Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
7887
Cevap
896899
Tıklama
58
Öne Çıkarma
ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...
E
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

bana çok samimi gelmiyor hastaneye götürüp getirmek için bmw almaya ne gerek var
Adama arabayı bedava vermiyorlar.Devletin bize sapladığı vergiyi sadece muaf tutuyorlar.Bize saplanıyor diye saplanmayan görünce niye hemen laf ediyorsunuz anlamış değilim.

Herkes engelleyi adayıdır.Engelli insanların hayatı o kadar zor ki ona bakanların da aynı şekilde zor.Amaç sadece hastaneye götürmek değil keyifli zaman geçirtmek kafalarındaki sorunları belki bir nebze araba ile atmak İnsanlar en azından iyi bir arabaya binsin allah aşkına bunda mı gözünüz var

---
Konuyu saptırmayalım konu amacından çıkmasın.Konuyu açan arkadaşlardan özür dilerim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 27 Mayıs 2019; 14:35:35 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Adama arabayı bedava vermiyorlar.Devletin bize sapladığı vergiyi sadece muaf tutuyorlar.Bize saplanıyor diye saplanmayan görünce niye hemen laf ediyorsunuz anlamış değilim.

Herkes engelle...
Yoruma Git
Yorumun Devamı emrcnd - 5 yıl +81
bana çok samimi gelmiyor hastaneye götürüp getirmek için bmw almaya ne gerek var
Yoruma Git
fabrizo - 5 yıl +60
Engelli indirimine bu kadar tepki gelmesinin nedeni devletin engellilere sağladığı bu hak kötüye kullanılabiliyor .
Devletin ulaşım ihtiyacı karşılansın diye vergi almadığı engelli vata...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Moueson - 5 yıl +47
F
5 yıl
Yarbay

bana çok samimi gelmiyor hastaneye götürüp getirmek için bmw almaya ne gerek var


Bu mesaja 4 cevap geldi.
S
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

2024 YILI ENGELLİ MUAFİYETLİ ARAÇ ALIMINDA ÜST SINIR >>>>>>>>> 1.591.255,00 TL

OTOMOBİLLERDE ÇIPLAK FİYATLARINA GÖRE ÖTV ORANLARI:

0-1600cc MOTOR HACİMLİLER İÇİN;

0 - 184.000 TL ARASI >>>>> % 45
184.000 TL - 220.000 TL >>>>> % 50
220.000 TL - 250.000 TL >>>>> % 60
250.000 TL - 280.000 TL >>>>> % 70
280.000 TL VE ÜSTÜ >>>>> % 80

1600cc - 2000cc MOTOR HACİMLİLER İÇİN;

170.000 TL'YE KADAR >>>>>> %130
170.000 TL ÜZERİ >>>>>> %150

ELEKTRİKLİ MODELLER İÇİN;

0 - 85 kW >>>>>> %10
85 kW - 120 kW >>>>>> %25
120 kW ve ÜZERİ >>>>> %60

Not: Burada belirtilen kW değerleri aracın elektrik motor gücüdür. Batarya kapasitesi olarak belirtilen kW değerleri ile bir ilgisi yoktur.

YUKARIDAKİ TÜM MODELLER İÇİN KDV ORANI %20


ARACIN FİYATINI ÖTV ORANINA BÖLERSENİZ ÖTV MUAFİYETLİ KDV DAHİL FİYATINI ÖĞRENEBİLİRSİNİZ. ÖRNEK VERECEK OLURSAK;


Türkiye'de %80 ÖTV diliminden daha alt bir dilime giren sıfır araç kalmadı diyebiliriz. O yüzden sembolik olarak 1.000.000 TL ye satılan fosil yakıtlı bir araç üzerinden hesaplama yapacak olursak;

Örnek 1: Sıfır fiyatı 1 milyon TL olan bir aracın ÖTV muafiyetli satış fiyatı: 1.000.000 / 1.80 = 555.555 TL

Örnek 2: Sıfır fiyatı ÖTV muafiyet sınırı olarak belirlenmiş bir aracın satış fiyatı: 1.591.255 / 1.80 = 884.030 TL

Elektrikli araçlar üzerinden örneklemeler yapacak olursak;

