K

Binbaşı
10 Kasım 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
96 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
K
5 yıl
Telefon Pilini Radyo lityum Polimer Pil Olarak Kullanma
Radyomuzun Lityum polimer pili şiştiği için kullanamıyoruz. 3.7v 800mah Pilin üzerinde bir devre ve buradan + - kutup kablosu çıkıyor. Evde kullanılmayan bir 3.7 v telefon pilinin + - kutuplarına Kablo lehimlense radyoda kullanabilir miyiz? Tşk
K
6 yıl
8 Yıllık COROLLA Macerasının Sonu
2011model manuel 1.6 benzin- LPG’li Toyota Corolla extra’yı sıfır km alarak 8 yıl kullandım. Her marka gibi iyi ve kötü yanları olan bir araç ama fazla abartıldığını düşünüyorum.
Olumlu yanları: İçi ve bagajı geniş. Sürümü rahattır, yormaz. Arka şaft tünelinin olmaması nedeniyle 3 kişi arkada rahat oturur. Ortadaki kişi rahat eder. 1.6 motor lpg ile uyumludur. 6 yıl lpgli kullandım. LPG'den dolayi herhangi bir sorun yaşamadım. İkinci elde fazla değer kaybetmez ve ikinci eli hızlıdır. Klima soğutması iyidir. İmaj algısı iyi ama bence fazla iyimser.
Olumsuz yanları: Motor performansı kötü. Şanziman dişli oranı berbat. 1. Vites çok ağır kalıyor. Düz yolda 6.viteste 3000 devirde 120 km ancak yapabiliyor. Bu devirde motor çok bağırıyor. ABS'ye çok çabuk giriyor. Buda sürüşü olumsuz etkiliyor. Araç İzolasyonu kötü. Yol ve rüzgar sesi çok alıyor. Yalıtım malzemesi zayıf ve ince. Hatta uyduruk. Bagaj kapağı altı ve bagaj için döşemesi 2. Sınıf aksesuarcıdan almış gibi eğreti ve zayıf. Arabanın birçok yerinden ilk km’den başlayarak trim sesleri geliyordu. Sol aynadan, göğüsten, tavan lambasından, kol dayamadan, iç güneşlikten. Bunların hiç birini de kesemedim. 8 yıl boyunca dinledim. Servise defalarca belirtmeme rağmen çözüm bulamadılar. Kumaş kalitesi çok berbat. Tok durmuyor. Sanki üzerine geçirilmiş kılıf gibi parmak ucu ile tutunca hemen ele geliyor. 2.yılında yolcu ve şoför tarafında 5-6 parçada sünger topaklanması oldu. Garantiden değişti. Daha sonradan yine yaptı sanayide yaptırdım ama ileride her ihtimale karşı 2-3 m kumaş alıp bir kenara koymuştum. Tok bir yapısı yok. Kapıyı kapatınca boş teneke gibi ses geliyor. Boyası ince ve çabuk çiziliyor. En kötü yanı Yol tutuşu hiç iyi değil. Zaten Corolla bu konuda iddialı da değil. Sınıfının kötüleri arasında. Oto test videolarını izlerseniz görürsünüz. Viraja sert giremezsiniz. 130- 140 km hızı geçince yol tutuşu iyi olmadığı için güven vermez. Yüksek hızda yolda gezinme eğilimi vardır. Kasa itibariyle yanal rüzgârlardan çok etkilenir. Dolayısıyla yüksek hızda güven vermez. Corolla Forumlarında son kasada benzer sorunların yine devam ettiği yorumları var. Kısaca Corolla performans ile limitlerde zorlanacak bir araç değil. Mülayim bir babanın aile arıcıdır. Bir yerden başka bir yere sakin sürüş ile güvenle götürür. Ama sürüş zevki vermez. Donanım olarak hayatı kolaylaştıracak ayrıntıları inatla koymaz. Cam kaldırma olmaması, iç düğmelerin çoğunun ışıksız olması, dizelde hız sabitleyicinin olmaması gibi. Motorları performans olarak yetersizdir. 90 beygirlik dizel ve multimod şanzımanın kalitesizliği ayyuka çıktı ama Corolla kendini bir türlü yenilemedi. Bir daha Toyota veya Corolla alır mıyım? Kesinlikle hayır. Zevksiz araç.
Corolla kesinlikle kötü bir araç değil. Fakat ince ayrıntıya dikkat eden, konfor, performans, yol tutuşu isteyen, arada gazlayıp sürürken zevk almak isterim diyenleri kesinlikle tatmin etmez. Beklentisi olmayan kişileri ancak memnun eder.
