Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
35
Cevap
2895
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Park halindeki aracıma vurdular, fotoğrafları ekledim, yardımınıza ihtiyacım var.
S
2 yıl (12276 mesaj)
Yarbay

İyi de park halindeki aracına vurdular diye kaskon bozulmaz ki. Sen tutanağı ve aracını servise bırak. Kaskodan onarımı yapılsın. Sonra kasko firması karşı tarafın sigortasından tahsil eder zaten parasını. 50k yı geçecektir. Geçen hafta arkadaşımın 2007 Model Auris'ine soldan şeride girmeye çalışan bir denyo vurdu. Kaskodan sol ön kapı, sol çamurluk boyandı. Sol ön far ve tampon değişti. 55k tramer çıktı. Fakat yine de serviste yaptırmak içine daha çok siner. Sanayide, özel serviste ne olacağı, nasıl onarılacağı tam muamma. Sonrasında da değer kaybı için dava açarsın. Üzücü bir durum ama cana geleceğine mala gelsin. Allah beterinden korusun. İyi geceler.




Bu mesajda bahsedilenler: @shakircan
İyi de park halindeki aracına vurdular diye kaskon bozulmaz ki. Sen tutanağı ve aracını servise bırak. Kaskodan onarımı yapılsın. Sonra kasko firması karşı tarafın sigortasından tahsil eder zaten para...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Sánchez - 2 yıl +6
U
2 yıl (5132 mesaj)
Yarbay

Hem vuruyorsun hem kaçıyorsun!
Ne biçim adam bunlar!
İşin en kötü yanı, kendi imkanıyla buluyor çarpanı. Ya bulamasa? Kim hakkını koruyacak bu adamın?
Eminin adamı bulduğunuzda yüzü bile kızarmamıştır.

Ben kasko falan dinlemem, yetkili serviste yaptırırdım. Ne kadar sürerse sürsün değer düşümü isterdim!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 yıl (4198 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Herkese merhaba arkadaşlar,

Bugün alışveriş yapmak için girdiğim marketin önünde önce park halindeki benim arabama, sonra diğer 2 arabaya bir araç çarptı. Sürücü kara yaptığı arabayla kaçtı. 4 kere polis, 2 kere trafik geldi. Zabıt tutuldu ancak Çevremiz sayesinde ilgili kaçan kişiyi bulduk, çağırdık, kendi aramızda 4 araba tutanak tuttuk. Polisin tuttuğu zabıtları iptal ettirdik, kişi geldiği için şikayetçi olmayıp sigorta üzerinden ilerleme yolunu seçtik.

Arabamın 2500tl trameri vardı, ufak tefek boyalar dışında çok çok temiz bir arabaydı. Arabamı yetkili servisinde yaptırsam sizce parça değişikliği olur mu? Masraf ne kadar tutar? Yetkili servisin fiyat şişirmesi ve parça değiştirebilmesi sorunu nedeniyle acaba özel serviste mi yaptırmalıyım? Tamirat ne kadar sürer? Bundan sonraki süreçte nasıl devam etmeliyim, sizlerden yardım rica ediyorum🙏🏻 teşekkürler

Edit: Gündüz fotoğraflarını aşağıya ekledim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 15 Ekim 2023; 13:7:50 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
2 yıl (20714 mesaj)
Yarbay

Neden şikayetci olmadınız öncesinde araçlara çarpıp kaçmış halbuki



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl (11626 mesaj)
Yarbay

Kasko demişsin de senin kasko ile ilgili bir işin yok. Karşı tarafın trafik sigortası ödeyecek hasarını ki 8/8 suçlu olduğu olay yerinden kaçtığı için. Trafik sigortası üç arabanın hasarını ödemekte yeterli kalmayacağı için gerisi onun sorunu. Üstüne karşı tarafın trafik sigorta şirketinden değer kaybı da isteyebilirsin, bu durumda atanan bilirkişiye iki defa itiraz et yeni bilirkişi iste. ordan da 10 bin civarı gelecektir.

Yetkili servise git derim o parçaların hepsi değişir temiz temiz binersin satacağın zaman da fotoğraflarını sakla. Özel serviste de yaparlar ama macun ıvır zıvır ilerde sıkıntı olur atma çatlama ihtimali mevcuttur

Ek : kaskodan da elindeki tutanak ile elindeki kasko sigortasının anlaşmalı yetkili serviste de yaptırabilirsin kasko parayı karşının trafik sigortasından alacak, değişen birşey olmayacak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 15 Ekim 2023; 1:16:48 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl (3432 mesaj)
Yarbay

Çok sinir bozucu bir durum. Geçmiş olsun hocam. Değişimdense onarım daha iyi olur gibi.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

B
2 yıl (1613 mesaj)
Yüzbaşı

Hasarı trafik sigortasının karşılayacağı durumlarda, ben hiç uğraşmiyim kaskom var vereyim onlar uğraşaın arabayı yapsınlar ücretini karşı aracın trafik sürücüsünden tahsil etsinler derseniz yaklaşık %10 civarında bir sonraki yenilemenizde hasarsızlık indiriminiz azalır. Poliçenize bakınız. Tecrübe ile sabit.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
2 yıl (2734 mesaj)
Yarbay

Geçmiş olsun hocam. Şimdi şikayetçi olsaydın şöyle yapsaydın vs olayına girmeyeceğim olan olmuş.

Yetkili serviste sol arka kapı değişir gibi duruyor ama özel serviste tamir + boyayla kurtulur gibi.

İşinin ehli usta sol tarafı kordon altı komple tamir + boyayla halleder.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 15 Ekim 2023; 11:33:1 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

N
2 yıl (21144 mesaj)
Yarbay

Yetkili servise götürün bence de.

