M

Yarbay
09 Mart 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
46 üye
359358 Gün Cezalı
356275 gün 13 s. 6 dk.
Gönderiler Hakkında
M
9 yıl
R10 NET DAVETİYE LAZIM
Merhabalar herkese uzun süredir webmasterim ve hala r10 nette bir üyelik alamadım elinde davetiye olan varsa lütfen yollayabilir mi ihtiyacım varda

Mail:gok.olmez@gmail.com
M
9 yıl
Sayın Obama, Cumhurbaşkanımızın çağrıını duymuş
ABD başkanı Sn.Obama ,Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına duyarsız kalmayarak ,Amerika da katledilen 3 müslüman Suriyelinin hakkında açıklama yapmış.

Büyük Türkiye'nin Büyük Cumhurbaşkanına hürmetler.
M
10 yıl
KOZLUSAN TAM OTOMATİK KÖMÜR KAZANI
Türkiye'de ilk ve tek!

Kozlusan 'dan büyük yenilik arkadaşlar.Otomatik ateşleme,otomatik yanma potası karıştırma ve temizleme ,otomatik harbileme,otomatik kül çıkartma..

E size tek bir iş kaldı kömürü doldurma..külü zahmet olacak ama kutudan boşaltma. Türkiye de ilk ve tek..

< Resime gitmek için tıklayın >
http://www.kozlusan.com/urunler/1001/kati-yakitli-kat-kaloriferi/1032/otomatik-temizlemeli-kat-kaloriferi.aspx