Corollayı satıp marka ve model vermeyeceğim bir araç aldım. Yol tutuş, viraj performansı yüksek hızda verdiği güven, trim seslerinin olmaması, izolasyonun kalitesinden yol ve rüzgar sesini az alması, aracın tokluğu ve diriliği, sürüş zevki muhteşem. Araba sürmek zoraki görevden zevke dönüştü. 
K
8 yıl
Arçelik 6050E Bulaşık Makinası Program Durma Arızası
13 yıldır Arcelik 6050E Bulaşık makinesini kullaniyoruz.Bulaşıkları temiz yıkıyor. Bir süredir yıkama yaparken kendi kendine duruyor. Program ilerleme ışıkları sönüyor ama diğer ışıklar yanıyor.Kapağa bastırınca ışıklar yanip kaldığı yerden devam ediyor.Bir yıkamada aynı durum 3-4 defa yaşanıyor. Acaba kart veya kapı kilidi mi arızalı. Yaptırmaya değer mi?
K
8 yıl
Buzdolabı soğutucu ısı farkı
Bir kaç gün önce ısı göstergeli profilo marka buzdolabı aldım. 2 gündür kullanıyoruz. Mutfak sıcaklığı 29-30 derece. Servis soğutucu bölmeyi +4, derin dondurucuyu -18 e ayarladı. 2 gündür Soğutucu kısım +4 e ayarlı olmasına rağmen termometre ile ölçtüğümde +8 veya +9 civarında geziyor. buzdolabının fişini çekip 1 saat beklettim +2 ye ayarladığımda minimum +5 +6 derecelere düştü. Servisi çağırdım. soğutmanın yeterli olduğunu problem olmadığını söyledi. Kapakta yazan derece ile sağutucu bölümün derecesinin aynı olmayacağını. +4 e ayarlandığında soğutucunun +8 civarı olmasının normal olduğnu söyledi. ama kafama pek yatmadı.
K
8 yıl
Profilo BD3076I3AN İNCELEME
Profilo BD3076I3AN yeni çıkan bir ürün. 578 brüt hacmi var. Bd3056I3AN nin boyunun kısaltılıp eninin arttırılmış yeni versiyonu gibi. Bu buzdolabı hakkında bilginiz var mı?.< Resime gitmek için tıklayın >
A++ yıllık 335 kW elektrik tüketimi
, ExtraFresh Comfort, Flexible ExtraCold <> 0°C Comfort, LCD kapı elektroniği, Harici kapı kolu, LED aydınlatma, Spot aydınlatma, VitaPlus,Kolay temizlenebilir inox Sogutucu bölüm net 405 lt, derindondurucu bölün net 115 lt. 12taksite toplam 2600 TL'ye sipariş verdim. Bir kaç güne lojistik ile teslim edilecek. Buradaki bayiler 3000 TL den az istemezler.
K
8 yıl
Silinebilir.
Arkadaşlar evdeki çamaşır makinası bozuldu. Yeni makine alacağım. 9 kiloluklardan düşünüyorum. Arçelik 9103 YCM 1650 TL Profilo CMG100DTR 1429 TL fiyat aldım. Eşim Arçelik menüsünü kolay bulması nedeniyle Arçelik istiyor. Arçelikte su jetide var ve 7 yıl garanti ücretsiz. Profilo genelde beğeniliyor. Karar veremedim. Arçelik 9103 YCM ile ilgili pek yorum yok.
K
10 yıl
Kombinin Sürekli Su Tahliye Etmesi
3,3,5 yıldır Ferroli kombi kullanıyorum. Garantisi hâlâ devam ediyor.Bu sürede en ufak bir sorun çıkmadı. Yıllık bakımlarını da eksiksiz yaptırırım. Son bakımdan sonra cihaz tuhaf çalışmaya ve su eksiltmeye başladı. Borularda kaçak olduğunu sanmıyorum.Bakımdan sonra cihaz yüksek sıcaklığa ayarladıkları için çalışınca bir koku ve sıcaklık verdi. Daha önce böyle olmamıştı. Kombi suyu 1 in altına düşmeye başladı. o düştükçe ben su ekleyerek 1,5 a getirdim.Kombi çalışmada bu 3,5 civarına kadar artıyor ve sık sık su tahliye ediyor. Kombi soğuyunca da su basıncı 0,5 ve 1 e kadar düşüyor.ben ekleyip normale getiriyorum o çalışınca tahliye ediyor sonrada çok düşüyor. Bu gün kombi çalışmıyor ekran kırmızı yanıp sönüyordü. Su basıncı 0,5 di. 1,2 a kadar su ekledim. gece çalışmış ve tekrar su vermiş. Aacaba sorun nedir.?.
K
13 yıl
Nedir Bu Bayanlardan Çektiğimiz?
Bayanların dolayısıyla eşimin araba ile ilgili bilgisizliklerinden olur olmadık gülünücek, ağlanacak o kadar değişik şeyler yaşıyorum ki.Herkes bu konu ile ilgili birşeyler mutlaka başından geçmiştir.

