Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1081
Cevap
314289
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: PELLET yakıtlı soba vs. (14. sayfa)
T
14 yıl
Er

daha detaylı bilgi alma için arayabilirsiniz yada msj atabilirsiniz serkankurtcu@hotmail.com telefonum 05426442822





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türkiye pelet -- 6 Haziran 2012; 0:48:58 >

F
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Dünyadan bazı örnekler

< Resime gitmek için tıklayın >

GÜZEL FİKİR
< Resime gitmek için tıklayın >

kestane falanda olur efe


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yarbay

@türkiye pelet
pvs 'in acilimi ve bu plastik parcalar tam olarak nedir,var olusu nerden kaynaklaniyor?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
14 yıl
Er

Pvssunta yada mdf plakasinayapistirilmis naylon manzeme plakaya degisikrenkve dekokaplamaamacli binevi naylon kaplama


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yarbay

M
14 yıl
Yarbay

Serkan Kutucu arkadaşım foruma hoş geldiniz öncelikli olarak.Bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz.Sizinde bahsettiğiniz gibi Pellet i Türkiye de %80 mdf tozundan üretiliyor.Bende 3 yıldan beri nerede pelet buldum yaktım denedim.Benim pellet yakma deneyimlerim tamamen orjinal pellet sobası veya kazanlarında.Zaten şunada inanmıyorum Stokerli kömür kazanında Pellet yakan ne olursa olsun tam anlamı ile başarılı olamaz.%70 verimle yakarsa öpsün başına koysun.Pellet yakmak ,miktar,hava hızı ve bacanın çekimi bu 3 ü çok büyük etken.Birde aldığınız 1 seri pellet ile sonrasında aldığınız pellet arasında yine ayar gerektirebilir.Yani çok hassas bir iş.kazan ve soba için çok detaylı bir işlem yazılımı şart.Bu konuda KOZLUSAN inanın aşmış gidiyor.Full modülasyon kazan yazılımı süper bir yazılım.


İkinci konu mdf Pellet.Ben açık söyleyeyim onaylamıyorum.MDF nin imalatında kullanılan yapıştırıcı kimyasal yokmu bunun içinde.Kim temizliyor onu Pellet imalatında.Şunu söylerseniz hak veririm ''Kömürden kat kat daha çevreci ve atıklar değerlendiriliyor''ama pelletin çıkış ve övülecek mantınğına ters.Ben bizzat yaktım mdf Pelleti (Andıç ve Kütahya imalatlarını) Soba is kurum içinde kalıyor ve ayrıca yanma potası sürekli topaklanıyor 2 saate bir soba sönüyor,hadi bakalım temizle dur.

Şimdi gelelim Gerçek odunsu malzemeden yapılan Pellet e. Evet Türkiye de üretimi var vede biz alıp satıyor ve bizzat yakıyoruz.Sizinde bildiğiniz gibi Adana Amir tic.Doğaç pellet e yaptırıyoruz.İçerisinde MDF vs. yok.Kül çok düşük.24 saat soba yanıyor toplanma sıfır.Kalorisi bugüne kadar gördümüz en iyi ve istikrarlı Pellet.Bu arada yerli makinalar bu işi tam yapamıyor,çünkü yem makinası üzerine kurulmuş sistem.zaten sorunların büyük kısmıda oradn çıkıyor.Amir geçen sene presleri değiştirdi,Alman KAHL kullanıyor şuan,KAHL bu konuda dünyada bir numara.

Bizde ayrıca basit amatör kullanım Ecowrox Alman malı 50 kg/h makina getirdik çeşitli hammaddelerle denemeler yapıyoruz.Aynı makinadan bir tane karadenize verdik ,adam bayağı iyi kullanıyor.Bu kapasitede makina ile haftada 20 ton malı üretmiş.kullandığı hammadde Fındık Çotanagı.Bizede numune geldi gayet güzel,ama bana kalorisi biraz düşük geldi Adana üretimine göre.