GENEL ÖZELLİKLER
Kozlusan katı yakıtlı kalorifer kazanı, 25 mm çapa kadar büyüklüğü olan her cins kömür, pellet*, prina, fındık kabuğu gibi yakıtları yakabilecek şekilde dizayn edilmiştir. Üstün teknoloji ile üretilen kazanlarımız, mono blok çelik gövde üzerine özel duman boruları, kazanın verimini arttırıcı özel türbülatörleri ve tamamen kaynak konstrüksiyonu kullanılarak imal edilmiştir. Benzerlerinde görülen, yakıt haznesinden duman gelmesi riski KOZLUSAN kat kaloriferinde yoktur. Kazanın yanma odası dizayn edilirken, oluşacak max. Sıcaklık göz önünde bulundurularak kalın döküm malzeme kullanılmıştır. Bu durum kalorifer kazanının ömrünü uzatır. Kazan izolasyonu cam yünü izole malzemesi ile yapılmakta olup, ısı kaybı en alt seviyeye çekilmiştir. KOZLUSAN Otomatik Yüklemeli Kat Kaloriferlerinin özelliği; yanan yakıtın üzerine yakıt atılmaması, bu işlemin yükleyici sayesinde alttan yukarıya doğru yapılması alevin doğrudan su ile temasını sağlar ve ısınma süresi daha az kömür kullandırılarak hızlandırılır.
(*) Pellet yakan cihazın sistemi farklıdır.
OTOMATİK BORU TEMİZLEME SİSTEMİ
Yükleme mekanizmasına bağlı sistem ile her yakıt yükleme sırasında duman borularının içinde yer alan yayları harekete geçirerek kazanı sürekli temiz tutup kullanıcıyı alev borusu temizleme zahmetinden kurtararak kazanı ilk günkü gibi yüksek verimde çalıştırmaya imkan sağlamaktadır.
OTOMATİK KARIŞTIRMA SİSTEMİ
Normal kat kaloriferleri kazanlarında yanma potasında oluşan taşlaşmış küller (cüruflar) delikleri kapattığı için ateşin verimli ve sürekli yanmasını engellemektedir. Hareketli ocak yapısına sahip olan bu modelde otomatik karıştırma mekanizması ile %100 tam yanma sağlamaktadır. Bu sayede kullanıcı makine kapağını açıp külleri karıştırma derdinden kurtarmaktadır.
KÜL BOŞALTMA SİSTEMİ
Yanma odasında oluşan külleri çift helezon aksamı yardımıyla yanma potasının iki yanını tarayarak makine dışına, poşete veya kül kutusuna boşaltmaktadır.
Ürünün bu özelliği sayesinde kullanıcıyı kül çıkarma derdinden kurtarır, rahatlık ve güvenlik sağlar. (Kozlusan Patentli)
OTOMATİK TUTUŞTURMA SİSTEMİ
Yakıtın ilk tutuşturulma işlemi otomatik olarak gerçekleştirmeye yarayan sistemdir. Bu sayede kullanıcı kazanı tutuşturmak için diğer yanıcı maddelere ihtiyaç duymadan otomatik olarak güvenli ve rahat bir şekilde tutuşturur.
ONLINE AMPER ÖLÇME İLE MOTOR KORUMA
Yakıt içerisinden çıkan yabancı cisimlerden kaynaklanan motora zarar verme sorununu önlemek amacıyla geliştirilen bu sistem sayesinde motor üzerindeki amper değeri sürekli ölçülerek gerçekleşebilecek ani bir artışta devreye girerek motorun zarar görmesini engeller.
YENİ KONTROL KARTI İLE DAHA RAHAT KULLANIM
Kolay Türkçe Menü : Haftanın yedi günü günde üçer defa sistemi aç-kapa özelliği sayesinde hafta boyunca istediğiniz zamanlarda kazanı otomatik olarak çalıştırıp durdurabilirsiniz.
Dijital Fan Kontrol Sistemi : Fan devirlerini dijital olarak kontrol kartı üzerinden ayarlayabilir prina gibi hafif yakıtları yakabilmeniz için fan hızını en düşük seviyeye rahatlıkla getirebilirsiniz.
Uyku Modu : Otomatik olarak tutuşturulan kazanı ilerleyen zamanlarda sönmemesi için belirli saatlerde devreye girererk içerideki ateşi canlı tutmaya yarar.
Boyler Sıcaklık Sensörü : Kazana bağlı olan boylerdeki suyun ısısını görmeye yarayan sistemdir. (Opsiyonel)
M
10 yıl
Miele artık Daikin bayilerinde
Miele ürünleri artık Daikin bayilerinde satışa sunuluyor.Hedef dünyaca ünlü iki marka ,1 numara olmakta iddalı iki marka bir arada teşhirde ...
M
11 yıl
KLİMA ARIZA YARDIM !!!!
Arkadaşlar forumda dağınık bir vaziyette,klima problem veya arızaları ile ilğili sürekli çeşitli başlıklar altında konular açılıyor.Böyle bir konuyu başlatıp,marka model vs. ne olursa olsun klima ile ilğili sorunu olan arkadaşları buraya toparlayıp ,cevaplayalım ve herkese faydası olsun diye düşündün.

Buradan sorunlarını ileten arkadaşlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.Hayırlısı olur inşallah.
M
11 yıl
KLİMALARDA SES GERÇEĞİ
BU KONUNUN SES İLE İLİĞİ SALLAMA BİLGİLERE IŞIK TUTACAĞINI DÜŞÜNEREK YARARLI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM. TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞALIM

Arkadaş taktım bu ses ölçüm olayına,3-4 saattir ,hatim ettim her yeri.

Çok merak eden varsa buyursun incelesin,Eurovent in ölçüm teknikleri.Ben google trans tan çevirdim hatmettim.Sonuç mu bu sesler bizim kullanım ortamımızda ölçüm yapılabilmesi olanaksız.Marsa gitmek çok daha kolay bir iş. Yada klimanızı uzayda boşlukta uçuyor vaziyete getirip ,ölçüm yapacaksınız.Yok uzaya gidemem derseniz,ıssız bir çöle gidip hiç bir yapı,tepe vs olmayacak(Eurovent diyorki Çölde bayrak direği olsa ölçümde çok büyük fark olur..Bu ölçüm işinde asıl olansa 2 ayrı ses kaynağını karşılaştırma yapmaktır tek iş.Yani odanıza 2 ayrı marka klimayı takarak,önce 1 numarayı çalıştırıp ölçüm yapmak,sonra aynı ortamda 2. klimayı çalıştırıp ölçüm yapmak.Arada ki fark ise 1 db(A) ise 10 kat daha sesli,2 db(A) ise 100 kat daha sesli.Benim anladığım bu.Başka türlüden anlayan varsa yazsın vallahi,kafayı yedirtti bana.