Ayrıca benzer bir kaza benim de başıma geldi. Aracı yetkili servis bıraktım. 8/8 kusur karşı taraftaydı ve aracım aynı sizin araç gibi boydan boya hasar görmüştü.

Ben servis yetkilisi ile görüşüp hasar gören tüm parçaların değişmesini istedim fakat o bunun gelecek olan sigorta experinin karar vereceği bir şey olduğunu söylemişti.

Exper sacı yırtılan 1 kapı için değişim ve sizin arka kapıdan daha berbat halde olan kapı için de onarım vermişti. O şekilde de işlem yapıldı.

Lakin sonrasında onarım yapılan yani macun basılan kapıda macun çatlakları, pas kusmalar vs. oluştu. Yetkili servis işçilik hatası adı altında iyi niyetle tekrar onardı. Ama tabii ki tüm bunlar bir süreç.

Size de belki yol gösterir diye yazmak istedim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 15 Ekim 2023; 13:29:14 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl (11626 mesaj)
Yarbay

Kardeşim o ciddiye alma kağıt üzerinden konuşuyor dediğin kişi sanırım ben oluyorum.
Aynı olayı yaşadım ve değer kaybı sürecini bizzat yönettim
nerden itlik gelir bu arkadaş nerden ne yaşar bu araç kaç bilir kişide ne kadar değer kaybı alır aşağı yukarı biliyorum o yüzden konuşurken ağzınızın ayarı olsun milleti boş adam zannetmeyin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
M
2 yıl (3736 mesaj)
Yarbay

Vuran belli polis tutanağı tutmuş kasko gerisini hallederdi. Vuran şahsı kurtarmak için elinizden geleni yapmışsınız. Bu parayı kasko sigortadan değil şahıstan tahsil ederdi. Bir daha kaçmamayı öğrenirdi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
2 yıl (4198 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Polis mahkeme açacaksınız, kendi imkanlarınızla arabanızı yaptırırsınız, mahkeme 1 2 yıl sürer dedi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Moueson
S
2 yıl (12276 mesaj)
Yarbay

Arka kapı, arka çamurluk, arka tampon tamir, boya. Ön kapının kapı kolu çevresi macun+lokal boya. Ön tampon tamir+boya. Sol ön kapı kolu, sol ayna çıkma ya da yan sanayi takılır. Özel serviste böyle görünüyor. Yetkili serviste arka kapı, çamurluk ve tamponlar değişir gibi. Ön kapı muamma.


Edit: Ben olsam yetkili serviste orijinal parça ile değişim/onarım yaptırırım. Bu fotoğrafları da yarın bir gün satacağım zaman alıcıya gösteririm. En azından içim rahat olur. Sanayi esnafına güven olmaz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sánchez -- 15 Ekim 2023; 0:15:4 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl (758 mesaj)
Yüzbaşı

Polis geldiyse iş mahkemeye gitmeden hallolmuyor mu, onlar da sonuçta tramer tutanağı tutuyorlar.

Bir de kaskosu yoktu sanırım. Yemin ederim kasko özellikle bu işlerle uğraşmamak adına çok iyi. Ben de çektim savcı karakol falan gezdim sonuç alamadım. Kasko olsaydı verirdim kaskoya arabam yapılsın, zaten sizinkinde polis tutanağı falan da var, mahkemesiyle, parayı tahsip etmesiyle trameriyle kasko uğraşsın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @shakircan
S
2 yıl (4198 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

50 bin den fazla tutar dediler, mahkeme yoluna gitseydik kaskoyu bozardım artık...

Valla çok kararsızım... Değişensiz tertemiz araba. Gözüm gibi bakıyordum. Durduğu yerde değer kaybetti resmen gözümün önünde...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sánchez
D
2 yıl (8640 mesaj)
Yarbay

Servis parça değişimi yapar ama bana göre burda değişenlik bir durum yok sadece sürtme olmuş. Hatta gördüğünüz izlerin çoğu diğer aracın tampon boyası. Cif tarzı bir şey ile temizlerseniz boya gerektirmeyen parçalar bile olabilir. İşi bile biri göçük düzeltme ve lokal boyayla halleder buraları.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
2 yıl (2299 mesaj)
Binbaşı

Bu da bi şey mi.. 4 gün önce arkadaşın aracına çarpıyorlar, neyse.. ertesi gün başkası çarpıyor. 5 yıl kullandığı araç 2 gün üst üstte çarpıyorlar. Hasarsız tertemiz araç. Allah akıl fikir versin, çok cahil dolu. Geçmiş olsun size de .



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

S
2 yıl (4198 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Bence de değişenlik bir durum yok ancak servis uğraşmıyor, değiştiriyor, tam da satma arifesindeydim. Yetkiliye versem parçayı değiştirse saçma sapan alıcılarla yüzgöz olacağım. Özele versem, hiç kaporta işim olmadı, bi kötü yapsalar, renk tutturmasalar vs. uğraş dur...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Dura-Ace
S
2 yıl (4198 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Ya hocam, değişir dediğin gibi, temiz temiz bizim içimiz rahat bineriz, doğru söylüyorsun da aracın değerini düşürüyor bu seferde.. Satma arifesinde başıma gelen bir olay, yaza doğru satacaktım.

Şimdi değer kaybı olayına da gireceğim dediğin gibi. Sbm den mi yoksa sulh tan tespit davası ile mi ilerleyim bilmiyorum. Onu araştırıyorum.

Diğer iki arabada benim kadar hasar yok, tamponları gidik onların.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sioux
R
2 yıl (12260 mesaj)
Yarbay

Ben kaskodan boyatmıştım. Kasko 250tl artmış, tramer 4900 tutmuştu. İkame araçla keyfime bakmıştım. Kasko iyi bir şey.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >