Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 kayıtlı üye, 13 misafir, 1 mobil kullanıcı
172711
Cevap
9880882
Tıklama
347
Öne Çıkarma
Cevap: Playstation 5 | PS5 Pro | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu | (46. sayfa)
G
3 yıl
Yarbay

M.2 desteğinin gelmesiyle birlikte kendi çapımda şöyle bir video hazırladım. İşinize yarayabilir.


https://www.youtube.com/watch?v=snpRao1-rKE&t


Bu mesaja 6 cevap geldi.
T
2 yıl
Yarbay

Şimdi bu duruma getirenlere sövsek forum kurallarına ters diye ceza yeriz Allah belasını versin seçmeninden tutun en ufak destek verenine kadar lanet gelsin hepsine,
Yatacak yeri yok hiçbirinin 😡😡
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TakTAkk -- 20 Aralık 2021; 16:28:1 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
2 yıl
Yüzbaşı

Madem uzatmak istiyorsun pekala devam edelim. Rdr2'nin açık dünyası ile GOT elbette kıyaslanmaz (RDR2 başka boyut) zaten kıyaslamamakta lazım. Lakin sen GOT' da RDR2 de ki gibi açık dünya beklemişsen şayet daha çok beklersin. Ben burada işi genele vurmuyorum. Asıl sen genelleme yapıp oyun hakkında milleti yanlış yönlendiriyorsun. Burada GOT'u alıp oynamamış biri varsa senin 'bu oyun vasat' deyişinden sonra belki oynamak istediği oyundan soğuyacak. Onun yerine bu oyun bana hitap etmiyor arkadaşlar bana göre olmamış vasat deseymişsin sana zaten kimse bir şey demezdi diye düşünüyorum. Bu kadar iyi satış yapmış bu kadar kişiyi memnun eden oyun sen vasat dedin diye elbette vasat olmaz ama söylemlerin milleti yanlış yönlendirebilir. Oyunu kötülemek değil amacın illaki ama kendi fikirlerini söylerken bence kelimesini kullanmayı adet edin kendine, öneridir sadece. Bu arada açık dünyasından çok dem vurduğun GOT da hiç senin dediğin gibi bir ölülük yok, RDR2 kafasında oynarsan olabilir evet ama bunları ayırt edebilirsin bence farklı oyunlar. Buradan oyunu oynamayan ve satın alacak olan arkadaşlara şiddetle öneriyorum Ghost of tsushimayı kesinlikle alıp oynayın. Yalnız bir RDR2 edasında değil. İntikam almak isteyen bir samuray edasıyla oynarsanız inanılmaz keyif alacağınızın garantisini veriyorum. Dövüş mekanikleri, vuruş hissiyatı, Japonya bitki örtüsü havası suyu muazzam oyuna aktarılmış.




Bu mesajda bahsedilenler: @bipolarbear35
S
2 yıl
Binbaşı

SONY'nin işi satın alımlar açısından zorlaşmaya başladı. Twitter'da, forumlarda Take Two firmasını bünyesine katmaları lazım makarası gerçekten de makaralıktan çıkmaya başladı yavaş yavaş. Her ne kadar SONY de kendine ait bir kaç güzide oyunla dünyada nam salmaya devam etse de son zamanlarda yaptıklarıyla hep Microsoft tarafı konuşulmaya başlandı. Şu anda Xbox tarafı yaptıklarına oldukça sadık bir şekilde ilerliyor. Güzel firmalar satın aldı. Almaya da devam ediyor. Umarım SONY de kendini silkip biraz ciddi hamleler yapmaya başlar.

Tebrikler Xbox. Tebrikler Microsoft.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIE Santa Monica -- 18 Ocak 2022; 17:45:42 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
2 yıl
Yarbay

Niye canlandırmıyor, playstation klasiği crash bile ms malı oldu artık



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Himurajutsu
E
2 yıl
Yarbay

T
2 yıl
Yarbay

Cidden Microsoft'un veya Sony'nin şunu bunu alması veya rakibine göre güçsüz kalması sizi dertlendiriyor mu? Şu ülkede insanın en son düşüneceği dert bu olmalı. Havasız ortamda mı yaşıyorsunuz da başka derdiniz yok? Yahu alın PS5 yanına Series S keyfini çıkarın.

