Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
62
Cevap
2489
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Peugeout ve Citroen Sorunu:Fransız Arabaları Hakkındaki Önyargının Sebebi Nedir? (3. sayfa)
Z
8 yıl
Yarbay

Eski aracım aynısının fümesiydi. Bi ara ilandaydı 4-5 sene önce şimdi Ne oldu bilmiyorum. Plakası kullanımda bile değil. Muhtemelen hurda olmuştur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zx6r -- 15 Ocak 2016; 0:39:10 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @EnergyBlue
L
8 yıl
Teğmen

sağlam değiller kardeşim gerçekten sağlam değiller...ha yeni modelleri biraz daha iyi ancak ülkemizde fransız araç diyince atasözüleşmiş bir cümle var ve değiştirimezsin bunu " motor iyi kumaş berbat,mazallah kaza yapsan parçanı bulamazlar " önyargı olabilir ama bu oturmuş artık...o yüzden ikinci el piyasasıda kötü.
bir laf ve önyargı yüzünden bu markalar bi türlü tutturamadılar...



S
8 yıl
Yarbay

8 yıldır fransız araçları kullanıyorum, 5 yıl 2004 model 206, 1.5 yıl 2008 model C3, 1.5 yıldır da 2010 model C3 kullanıyorum, hiç birinde sıkıntı yaşamadım maşallah, donanım olarak rakiplerinden hep üstündüler, 2004 model 206 da yağmur far sensöründen hız sabitleyiciye kadar vardı. Aynı şekilde eski c3 de de dijital klimasına kadar. Şuan kullandığım 2010 model C3 de çoğu D sınıfında olmayan, özellikler var, elektrikli katlanır ayna, bluetooth, usb, dijital klima vb aklıma gelmeyen, zenit ön camın keyfi apayrı, rakiplerinin boş versiyonlarıyla aynı fiyata sahip olabiliyorsunuz, öyle döküldüğü falanda yok, 5. yılda bi akü değiştirdik o kadar.



M
8 yıl
Yarbay

Sorun şu ki bir çok sensör gibi yenilikçi donanımları sunan bir firmadır PSA. Ülkemize özgü yolların kötülüğü, (o çukurlar, insani olmayan tümsekler, asfalt çökmesi) Avrupa yollarını düşünerek araç yapıyorlar tabiiki. İnsanımızın yağını bile değiştirmekten erindiği ucuz olsun idare etsin mantığı ile birleşince sorunlu imajı yaygınlaştı. Bir de servis dışında tamiri sorunludur. Bazı parçalarını basit şekilde tamir etmek de zordur. Eski bir 407 kullanıcısı olarak ben memnundum aracımdan. 1.6 HDI efsane motorları siz beğenmesiniz de en iyi dizel motorları önce Fransızlar HDI, DCi sonrada italyanlar multijet yapıyorlar. Öyle olmasa Ford, BMW, Toyota, Mercedes gibi şirketler tarafından seçilmezler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Emre4748

Avrupa araçtan sonra peugeot ya binince derken?? Fransa zaten avrupanın göbeği değilmi, siz citroen peugeot ve renault ya yerli mi diyorsunuz anlamadım.

Alman yazacakken yanlış yazmışım. Neyse uyarın için sağol zeka küpü arkadaş.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Moderatör

bir VW ,Toyota,Opel'den inip bunlara binince anlıyorsunuz.. ancak ilk saydıklarımı görmeden ve kıyaslamadan direkt bu araçlara binip kullansanız hoşumuza gider. Güzel tasarımlı , ekonomik araçlar yapıyorlar.



O
8 yıl
Binbaşı

Yazınızı bir solukta okudum desem yalan olur çünkü nefesim yetmez.. Ama bir çırpıda okudum diyebilirim.. Ve sonunda şöyle düşündüm "Keşke herkes bu arkadaş gibi aldığı aracı uzun süreler kullansa..". Bunun otomobil piyasasında tüketici açısından olumlu etkilerini, ülkemize ekonomik olarak sağlayabileceği faydaları falan düşündüm. Sonra da maddiyata tapar derecede saygılı bir tüketim toplumu olduğumuz aklıma geldi ve bu düşünceler silindi gitti..