Örnek 3: %10'luk ÖTV diliminde yer alan ve satış fiyatı 1.591.255 TL olarak belirlenmiş elektrikli bir aracın ÖTV muafiyetli fiyatı: 1.591.255 / 1.10 = 1.446.595 TL

Örnek 4: %25'lik ÖTV diliminde yer alan ve satış fiyatı 1.591.255 TL olarak belirlenmiş elektrikli bir aracın ÖTV muafiyetli fiyatı: 1.591.255 / 1.25 = 1.273.004 TL


Not: Konu ÖTV muafiyetli araç alacakların fiyat bilgisi toplayabilmesi amacıyla açılmıştır. X rahatsızlığa ne kadar rapor çıkar yada X oranında rapora araç alınıyor mu vs gibi sorulara yanıt bulmanız bu başlıkta zordur ve yeri değildir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StByErdeM -- 4 Mart 2024; 14:27:10 >

M
5 yıl
Yarbay

Engelli indirimine bu kadar tepki gelmesinin nedeni devletin engellilere sağladığı bu hak kötüye kullanılabiliyor .
Devletin ulaşım ihtiyacı karşılansın diye vergi almadığı engelli vatandaşın adina araci alip , onu bir kez bile araca bindirmeyebiliyorlar . Genellikle engelli indirimi ile alınan aracı engelli değil ailesinden biri kendi şahsi aracı gibi kullanıyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 23 Şubat 2019; 13:59:57 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Yüzbaşı

Konuyla alakalı olmasa da yorumları görünce yazmak istedim konu sahibinden özür diliyorum. Arkadaşlar devlet hak vermiş ister doblo alır ister bmw isterse bugatti bu sizi ilgilendirmez! Suistimal edenler illaki vardır ama sen niye bmw alıyorsun diyemezsin kimseye. Ki engelli bir insana bakmak da kolay değildir Allah herkesi sağlığına kavuştursun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

Engelli olsamıydım diye bir an düşündüm fiyatları görünce
Hocam sol ayağımdaki engeli sana vereyim, üzerine de arabayı bedava veririm.Para vermene gerek yok.
Çok ciddiyim.
Sağlığınızın kıymetini bilin.25 yaşında engeli olan birey olarak herkesin birer engelli adayı olduğunu çok iyi biliyorum.İnanın üzerine değil ötv indirimi dünyayı verseler koşmayı tercih edersiniz.

Araba fiyatlarına gelecek olursak sağolsun devlet babamızın politakaları.Ötv dediğimiz şey geçici olarak geldi, baktılar oylar düşmedi evire çevire zam yaptılar.



C
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Sinyor56

çevremizdeki birçok insan babaannesi dedesi vs hepsinin üstüne mercedesleri bmwleri aldı
hemde onların arabaya 1 kere bindiği yok
madem bu iş kötüye kullanılıyor almayı zorlaştırın
tam hayallerimdeki arabaya kavuşup kendi engelli raporumla Arteon veya E serisi alma hayalim vardı
devlet sağolsun fiyat sınırlandırması getirdi alamıyoruz
fiyatı sınırlandıracağına alma şartlarını sınırlandır zorlaştır 3. derece akraba alamasın mesela
ben kendime alacağım arabayı bile sınırlandırıyolar
Sen hasta yasli veya engelli insanlara bakmak nedemek bilmiyorsun. Kalkip artis artis konusma . Yatalak birinin yaninda 10 dakka dur . Sonra konus burda. 10 dakka diyorum fazlasi degil. Yatalak veya yasli insanlara bakan kisiler benin gozumde evliyadir .

Ergen ergen konusup insanlarin hasabini bozmayin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
Y
4 yıl
Er

