S

Yüzbaşı
28 Mayıs 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
163 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
S
10 ay
Bu nedir artık ya!
Beylikdüzünde 3+1 kiralık daire ilanı

< Resime gitmek için tıklayın >
S
geçen yıl
Bugün alınacak!! 65AU7200 VS 70AU7100 YADA ÖNERİ (MAX 20.000TL)
Arkadaşlar selamlar. Artık evlenmiş çoluğa çocuğa karışmış, yaşını başını almış eski bir dh ölücüsüyüm. 7 sene önce almış olduğum problemsiz 55" curved samsung tv mi gaza gelip 9 bin tl'ye sattım ve 65-70" tv tavsiyesine ihtiyacım var. Öncelikli tercihim yıllarca beni hiç üzmediği için yine Samsung dan yana. Wifi bağlantısı güçlü, Youtube disney netflix vs düzgün ve hızlı çalıştıran, kaliteli görüntü sunan en az 65" tv istiyorum. İlk araştırmalarım başlıkta verdiğim modellere itti. 1 gün içerisinde almayı planlıyorum. Daha çok maç, film ve dizi. PlayStation veya pc bağlamıyorum oyunla işim yok.Piyasadan uzak kalınca bir sürü marka model kafa çorba oldu haliyle. Nereye gitcem TCL, Grundig vs. Beni az aydınlatın gençler :) Sevgiler saygılar
S
3 yıl
IPHONE TRADE-IN IMEI AKTARMA
Herkese merhaba,

Sosyal medya üzerinden tanımadığım birinin Amerika veya Kanada'dan alınmış Apple telefonu yeni modelle TRADE-IN yaparak eski cihazın IMEI nosunu yeni cihaza aktarıp 2.kez Türkiye'de vergi ödemeden kullanabilmek için belgelerle alakalı sorusuna denk geldim. Böyle birşey gerçekten mümkün mü? İnternet üzerinden pek bir veriye ulaşamadım. Bilgisi olan paylaşabilir mi?
S
4 yıl
350 bin tl parayla rezillik çektik.
Araç alma hikayesidir. Bi süredir arkadaşıma mercedes c serisi almaya çalışıyoruz. Geçen hafta bir aracı gördük beğendik anlaştık (Avukattan) ekspertize gittik aracın kaportası söylendiği gibi çıktı fakat conta testinde kaçak(masrafı meçhul), koltuk ısıtmalarda arıza(3bin tl) çıktı. İndirim zaten yapmadı bari ekspertizin yarısını ver dedik bence arabada ciddi bişi yok dedi vermedi. 345 bin tl yazan c200d ye bakalım dedim ötv zammıyla fiyatı önce 350 sonrada 355 yaptı. Aradık biz 345 kende niyetliydik ama geciktik fiyat yükselmiş, indirim yapacaksan gelip alalım dedik. 350 den aşağı olmaz dedi kabul ettik 2.5 saat yol gittik arabayı gördük beğendik ekspertizin önündeyken acil hastamız çıktı bizim acilen şehirdışına gitmemiz gerekli arabayı veremicez deyip daha biz eve varmadan fiyatı 368 yaptı.(Avukattan) Başka bi araba beğendik fiyatı 364 tü aradık ben fiyat yükseltcem dedi. Şuanki 364 yazan fiyattan pazarlık yapacaksak gelelim yoksa hiç gelmeyelim dedik, tamam gelin görüşelim dedi. Arabayı beğendik vs nedir son rakamınız dedik 375 ten aşağı vermeyiz, biz tok satıcıyız dedi.(Esnaf) Cebimizde 350 bin tl parayla rezillik çektik durduk. İnsanlar 5-10 bin tl için onursuz, gurursuz, yalancı ve bi tarafı kalkık olmuşlar. Hepsini hakkımı haram ederek Allah a havale ediyorum. Siz siz olun paranın köpeği olmayın ve lafınızın arkasında olun.

Edit: Arkadaşlar bu olayların yaşandığının günün ertesi sabahı daha önceden mesaj attığımız biri dönüş yaptı ve aramızda güzel bir alışveriş gerçekleşti. Biz içimize sinen aracı almış olduk. Anlattığım olaylarda forum şaşırtmayarak yine beni suçlu bulmayı başarmış.
S
4 yıl
ARAÇ İÇİ YENİLEME
Herkese iyi forumlar. Arkadaşlar yeni bir araç aldım ve uzun süre kullanmayı hedefliyorum. 9 yaşında bir araç olması sebebiyle deri koltuklarda yırtık, yanık, delik olmasada yer yer renk solması ufak tefek çatlaklar var. Aynı şekilde plastik aksamlar üzerinde kılcal çizikler, zemin halısında ufak tefek deformasyonlar mevcut. İşini iyi yapan bi yere verip hepsini yaptırtmak ve tertemiz bi araca binmek istiyorum. Avrupa yakasında tavsiye edeceğiniz bi yer var mıdır? Daha önce yaptıran oldu mu? Tahmini fiyatlar nedir? Bilgisi olanlar paylaşabilir mi?
S
4 yıl
YERLİ OTOMOBİL RESMİ GAZETEDE. ÜRETİM YERİ BURSA, DETAYLAR İÇERİDE (ALIM GARANTİSİ, ARAZİ TAHSİSİ VS)
Yerli otomobil için devletin verdiği destekler belli oldu. Resmi gazete yayınlanan detaylara göre üretim yeri Bursa olacak ve arazi devlet tarafından tahsis edilecek.