Hayırlısı diyelim ,yaptığınız üretimden numune gönderirseniz deneyelim isterim...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
14 yıl
Er

merhaba bibol bey ben size teşekkür ederim böyle bir site kurdugunuz için herkes pelet ile ilgili detaylı bilgi sahibi oluyor.Siz yakma teknikleri ile ilgili kendi sobanızda herşeyi denemişsiniz dogrudur mdf peleti sizin sobalarınızda sorun cıkarta biliyor fakat diger stokerli kazanlarda pvs peletler yakıldıgında aynı dediginiz gibi kurum ve ziftleşme yapıyor. kozlusanın kazanlarını bilmiyorum fakat ben Ankarada ARIKAZANIN yaptıgı pelet kazanını gördüm ve bizzat test yaptım ben böylebir pelet kazanı görmedim kazan benim için 10 numara son teknoloji zaten bu kazanları avrupaya ihracat yapıyorlar ful otamatik kazan da tutuşturma otomatik alev modilasyonu bacagazını analiz edip hava ayarlarını kendi yapıyor külünü kendi otamatik boşaltıyor ve en güzeli cehennemliklerini bile kendi temizliyor.siz sadece oda termostatınızdan kaç derece sıcaklık istediginizi programlıyorsunuz ve konforunu sürüyorsunuz yani kısacası kışın birkez kazan dairesine iniyorsunuz 3 tonluk özel tek siloları var dolduruyorsunuz ve kış bitene kadar sadece haftada bir kazan dairesinine iniyorsunuz sadece kül torbasını boşaltmak için .

2 konuya gelince ben idda ediyorum mdf sunta ve cam tozundan yapılan peletlerini kömüre göre emisyonu gayet güzel kükürt %0 daha ne olabilirki yeterki içerisinde pvs olmasın

gelelim 3 konuya ben gene söylüyorum türkiyede dogal pelette yok üretende yok ben bütün üreticileri cok iyi tanıyorum kim nerde nasıl kimden nekadar hammadde aldıklarını peletlerini kalitesini cok iyi biliyorum kalite baglayıcılarla alakalı bir durum

Ekipman konusuna gelince bu işi almanlar iyi biliyor dogru fakat bu almanlar nedense mdf ve sunta tozunu bir türlü basamadılar teknolojik olarak cok ileride olmalarına ragmen ama adamlar haklı cünkü onlar işin dogrusunu yapıyor cam ve orman atıklarını basıyorlar dünyada mdf ve suntayı bitek biz türkler basıyoruz oda bizim başarımız yerli makinelerle basıyoruz dünyada tekiz sonuçta atık manzeme degerlendiriyoruz enerjiye dönüştürüp alternatif yakıt üretiyoruz.ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz.

benim peletim 10 mm 6 lık ta var fakat henüz makineyi devreye almadım önümüzdeki hafta devre alacam adresinizi gönderirseniz cargoya vere bilrim herkese iyi çalışmalar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Yarbay

Serkan arkadasim Kozlsan uretimi kazanlar su an Amerika dahil tumAvrupa ulkelerinde satiliyor. Ari kazanda buyuk bir kurullus ama onlarin yaptigi pellet brulorlu kazan. Kozlusanda birakin oda termostatini internet uzerinden dahi kontrol edebiliyorsunuz. 14 kw tan 200 kw ta kadar kazan uretimi var. Bunlarin hepsi full modulasyonlu. Keske uretici 1 :'2 degil 10 larca olsa.

Turkiye de katkisiz pellet ureten yok diyorsun,ben birebir Adana fabrikanin icine girmedim ama gelen pelet yanma sirasinda topaklasma vs yok. Birde tamamen katkisiz findik cotanagindan yapldi bizzat sahitiz,bunun yaninda biz cesitli malzemelerden denemeler yapiyoruz hic bir katki olmadan. Gurgen (kayin agaci) talasindan yaptik pellet mermi gibi oluyor ama basmasi zor. Ama bizdeki makina amator.

