Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir, 2 mobil kullanıcı
8933
Cevap
425041
Tıklama
17
Öne Çıkarma
Cevap: Path of Exile 2 The Third Edict III. Sezon - Erken erişim [ANA KONU] (5. sayfa)
T
2 yıl
Yüzbaşı

PoE 2 için daha çok reklam amaçlı yapılan bir isim değişikliği demek mümkün. Aslında sürüm güncellemesi. Ama büyük bir güncelleme. Şu an oyun 3.21 sürümünde. PoE 2 dediğimiz oyun ise aynı oyunun 4.0 sürümünün başlangıcı olacak. Elbette bazı mekanikleri değiştiriyorlar ve bu değişiklikler oynanışı büyük ölçüde değiştirebilir. Ama genel mantık değişmeyecek. Oynadığımız oyunun daha geniş kapsamlı daha iyi grafikli ve muhtemelen atmosferi daha tatmin edici hali olacak. Şimdi başlamak oyundaki mekanikleri öğrenmek adına bir avantaj. Çünkü ilk kez oynayacak birisinin bütün mekanikleri çözmesi aylar alabilir. Benim tavsiyem PoE 2 beklememek...

Bu ayın 28'inde ExileCon var orada PoE 2 ile ilgili daha fazla bilgi verilecek. Şimdi normal ligde bir hesap açıp mevcut hikayeyi bitirmeye çalışırken belirli şeyleri çözersiniz ve yeni lig 18 Ağustos dendi ama kesin olmadığı söylendi o tarih geldiğinde ise o lige sıfırdan başlarsınız. Bundan sonrası benim tahminim elbette ExileCon geldiğinde kesin tarihler açıklanır ancak 18 Ağustos tarihinde başlayan lig muhtemelen PoE 2 öncesi son lig olma ihtimali yüksek. Normal bir lig 3-4.5 ay arası değişiyor. Ancak bu lig yeni sürüme geçiş ligi olacağından muhtemelen 5-6-7 ay civarı sürebilir. Tam tarih vermek mümkün değil. Yani PoE 2 bekleyeyim derseniz en iyi ihtimalle yarım sene beklemeniz lazım ve bu bekleyişi oyun çıktığında oynarım şeklinde beklemek yerine başlayıp oyunu çözmek ve PoE 2 çıktığında daha tatmin edici şekilde bilerek başlamak daha doğru.

Bunu göz korkutmak için söylemiyorum ancak bu uyarıyı yapmam gerekiyor. PoE yeni oyuncular için zorlayıcı bir oyun. Oyuna başlayan ve bırakan çok fazla oyuncu oluyor. Harici site ve uygulamalar zorunlu diyebiliriz. Kamera açısı alışkın değilseniz zorlayabilir. Trade sistemi yoruyor. Oyun çok kapsamlı olduğu için oyunu öğrenmek adına ciddi şekilde kafa yormak ve oyuna zaman ayırmak gerekiyor. Bu yüzden bu oyunu oynayan birisi sabırlı ve kararlı olmalı. PoE günde 1 saat kafa dağıtmak için girilebilecek bir oyun değil. Daha fazla zaman ayırmanızı isteyen bir oyun. Bu yüzden oyuna başlangıç yapılacaksa bunlar bilinerek başlanmalı. Aksi takdirde oyuna girince sudan çıkmış balığa dönebilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TheMuyu
N
11 ay
Yarbay

Ufak bir farkla da olsa en kârlısı 27 dolarlık paket, değil mi? Hem kozmetiği de var. Yeni başlayanlara, bu tarz oyunları sevenlere ve maddi durumu zora düşmeyeceklere diğer arkadaşların aksine 46 dolarlık paketi öneririm. İdare edecekseniz 300 puanlık stash tab ile idare edilir. Ama oyunu oynayacağım ve zaman da ayırırım diyorsanız tüm lig stash tab'leri, currency, map, essence tab'leri ve kendi build/market item'larını koyacağınız bir alan için o 300 puan kesinlikle yetmez. Tekrar söyleyeyim, idare edersiniz. Ama oyunu sevebilecek arkadaşlar keşke en azından 600 puanlık olanı alsaydım diyecektir. Kozmetik de alacaksanız, ki çok güzel skill kozmetikleri var, 1000 puanı indirimlerde kullana kullana harcarsınız.