Yine de sizi tüketim toplumunun bir ferdi olmadığınız ve otomobili amaç değil bir ulaşım aracı olarak gördüğünüz için kutlamak istedim...


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Galathian
S
8 yıl
Yarbay

Fransız araçları elektronik olarak döneminin önünde araçlardır ve böyle sorunların çıkması gayet doğal. Diğer markalar ilk zamanlar hep bunlardan çaldı yada bunlar önden bir gitsin biz bakalım dediler... Olay tamamen bundan ibaret.

Diyeceksinizki tutulmuyor... bence iyi bişey tutulmaması... kuzenime 307sw aldık geçen gün ilk sahibinden. Başka marka alsak dünyanın parasını verirdik. Üstüne aldığımız araçta cam tavan elektrikli perde 7 koltuk yol bilgisayarı dijital klima vardı. Araçta hiç değişen mekanik parça yoktu. Usta baktı hiçbir sorunda bulamadı... Abim keza citroen c5 sahibi 2009 dan beri tek verdiği sorun turbo onuda revizyon ettik. Abimin hatası 25bin km de yağ değiştirmezsen olacağı budur... Bende keza renault kullanıyorum daş gibi araba...

Dediğim gibi tutulmasın millet 40 bin verip eski model sorunlu kazık gibi arabalara binerken biz 20 bin liraya daha sağlam daha yeni ve daha konforlu araçlara biniyoruz..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
8 yıl
Yüzbaşı

Sorun değil yine olsa, yine yaparım , müneccim olmadığım için düzelteyim dedim çünkü bu ülkede fransız markalarını yerli sanan çok zeka küpü var .


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tahas
T
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Emre4748

Sorun değil yine olsa, yine yaparım , müneccim olmadığım için düzelteyim dedim çünkü bu ülkede fransız markalarını yerli sanan çok zeka küpü var .

İyi bakalım sağol:)



F
8 yıl
Yarbay

106-206 modellerinden kalma teneke söylemi var. Ancak yeni modelleri çok başarılı. 308 çok başka.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: dtcfli

Vw grubuna binerler bunlara binmezler güzel arabalar aslında

Konu peugeout ve citroen, laf atılan yine vw :) Arkadaş madem nefret ediyorsunuz neden her konuda vw den bahsediyorsunuz :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Ö
8 yıl
Yarbay

bende sadece fransız aracımda sorun yaşamadım..

sıfır toyota auris aldım 4 kez servisle sorun yaşadım adamlar davlumbaz takmamış arka kapı hoparlörler yok cd çalar bozuldu ön amörtsör değişti 5 ayda sattım kurtuldum..

2011 de sırı polo aldım dsg dizel düşman başına benden çok serviste durdu sözde adı alman bu yaz hanımın emekliliği ile kurtulacağız tabi emisyon skandalından bi halt çıkmazsa..

heveslendik bi audiye binelim dedik bi yakıt ateşleme ile ilgili sensörü bozulmuş 4 günde bulundu maliyet 900tl vay arkadaş dedim..

elbette gönül ister bi mercedes c180 alıp binmeyi ama kaç paraya ne alıyorsun sonunda ne bekliyorsun..

işten anlamadık ustacıkların elinde heç olmuş araçlarla birde bayi elamanlarının karalamasıyla çokta takılmamak gerek..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
8 yıl
Yarbay

Sizde çok çekmişsiniz be hocam. Auris, Audi falan...Şaşırmamak elde değil. Ben 208'i satıp Auris almak için şartları zorlamaya niyetlenirken tam da aklım çelindi biraz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @öcüü..
W
8 yıl
Binbaşı

Fransız arabaları kinder sürpriz gibidir içinden ne çıkacağını asla bilemezsin. Çok iyi ve sorunsuz da çıkabilir. 5 sene içinde tanınmayacak hale de gelebilir Değişik bir üretim şekilleri olsa gerek. aynı marka, aynı model iki farklı arabadan birinde trim sesleri olmaz diğerinde her yerinden ses gelebilir Birinin motor sesi içeri az gelir. diğerinin içinde oturulmaz. peugeot-renault-citroen Ben bu üçlüyü çözemedim.