İlk aracım 8 yaşında polo idi.Eşimde benden yıllar önce ehliyet almış.Ama araba kullanmayı biliyor diyemem.Neyse poloya kaskoyu yaptırdık.Bir süre sonra 10000 km bakımı geldi.Hanım başladı bıdı bıdı etmeye.Ne gerek var bakıma demeye başladı.Bir süre karşılıklı sinir savaşları devam ediyor.Bir süre sonra eşim kaskoyu niye yaptırıyorsun.Kasko bakımı karşılasın demez mi? Güleyim mi ,ağlayayım mı karar veremedim.Güç bela bakımı yaptırdım.Arabaya yapılan her masrafı bayanlara söylememek gerektiğini öğrendim.

Arabayı sert frenlediğimde kızaklamaya ve lastiklerden ses gelmeye başladı.Ustaya gittim.Arabayı test etti, frenleri kontrol etti.Lastiği değiştirmen lazım dedi.Neyse hanım başladı yine ne gerek var demeye.Can taşıyorsun , alttan üstten neyse yine güç bela lastiği değiştirdim.Arabanın gidişi, yol tutuşu bir harika oldu.Kendisi kullanmadığı için farkı bilmiyor.Gerçi bayanların çoğu arabayı kullansa bile bu gibi farkları zor anlıyor.

Bir kaç yıl sonra poloyu sattım. Üzerine biraz kredi ve nakit koyarak yazları tatile uzun yola çıktığım ve 2 çocuk olduğu için bagajı geniş sıfır Corolla aldım. Tatil zamanı yaklaştı.Eşime memlekete tatile araba ile gideriz dedim.Başladı bıdı bıdı etmeye. Uçakla gidelim demeye başladı.Daha önce 2,3 defa aynı yolu polo ile gitmiştim.Corolla daha rahattır diyorum anlamıyor.Dahası yazın apartmanda herkes bir yerlere gidiyor tek biz kalıyoruz.Arabayı burada bırakalım gidelim demeye başladı. 25-30 gün 45 bin liralık sıfır arabayı kime emanet edeyim, bütün arkadaşlar ve komşular tatile gidiyor, bu kadar uzun süre arabayı yatırmak özellikle lastikte veya başka yerde sorun çıkarabilir , sahipsiz arabaya zarar verebilirler diyorum bir türlü anlatamıyorum. Bakalım kim galip gelecek.
K
13 yıl
İZMİR ŞEHİR İÇİ YOLLAR
8 yıldır İzmir'de yaşıyorum.Şehir dışı çevre yolları gayet iyi ve yeterli.
Ama yıllar geçtikçe İzmir'in şehir iç yolları ve özellikle ana arterleri yetersiz gelmeye başladı.Yollar özellikle sabah ve akşam iş saatlerinde tıkanıyor.Dün akşama doğru Karataş Lisesinin oradan Konak üzeri Köstence Köprüsü civarına 45 dk geldim.Normalde en fazla 10 dk yol.