Yıllardır oynadığım oyunda altı bin saatim var. Oyun casual oyuncu dostu bir oyun değil. Ya oyunu bilen ve sizi seven, ayrıca size oyunu öğretmeye niyetli biriyle oynayacaksınız oyunu, ya da bol bol okuma araştırma öğrenme merakıyla oynayacaksınız çünkü oyunun basit mekanikleri yok. Bu zamana kadar sadece bir oyuncu yetiştirebildim, o da çok emek verdi ve beni geçti. Ben craft tarafındayım, o boss killer tarafında. Demem o ki, hype'a kapılıp detaylarda boğulacağınız oyuna yatırım yapmayın. Yapacaksanız da sağlam bir giriş yapın, oyun türü sevenler tarafından merkeze alınmayı hak ediyor.



E
11 ay
Yarbay

Çıksın da No Life moda girelim. Pc’nin yanına damacana su, alta lazımlık ve atıştırmalıkları hazırlıyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 26 Kasım 2024; 18:35:47 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
11 ay
Yarbay

@Salihamcalarinamerabade @Doabear Ps5'de mevcut, 6 aralık'ta oynayabileceksiniz. Pre-order şuan açık değil ama developerların söylediğine göre, çıkış saatinden 24 saat öncesine aktif edebilmeyi umut ediyorlarmış. Takipte kalın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 30 Kasım 2024; 22:32:49 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Salihamcalarinamerabade , @Doabear
K
11 ay
Yarbay

PC'de ön yükleme ile ilgili bir tip vereyim, henüz ön yükleme sistemi nasıl olacak bilmiyoruz ama aklınızda bulunsun; çoğunuzun bildiği üzere steam ön yüklemeleri unpack yapmıyor, developerlar tarafından oyunun kilidi steam üzerinde açıldığı an unpack yapmaya başlıyor. Oyun PC'de 100 küsür gb, bu da kafadan güzel bir pc için 10-15dakika unpack süresi demek, daha orta halli bir pc için 30-40 dakikayı bulabiliyor. Oyuna ilgi çok büyük, hatta son zamanlarda gördüğüm en büyük ilgiye sahip, indirim sezonunun sonlarına doğru geliyor olmamıza rağmen en çok satanlarda global olarak 4.sırada, f2p ve steam decki kaldırsan 2. sırada. Daha 5 gün var, son günlerde satışlar çok daha artıyor biliyorsunuz, üzerine bunun konsolu var, kendi sitesinden alınan paketler var, epic store var. Haliyle siz unpack yapıp oyuna giriş yapmaya çalıştığınız zaman dehşet bir queue ile karşılaşma oranınız çok yüksek.

Peki tip nedir; steam'den satın almış olsanız bile poe hesabınız direkt erken erişime sahip oluyor, haliyle oyun eğer unpackli bir ön yükleme ile çıkarsa es geçin ve oyunun kendi sitesinden standalone clientını indirin. Bu client unpack yapmıyor direkt oyunun kurulmuş halini indiriyor, oyun çıktığı zaman direkt giriş yapabileceksiniz unpack beklemeden. 1-2 güne işler durulduğunda, bu clientı steame atıp yeniden indirme yapmadan dosya doğrulama sistemiyle direkt steam'de ekleyebilir ve oyuna steamden devam edebilirsiniz.

FAKAT, ön yükleme steam'de unpacksiz olursa yani direkt oyun çıkmış gibi indirmeyi açarlar ve sadece sunucuları kapalı tutarlar ise, yukarıdaki tip tamamiyle geçersizdir.



G
11 ay
Yüzbaşı

Ben de Diablo ile başladım ama 3'le hayal kırıklığına uğramıştık 4 ise halen beta gibi, ileride daha iyi olacaktır :)

Steam'le alakalı sorunuzun cevabını bilmiyorum, böyle bir şeyi ilk defa duydum açıkçası.




Bu mesajda bahsedilenler: @fasakasa
G
11 ay
Yarbay

PoE1'i oynamadım. Ama iyi olduğunu biliyorum. Grim Dawn ve D3 oynayarak zaman öldürdüm. Herkesle beraber tekrar başlayacak olma heyecanıyla aldım, bekliyorum.




< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggreyhame -- 6 Aralık 2024; 11:7:5 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
11 ay
Yarbay

Çin kerhanesi gibi her emülatör her oyun var hocam, maşallah. PC'nin de iyi yanı bu.




Bu mesajda bahsedilenler: @run...rabbt
K
11 ay
Yarbay

Diablo IV'te bütün campaign boyunca bir kere bile ölmemiştim. PoE 2'de Act 1 içerisinde şimdiden 3 kere öldüm, söyleyeceklerim bu kadar . Karakterin gelişim hissini muazzam yansıtmışlar. 2-3 stat fazla veren eşyayı giydiğinizde bile farkı hissediyorsunuz. Moblarda level scale olmaması da çok hoş. Bütün gelişim hissini öldüren bir şey bence scale olayı. Biraz önce kesemediğim mini bossu kesmeye gidiyorum şimdi .