ÖTV MUAFİYETLİ ARAÇ ALIMI YAPTIK!!!BUNDAN SONRA YAPACAK ARKADAŞLARA REHBER OLMASI NİTELİĞİNDE GEÇİRDİĞİMİZ SÜREÇLERİ DETAYLI ŞEKİLDE YAZMAK İSTİYORUM;
1-%90 üzeri engelli raporu için Sulh Ceza Mahkemesinden VASİ kararı çıkartıldı ve bu süreç 5 ay kadar sürdü.
(VASİ kararı çıkartırken herkesin bilmesin gereken çok önemli bir nokta var.Lütfen dikkat edin..Yoksa aracınızın değerinin %5i kadar notere satışta tutar ödemek zorunda kalıyorsunuz. Mahkemede hakim soruyor; özürlü kendi parası ile mi yoksa HİBE mi diye. eğer karar metninde HİBE yazarsa "aracınızın değerinin %5i kadar notere satışta tutar ödemek zorunda kalırsınız" )
2-Kendimiz antalyada ikamet ediyoruz fakat aracı daha uyguna bulduğumuz Bursa Toyota Çavdarlı bayiinden aldık. Ödemesi yapıldı ve faturası kesildi. Bundan sonra resmi prosedür başladı. şimdi benim 3 haftayı bulan resmi prosedürü sırasıyla yazacağım.
-Çavdarlı Bayi bağlı bulunduğu vergi dairesine evrakları götürüp işlemi başlattı. Vergi dairesindeki ilgili arkadaş resmi üst yazıyı yazıp; Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne KEP Sistemi yoluyla elektronik olarak atıp cevabını bekleyecekti. Ancak vergi dairesindeki arkadaş KEP adresini yanlış yazdığı için tam 2 hafta bekledik boş yere. defaeten aramama rağmen kendisinin yazdığını fakat karşı tarafın cevap vermediğini söyledi. en sonunda antalya il sağlık müdürlüğünden arattırıp olayı çözdüm. ama arada 15 gün boşa geçmiş oldu.
-Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne gelen yazıyı ; Sağlık Müdürlüğündeki arkadaşlar tekrar üst yazı ile raporun alındığı hastaneye yazıp; Raporun teyidini sağladılar.(Süreç:1 gün)
-Hastanede rapor teyit edildi ve Ulusal engelli veri bankasından kaydı üst yazıya eklendi.tekrar İl sağlık Müdürlüğüne cevap yazıldı. (süreç: 2 gün)
-Antalya İl sağlık Müdürlüğü, hastaneden gelen 3 sayfalık yazıyı kontrol edip ; üst yazısını yazıp İl Sağlık Müdürlüğünden onaylatarak; gerek KEP gereksede Posta/Kargo yolu ile Bursa Vergi Dairesine gönderdi. (Süreç:1 gün)
-Kargo ile Vergi Dairesine gelen yazı onaylandı ve diğer evraklarla birlikte toyota bayiisi evrakları alıp tarafıma kargoladı. Plaka ve Ruhsat işlemleri için. Daha sonra plaka ve ruhsat işlemleri yapılıp araç alımına gittik.aracımızı teslim aldık...

Şimdi bu şekilde araç alımı yapacaklara benim birkaç kısa ama önemli tavsiyem olacak;
1-Aracınızı mümkün olduğunca kendi şehrinizden almaya çalışın. süreci kendiniz çok rahat takip edip 5 gün içinde , benim yaklaşık 3 haftama mal olan süreci tamamlayabilirsiniz. (farklı bayiilerden fiyat alın bütçenize göre değerlendirin;benim aldığım araç için farklı şehirlerdeki 20 farklı bayii arayıp fiyat aldım . İnanın öyle rakam farkları varki.. Ama şehrinizdeki bayii ile en ucuz fiyat veren bayii ile fark 2.000-2.500 liranın altındaysa inanın kesinlikle değmez.şehrinizden alın)
2-Sürecin her safhasını kendiniz bizzat takip edin. devamlı arayın. evrak numarası tarih isteyin.. muallakta işlem bırakmayın.
3-Alacağınız araca minimum 5yıl bineceksiniz; bu sebeple 5yıl sonra değerini kaybetmeyecek veya minimum kaybetmeyecek araçları tercih edin ve limitlerinizi sonuna kadar zorlayın..

Yazdıklarım Umarım faydalı olmuştur.


Bu mesaja 5 cevap geldi.
G
3 yıl
Binbaşı

Bu işin suistimal tarafı her şeyde olduğu gibi var. Ben de engelli değilim, çocuğum özel gereksinimi olan bir çocuk. Bunun dışında annem babam 76 yaşında ve ben ailenin tek çocuğuyum. Onların tüm hastane işlerini ben yapıyorum. Onların çok şükür şu anda bir engellilik durumu yok. Şu anda kayınpederin aracını kullanıyorum çünkü bir türlü arabayı teslim alamadım.