http://www.eurovent-cer...Review_67-Bill_Cory.pdf

Bunun yanında Türkçe kaynaklar

http://www.yfu.com/booklets/booklet-01.pdf

http://www.erimsever.co...Izolasyon/Ses_Nedir.pdf
M
11 yıl
Solar Klima(Hydbird Güneş+elektrik)
Arkadaşlar bu günlerde gündeme oturan bir teknoloji ile ilğili biraz bilgi aktarmak istedim.Farklı yabancı sitelerden Yandex ile çevrimler neticesinde ulaştığımız bilgileri size de aktaralım dedim.Aşağıda örnek bir çevrim var.

Benim bildiğim 2 ayrı sistem var,aşağıda yer alan sisten Absobsiyonlu sistem.Güneş enerjisi ile ısıtalan su ile soğutucu akışkanın ısısını yükselterek(dolayısı ile basıncını yükselterek) daha küçük kompresörle daha yüksek kapasitede sogutma yapabilmektir.Bu yazının altında ise tüketim hesapları verilmiş (12000 Btü için,3,5 KW lık)

2. sistem ise daha yeni bir uygulama ve bana göre daha teknolojik bir sistem.Yeni nesil yüksek verimli inverter sistemlerin güneş pilleri ile desteklenmesi.Sistem yine Hydbird çalışıyor,öncelik güneş pilinden gelen enerji,yetersiz kalması durumunda ise şebeke enerjisi.Sistemde performans düşümü söz konusu değildir.

Aşağıdaki konu 1. sistemle ilğilidir.Devamını zaman buldukça yazarız.

Bu yazı buradaki siteden alıntıdır,tarafımdan düzenlemeler yapılmıştır.
http://www.bahamashobby.com/SOLAR_AIRCONDITIONERS.html

quote:

< Resime gitmek için tıklayın >
Çalışma prensibi güneş klima.

Orada bir ısı emici cihaz güneş toplama dönüşüm, hangi-ebilmek şalter, enerji, ışık, ısı, radyasyon çevre içine enerji, yardımcı olabilir hangi compressor iş yapıyor, ısıtma ve soğutma için. Daha fazla, enerji absorbeb gün içinde saklanabilir ısı emici cihaz sağlamak, klimanın çalışması normalde bütün gün.

Güneş enerjisi, klima, klimalar kullanır prensibi ışık anlamda noktası uyandırmak ve dispersiyon Fotosentetik prensibi ve tersinir kimya, enerji, onlar tam ayarlamak için emer ve depolar güneş enerjisi ile ikili karışım soğutucu güneş kollektör katman, sonra üzerinden soğuk, sıcak yardımcıları güneş enerjisi, onlar düzenleyen soğuk ve sıcak güneş AC, Sonra da ulaşabilirsiniz kalitesi iyi tasarrufu sağlayan elektrikli gereklerine göre.

Belgili tanımlık öylesine-seslenmek solar enerji soğutma sağlamak anlamına gelir emme tipi buzdolabı ile ısı taşıyıcı olan su jeneratör ihtiyacı var. Yüksek su sıcaklığı yüksek enerji verimlilik oranı (COP)ve etkisi soğutma da daha yüksek. Örneğin, eğer ısı taşıyıcı su✧s sıcaklık yaklaşık 90*C, daha sonra COP buzdolabı yaklaşık olacaktır 0-40; eğer ısı taşıyıcı su✧s sıcaklık yaklaşık 120*C, sonra COP buzdolabı ulaşabilir 110*C veya üzeri.

Güneş klima✧s uygulama yöntemi:
Bizim güneş klima yaygın olarak kullanılan otel, pazar, banyo merkezi, villa, ofis, atölye, insanlar✧s odaları, akuatik üretme çiftliği, kümes hayvanları besleme çiftliği vb. Onlar yüksek kalite, uygun fiyat ile, bizim güneş, klima, klimalar, modern, ideal ekipman için aile, iş ve iş yerleri ve benzeri.