V
11 ay
Yüzbaşı

oynanıyor yalnız ayarları sıkıntı ,D4 gamepad oynamak ile bunun arasında fersah fersah fark var tabi poe de skiller fazla olduğu için kontrolü de zor.
D4 de gamepad ile oynarken ınventory fare ile kullanabiliyorsun poe de böyle bir şey yok malesef.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vorb -- 7 Aralık 2024; 17:54:38 >


Bu mesajda bahsedilenler: @veteran_gamer
G
11 ay
Yüzbaşı

Aynı benim Monk.




Bu mesajda bahsedilenler: @Zebercet
N
11 ay
Yarbay

Oyun bırak Sorc'u Witch'i de gel seni okçu yapalım diye ısrar ediyor;


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



J
11 ay
Yarbay

mercenary fena değilmiş ya sanki böyle hiç poe bilgim yokmuş gibi anlaya anlaya oynuyorum. kendime max 1 hafta veriyorum sonra build bakmaya başlarım. iyi ki seçimimi infernalist srs olarak kullanmamışım çoğu kişi witch'in ascendancy'sine sövüyor.

oyun bu arada fena elden ring havası veriyor bu benim için çok keyif verici. boss'larda harbiden dümdüz durup sıkmak mümkün değil hem arka planda defansif ve roll atarak oynamak gerekiyor. ama genel olarak keyifliler. daha act 1 sonu boss'a yeni geldim ama şuan kapışmak için hazır değilim. level kasmam lazım



D
11 ay
Yüzbaşı

Ben oyun çok cimri falan diyordum ama , çok iyi olmasa da ilk kırmızıyı aldık 😀😀
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
11 ay
Yüzbaşı

Biz de arkadaşla aynı şeyi düşündük, yıllardır Diablonun yapması gereken oyunu yapmışlar.

Ortam daha karanlık, oyun yavaş ve zor. Fıt fıt koşup, evasion atıp ne olduğunu anlamadan boss kesiyorduk Diabloda. Ben POE 1 oynamamıştım bunu çok beğendim, ileride geliştikçe yenilikler geldikçe daha da gzüel olur diye düşünüyorum.

WoW da aynı şekilde oldu Blizzard tarafında, oyunu kolaylaştırdılar world PVP yi bitirdiler, dünya kadar mount, pet vb eklediler ama oyun WotLK zamanına kadar olan paketler kadar kesinlikle zevk vermiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aksungur_
G
11 ay
Yüzbaşı

Tab tuşuna basınca overlay map görünür, ayarlardan map saydamlığını ayarlayabiliyorsunuz, zoom mesafesini de isteğinize göre ayarlıyorsunuz. Diablo 2'deki gibi map.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tjrr
K
11 ay
Yarbay

İki minik bilgiyle geldim .

1- Town'a döndüğümüzde üzerimizdeki eşyaları topluca "Identify" yapabilmek için "The Hooded One" isimli siyah arkadaşla konuşmamız gerekiyor bildiğiniz gibi. Eğer Hooded One'a CTRL+Sol Click yaparsanız üzerinizdekiler otomatik olarak Identify yapılmış oluyor. Bu da sizi "1" tık fazla yapmaktan kurtarıyor .

2- 25 Level'i geçtikten sonra chat ekranına "/global 6161" yazıp gönderirseniz Türkçe konuşulan chat kanalına bağlanmış oluyorsunuz. Türk arkadaşlar bu kanalda toplanmışlar, yeni fark ettim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
11 ay
Yüzbaşı

Sönük renkte olursa yaptınız/kestiniz demek, parlaksa yapılmamış, yanıp sönüyorsa bölgeden geçtiniz ama görevi yapmadınız.




Bu mesajda bahsedilenler: @Ajmel Efkar
V
11 ay
Binbaşı

the hooded one'a gidip refund passive kısmından gold karşılığında geri alınabiliyor.


< Resime gitmek için tıklayın >
Uncut Skil Gem olduğu sürece istediğin kadar açabilirsin skilleri kısıtlama yok bildiğim kadarıyla.




Bu mesajda bahsedilenler: @first9
G
11 ay
Yüzbaşı

Herhangi bir waypoint üzerindeyken şu gösterdiğim ikon atıklarsanız sizi seçili hideout'a gönderir:

< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @first9