Sevinmeniz gereken şeye üzülüyorsunuz vallahi garip insanlardan oluşan bir ülkeyiz. Bizim gibi oyunun alım gücüne oranla pahalı olduğu ülkede GamePass nimettir. Yılda 6-7 oyun geliyor zaten bu da TR şartlarında 3000-4000 TL yapar kendini amorti ediyor cihaz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 yıl
Yarbay

Oyunları tek değil, PS5, PC, switch, quest 2 vb. yani 4-5 platformda oynayan biri olarak (xbox tarafı ps fanı, ps tarafı xbox fanı sanıyor beni ) konuya objektif yaklaştığımda ben bu alımın ve diğer gelecek tüm alımların bizim için çok çok kötü olacağını düşünüyorum.

Xbox'ın amacı artık bellidir göründüğü üzere. Netflix olmaya çalışıyor bu adamlar.

Sony'nin mentalitesini hepimiz biliyoruz. Kaliteden ödün vermemek. Bu da maliyet demek. Maliyete rağmen kaliteden ödün vermediler vermiyorlar. Yani Xbox, PS'yi resmen game pass benzeri sistem kurmaya zorluyor ama bu demek olacak ki kalite yok olacak.

Neden, game pass benzeri bir sisteme girerse PS, exc. kalitesi o kalitesini kaybedecek. Buna alternatif konuşuldu, exc. oyunları ilk günden sisteme sokmamak dendi. Olmaz. Bu da yemez. Neden yemez. PS'nin kendi sistemine ilk günden exc. gelmeyecek olsa bile belli bir süre sonra geleceğini bileceği için oyuncular full fiyat verip o oyunu almayacak. Tabii ki yine kayda değer satacak ama asla bu sistemin olmadığı zamanlar kadar satacağı kadar satamayacak. Büyük çok büyük bir kitle PS'nin sistemine o exc.in gelmesini bekleyecek almayacak.

---

Xbox tarafına bakıyoruz. Onu aldı bunu aldı şunu aldı oradakini aldı hadi buradakini de aldı. Aldı da aldı aldı da aldı.

Sonuç? E yok abi. Bakın game pass müthiş olay. Bayağı güzel havuz. Ama bu güzelliği ne biliyor musunuz aha bu Netflix işte. Bir girersin içine. Ooo cümbüş var rengarenk dolu dolu her yer oo her taraftan dizi film fışkırıyor oh oh ne izleyecem ben diyorsun.


Ne izleyecem? Yok ki bir şey. Bomboş abi bomboş içerik bomboş. Saçma sapan diziler filmlerle dolup taşmış dolu görünen ama bomboş bir platform. Game pass'in havuzuna lütfen bakın. Evet kaliteli yapımlar var. Ama aynı Netflix gibi.

Şunu çok açık söylüyorum, game pass'teki sadece MSFS dışında hiçbir oyunu hiçbir PS5 exclusive'e değişemem. Kalite olarak çok büyük fark var. Game pass kullanıcısıyım dediğim gibi. PS5 kullanıcısı olduğum gibi.

Yani evet PS5 çok sessiz görünüyor. Ama arkadaşlar bunu biliyoruz, PSexclusive'leri kalitedir. Kalite mentalitesiyle yapılırlar ve başka hiçbir şeyi kalitenin önüne koymazlar.

İşte benim korkum burada başlıyor.

Xbox, PS'yi kendisi gibi olmaya zorluyor. Hem de nasıl agresif bir zorlamak. Ve bunun sonucu = kaliteden yoksun kalacağımız. Sony bu sisteme adapte olursa o eski kaliteyi kaybedeceğiz ve hepimiz her platformda game pass kalibresi kadar kalitede (yani klasik multiplatform AAA kalitesi. Yani o özel PS kalitesinden yoksun) oyunlarla dolu renarenk bir havuzda aptal gibi menülere bakıp duracağız ne oynasak diye.