Benim çocuğumun durumu keşke olmasa ben size 2 tane araba alsam. Başa gelmeyince ben de sizin gibi düşünüyordum. Ama şu anda tamamen farklı düşünüyorum. Bilmem anlatabildim mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Bethesta
S
3 ay
Binbaşı

ne desin biz vergi kaçıran , engellinin parasına tenezzül eden o.çocuğuyuz mu desinler.




Bu mesajda bahsedilenler: @yeymen8
K
3 yıl
Teğmen

Sizinki de bir bakış açısı. Engelli Egea'ya layıktır gibi.
Peki, alan kişinin çocuğu engelli (%90 üzeri), tekerlekli sandalye kullanıyor. Nasıl sığdıracaksınız o tür bir araca? Hadi sığsa kalan eşyalar da yanınıza oturur artık.
En mantıklısı eskisi idi. 1,6 motor üzeri yasaktı. Onda da 1,8 hibrit muaf olabilirdi misal.
Devletin yapacağı, 30 Ağustos tarihinde ÖTV oranlarını artırdığı gibi limiti de güncelleyecekti. Parasını ödeyen bile mağdur oldu.
Son olarak: Bir muhasebe öğretmeni olarak hem bu işlerde dönen üç kağıtları hem de kimlere ne koşullarda nasıl avantajlar sağlandığını gayet iyi biliyorum. Devlet önce bu tiplere sarsın. 5 müteahhit gibi tiplerden başlayarak. Engelli aileleri hep sıkıntılıdır. Bu konuda bari rahat bırakılsınlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @bace3434
N
3 ay
Binbaşı

Kusura bakmayında burdaki bazı arkadadaslara hiç acımıyorum. Adam engelli limitini bile bile 1700-2000 arası liste fiyatlı araçları almaya çalışıyor. Aklı sıra en pahalı aracı alayımda ilerde satarkende kar edeyim. 1400-1500lük araca burun kıvırırsan onuda alamazsın zam gelince.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2F06C70E2

İşte bizim milletin sorunu bu örnek teşkil ediyorsunuz bizim milletin çoğu ulaşamadığı ayrıcalıklara ulaşanlara çamur atar halbuki neden benim ayrıcalığım yok diye ayrıcalığı verenlere hesap sormaz! Bana hak tanınsa bende alırım ve senin hakkını helal edip etmemen umrunda değil hakkın yok çünkü sen hakkını devlete helal etmeyeceksin suistimal edenle ne alakası var ? Sorumlu devlettir devlet diyecek ki bmw senin neyine ne alaka engelli filan onlara uygun araçlara vergi indirimi yapacak.
devlet konusunda hakkınız var kabul ediyorum. bu yasanın gözden geçirilmesi lazım. ancak suistimal edeni de yukarıda allah görüyor. ne güzel be, ben 200 bin lira ödeyeyim x aracına, arkadaşım babası engelli diyerek (-ki babası arabaya bile oturmayacak aracı kendisine alıyor paşam) 100 bin liraya alsın. sorumlu devlet diye bunu bilerek yapmak ahlaksızlıktır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Teğmen

Ötv indirimi alabilmek için Tekerlekli sandalye ile dolaştırdıkları kendinden geçmek üzere olan yaşlılarını unutup ellerindeki heyet kağıdındaki puanları toplamaya çalışan 4-5 kişiyi görünce üzülüyorum o yaşlı amca ve teyze için. Kendi göstermedikleri merhameti ve ilgiyi hekimlerden bekleyip, hem de pandemi devam ederken 1 olmadı 2 günde tüm muayeneyi bitirmeye çalışmak bana işgüzarlık olarak geliyor. Puan anlamında hakkı olan kişiye vermeyen meslektaşım varsa lanet olsun ama haketmediği halde ekstra engel oranı almak için baskı yapan, ortamda kargaşa yaratıp dikkat dağıtmaya çalışan, olmayan rahatsızlıkları varmış gibi veya olanı daha fazla göstermek için yorgunluktan bitmiş yaşlı akrabalarını poliklinik köşelerinde öğütleyen kişilerinde birhayli fazla olduğunu bilmenizi isterim. Engeli olan vatandaşlarımıza (özellikle yaşlı ve çocuklar) göstereceğimiz ilgi bizim medeniyet seviyemizin en önemli göstergelerindendir.🙏🙋🏻‍♂️





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g-dncr -- 23 Temmuz 2020; 21:41:1 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

