Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
199
Cevap
52580
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: Nokian WETPROOF kullanan var mı? Tavsiye eder misiniz? (3. sayfa)
H
4 yıl
Yarbay

nokian alıcaktım ama internette çeşitli olumsuz yorumlar ve fotolar görünce 4 mevsim lastiklerinden almaktan vaz geçtim.bu lastiklerin çabuk yıprandığını sık sık okudum. yazlık ve kışlıklarını bilemiyorum.

daha önce michelin crossclmite kullanıyorum bu lastikler eskiyince yeni lastik arayışına girmiştim. nokian da seçenekler arasındaydı.

neyse sonuç olarak yeni çıkan brisgtone a005 4 mevsim lastik tercih ettim bu sefer. bu lastikler beklediğimden çok daha yumuşak çıktı. XL yanak olmasına rağmen kaldırımlara falan dikkat etme hissiyatı oluşturuyor bende. şimdilik bir sorun yok ama zaten yeni lastikler. zamanla nasıl olur bilemiyorum. ancak michelin kadar uzun ömürlü olmayacak gibi.

michelin 4 mevsim lasitkleri tam 4 sene bir fiil sorunsuz kullanmıştım. yılda 12-13 bin km yapıyorum. bayramları köyüme gidip geliyorum. yazın da marmara ege karadeniz iç anadolu bölgeleri uzun yola gidip geldim. ülkemiz asfalt ve yol kalitesi malum.

kullandığım ebat 205 55 r 16

genel bilgi amaçlı yazdım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikaye816 -- 11 Nisan 2021; 14:28:4 >

M
4 yıl
Binbaşı

Hayırlı olsun. Yanaklar yumuşak tır dikkat edin kullanımda. Km ömrünü ve kanal çatlaklarını takip etmenizi rica ediyorum. Muhtemelen 30-35 bin km de tamamen bitecekler.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Arif Efendi
K
4 yıl
Binbaşı

Kalite ve fiyatı ile tam almaya karar vermişken zamanla su kanalları içinde ciddi çatlaklar oluştuğunu öğrenince almaktan vazgeçtim.



M
4 yıl
Binbaşı

Her markanın bir müşteri hedef kitlesi ve kendini diğer rakiplerden ayrıştırmaya çalıştığını özellikleri vardır. Kimi marka yol tutuş kimi marka sessizlik kimi marka konfor kimi marka yüksek km ömrü kimi marka yumuşak hamur kimi marka uygun fiyat strateji si benimser.

Bugün
Michelin, Goodyear, Nokian (yanakları yumuşak ve hassastır tüm modellerinin konfor ve kuru ıslak dengeli bir yol tutuş benimsenmiş)

Bridgestone, Pirelli (sert hapılı premium markalardır yol sesini önemsemezler yüksek km ömrü ve kuru da iyi yol tutuş önceliklidir gibi)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @synthesizer
G
4 yıl
Binbaşı

Teşekkürler, falken ziex’i tekrar almayı düşünüyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mhmmd.239
M
4 yıl
Binbaşı

Ziex eco run her iki dunlop modelinden de açık ara daha iyi her konuda sessizlik yol tutuş vb olarak. LM705 modeli falkene göre bir tık daha konforlu bir lastik.

Hankook ise ses harici her anlamda iyi bir model özellikle kuru zeminde çok daha iyi performans sergiler





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 30 Kasım 2021; 7:32:20 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Darkz5
C
4 yıl
Yarbay

Mayıstan bu yana kullanıyorum, bu arada lastikler 2021 mart üretimi. 10 bin km oldu.

Lastik şuan hala ilk günkü performansını koruyor. Çok yumuşak ve sessiz. Islak ve kuru performansı müthiş. Eskiden çok hafif yokuşta kalkarken az gaz verdiğimde araç patinaja düşüyordu ama wetprooflarla bu sıfıra indi şimdi çivi gibi tutunuyor.

Benim bu lastiği alma sebebim yol sessiz bir lastik olmasaydı. Aracım çok ses aldığı için eski lastikler uzun yolda kafa ütülerdi. Nokianlar sessiz bir lastik bu konuda rahat ettim.

Şimdilik bir çatlama parçalanma falan yok, olursa yazarım. Ama hamuru yumuşak bir lastik olduğundan dolayı diğer lastikler gibi ömrünün uzun olacağını sanmıyorum.

Kışlıklara geçtim şuan, ilkbahar bakalım yine aynı performansı gösterecek mi.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Onbaşı

Ocak 2021 ilk parti yaz lastiği ürünlerinden set aldım ve daha öncede belirttiğim üzere şehiriçi-şehirler arası karma 42bin km yolun üzerinde sürüş yaptım.