İşte olay tam olarak budur bana göre.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 18 Ocak 2022; 20:19:13 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
G
2 yıl
Yarbay

Konuya hiç uğramayan xboylar, konuda cirit atıp sevinç çığlıkları atıyorlar. Halbuki bilmiyorlar ki, oyun dünyası hızla, netflix vb. sistemler gibi , çok içerik ama çok az kalite oyunlara doğru evriliyor. Ve buna seviniyorlar, çünkü kalitesizlik bunlarin paçalarından oluk oluk akıyor. Artık gelecekte bol bol birbirinin benzeri çöp oyunları oynar durursunuz. Sonra demeyin nerde o eski oyunlar diye. Çok ararsınız o günleri.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
2 yıl
Yarbay

Gemepass'in bünyesinde yer alan yapımların kalitesiz olduğuna yönelik gerçek dışı algılardan vazgeçmek gerek artık.

Farkında olmayabilirsiniz ama yarış oyunları türünün en başarılı yapımları Gamepass'de, FPS türünde COD ve Overwatch'un da yakında ekleneceğini varsayıyorum Doom, Wolfenstein, Prey gibi yapımlar yine Gamepass'da, Daha henüz yeni birşey görmemiş olsak da RPG türündeki en başarılı geliştiriciler Microsoft'un bünyesinde. Sıra tabanlı ve gerçek zamanlı strateji oyuları türünde Age of Empires 4 bunun yanı sıra SEGA ve Microsoft'un stratejik ortaklığı neticesinde Total War Warhammer hatta futbol menejerlik oyunlarını sevenler için yine FM 2022 Gamepass kütüphanesinde yer alan kaliteli yapımlar.

Microsoft'un son yıllarda yapmış olduğu ciddi atılımlar neticesinde kaliteli oyunların yanı sıra çeşitlilik de oldukça fazla.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer687 -- 20 Ocak 2022; 1:29:13 >


Bu mesajda bahsedilenler: @hasomen
L
2 yıl
Yarbay

Ne oldu la öyle. Xbox resmen "oyun yapmaktan zerre anlamam ama para bende" dedi.

Genel oyunculuğu yansıtmadığımı biliyorum ama Activision ve Blizzard'ın tek bir IP'si bile bende zerre kadar heyecan ve istek yaratamıyor. Sony exc.'lerini çıkar ben oyuncu da değilim zaten. Oyun oynamayı bırakırım. Herkesin gömdüğü o Sony formülüne aklım gidiyor benim. Sinema filmi gibi oyun tam olarak istediğim şey. Sony ve Nintendo hariç evrende bulunan bütün oyun firmalarını da alsa benim açımdan hiçbir fark olmaz.

Ben ne yapayım TLOU'dan, GOW'dan, Spider Man'den mahrum kaldığım platformu? Konsolu aldım da oyunlarını oynuyor değilim, oyunları için konsolu aldım. Benim açımdan böyle. Bundandır ki konsolumun 6 aydır içini dışını her yerini toz kapladı. Konsolu alma sebebimi, Ragnarok'u bekliyorum konsolum kapalı.

Benim gözümde;

Kratos>Geriye kalan tüm oyunlar (Sony ve Nintendo'nun TÜM IP'leri de dahil)

Alın COD'u sabaha kadar dışın dışın oynayın. Elinizde silah sıka sıka ilerleyin; -affınıza sığınarak söylüyorum- ne anlıyorsanız şu online oyunlardan hiç anlamıyorum. Bir insan bir oyuna neden ve nasıl 1000 saat harcar arkadaş... Hadi bin saatini harcadın onu DA anladım. E kardeşim parayı çöpte mi buldun ki 1000 liranı kozmetiğe gömüyorsun?

Bu iş böyle gittikçe Single oyunlar na nay olur. Candy Crush denen çöpün kazandığı paraları öğrenince şok oldum mesela. Ragnarok Sony'den gördüğümüz son nitelikli oyun olmaz İnş. Sony'i de kaybedersek ben Nintendo'ya kaçarım. Ama "Niceliği niteliğe üstün tutuyoruz" PASS'e gitmem, orasına eminim.

