Bence arabanız opete alıştığı için öyledir. Bende shellden başka hiçbir yerden almazken bpden alınca arabada tekleme başladı ve benzin pompam yanmıştı
Araba kullanım kitapçıklarına bakarsanız aslında arabanın yakıtı neyse ona göre verilen bir norm vardır. Dizel için konuşuyorum belki herkesin bilgisi yoktur ama avrupa standartları komitesi gereği arabalar için olması gereken dizel yakıtın kimyasal değerleri ve verileri "
Bence arabanız opete alıştığı için öyledir. Bende shellden başka hiçbir yerden almazken bpden alınca arabada tekleme başladı ve benzin pompam yanmıştı
Araba kullanım kitapçıklarına bakarsanız aslında arabanın yakıtı neyse ona göre verilen bir norm vardır. Dizel için konuşuyorum belki herkesin bilgisi yoktur ama avrupa standartları komitesi gereği arabalar için olması gereken dizel yakıtın kimyasal değerleri ve verileri "EN 590" diye bi normla belirlenmiştir. Detaylarına internetten bakabilirsiniz. Kullanım kitapçığında bu normda dizel yakıt kullanın başka bişeyler karıştırmayın katmayın diye uyarı var zaten. Shellde dahil olmak üzere istasyonların pompalarına yada tanklarına bakın dizelin altında bu yazıyı görürsünüz. Bu yazı varsa o mazotla diğer istasyonların mazotlarını karşılaştırmanız neredeyse imkansızdır. Asıl bu en 590 yazısı olmazsa o istasyondan kaçın.
Shellin mazotunun kötü olacağını düşünmüyorum. Heleki kara duman atacak kadar İddaalı bir varyanta gireceğini hiç sanmıyorum. Belkide shell enjektördeki kirleri atıyordu ve temizleme işlemi yapıyordu kara dumana yordunuz bunu opete geçincede temiz yakıt hattından geçti. 3-4 Sefer shell tekrar etseydiniz belki duman atmaycaktı oda. Aldığınız istasyonlada alakalı olabilir. Ben shellin bizzat şirketin açmış olduğu ve sahibi olduğu istasyondan alıyorum. Şahsa ait bi shell istasyonundan değil yani.
Edit: üşenmedim opetinde shellinde kükürt değerlerine baktım. Forumda herkesin ağzında shellin kükürt oranı çok yüksek. Destekli atsalar keşke. Mg/kg cinsinden opetin dizeli 10 kükürt iken shellin ise 8
Yani opetinde 10 ppm kükürt değerine sahip olduğu ortadayken shellinde maksimum 10 ppm diye belirtmesiyle birlikte böylece shellin forumun dediği gibi kükürt oranı çok yüksek sallaması sonlanmıştır
Kaçak göçek ücra köşede merdiven altı bir istasyon değil ise yakıt hep aynı yakıt. Katkı maddeleri arası fark var. Onda da PO sanırım tek depoda temizler diye reklam yapıyordu bayadır belki kurum atıyordur belki enjektörde problem vardır. Enjektör-EGR-DPF temizleyici katkılardan kullanmayı deneyin 1-2 defa. Faydası oluyor bir nebze. Siz gene içinize sinen yerden alın tabi ancak bütün yakıtlar rafineri çıkışı.ç aynı standartta.
tecrübelerinizi bekliyorum
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.