Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
21
Cevap
2299
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Peugeot 307 Açılmayan Havayastığı (Peugeot Türkiye'den cevap geldi)
R
9 yıl (99 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Bu kazada ön hava yastıkları açılmadı sadece yanlar açıldı. Araç 2003 model Peugeot 307. Kullanma kılavuzunda "Aracın kullanım ömrü 10 yıldır." yazıyor. Sizce bu durum normal mi? Eğer değilse yasal olarak neler yapılabilir? Kazada burnum kırıldı. Konuyla ilgili tecrübeleriniz varsa aydınlatırsanız sevinirim.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwhiteca -- 16 Şubat 2017; 19:46:22 >

T
9 yıl (5139 mesaj)
Binbaşı

Sol köşeden darbe almışsın.Buna benzer bir kaza 2 yıl önce bende yaptım sağ köşeden darbe aldım benimde sadece sağ kapı sağ tavan airbagları açıldı önler açılmadı.Her sensörün yeri farklı sensörün algıladığı airbaglar açıyor diye biliyorum.Geçmiş olsun bu arada.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
9 yıl (1151 mesaj)
Yüzbaşı

Darbe'yi sol taraftan aldığı için açmamış hocam.



R
9 yıl (99 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Hem soldan hem de önden darbe aldı. Fotoğrafa tam ekran baktığınızda görebilecwğini gibi ön bariyer şasede tamamen kopuk vaziyette ve ön tarafta hiçbir parça kalmadı. Üstüne motor ve şanzıman ve vites kolu bile kopmuş vaziyette. Soldan bir araç vurduktan sonra direkt olarak ağaca çarptım. Zaten ağacın izi bariz ortada.Sonuç olarak aracın bundan daha iyi bir şekilde darbe alması çok zor. Koltuk ve perde airbag yerinin ikisi de açılırken ön tarafların ikisinin de açılmaması ömürden ziyade teknik bir sıkıntı gibi geliyor sanki. Hani en azından 10 yıldan sonra garantisi yoksa bunun bir uyarı ile özellikle bildirilmesi lazım kılavuzda diye düşünüyorum. Çünkü bir araçta bundan daha öne/li bir mevzu olamaz. Bedelini hayarınızla ödeyebilirsiniz ya da ömür boyu sakat kalabilirsiniz.Servise gittiğiniz zaman demiyorlar bize bu araç ömrünü doldurmuş diye. Ellerinden geldiğince bütün parçaları geçirmeye çalışıyorlar. Araç ömrünü doldurduysa sokmasınlar servisten içeri.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwhiteca -- 10 Şubat 2017; 0:37:44 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

_
9 yıl (1340 mesaj)
Binbaşı

Gecmis olsun. Böyle bir kazada açılmayacaksa koymasınlar daha iyi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
9 yıl (4896 mesaj)
Binbaşı

Her şeyde olduğu gibi hava yastığının da belli bir kullanım ömrü vardır. Bu ömür markadan modele değişir, marka o modelde o yılda hangi marka airbag kullanmış, Airbagin içinde açılması için nasıl bir gaz kullanılmış, bakılması gerekir. Tabi bunlar bizim bilmemiz gereken şeyler değil, Kullanım kılavuzunda yazması gerekir. Ortalama bir hava yastığının ömrü 10 yıldır, 10 yıldan sonra hava yastıklarının en azından kontrolden geçmesi gereklidir, tabi geçmese de 10 yılı geçince çalışmaz diye bir kaide yok, patlamama riski artacaktır. Her şey zamanla eskir, bozulur, yaşlanır. Bir bez parçasıyla bir miktar gaza güvenmeyip kontrol edilmesi gerekirdi. Bununla geçmiş olsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
9 yıl (507 mesaj)
Yüzbaşı

Aracin ilk sahibi misiniz? Eger arabanin daha onceden sorunu olmadigindan eminseniz tuketici mahkemelerine basvurun.Arac incelenir bagimsiz kuruluslarca.Bu arada sagi solu yok onden ciddi darbe almis, acilmaliydi.

