinde dayak arsızı yapar Samsung





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 22 Mayıs 2024; 13:25:36 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
W
2 ay
Yarbay

bende senin gibilerle çok vakit kaybettim bebimde kolayıma gelir teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
H
2 ay
Yüzbaşı

Ben de, Xiaomi Redmi Note 2 kullanmıstım. MTK islemcili cihazdı.. Türkiye'de yasal olarak satılmıyordu..

Reklam mevzusu, iptal edilemeyecek bir sey değil, zaten gösterilen reklamları, iptal etme secenegi de var. Yani dosya yöneticisine reklam koymus fakat menulerden iptal edilebiliyor, baska bir yerde baska bir reklam var, uygulamada menu var, oradan iptal ediyorsunuz.. Biz firma zihniyetinden bahsediyoruz.. Millete parayla sattıkları telefona, sanki telefonu beles vermisler gibi reklam koyma zihniyetinden bahsediyoruz..




Bu mesajda bahsedilenler: @Violet Evergarden
H
2 ay
Yüzbaşı

Zaten benimle tartısma benim full performans tartısmayı canım istemiyor, keyfim olsa her sekilde kaybedersin.. Ben teknolojiden artık bıkmısım yani milletin ac oldugu telefonlara, bilgisayarlara ben tokum.. O yüzden bende böyle milleti yeneyim gibi bir hırs yok cevap yazıyorlarsa yanıtlıyorum hepsi bu..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 22 Mayıs 2024; 13:39:48 >


Bu mesajda bahsedilenler: @wolferto
S
2 ay
Er

Çok çok özür dilerim. Essahtan ROK ağır oldu. Söz bir daha seninle uğraşmam. Arkadaşları da ikna ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @gnsnc
S
2 ay
Er

Yazılım konusunda çok çok haklısınız. Ben de yaklaşık olarak MIUI 6 dan beri çok bilgili, donanımlı olmasam da Aosp romları falan yüklerdim telefona. Ama dediğiniz gibi kamera öldürürdü işin sonunda adamı. Fakat HyperOs konusunda sanki biraz fazla abartılıyor yazılım sorunları. HyperOs de biraz daha stabil gibi cihaz. Ama adaptif yenileme hızı konusunda sorun yaşamayan neredeyse yok gibi. Ben de F5'e bir kaç tane AOSP rom yüklediysem de pek verim alamadım, başa dönüp HyperOs EU stabil yükledim tekrardan. Şu an en verimli çalışan o gibi görünüyor. Resmi Experience olsa da bir denesek diyorum ama, öyle bir şey de olmadı şimdiye kadar. Görünen o ki Samsung'a dönüş yaparım...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Violet Evergarden
V
2 ay
Yüzbaşı

Adaptive screen olayı birtek Xiaomi 'de tırt, kısa süre kullandığım tekno camon bile iyi kotarıyordu bu işi.
Şimdiki cihazımda da böyle sorun yok. Birde MIUI kullanırken 60 Hz sanki 40 Hz gibi lagli çalışıyordu.
Ben AOSP olarak tercih edip kullanıyordum ama rezaletti ya kasa kalitesi.
Xiaomi 14 ultra da istenileni verememis sanırım, yurtdışı satıcılarından boyuna indirim yiyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sinan1977
B
2 ay
Teğmen

Reklam gibi saçmalıklar ne zaman gidecek yeter ya



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

W
2 ay
Yarbay

baba yorgun ha kısaltta kamyon arkasına yaz:)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
2 ay
Yarbay

bu arada yurtdışı cihazların hepsi full indirime gidiyor genel olarak pazarda bir daralma var.Bunu teknoloji şirketleri takmaz sadece telefon satmıyorlar çünkü.Hatta çoğu kulaklik flan ıvır zıvır ile lansmana özel fiyatla satmaya çalışıyor.Ayrica dünya genelindeki daralmadan ötürü yurtdışı telefon satıcıları daha uyguna alabiliyorlar.Nedense distribütörler bizim 3 büyük marketler gibi aralarında anlaşma yapiyorlar gibi bir his var.Baska ülkede ayni özelliklere satilan cihazi baska bir firma satışa sundugu gibi digerinin fiyati düşer rekabet etmek için ülkemizde tersine bir firma yüksek fiyattan lansman yapiyor ayni özellikteki cihazın fiyatı yükseliyor garip değil mi :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 23 Mayıs 2024; 3:31:54 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Violet Evergarden
N
2 ay
General

Bence bu biraz gereksiz, kolaycı ve ucuz bir hareket. Yani kendi ürününü tek bir ürünün karşısına koyarak tanıtmak ve temel vasfının basitçe o üründen her anlamda daha iyi olduğunu söylemek, o ürünün - ki S24+ bildiğim kadarıyla en çok satanlar listesinde bile değil - pazar payından ben de istiyorum diye cümle aleme ilan etmek. Zaten ilgili cihazı az çok tanıyacak kadar bilinçli bir tüketici, yani malum "homo economicus", pazar ve seçenek taraması yaparak, incelemelere bakarak ürünleri karşılaştırıyor ve ona göre tercih yapıp satın alıyor. Zaten yapacakları bir işi insanların gözüne bu kadar sokmaya gerek bulunmuyor. Bunu yapsan bile insanlar marka olanı ve uzun ömürlü cihaz sunma geçmişi ve taahhüdü bilineni tercih edebilir. Esas önemli olan markalaşmak ve markalaşmanın böyle olmayacağına yani "ben Samsung'tan veya şu X markasının Y ürününden daha iyiyim" diyerek olmayacağına inanıyorum. Apple mesela en iyi cihazları mı yapıyor? Genel özelliklerine ve fiyatlarına bakınca muhtemelen hayır. Ama cihazları hep küresel pazarda en çok satan cihazlar. Çünkü izlediği politikalarla ve farklı tasarımlarla kendini alıcı gözünde özel bir yere konumlandırıyor. Tartışmalı olsa da "prestij cihazı" üretiyor vs. Samsung da mesela gördüğüm - ve yıllardır tercih edip kullandığım kadarıyla - kendini Apple'dan farklı bir yere konumlandırıyor ve pazar bazında en başarılı ikinci akıllı mobil cihaz üreticisi olarak Apple'ı takip ediyor. Bu işler bence basitçe onların mevcut X ürününden "her anlamda daha iyi" muadil cihaz yaptım demekle olmuyor. :)

Sonraki modelde meydan okuduğun firma seninkinden daha iyi ve kısmen de fiyatı düşürülmüş bir model çıkarır; üstüne marka ve pazar payı gücüyle de seni ezer geçer. Haliyle dümdüz mukayese yoluyla kendini pazarlamak tek başına başarılı bir strateji olamaz; en azından global anlamda. Çin pazarında olduğu gibi yerelde farklı dinamikler işleyebilir. Ama parmak bastığım üzere bu şekilde sürdürülebilirliği tartışmalı.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.