Araç Renault Kangoo 1.5 2006 model 175,65,14 öncelikle su tahliye kanallarında çatlama vs yok (Yorumlarda bende okumuştum başıma gelmedi)

Islak-Kuru zemin yol tutuşu ilk günkü gibi
Lastik yanaklarında yumuşak olduğundan dolayı balon vs deformasyon yok.

Lastik sesi kabinin içersine gelmiyor ve bu kullandığım model için zaten önemli unsur.

Kısaca arkadaşlar yorumları okuyup yinede almaya karar verdiğim markanın lastikleri şu zamana kadar kötü deneyim yaşatmadı.

Not: Lastikleri yorumlardan dolayı hergün mutlaka kontrol ediyorum 😅



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
3 yıl
Binbaşı

Hocam ebatlariniz nedir? Vede wetprof mu almak istiyorsunuz



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mitmustafa
İ
3 yıl
Binbaşı

Merhaba, hadi sesi geçtim direksiyonda da titreşimler hissediyorum. Eski lastiklerde böyle birşey olduğunu hatırlamadım.

Nokian’a yazdım, test edin diye de belirttim ama henüz iletişime geçmediler.

Biraz daha bekleyip şikayet sitelerine yazacağım.

Eski lastikleri hiç değiştirmeseydim keşke diyorum.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mhmmd.239
İ
3 yıl
Binbaşı

Hafta içi aldığım bayiyi arayıp durumu anlattım, bugün ilgili kişi ile kısa bir tura çıktık.

Daha 10km hıza ulaşınca bile uğuldamayı duydu ve normal değil dediler. Ama lastikten olduğunu düşünmediğini söylediler.

Eski lastiklerim durduğu için hafta içi onları getirip tekrar teste çıkacağız. Muhtemelen uğuldama kesilecek, satıcı malımın arkasındayım dedi bakalım sonuç ne olur.

Gönlümden geçen lastiklerin parasını alıp eski markaya dönmek olacak.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
3 yıl
Binbaşı

Bugün maile dönmeyince telefon ile aradım.

İlgili kişi işe anlaşamadık, kaymakam binası içindeki hakem heyetine başvuru yapacağım.

14 gün içinde döndün döndün, 15.günden itibaren lastik bozulursa AB standartlarında üretim yaptıklarından dolayı yardımcı olmuyorlarmış.

Gelen uğultular subjektifmiş. Senin bayin kabul etti o sesleri.

Hem nokian kaliteyi bozmuş hem de kormetal hiç çözümcü yaklaşmıyor. Nokian alacakların bu yaşadıklarımı okuyup tekrar düşünmesini tavsiye ederim,



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
3 yıl
Binbaşı

Şikayet var’a yazdım. Malesef aynı cümleleri kopyalayıp yapıştırdılar.

Nokian (kormetal) müşterisini dinlemiyor ve lastiğin üretim hatasına mahal vermeden kestirip atıyor.

Bu lastiğe neden 2 yıl garanti veriliyor peki?

Yeni nokianı söküp aynı arabada aynı yolda eski lastiklerim p7 cinturato’ları taktık. Uğuldama ve rezonanslar gitti. Nokian bayisi de seslerin anormal olduğunu kabul etmişken kaale alınmamak ve muhattap bulamamak çok enteresan.

Hafta içi resmi bir dille nokian globale yazacağım ve kormetal’i şikayet edeceğim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 20 Kasım 2022; 23:52:32 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Binbaşı

Nette iyice araştırın hocam. Bayiler genelde netteb onde gider. Sen yine tsk sok dahil bayi fiyatina da bak yakin cevrende



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @TSuNaMi_
M
3 yıl
Binbaşı

Tövbenizi de ettiniz mi 😄 tebrikler bu arada ücretini olsun almisssiniz en azindan



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @individual
İ
3 yıl
Binbaşı

Teşekkürler. Haklı olduğum için önüm açıktı ve ücreti aldım.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mhmmd.239
A
6 yıl
Er

2 yıldır 205 55 16 ebatını kullanıyorum..n11 den tanesini 270 tl ye almıştım..yaz kış çok memnunum..yol tutuşu,konforu,dayanıklılık vb çok iyi..
Yazin adana kışın gaziantepte kullaniyorum.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
6 yıl
Er

Dunyada kendini kanitlamiş bir lastik..Ayrıca kış lastiği alma derdinden kurtulmuş oldum..1 taşla 2 kuş



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
6 yıl
Er

Pardon weatherproof anladım.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sanıyorum bu lastiği alan kullanan yok.


Bu mesaja 2 cevap geldi.