Son arak burnum kirildi denissiniz, siz emniyet kemeri takmiyor muydunuz? Taksaniz yaralanmazdiniz muhtemeln kabinde hasar gorunmuyor,buda havayastiginin acilmasini etkileyen bir faktor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
9 yıl (99 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Aracın ilk sahibi sayılırım. 12 yıldır bende araç. Daha önce kazası yoktu aracın.Kabinde hiçbir zarar yok. Kemer takılı değildi. Ancak kemerden yola çıkarsak diğer 2 yastığında açılmaması gerekirdi o zaman. Ayrıca kemer airbag ilişki varsa bile böyle bir durumda vatandaşın çok açık bir şekilde uyarılması gerekir diye düşünüyorum. Mesela bebek koltuğu-hava yastığı ilişkisi bütün araçlarda sticker ile uyarılmış vaziyette. Bence bu kemer meselesi şehir efsanesi tamamen.
Ayrıca geçmiş olsun dileklerinizden dolayı hepinize çok teşekkürler arkadaşlar. Dediğiniz gibi ucuz atlattım böyle bir kazayı. Buna da çok şükür.
Ama insanın güvene güvene bindiği arabanın böyle yapması da moralini bozuyor. En azından bilgilendirilirsek tedbir alırız. Siz benim durumuna düşmeden tedbirinizi alın. Artık bundan sonra 10 yaşını doldurmuş araçları çöpe atar yeniler miyiz, hava yastıklarını mı yoksa arabayı mı değiştiririz ya da hava yastıksız araba mı diye bineriz bilmiyorum.
Durumu Peugeot'a sorayım bakalım. Nasıl bir açıklama yapacaklar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwhiteca -- 10 Şubat 2017; 1:40:34 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @extecher
D
9 yıl (6136 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: redwhiteca

Aracın ilk sahibi sayılırım. 12 yıldır bende araç. Daha önce kazası yoktu aracın.Kabinde hiçbir zarar yok. Kemer takılı değildi. Ancak kemerden yola çıkarsak diğer 2 yastığında açılmaması gerekirdi o zaman. Ayrıca varsa bile böyle bir durum yine vatandaşın çok açık bir şekilde uyarılması gerekir diye düşünüyorum. Mesela bebek koltuğu-hava yastığı ilişkisi bütün araçlarda sticker ile uyarılmış vaziyette. Bence bu kemer meselesi şehir efsanesi tamamen. Diğerleri neden açıldı o zaman.
Ayrıca geçmiş olsun dileklerinizden dolayı hepinize çok teşekkürler arkadaşlar. Dediğiniz gibi ucuz atlattım böyle bir kazayı. Buna da çok şükür.
Ama insanın güvene güvene bindiği arabanın böyle yapması da moralini bozuyor. En azından bilgilendirilirsek tedbir alırız. Siz benim durumuna düşmeden tedbirinizi alın. Artık hava yastıklarını mı yoksa aeabayı değiştiririz ya da hava yastıksız araba mı diye bineriz bundan sonra 10 yaşını doldurm|ş araçlara bilmiyorum.
Durumu Peugeot'a sorayım bakalım. Nasıl bir açıklama yapacaklar.

Yan hava yastıkları ile kemerin alakası yok. kemer yanal durumlarda sizi koltuğa yapıştırmaz. sadece yanal kazalarda araçtan fırmanızı engeller.
Kemer taksaydınız burnunuz kanamazdı...
Siz kendi canınızı düşünüp kemer takmayıp arabaya suç bulmak bence çok garip. açılmadığı iyi olmuş. eğer açılsaydı öne kaykılırken saatte bilmem kaç km hız ile yüzünüze patlayan airbag ile haşır neşir olacaktınız.

ayrıca aracın sol ön şasesi ok gibi duruyor. Açılmaması normal. Kemer takılı olup olmadığı durumlarda ön airbaglerin açılma vaziyetini 307 de bilemeyeceğim.



C
9 yıl (6600 mesaj)
Yarbay

Moderate overlap gibi bir kaza yapmışsınız kesinlikle açılması gerekirdi hakkınızı arayın bence



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
9 yıl (2721 mesaj)
Yarbay

bunda da açılmayacaksa daha neyde açılacak



G
9 yıl (19602 mesaj)
Yarbay

Normal şartlarda şu kaza ön hava yastığının açılmasını gerektirebilirdi. Kazanın şiddetini bilemiyorum ama emniyet kemeriniz takılı değilse hava yastığı açılmaz, açılmamalıdır da zaten. Eğer açılsaydı (Mesela kemer tokası kullansaydınız) şu anda "Burnum kırıldı" değil de "Elmacık kemiklerim kırıldı" diyor olurdunuz. Bir tanıdığımın başına geldi, oradan biliyorum.

Keşke emniyet kemeriniz takılı olsaydı.

Not: Kendi aracımda kapı sütununda hava yastığının 2010 yılında kontrol edilmesini (2000 model arabam) söyleyen bir etiket var. Aslında bir ara servise uğrayayım diyorum ben de.



X
9 yıl (9353 mesaj)
Yarbay

Öncelikle çok geçmiş ama kemer takmamanız çok büyük hata daha basit kazalarda bile kafayı cama vurarak çok ciddi yaralanmalar oluşabiliyor allah korumuş resmen.

Yalnız şu noktada Peugeot 307 hava yastığı çalışma sistemi nasıldır bakmak lazım yani kemer takmadığınız için ön hava yastıkları açmamış olabilirmi ? Açsaydı kemer olmadığı için kaza şiddetiyle öne gelmişken suratınızda patlama ile çok daha kötü bir sonuçda doğurabilirdi.



U
9 yıl (2011 mesaj)
Binbaşı

Geçmiş olsun hocam.



G
9 yıl (3873 mesaj)
Yarbay

sol ön airbag tetikleyici sapa sağlam duruyor, bu durumda kemer takılı veya değil fark etmez airbag açmaz. geçmiş olsun çok ciddi bir kaza atlatmışsınız. bundan sonra 10 metre bile gitseniz emniyet kemerini takın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
9 yıl (19602 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

sol ön airbag tetikleyici sapa sağlam duruyor, bu durumda kemer takılı veya değil fark etmez airbag açmaz. geçmiş olsun çok ciddi bir kaza atlatmışsınız. bundan sonra 10 metre bile gitseniz emniyet kemerini takın.

Hava yastığı açılması için hava yastığı tetikleyicisi tek başına yeterli bir unsur değildir. Araç yeterli yavaşlama ivmesini algılarsa (Yani amiyane tabirle aniden durursa) kemer de takılıysa hava yastığını açar. Forumdan bir üyenin başına aşağıda videosunu attığım olayın çok benzeri gelmişti.
Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
9 yıl (17627 mesaj)
Yarbay

eski aracımın kitabında "hava yastığının ömrü 10 yıldır, 10 yılın sonunda devreden çıkarılması gerekir" diye yazıyordu.



A
9 yıl (13209 mesaj)
Yarbay

Bizim mantık sıkıntılı. Vatandaş 12 havayastıklı arabaya biniyorum diye böbürlenir, ama emniyet kemeri gibi en temel, en basit önlemi almaktan imtina eder. Bu durum, ne kadar trajik bir gelişmişlik düzeyine sahip olduğumuzu gösteriyor.



Hava yastığının genel ömrü on sene olmakla birlikte, sizin sorununuz kemeri takmamaktan kaynaklanmış. Kemer takılmayan durumlarda hava yastığı normalden tehlikeli bir hal alıyor çünkü (savrulma sonucu boyun kırılmaları vb). Kemer takılı olsaydı büyük ihtimalle patlardı. Kime dava açarsanız açın, kaybedersiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
9 yıl (25289 mesaj)
Yarbay

Sene 2012 bilemedin 13. Cevre yolunda gidiyoruz. Onden dallamanin biri donusu kaçırdığı için geri geri geliyor. Evet cevre yolunda. Biz gorup hafif fren yaptik. Ne yapıyor diyemeden arkadan makyajli 307 bir koydu bize. O carpmayla bir de ondekine vurduk. Pejoda onden epey hasar vardi. Ama hic açılmadı yastiklari. Bir de cocuk daha 3 gun once almis arabayi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Q
9 yıl (9465 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil


quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

sol ön airbag tetikleyici sapa sağlam duruyor, bu durumda kemer takılı veya değil fark etmez airbag açmaz. geçmiş olsun çok ciddi bir kaza atlatmışsınız. bundan sonra 10 metre bile gitseniz emniyet kemerini takın.

Hava yastığı açılması için hava yastığı tetikleyicisi tek başına yeterli bir unsur değildir. Araç yeterli yavaşlama ivmesini algılarsa (Yani amiyane tabirle aniden durursa) kemer de takılıysa hava yastığını açar. Forumdan bir üyenin başına aşağıda videosunu attığım olayın çok benzeri gelmişti.
Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız



Neye çarpiyorlar anlayamadım.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.