Burada yazdiklarim iddalasma olarak algilamayin,bilglleri paylasmaktir amacim. Bende sizinn. Yazilarinizdan cok seyler aaldim kendi adima. Saygilar selamlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yarbay

pellet sobalarda odalara tuplu isi dagilimi hakkinda bilgi,deneyimi olan varmi ?
2li isi dagilmi
2th pellet airtube


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 29 Ocak 2012; 19:44:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yarbay

M
13 yıl
Yarbay

Ortama üfleyen fanı güçlendirerek 50 lik pimaşa benzer tip borularla havayı taşıma yöntemi kullanılıyor.ama kaba bir sistem oluyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yarbay

bu ufleme malzemesinin,urun fotgrafi,tantim linki veya herhangi bir sunumu varmi ?



M
13 yıl
Yarbay

A
13 yıl
Yarbay

listenin en altindaki tup gaz,butan'mi oluyor?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Yarbay

Evlere pazarlanan 10-12 kg lık tüpgazlar yani Bütan gaz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
13 yıl
Er

pelet kombisi

Caria Kazanın Çalışma Şekli

“Caria” markası ile (12-23-40-60 kW) kapasitelinde, üstün teknoloji kullanılarak üretilen kazanlarımız villa, konut, işyeri, otel, fabrika ve idari kısımlarının verimli ısıtılması amacı ile üretilmiştir. Caria’nın emniyetli yapısı ve ülkemizde artık marka olmuş dayanıklı özel imalat ‘çelik kazanı’ ile birleştiğinde uzun bir kullanım ömrü garanti etmektedir. Diğer pelet kazanlarının aksine, Caria kazanlarının temizlik gereksinimleri gözle görülür bir şekilde azaltılmıştır. Otomatik temizlenme özelliğini sayesinde kazanın alt kısmında biriken kül ve yanma artıkları, periyodik olarak otomatik helezon yardımı ile kül deposuna boşaltılır. Kül haznesinin temizlenmesi ve boşaltılması günlük değerlerden haftalık değerlere uzatılmıştır. Kazanın alt tarafında bulunan bu alternatif kül toplama sistemi temizleme zorunluluğunu daha da hafifleterek belirgin bir şekilde konforu artırmıştır.



Caria Seri Pellet Brülörleri

Patenti tarafımızca alınmış olan (Patent G 274498) Caria serisi pellet brülörleri sessiz, ızgarasını kendi temizleyen bir sistem olarak geliştirilmiştir. Caria brülörü, olabilecek en iyi yanma işlemini gerçekleştirmesine yardımcı olan sofistike kontrol ünitesiyle birlikte çalışmaktadır. Bu teknoloji verimliliği arttırırken bir taraftan da baca gazı atıklarını azaltır. Başlık ve gövde brülör yapısı özel tasarım ve yüksek ısıya dayanıklı paslanmaz çelikten oluşur, kül ve yapışkan maddelerin hava yolunu kapamasını engelleyen patentli otomatik temizleme sistemi dünyada tektir.



Esnek Kurulum

Caria serisinin kompakt yapısı, dikey boruları ve üstte konumlandırılmış duman tahliye kapağı kendisine esneklik katar ve özellikle hemen her kazan dairesi için kurulumu uygun hale getirir. Kazan bir duvar kenarına ya da bir köşeye hiçbir problem yaşanmadan kolaylıkla yerleştirilebilir. Bütün fonksiyonları kolay ve sezgisel yazılıma sahip dijital göstergesi yoluyla kolaylıkla kontrol edilebilir şekilde tasarlanmıştır. Yakıt haznesinin kazanın konumuna göre sağına ya da soluna yerleştirilebilir olması da esneklik açısından daha da kolaylık sağlar.



Güvenlik Sistemleri

Caria serisi kazanlarımız TSE EN 303-5 standartlarında katı yakıtlı olarak üretilmiştir. Herhangi bir nedenden ötürü kazan sıcaklığı 98-106 ºC arasında bir sıcaklığa ulaşırsa “kazan su sıcaklığı limit termostatı” devreye girerek sistemin enerjisini keserek brülörü devre dışı bırakır. Kazan üzerindeki elektronik gösterge cihazlarını korumak için dahili elektromanyetik koruma filtresi (EMC) mevcuttur. Kazan standart olarak 3 Bar sistem basıncına göre üretilmiş olup, kazan su hattında su basıncı artışına karşı 2,5 bar ayarlı emniyet ventili standart olarak kazan ile birlikte verilmektedir. Alternatif stokerli katı yakıtlı kazanlarda pozitif basınç nedeni ile alevin ilerleyerek “bunker-stoker” tutuşması sıkça karşılaşılan sorun iken, Caria kazanda ileri güvenlik sistemi nedeni ile bu olumsuz tehlikeli durum gerçekleşmez.