Not: Citroen ds serisini bunlardan ayrı tutuyorum ds lerde kalite standart



R
8 yıl
Yüzbaşı

2009 model 308 1.6 hdi auto 6r almak üzereyim uzun süredir araç ararken kısmet oldu diyelim ufak tefek boyaları var sıkıntısız tavsiye eder misiniz piyasa fiyatından biraz uygun olacak kullanan var mk



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
8 yıl
Yarbay

Sebebi o araçlardan anlamayan zamanın sanayi ustaları ve sahibi olmayıp da kulaktan dolma bilgilerle yorumlayan kişiler.

Herkesin şikayet ettiği 2003 model 5 yaşında 307 aldım, 6 sene kullanıp 11 yaşında sattım... Herhangi bir elektrikten kaynaklanan sorun yaşamadım.

Kapı komşum 2006 yılında yine makyajsız kasa 307 aldı (kaç model emin değilim), 9 sene kullandı bir kaç ay önce sattı. Geçen bi sohbetimizde sordum memnun muydun diye, o da herhangi bir sorun yaşamamış.

Eniştem 2 sene kullandı sattı aynı kasayı.

Hiçbiri dökülmedi, yolda giderken dağılmadı, üzerine yaslanınca yamulmadı...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weycell1905 -- 15 Ocak 2016; 19:18:17 >

K
8 yıl
Yüzbaşı

Bence yanılıyorlar. Peugeot son 10 senedir çok iyi arabalar üretiyor. (Makyajlı 307 dahil.) Eskiden elektronik sorunlar yüzünden sıfır 207 almaktan vazgeçmiştik. Geçtiğimiz yıl ilk arabamı alacağım sıralarda komşumuz makyajlı 307 almış ve test etmiş daha sonrasında 308 kesinlikle beni mutlu edecektir demiş ve 48000 km 2009 model garaj aracı 308 aldım. Çok memnunum. Tek bir şey hariç : Al4 şanzımandan dolayı araç fazla yakıyor rakiplerine göre fakat manuel kullanırsam tüketimi beni mutlu ediyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Fransız araçları elektronik olarak döneminin önünde araçlardır

Evet evet çok ileridelerdi fransız araçlar. Öyleki ben 2008 octinin orta donanımlısını almıştım, ASR+ABS, elektrikli ısıtmalı sinyalli yan aynalar+arka camlar otomatik vs vs bir sürü donanım varken aynı fiyattaki Megane-2'nin çubukla ayarlanan aynaları, krikolu arka camları ile tam bir elektronik harikasıydı.

Ama hakkını yememek lazım. 1-2 yılda soyulan kapı kolları ve yoldaki her taşı hissettiren direksiyon standarttı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 15 Ocak 2016; 20:43:19 >

5
8 yıl
Yüzbaşı

2012 ocak ayında sıfır 5008 almıştım.Allaha şükür 4.senemi doldurdum rutin bakımlar hariç hiç bir masrafım olmadı.garantim yeni bitti.geçen hafta 75 bin bakımı için servisteydim.hadi garanti bitmeden birşeyler yaptìrayım dedim ama o kadar uğraşmama rağmen elektronik donanımlar falan dahil garantiden yapılacak bişey bulamadım.içi sıfırdan farksız.daha önce 2005 model sıfır passat almıştım.2009 yılına kadar kullandım.2 kere enjektör sorunundan tutunda sunroof motoruna kadar bir çok sorun yaşadım. 2009 yılında yine sıfır civic aldım.civic'de passattan daha az sorun yaşadım.şimdiki hedefim yene kasa 5008.o çıkana kadar şu an ki arabamla devam edeceğim ve kesinlikle eski araçlarımı hiç aramıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >