Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 11 kayıtlı üye, 68 misafir, 42 mobil kullanıcı
132629
Cevap
5400700
Tıklama
178
Öne Çıkarma
Cevap: PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (7198. sayfa)
M
geçen hafta
Yarbay

Senaryo klişe, oynanış zayıf ve tekrara dayalı. Yarısından itibaren hikayeyi takip etmeyi bırakıp sırf atmosfer için devam ettim, özellikle hastane bölümü ile gerilim dozu yükseliyor. Oyunun en güçlü yanı da bu zaten.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
geçen hafta
Yarbay

https://www.polygon.com/xbox-consoles-new-price-hike-october-2025

Xbox SX 2 TB'ın fiyatı 800 dolar olmuş. PS5 Pro ise 750 dolara satılıyor PS5 Pro artık sadece en güçlü konsol değil, aynı zamanda en F/P oyun cihazı denebilir

PS5 Pro ilk duyurulduğunda, 800 euro ve 700 dolarlık fiyatın o kadar fazla olmadığını söylemiştik. Fiyattaki yükselişin esas sebebi, dünyadaki ekonomik koşullar ve GPU üretiminin AI tarafına kaydırılmasıydı.

Sony, az fark getiren donanıma yüksek fiyat çekecek bir firma değil. Bunu, son oyunlarda Pro'nun farkının artmasıyla gördük. Birkaç ay sonra PSSR 2 eklenince daha da iyi göreceğiz.

Bu arada, son dönemde PS5 Pro kötüleme argümanı olarak kullanılan oyunlara bakıyorum:

- Borderlands 4: İlk oyunundan beri ilgimi çekmeyen garip bir seri.

Yine de, ilk iki oyunda, en gelişmiş PhysX efektleri vardı. Bu yönü ilgi uyandırıyordu. Son oyunuysa, 60 tane grafik ayarı olan, karton grafikle en güçlü sistemleri kastıran bir oyun. Stutterlands diyenler de var

Şimdi DF incelemesine baktım. Oyunun konsol sürümünde bile memory leak varmış. Restart yapınca FPS düzeliyor.

- Cronos: The New Dawn: Normalde bu türü severim. Fakat yapımcının Bloober Team olduğunu ve ana karakterin tasarımını görünce notunu vermiştim. Bloober, maalesef bu tür oyunların mekaniğini kotarabilen bir firma değil. Silent Hill ile devam etmeliler. (Zaten ana ekipleri Silent Hill 1 Remake'i geliştiriyor.)

Bu arada, bu oyunun PS5 Pro performansı iyidi. Enhanced yazmadığı ve PSSR olmadığı için laf ediliyordu. Mesela PC'de de, HW Lumen açınca stutter yapıyor. Ayrıca, Switch 2 performansı kötü.

- Dying Light: The Beast: Dying Light'ın ilk oyunu fena değildi. İlk next-gen open world olması ve PC'deki ilk next-gen oyunlardan biri olması hoşuma gitmişti. Bitirmesem de, son haritaya kadar oynamıştım.

İkinci oyun vasat geldiği için oynamadım. Beast'in de o ayarda olduğu belli. Yine de, PC kullansam belki malum yöntemle bir bakardım, ama bunun ötesinde bir oyun değil.


Kısaca: Metacritic'te, günümüz standartlarında bile 80'i tutturamayan oyunları argüman yaparak, savunduğunuz şeye zarar veriyorsunuz

Ben zor oyun beğenen birisi değilim. Ona rağmen, piyasada, RE9 Requiem'e kadar oynayacağım oyun yok.

(BF6, seneye anca oturur. Ona harita paketleri gerekecek. Ayrıca, oynanış hızının biraz törpülenmesi lazım. Cod gibi yapmışlar.)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
geçen hafta
Yarbay

Adam konsol savunucağım diye oyun elemesi yapıyor. Tamamen kendi zevkine uymayan oyun kötü çalışsa da kabul etmiyor. Sony cidden çok şanslı. Pc başlıklarından ayrılmayıp gördüğü her olumsuz şeyi buraya yazan adam gelmiş argüman falan diyor. Kendi az oyun oynuyor diye herkesi öyle sanıyor. Bu sandığın üç oyunu daha iyi oynamak için Pro alanlar ne olacak? Herkes senin gibi 154 kere TLOU oynamak için konsol almıyor. Madem birçok oyunu önemsiz görüyorsun. Ama aynı oyunlar Pc'de stutter yapsa hemen alıp paylaşıyorsun. Nereden baksan tutarsız biri. Aynı zamanda yalan yanlış bilgi de paylaşıyor. Bazı başlıklarda "kolpacı" diye bilinir "BF 6 native 4k çalışıyor" falan dediği için

Madem Borderlands önemsiz. Ne diye videosu çıkar çıkmaz buraya attın bakın Pc'de böyle diye?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 21 Eylül 2025; 13:36:59 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
geçen hafta
Yarbay

Skandal harbiden.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @JePinkman
J
geçen hafta
Yarbay

"Ne olursa olsun ben bu konsolu seviyorum" desen kimse bir şey diyemez. Ama sürekli tutarsızlık, yalan yanlış bilgi paylaşımı. "Konsolda stutter yok Pc'de var" gibi sallamaları mevcut. Onlarca stutter'lı oyun atıldı buraya. Şimdi sorunlu olduğunu kabul etti ama o oyunlar önemsiz diyor. Daha ne kadar düşecek bakalım Sony deseki PS 6 nesli boyunca sadece remastered yapıcam ilk gider bu kafalar alır yine.