1) Kurulum değil sınırlı yeri tarafından, o yüklenmiş olabilir, herhangi bir yerde bu yana güneş paneli büyük değildir. Ayrıca,bu gerekli değildir, yüz için güneş.

2) Onlar-cekti✧t etkilenecek hava olursa olsun, içinde bulutlu, yağmurlu bir günde veya güneşli bir gün, ya da akşam etkisi olan aynı, ısı emer ve radyasyon. Hem elektrik ve enerji absorbe gün içinde depolanan ısı emici cihaz sağlayabilirsiniz klima çalışmak normalde. Daha fazla, emilen enerji ortamda tüketilebilir ve sürekli yenilenen. In karşılaştırılması ile normal klimalar, bizim kaydedebilirsiniz gücü% 50;

3)göre normal klimalar, dalgalanma sıcaklık biraz daha yavaş, ihtiyacı birkaç dakika ulaşmak için atanan sıcaklığı; Ve eğer daha uzun süre kullanmak, daha az elektrik olabilir comsumed ile karşılaştırarak normal klimalar.

4) soğutma solar A/C, R407C olduğu için koruyucu bir çevre, iyi bir insan✧s sağlık.

5) göre normal klima,% 50 elektrik tasarruf edilebilir tarafından onlara.

6) klima normal çalışabilir arasındaki sıcaklık - 25 derece Santigrat ve 54 Santigrat derece, eğer sıcaklık üzerinde 50 Santigrat derece, kompresör tutacak kendisi bir devlet için dinlenme protection. eğer sıcaklık normale döner(-25 derece 50 Santigrat derece), o-ecek devam etmek için otomatik olarak çalışır.


SSS

1) Ne olduğunu garanti yıl ve hakkında satış sonrası hizmet?
Garanti solar A/C 14-15 yıl

Biz verdi 1% ekipmanları,demektir verdi biz bir ünite için ücretsiz her 100 kontör satın alabilirsiniz.
Normale göre klima, kombi, fark sadece yatıyor güneş paneli olan, iyi kalite. In bulunması halinde herhangi bir sorun uyandırdı, onlar tamir edilebilir olarak normal olanlar bizim istemci✧s ülkeler. Ama durum orada herhangi bir hasar ana yedek parça gibi kompresörler veya güneş panelleri satın almanız gerekir onları aynı tip ve bizden yerine, zarar görmüş olanları.

Nasıl hakkında solar enerji nedir?

Kaynağı güneş enerjisi doğal ışık enerjisi, ısı enerjisi ve radyant enerji, çevre tarafından emilen güneş enerjisi paneli. Güneş enerjisi ve elektrik, birlikte çalışma ve oranı, onları%50'dir.
Sadece zaman elektrik ve güneş enerjisiyle birlikte çalışmasını sağlayabilirsiniz normal çalışır ürünlerimiz, o cant✧t iş kullanarak% 100 güneş enerjisi veya 100% elektrik, tek başına.

3) Can bizim solar A/C çalışmaları kötü hava?

Müşterilerimize gerektiğini rahatlık hissediyorum ki bu konuda bizim A/C normal çalışabilir ne olursa olsun, her türlü hava.
Bizim güneş paneli, solar collector verebilecek ve saklamak, ısı enerjisi, ışık enerjisi, radyant enerji, çevre. Güneş enerjisi toplanabilir olursa olsun gün içinde veya gece olursa olsun, içinde yağmur gün ya da bir gün güneşli bir gün. When there is no sunshine, güneş paneli da olabilir toplamak, ışık enerjisi ve ısı enerjisi, hangi-ebilmek asla var olmak bitkin olarak orada sürekli bir ek var olsa bile, bağlı raining gün veya çok soğuk günlerde çok düşük sıcaklık Yanında, tüketimi güneş enerjisi biraz karşılaştırıldığında emilen enerji, güneş enerjisi olmak asla, bitkin ve ürün can bu her zaman işe normalde olsun ne türlü hava.