Konak tarafında oturuyorum.Görebildiğim kadarıyla Konak civarında : Yeşildere yolu, Karabağlar yolu, Basmane ve civarı, Çankaya, İki çeşmelik,Balçova güzergahı,Ege Ünv. Hastanesi önü ,Alsancak’ta rezalet trafik var.Hafta içi sabah ve akşam trafiğinde bu yollar kesin tıkanıyor.Havalar güzelleşmeye başladı artık hafta sonların da bile tıkanmaya başlar.Bu güzergah ve yolar üzerindeki kavşaklara alt veya üst geçit yapmak lazım.Ama yapılmıyor. Bu yollar üzerindeki Basmane meydanına, Çankaya tuğba kuruyemiş önüne, Çankaya eski İtfaiye (Olbim) önüne,montrö meydanına, Üçkuyular Meydanı’na, Karabağlar yolu Buca kavşağına, Alsancak gar yanındaki kavşağa, Kamil tunca yolundan Stada gelmeden ki kavşağa ,Otogar kavşağına alt geçit yapılması lazım.Belki daha da çok ihtiyaç vardır ama genelde bu yolları kullandığım için buraları biliyorum.Fakat alt geçitlerle ilgili gelişme veya çalışmada duymadım ve görmedim..Yollar yenilenirken kaldırımlar daha da büyütülüyor, yol daraltılıyor.Olmayan trafik yaratılıyor.
Üç kuyular metro çalışması bitince Hatay caddesinde mutlaka yol ve kaldırım çalışması yapılacaktır. Umarım yolları daraltıp, kaldırımları çok büyütmezler.

5,6 yıl kadar önce Tepecik yolunda tıkanma pek olmazdı. Trafik Şube önün batar çıkar alt geçit yapıldı. Ama tam tepecik çıkışına bir kavşak ve ışık konuldu.Burada daha önce olmayan trafik yaratıldı.Bu ışık ve kavşak olmasa direk geçeceksin.Ama alt geçitten çıkıyorsun ışık var.Buranın tıkanıklığı bazen Basmane ve Yeşildere yoluna kadar ilerliyor ve 1 km buluyor.
Yeşildere yoluna sonradan lamba konuldu.Bu lambada mutlaka sabahları tıkanma oluyor.Lamba konulmadan önce yavaşlama olsa bile bu denli bir tıkanma, trafik olmazdı.Bu lamba akşam ve sabah belli bir saatler arası kapatılmalı.
İzmir’de çok trafik lambası var.Bu akan trafiği kesip tıkıyor. Asıl marifet trafiği yavaşlatmadan alt veya üst geçit ile trafiğin akmasını sağlamaktır.Ama İzmir’de bunu örneğini görmek mümkün değil. Hep duyardım İzmir'de yol yok diye.İzmir'de şehir içi yol yok. Yollar dar ve yetersiz. Bu yollar İzmir’e yakışmıyor.Mobese kameraları olmadığı için çok aşırı kırmızı ışık ve kural ihlali yapılıyor. İzmir’i seviyorum ama trafiğinden gına gelmeye başladı.

Acaba İzmir'in diğer kesimlerinde yollar ve trafik nasıl ?
K
14 yıl
Kasım-Aralık Ayı Corolla Comfort Extra 1,6 Benzinli Fiyat
Arkadaşlar şu anki arabamı satmak üzereyim.Corolla comfort extra 1.6 benzinli almak istiyorum.İzmirde bayilerden birinden bir kaç gün önce 39750 fiyat aldım.Gerçi tam olarak oturup pazarlık yapmadım.Diğer bayilerden de pazarlık yapıp fiyat almak istiyorum.Belki bu fiyat biraz daha aşağı düşebilir. Yada Kasım ayı ortalarını beklesem fiyatlarda düşüş olur mu?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.