O
3 yıl
Çavuş

arkadaşlar telegram gruplarına üye olmayın, link paylaşanları şikayet edin.
hepsi %90 yakınlarının ve guçrubu kuran bikaç işsiz güçsüzün nüfuz elde etmek için yer aldığı, dandik bir telegram grubu kuranının kendini ali kıran başkesen gördüğü yerler.
sizler dandik bi telegram yöneticisinim altında olacak insanlar değilsiniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
geçen yıl
Er

elden 300bin lira avanta ile türkiye rekoru kırılmış sanırım. bundan sonra bayileri 100 bin lira da kesmez. engelliler için araç almak hayal oldu



S
3 hafta
Er

Sevgili arkadaşım.

Bak sana bir örnek göstereyim.

Benim Çoçuğum lösemi tedavisi görüyor + ilik nakli oldu. yaklaşık olarak 1 senedir hastanelere gidip geliyoruz aracımız yok sağdan soldan araç istiyoruz.

Bağışıklığımız hastalık dolasıyla değil taksiye binmeyi araçta 2 kişi bile olması izin vermiyor.

1 senedir aracımız olmadığı için evden dısarı sadece hastaneye gitmekte.

sen herhalde eve mahkum olmanın ne demek olduğunu bilmiyorsun. Ailenin abinin arkadaşlarının evine gitmeyi , bir memleketine bile gidemiyorsun özel aracın yoksa.

sana daha cok şeyler yazardık ama neyse hayatı sadece kendi çercevenden bakma. Kötü insanlar var diye iyi olanlarında ihtiyacı olana karşı cıkma. herkes önce çürük elma olmamayı kabul ederse sepette çürük elma kalmaz.

O yüzden engel sadece bedensel değildir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Yigidoyuz
S
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaş hastaneye git gel için bmw almak samimi gelmiyor diyor. Keşke teyzemizin sağlığı yerinde olsa da bmw alamasak hatta bir o kadar da borcumuz olsa. Devlet bu hakkı vermiş siz niye rahatsız oluyosunuz. Ayrıca dikkat etmediğiniz bir nokta var ki bu araçta ötv oranı yüzde 100, yani dizel otomatik focus 190 bin tl ama ötv oranı yüzde 35, bmw yi focustan daha ucuza alıyoruz anlayacağın :)



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

S
4 yıl
Yüzbaşı

Hükümetin zekice icraatlarından biri.

Eskiden Ötv motor hacmi üzerinden aracın fiyatına yansıtılırdı.
1.6 motor ötvsi belliydi.%37 alınıyordu.
2.0 motor ötvsi %50 gibi.

Sonra firmalar düşük hacimli üst sınıf araç getirdikçe güzel bir gerekçe sundular.
Bmw sahibiyle fiat sahibi aynı vergiyi vermesin.

Komiklik burada başladı.
Ülkeye giriş fiyatı 70 bin tl altı otomobil %45
70-120 bin %50
120 bin üstü %60 ötv eklenecek.

70 bine araç kalmadı:) ahaha.
Bir allah’ın kulu beyler biz ne yapıyoruz demedi.
Dövizle alınan mala, türk parası cinsinden vergi dilimi getirildi.
İlkokul çocuğuna yasa düzenletsen anca böyle olurdu.

Firmalar kaç yıldır bastırıyor oranlar düzenlensin diye ama para tatlı geldi artık.
Yasanın çıkış nedeni unutalı çok oldu.

Döviz yükseldikçe fark arttı. Zam üstüne zam girdi.
Giren çıkan garibana oldu gene.
Eskiden %37 ötv veren artık %50 artı kdv:)
Bmw alan gene bmw aldı. Gariban zamlı alıp durdu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safahh -- 21 Ocak 2020; 17:20:33 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kirei
M
geçen yıl
Yarbay

Yok anlaşıldı, devlet bu işe müdahale etmezse bayiler eliyle ÖTV istisnası uygulaması piyasadan kalkacak. Adi herifler zaten benden ÖTV alsan onu ve KDV sini devlete ödüyorsun, sana vergi matrahından kalıyor ne kalıyorsa. Ha engelliye satmışsın ha normal şekilde satmışsın.

Bu işin suyu çıktı artık, bu ülkenin insanından midem bulanıyor şu olayları duydukça.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Carsever