Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
114
Tıklama
2
Öne Çıkarma
OpenAI, yapay zekalı gelişmiş bir dijital asistan çıkarabilir
M
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

OpenAI, yapay zekalı gelişmiş bir dijital asistan çıkarabilir
OpenAI, 13 Mayıs tarihinde bazı önemli duyuru veya duyurular yapacak. İlk başlarda ChatGPT geliştiricisinin Google’a rakip bir arama motoru duyuracağı gündeme gelmişti ancak CEO Sam Altman bu iddiaları yalanlayarak “sihir gibi bir şey” tanıtacaklarını söyledi. Bu söylemin ardından yeni gelen iddialara göre OpenAI, yapay zekalı gelişmiş bir dijital asistan tanıtabilir.



OpenAI, dijital asistan tanıtabilir



Aktarılanlara göre OpenAI, hem konuşabilen hem de nesneleri tanıyabilen yeni bir çok modlu yapay zeka modeli üzerinde çalışıyor. Hatta bu model bazı müşterilere de gizlice denettiriliyor. Şimdi bu modeli gören bazı kaynaklar bunun pazartesi günü şirketin tanıtmayı planladığı şey olduğunu söylüyor.



Ayrıca Bkz.Sam Altman: Arama motoru değil, sihir gibi birşey tanıtacağız



Belirtilenlere göre bu yeni model, mevcut benzer modellerin yapabildiğinden daha hızlı, daha doğru görüntü ve ses yorumlaması sunuyor. Kaynaklar böyle bir modelin müşteri hizmetleri temsilcisi olarak kullanılabileceğini veya teorik olarak öğrencilerin eğitiminde kullanılabileceğini belirtiyor. Ek olarak günlük hayatta tercümanlık gibi alanlarda da kullanılabilir. Öte yandan modelin bazı sorgu türlerinde GPT-4 Turbo’yu geride bırakabildiğinin de altı çiziliyor.



https://twitter.com/ananayarora/status/1789085296224792878



Diğer benzerleri gibi bu modelin de tamamıyla güvenilir olmadığı, hata yapmaya yatkın olabileceğine de dikkat çekiliyor. Üretken yapay zeka modelleri doğaları gereği halüsinasyon göremeye meyilliler. Şimdilik bunun tam çözümü bulunmuş değil. Öte yandan OpenAI, telefon görüşmeleri yapmak için yeni bir yerleşik ChatGPT yeteneği hazırlıyor da olabilir. Geliştirici Ananay Arora'ya göre OpenAI, gerçek zamanlı ses ve video iletişimi için sunucu tarafında da hazırlıklar yapıyor. OpenAI, her ne tanıtmayı planlıyorsa bunu Pazartesi saat 20:00’da (TSİ) kendi sitesinde bir canlı yayınla yapacak.




Kaynak:https://www.theverge.com/2024/5/11/24154307/openai-multimodal-digital-assistant-chatgpt-phone-calls

 Haberi Portalda Gör

telefonlarda, tabletlerde, bilgisayarlada ve akıllı televizyonlarda hatta araçlarımızda karma şekilde çalışacak iyi bir asistan yok. sordugumuz soruları cevaplayacak, bize mail mesajlarımız...
Yoruma Git
Yorumun Devamı hidrojennn - 2 hafta +8
H
2 hafta
Yüzbaşı

telefonlarda, tabletlerde, bilgisayarlada ve akıllı televizyonlarda hatta araçlarımızda karma şekilde çalışacak iyi bir asistan yok. sordugumuz soruları cevaplayacak, bize mail mesajlarımızı okuyup söylediğimiz şekilde cevaplayacak, randevu, günlük ve iş hayatımızda yapacaklarımızı koordine edip bizi yönlendirecek, spor ve günlük hayatımızı kolaylaştıracak bir asistan lazım.




C
2 hafta
Yarbay

Adroid autoya gelmesi lazım artık, spotfy da istediğim şarkıyı açacam diye uğraşıp duruyorum yada google maps ile istediğim sonuca ulaşmak için illa birşeylere manuel müdahale gerekiyor.



M
2 hafta
Yarbay

Piyasa da yıllardır Google Asistan var ama doğru dürüst çalıştığını görmedim. Android'e sağlam gerçek bir asistan şart.




B
2 hafta
Yarbay

En üstteki forumdaşa katılıyorum. Gerçekten faydalı ve hızlı olacak bir mobil cihaz asistanı çok iyi olur. Mümkünse yerelde çalışabilsin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.