"Ben her oyunu base modelden daha iyi oynamak için aldım bu Pro'yu" diyen kullanıcıya ne diyeceksin? "Metacritic'den 80 üstü almamış" boşver mi? Komik. Sony'yi bunlar yönetse batardı herhalde.

Neyse aslında yavaş yavaş kabullenmeye başladı. Önceden "sorunlu değil", "hissetmiyorum" derdi. Şimdi "evet sorunlu ama oyun 80 üstü almamış" diyor. Düşebileceği seviyeye kadar devam





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 21 Eylül 2025; 13:38:13 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
geçen hafta
Yarbay

Doğru. Ancak tamamen aynı sorunlar Xbox ya da Nintendo konsollarında da yaşanabiliyor. Nintendo Switch 1'de stutter'lı hatalı buglı performans sorunlu sürüyle oyun yok muydu? Mortal Kombat 1 mesela en ünlü örneği. MK 1 örneği kadar rezil seviyede olmasa da Nintendo'da bir sürü oyun var stutter sorunu yaşayan.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 21 Eylül 2025; 14:2:30 >


Bu mesajda bahsedilenler: @JePinkman
J
geçen hafta
Yarbay

Kim Switch için Switch'te performans sorunu yok, diğer platformlar böyle değil dedi? Ben Switch'e bayılıyorum ama hep dalgasını da geçerim hesap makinesi gücünde falan diye. Bu arkadaşın eleştiri yaptığını görebilen var mı konsoluna? Xbox da aynı şekilde. Niye muhabbeti çok geçmiyor çünkü çıkıp önü övüp duran, övecek diye diğer platformlar hakkında yanlış bilgi veren vs. yok. Siz hiç Xbox savunucam diye "ama 4090 da native açmıyor" diyen gördünüz mü mesela? Veya Pc performansı paylaşıp "işte bu yüzden Xbox tercih ettim" diyen? Veya "Xbox premium iştir" deyip insanlara para üstünden laf eden?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 21 Eylül 2025; 14:10:48 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
geçen hafta
Yarbay

En son hastaneye ulaştım ben de. Hastane bölümü atmosferiyle oynamaya değer gibiyse devam edeyim o zaman.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MisterX06
J
geçen hafta
Yarbay

Oyunu niye gömdünüz yav. Keyifli bence. Zor da değil. Ama korkutucu değil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Max_Kolesne
M
geçen hafta
Yarbay

Abi Steelworks denen bölümü aşşşırı uzatmışlardı ya



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @JePinkman
M
geçen hafta
Yarbay

Çok topa tutulacak bir oyun değil şahsen ama oynanış genellikle lineer ve sınırlı bölüm dizaynı ile ilerlediği, senaryo da merak uyandırmadığı için süre uzadıkça aldığım keyif de azaldı. Dead Space, Callisto veya RE 2 Remake gibi 7-8 saatlik bir deneyim sunmuş olsalar daha tatmin edici olabilirdi benim için.

Hastane ve özellikle morg kısımları, gerilimi en iyi yansıtan bölümlerdi bence ama zor bir oyun değil boss'lar bile kolaydı 1-2 healt pack ve 7-8 mermiyle rahatlıkla baş edilebiliyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 21 Eylül 2025; 15:37:46 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
geçen hafta
Yarbay

Bu arkadaştan sürekli heyecanla analiz yapmasını bekleyen falan mı var? Her seferinde makale gibi yazıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
geçen hafta
Yarbay

Lineer oyunlar da lazım piyasaya. Lineer olmasın diye içeriksiz oyunlar yapıyorlar yoksa çok. Ama bir tık uzun olduğuna katılıyorum oyunun. Ortalama bir oyun ama keyifli. Evet sağı solu gezince kolay. Final boss dışında zorlanmadım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 21 Eylül 2025; 15:41:1 >


Bu mesajda bahsedilenler: @MisterX06
J
geçen hafta
Yarbay

Onun için muhtemelen Clair Obscur da önemsiz bu arada. AA oyun diye onu da saymıyordu en son. "Onun gibiler" yüksek bütçeli AAA oyun oynuyormuş. Hem AA hem Gamepass'te olunca tehlikeli bir combo olmuş onlara.

Goty alınca nasıl ağlayacaklar bakalım

"Bizim gibiler AA oyun oynamaz ya"

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 21 Eylül 2025; 15:44:0 >


Bu mesajda bahsedilenler: @samtiger
B
geçen hafta
Yarbay

ğığaığa qhonsol ğıağığa ehüsbahs ğıağığa en iyisi pirom



J
geçen hafta
Yarbay

Yavaştan paylaşılan incelemelere bakılırsa Silent Hill F sağlam gelecek gibi. 85 civarı diyordum ama daha fazla gelebilir.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
geçen hafta
Yüzbaşı

SH2 Remake'ten yüksek gelirse sürpriz olur benim için. O durumda yılın oyunu adayları arasına da girebilir zaten belki. 82-85 arası bir şey bekliyorum preload yaptım


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @JePinkman