4)Ne✧s sınırlı sıcaklık bizim solar A/C, normal olarak kullanılabilir mi?
Sürece sıcaklık isn✧t kırılmışhacim normalden daha yüksek 54* C ve isn✧t daha düşük -25*C bizim solar A/C, normal çalışabilir olursa olsun, Yüksek Nem oranı, performansı kazandı✧t be tarafından etkilenen varyans.

5) Ne✧s çekirdek soğutma ilkesi solar enerji nedir?

Güneş enerjisi sağlayan emme tipi buzdolabı ile ısı-su taşıyan (soğutucu) olan jeneratör ihtiyaçlarını, diğer işlemler tarafından yapılan olacağını jeneratör gibi normal klimalar. Isıtma prensibi ile aynıdır soğutma prensibi.

6) Nasıl elektrik kurtardı?

Güneş klimalar tarafından desteklenmektedir güneş enerjisi ve elektrik araya araya, böylece elektrik kaydedilmiş olacaktır.

7) Ne✧s ürünlerimiz enerji verimliliği?

Şu anda hiçbir hesaplama yöntemi için güneş klimalar, bizde EER ve star rating ama isn✧t, bizim gerçek verimliliği. Ürünlerimiz, guild seviyesi ' den ' normal klimalar ve ürünlerimiz can kaydedilen% 50 ile% 70 yoktur, çünkü güneş paneli yardımcı olabilecek elektrik tasarrufu sağlamaktadır.

Biz verimlilik oranı.
EER star
12000 BTU 2.91 4 yıldızlı
18000 BTU 2.84 3 yıldızlı
24000 BTU 2.7 3 yıldızlı
35000 BTU 2.64 3 yıldızlı
42000 BTU 2.6 3 yıldızlı

ERR ve star rating tarafından hesaplanır şekilde;
Soğutma Verimi/normal AC✧s tüketilen elektrik.
Aslında bunlar güneş AC✧s tüketilen elektrik, sadece yaklaşık yarısı.
Olsa da, bizim normal klima✧s rating star isn✧t yüksek, ama daha bunu, Fiyatları çok daha yüksek olacaktır, ürün oranı 3 veya 4 OK. Şu anda orada birkaç klimalar var star 2 ve var yok var 1.

8) Ne de çekirdek teknolojisi nedir?

Çekirdek teknolojisi çoğunlukla yatıyor güneş paneli ve kompresör.
Bizim güneş paneli silikondan yapılmıştır. Orada çok küçük parçalar güneş paneli. Onlar çoğunlukla parçaları ısı toplama, yardımcı parçalar dönüştürme ısı veya soğuk; Bizim kompresörler normalden farklı klimalar, onlar geliştirmek tarafından çok özel bir teknoloji olan karmaşık ve anlaşılması güç tarafından un - uzman kişi.

Daha fazla detay vardır, gizli

Not: kompresör veya güneş paneli sayesinde✧t değiştirilmesi müşteri tarafından kendilerini var, bu yüzden eğer bazı hasar ya da onlara garanti süresi geçti, onlar değiştirilmesi gerektiğini, aynı orijinal olanlar hangi sen-ebil satın almak bizden.


Split Tip>> KFR-35GW(12000BTU)

* Güçlendirilmiş soğutma
* İnce ve ince tasarım
* Sıcak başlangıç (soğuk hava önleme)
* Nem alma ındependent
* Ultra - sessiz tasarım
* Şık tasarım
* Şef üfleme tasarım




Elektrik tüketim karşılaştırması Güneş VS AC Normal AC


Normal AC Elektrik Tüketimi.......... AC+ Güneş Tüketimi.....Tasaruf edilen enerji

1 Saat 1.3kw .................................. 0.7kw............................. 0.6kw

10 Saat 13kw................................... 7 kw................................... 6 kw

1 Ay
10 Saat olarak 1 gün) 390kw............. 210kw ..............................180kw

2 Ay
10 Saat olarak 1 gün 780kw............... 420kw............................. 360kw

5 Ay
10 Saat olarak 1 gün 1950kw............. 1050kw............................. 900kw

2 Yıl
olarak 5 Ay 1 Yıl) 3900kw................. 2100kw............................. 1800kw

5 Yıl
olarak 5 Ay 1 Yıl) 9750kw................. 5250kw.............................. 4500kw


Benim hesabıma göre TL olarak 5 yıllık elde edilecek tüketim karı 1575 TL,tabi bu veriler ışığındaki hesaplardır.Güneşin verimliliği corafyaya göre farklılık gösterecektir.
M
12 yıl
BANA KAÇLIK KLİMA LAZIM ACABA???
Odam şu metrekare,içerideki kişi sayısı bu ,çift cam,tek cam, kuzeye bakıyor vs.vs.