Caria Kazanın Üstün Özellikleri
Caria çelik sıcak su kazanı, brülörü ve yakıt deposu ile kompakt yapı özelliğine sahiptir ve paket halinde sunulur.
Mikro işlemci dijital kumanda paneli ile sistemin tüm aşamalarında kazan suyu sıcaklığı kontrolü, günlük ve haftalık program yapabilme özelliği vardır.
Otomatik ateşleme ve ayarlanan sıcaklığa göre oransal hava yakıt kontrolu sağlar.
Brülör 9 kademede yazılım kontrolü altında oransal olarak çalışır.
Kazan duman boruları ile yanma ızgarası otomatik olarak düzenli zaman aralıklarında kendi kendini temizler.
Yanma sonu oluşan küller otomatik olarak kül deposunda toplanır.
Maksimum yükte düşük baca gazı sıcaklığı (145 ºC) ve tam yanma sağlanarak max.

% 93 gibi yüksek bir verime ulaşır. Verim ve kapasite testleri TSE ve ERGO (Akredite Alman Kuruluşu) laboratuvarlarında yapılmış ve test raporları alınmıştır.
Dik kazan yapısı nedeni ile tüm kapılardan geçebilir. (max. 75 cm.)
Kazan ve yanma odası tasarımları sayesinde EN nomlarına uygun olan en düşük seviyede CO ve NO emisyonu sağlanmıştır.
Kapalı genleşme deposu kullanımı ile kolay montaj edilebilir.
Bol yedek parça ve yaygın servis ağı mevcuttur.
TSE, CE ve EN303-5 normlarına uygun test raporlarına haizdir.
2 yıl garantimiz altındadır.



< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yarbay

bu kadar yazinin icinde link adresi varda benmi goremiyorum?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
13 yıl
Er

Merhaba arkadaşlar,

Biz de kendi peletimizi üretiyoruz, yapılan yorumların çoğuna katılıyorum. Türkiye'de kaliteli pelet bulmak zor mdf tozundan üretilen peletleri kullanmanızı pek önermiyoruz. Deneyimlerimize göre en kaliteli pelet çam tozundan üretilmektedir.
Avrupa'da yaygın olarak kullanılan pelet teknolojisinin Türkiyemizde de gelişmesi için çaba harcıyoruz. Dumansız hava sahası diyoruz ama hala cayır cayır kömür yakıp şehirlerimizi duman altında bırakıyoruz. Pelet kullanımı maliyet olarak kömür ile yarışır durumda , devlet tarafından az bir teşvik gelmesi durumunda Türkiye'de pelet kullanımının çok daha yaygın hale geleceğini düşünüyorum.
Pelet'in en iyi avantajlarından biri karbon salınımının sıfıra yakın olması ve çevre dostu bir yakıt olması, ayrıca yaklaşık 100 kg pelet yaktığınız zaman sadece 1 kg kül olduğunu görürsünüz, bu sistemin geliştirilmesi durumunda kaloriferci masrafından da kurtulmuş olursunuz.
Özellikle Norveç, İsveç gibi Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde yaygın olarak kullanılan pelet kullanımının teşvik kapsamına alınmasını umar Türkiye'nin de bir an önce pelet teknolojisini tanımasını ve peletin yaygın olarak kullanılmasını umuyoruz.

Pelet hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz.
http://www.bedapellet.com/


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yarbay

çam tozundan pelet recine icerdiginden,odunda oldugu gibi is ,kurum,duman neden olmasin?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
13 yıl
Er

Çam tozunu un kadar ince öğüttüğümüzden dolayı içerisinde reçine bile olsa oranlı bir şekilde dağıldığı için pellet yanarken etkisi görülmemektedir.Ayrıca meşe, kayın, karaağaç vb. türlerinden oluşan bir karışımı çam tozuyla birlikte üretme çalışmalarımız devam etmektedir.