Ucu nitelikli oyunlara dokunmuyor olsa tamam ama bu saçma sapanlık oyunların niteliğinin ırzına geçiyor artık...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
2 yıl
Yarbay

Ne diyo la bu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Arthur_Morgan
W
2 yıl
Binbaşı

Bazı arkadaşlar o puanlar önceki oyunlara kıyasla verilmiş diyor :D bazı arkadaşlar oyunu birazcık eleştirince deliriyor, gelmiş geçmiş en iyi açık dünya oyunu diyeni gördüm, atmosferin demon's souls dan daha iyi olduğunu söyleyeni gördüm, bu oyunu grafikleri böyledir hikaye de anlatmaz oynayacaksanız böyle oynayın diyeni de gördüm.

Önceki oyunları oynayanlar animasyonların çoğunu önceki oyunlardan alındığını görecektir düşmanların saldırı animasyonları tamamen aynı, benim merak ettiğim şey bu herifler bunca zaman ne yaptı görsellik yok ama optimizasyon da yok yapımcı hiç enerji harcamammış bizim fanımız gözü kapalı alır ne gerek var düzgün iş yapmaya getirmişler oyunu çok can sıkıcı ve rahatsız edici.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TheMuyu
D
2 yıl
Yarbay

Notlar bomba geldi EFSANE GT dirildi ... Ps oyunlari boyle puanlar aldikca azitanlar cogalacak alismak lazim Xbotlarin saldirilarina ...




Bu mesajda bahsedilenler: @Raising Kratos
C
2 yıl
Yüzbaşı

Yani bilgi alışverişi yapılan bir ortamda soruları garipsemenizi de anlayamadım. Kullanıyoruz ediyoruz dediğiniz için deneyiminizi sormuştum. Saygılar.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Arthur_Morgan
B
2 yıl
Yarbay

Psnow stream özelliğinin henüz Türkiye'ye gelmeme sebebini herkez internet hızına bağlamış garip şekilde halbuki alakası yok asıl neden server yetersizliğidir. ilk now çıktığından beri kullanıyorum. ilk zamanlar 720p çözünürlükte 5-10 dk sıra bekleterek oyunu açardı sonra hiç bekletmeden açmaya başladı. son 2 yıldır da 1080p çözünürlükte stream yapılıyor sorunsuz. bunlar hep kademe kademe server güçlendirme ile alakalı. bağlantı için minimum 10mbit hız istiyor gayet güzel. Tabi daha yüksek hızlar daha iyi performanslı.

Şimdi gelelim yeni eklenen ülkelere. Beklendiği gibi yeni serverlar hizmete girmiş. Ülke seçimlerinde nüfus ön planda çünkü serverları bir kapasitesi var. Yeni eklenen ülkelerin nüfuslarına bir bakalım

polonya 38 milyon
romanya 19 milyon
hırvatistan 4 milyon
çekya 10 milyon
yunanistan 10 milyon
macaristan 10 milyon
malta 500 bin
kıbrıs 1 milyon
slovakya 5 milyon
slovenya 2 milyon
bulgaristan 7 milyon


11 ülke 106 milyon nüfus. Burdaki amaç çok ülkeyi hizmeye almak biraz stratejik davranılmış. örnek, 85 milyonluk türkiye dahil edilse belki 1 ülke daha eklenecek kadar yer kalacak ve sistemin haziranda çıkışıyla 2 ülke katılacaktı stream olayına fakat az nüfuslu ülkeler seçilip bu sayı 11 ülkeye çıkartılmış.

Bunun yanında birde AB ülkeleri olmaları büyük etken. Bizim gibi özel fiyatlandırma yapılmıyan ülkeler.
Siz olsanız serverları 60€ ya plus kullananlar ile mi doldurursunuz yoksa bizler gibi 15€ ya plus kullanlar ilemi ??

olayın özeti bunlardır.......





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byvolcan -- 23 Nisan 2022; 8:25:32 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.