Soru ise kaçlık klima almam lazım??*

Benim pratik hesabın çok net ,mekanın
En X Boy X Yükseklik yani hacim

Hacim X 160 korunaklı
Hacim X 180 normal
Hacim X 200 yalımtız çatı vs.


Eğer ben çok kıllatırım,ince eler sık dokurum diyorsanız işte kaynak,oturun hesaplayın.
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/modul_pdf/522EE0212.pdf
M
12 yıl
Klimada VRF Sistemler
VRF sistemler ile Türkiye ilk olarak Daikin markası ile 1995 li yıllarda VRV olarak tanıştı. VRV ismini Daikin tescil ettirdiği için ,şu an sistem piyasada VRF diye daha sık adlandırılmaya başlandı.Sistemin adının açılımı,değişken debili soğutucu akışkan sistemidir.

Sistemin özelliği tek bir dış ünite ile 16 iç ünitenin beslenebilmesidir.Dış üniteler modüler olarak birbirine bağlanabilirler ve çok büyük kapasitelere çıkabilirler.Yüksek katlı binalarda kot farkı sıkıntısı olmadan çözüm olurlar.Son dönemlerde uygulamaların artması ile ve Çinli üreticilerinde hızlanması ile fiyatlar daha satılabilir olmuştur.Ülkemizde gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır.Ayrıca mimi VRF sistemler 8 kw lardan başlamakta ve 100 m2 ye kadar alanlarda rahatlıkla kullanılmaktadır.

uygulamaların bedeli 8-10 bin dolarlara kadar düşmüştür.Sistemin en güzel yanı yeni binaların dekorasyonu ve görünüşünü bozmamasıdır.Bunun yanında merkezi kumanda ile kullanımı da toplu çalışılan yerler için çok daha uygundur.Otel uygulamaları için çok güzel çözümlerdir.Tarihi binaların klimalandırılmasında restorasyona son derece uygundur.Yakın geleceğin sistemi VRF olarak görünüyor.

Binanın dıştan görünümü bu,dış cephede hiç bir dış ünite gözükmüyor.Ama içeride 8 adet iç ünite mevcut.
< Resime gitmek için tıklayın >



İç ortamdan görünüş,konsol tipi iç üniteler uygulandı.
< Resime gitmek için tıklayın >



40 kw lık dış ünite binanın arka bahçesine konuldu,aslında çatıya da konabilirdi ,ama belediye burada görmek istedi.
< Resime gitmek için tıklayın >



Dış ünite heybetine göre çok sessiz ,sistem tam gaz çalışırken yanı başında kahvenizi içebiliyorsunuz.
< Resime gitmek için tıklayın >

Uygulamanın alt yapısı

< Resime gitmek için tıklayın >
M
12 yıl
Helojen ısıtıcı (açık alan için süper elektrikli ısıtıcı)
Yıllar öncesi Çukurova ısı nın sodex fuarlarında tanıttığı,profesyonel seri helojen ısıtıcılar (ithaldi ve çok pahalıydı) artık bireysel kullanıma daha uygun fiyatlarla Türkiye 'de üretiliyor.Açık alan da gerek duyulan ısıtma çözümlerinde daha üzerine yok.Fiyatları Ufo vs. biraz yüksek görünebilir ,ama çok daha etkili ve çok hızlı.İhtiyaca yönelik doğru kullanımda kesinlikle öneririm.Yağmur altında çalışan modellerde mevcut.

GOLDSUN

http://www.goldsun.com.tr/

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.