Bunun yanında verilen bazı ayrıcalıklar şöyle.

- 31.12.2035 tarihine kadar 30.000 adet araç alım garantisi
- Gümrük vergisi muafiyeti
- KDV Muafiyeti
- KDV İadesi
- Vergi İndirimi
- Sigorta Primi işveren hissesi desteği
- Nitelikli Personel Desteği (Azami 360 Milyon TL)
- Gelir vergisi stopajı desteği (10 Yıl)
- Faiz ve/veya kar payı desteği

Genelgenin tümüne ulaşabilmek için >>>>>>>>>>

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/12/20191227-2.pdf
S
4 yıl
ÇÖP
SİLİNSİN
S
4 yıl
Bakım Hk (Malzemeler bizden olunca kimse bakım yapmıyor)
Babamlara yeni peugeot araç aldık. Bakımını da yaptırıp öyle teslim edeyim kafa rahat binsinler dedim. Malzemeleride araştırıp kendim aldım. Yakıt filtresini orj, yağ Mobil 1 ESP, hava filtresi, yağ filtresi vs. Kendi aracım farklı marka olduğu için peugeotcu ustam yoktu. Tek tek arıyorum firmaları herkes reddediyo malzeme dışarıdan olunca. Malzemeyi biz sağlamazsak bakım yapmıyoruz, malzemeden sıkıntı çıkınca kimse üstlenmiyor diyor. Ben kesinlikle malzeme üstünden geçiremedikleri için ağız birliği yaptıklarını düşünüyorum. Para kolay kazanılmıyor ve malesef araç yürütme maliyetleride yüksek ülkemizde. Herşey dahil 750 TL teklif verdiler bakıma. Mazot filtresi değişmezse 450 dedi. Ben mazot filtresi dahil parçaları 330 a mal ediyorum. 150 tl işçilik alsa 750 dediği bakım 480 e gelmiş oluyo bana. İlla bu farkı vermek zorunda mıyız yani. Hayır üstüne üstlük peşin para istiyorlar kart vs olunca %18 de KDV eklemeliyiz diyor. Herkes bi yerlerden geçirme derdinde Allah sonumuzu hayır etsin.
S
4 yıl
PERT ARAÇ SAYISI
Selam forumdaşlar. Bir kaç gündür pert kayıtlı araç sayısının 400 bine ulaştığı konusunda bir çok yerde habere denk geldim. Satılık araç konusunda en aktif site sizlerinde bildiği üzere sahibinden. Merak ettim girdim satılık araç sayısına baktım.

Sitede toplam satılık araç sayısı: 466.645 Buna motor, kiralık, klasik ıvır zıvır hepsi dahil tabi.

Otomobil + Arazi (SUV) Sayısı: 278.528 + 38.395 = 316.923 adet

Siz siz olun araç alırken şase, plaka, sigorta bakkal vs nereden sorgulama yapılabiliyorsa herşeyi sorgulayın. İnsanların laflarına kesinlikle güvenmeyin. Arkadaşmış, eşmiş, dostmuş vs düşünmeyin, Yanlış anlamalarından korkmayın çaktırmadan da olsa kesinlikle sorgulayın. Lafa gelince temiz olsun 3-5 fazla veririm deyip öyle araba bulunca öldürmeye çalışmayın. Bir aracın fiyatı uygunsa şüphelenin arkadaşlar. Bu konuda spesifik örnekler olduğunu unutmayın. Hasar dosyalarının kapanmasının 6 aya kadar sürdüğünü unutmayın. Örneğin, aracı sorguladınız hasar kaydı yok. Halbuki ağır kaza yapmış ve hızlıca toplanmış. Siz aracı alıyosunuz hasar dosyası 3 ay sonra kapanıyor ve tramerine ağır hasar yazılıyor. Halbuki siz aldığınızda dosya kapanmadığından kayıt görünmüyordu. Dolayısıyla mevcut aracınızı satmadan önce kendinizde sorgulatın ve bir süprizle karşılaşmayın. Elinizde ağır hasarlı araç varsa insanları kandırmaya çalışmayın dürüstçe söyleyin.

Hepinize hayırlı alışverişler dilerim.
S
5 yıl
Bu oyun hangisiydi? Hatırlayamıyorum. Yardım lütfen.
Herkese iyi forumlar.

Arkadaşlar tamhinimce bundan 7-8 sene öncesinin bir oyunu. Görüntüler hayal meyal aklımda kalmış belki de 2 oyunu bir birbirine karıştırıyorum ama zamanında geçemeyip bırakmıştım. Yıllar sonra birden aklıma geldi bu durum ne alakaysa.

Sanırım uçak gemisi üzerindeydik, yaratığa varil vs elime ne geçse tutup fırlatıyodum. Vücudunun heryerinden sarmaşık gibi bir sürü hortum çıkarıyordu ekranda kaçacak yer kalmıyodu. vs. En başta crysis 2 sandım ama benim aklımda kalan yaratık fazla organikti, crysis tekiler biraz daha teknolojik oluyolar. Lan çokta hatırlamıyorumki ya pff. Neyse oynayan hatırlar bence uyuzun tekiydi :)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.