Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
3042
Cevap
518488
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: NOKIAN LASTİKLERİ ve LASTİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER (3. sayfa)
O
9 yıl
Yarbay

Carsamba aksami siparis ettigim lastikler bugun elime ulasti, hemen kilere yerlerine dizdim :) 2015 in 16. haftasi uretimli lastikler.
Jantlarimda gelir gelmez taktiracagim insallah, cok merak ediyorum lastikleri.
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
9 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar Nokian D3 185/60/15 lastik modelini 2015 polo için Nokian D4 215/65/16 ölçülerini ise Duster için sipariş ettim. Aslında birde SUV kış lastiği var ama yük endeksi aynı olduğu ve D4 daha iyi test sonucu verdiği için D4 tercih ettim Geldiğinde taktıracağım bakalım görüşlerimi sizinle paylaşırım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
9 yıl
Yarbay

Goodyear efficientgrip-performance kesinlike tavsiye ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @strong.
M
9 yıl
Teğmen

Hepsiburadan verdiğim nokian elite 205/55 16 91v lastiklerim geldi. Çek ve Kredi kartı puan kampanyasıyla baya hesaplı mal etmiştim.Lasitklerde Üretim 2015/12 hafta yazıyordu. Sonra bir arkadaşın tanıdık lasitikçisine gittim sökme+takma+sibopların değişimi+balans ayarlarına 40.tl verdim .Takıldıktan sonra 60 km gittim. Lastikler gayet güzel ,frenleme mesafesi ,manevra kabiliyeti iyi geldi. Lastik biraz ısınmış olsa daha iyi ölçebilirdim.ama ses konusunda gerçekten mutlu oldum, eskiye oranla daha iyi gibi geldi.Lastikçi arkadaş önce nereden buldun bu markayı ,ben ilk defa duyuyorum diye bir ifade kullandı, Kendisi pirelli bayisi bu arada:)) üzerindeki eski lastikler Continental çok kaliteli ,güzel lastikler konfor olarak çok pişman olacaksın dedi ,Bende hiç pişman olmayacağımı bu firmanın gerçek bir lastik üreticisi olduğundan bahsettim,Lastiği inceledikten sonra aslında fena değilmiş,kaliteli duruyor dedi. Sonuç olarak forum ve özellikle buranın yorumlarıyla işimi gördüm.İnşallah pişman etmez. Lastik önemli.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Yüzbaşı

uludağda kullanıyorum günde 1-2 kere çıkmam gerekiyor. Lastiğin özelliği kuru asfaltta çiviler lastiğin içine girdiği için asfaltta normal kış lastiği görerek çivilere ve asfalta zarar vermiyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cnrps
O
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: stramare

zaten alıp almamayı sormadım kullanan varsa 7 mi 8 mi iyi diye bilgi öğrenmeye çalışıyorum

8 daha iyi tabiki... Eğer çivisiz düşünürseniz Hakkapeliitta R2 de İsveç ve Finlandiyada yapılan testlerde açık ara birinci gelmiş...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Safak Akpınar

wr d4 225/50 R17 98H

Ankara oran bayisi 360*4=1440 tl fiyat verdi.
Hepsiburada.com da tükenmiş. Stok ne zaman girer acaba?
n11.com 1420 tl fiyat veriyor. siteden alacağıma bayiden almak daha mantıklı.
kliksa da ise hiç sonuç yok..


Ankara'da en uygun nokian fiyatını Oran'daki bayi verir..

Bu arada, yerinizde olsam, kış için 215/55R17 ölçülerini tercih ederdim...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
9 yıl
Er

Waterproof lastiklerini merak edenler için.

Öncelikle aracı için lastik almaya çalışan arkadaşlara allah kolaylık versin. Ben 2012 model fluence aracımı 2015 mayısta aldım. Üzerinde 215/50/17 önler michelin primacy 2014-35.hafta arkalardada dunlop un yazlıkları vardı 2013 20li haftalarda üretimi. Biraz detaylı yazdım ki aldığım tekerleri ne ile kıyasladığımı anlayın diye. yaklaşık 2 ay internet üzerinden yerli ve yabancı teker ile alakalı ne kadar yer varsa girdim araştırdım. Çünkü lastiğin ebatından dolayı maliyeti biraz fazla iyi bilinen markalardan 2 takım yazlık ve kışlık alsam 4000 tl ve üzeri bir maliyeti var. Önceleri alt ve orta sınıftan yazlık ve kışlık almayı düşünürken ( Maddi sebeplerden ) son zamanlarda michelin crosscllimateyi keşfettim. Tanıtımı müthiş olan bir lastik google de yazınca bir sürü video çıkar karşınızda. Baya bir süre düşündükten sonra iki takım orta sınıf lastikle aynı fiyata geldiğinden michelin almaya karar verdim. Ancak lastik almaya gittiğimde ki orj. ebatı(205/55/17) hala üretilmiyor ben birazda yol tutuş ve görsellik katsın diyerek 225/50/17 istedim. Ama lastik yok 1 ay sonra gelir dediler stoklara Konya merkezde 3-4 bayi gezdim hepsi aynı ağız. Hayal kırıklığı içinde eve döndüm tabi. Özellikle yurtdışı siteler olmak üzere 4 mevsim lastikleri araştırdım. Sonunda yol sesi 69 db olan kar performansının michelin den daha iyi olduğu söylenen waterprofu buldum . Çok uzattım galiba malum ayak kırık olup 1 aydır evde yatınca çenesi düşüyor insanın:)) Uzunca bir araştırmadan sonra konya bayisine lastiğe bakmaya gittim. Micheline desen olarak benzesede çok farlı bir hamuru vardı daha yumuşak ve kar tekerlerinde olan kılcal kanallarıda vardıki michelinde bu kanallar yok (Vakumlama işlemini nasıl yapıyorsa artık) karda daha iyi olacağı belliydi ama sıkıntı acaba yol gürültüsü nasıl olur? ve çabuk yıpranırmı?
Neyse tekerler hoşuma gidince hemen siparişi verdim ertesi gün geldi ve taktırdım. Hemen denemeye başladım. İlk izlenimim konforda bir arıştıki belki tekerlerin taze olmasındandır. Camları kapattım acaba ses varmı diye yok inanamadım yazlıklar kadar belki daha az ses var. camları açtım gene o kar lastiğinde olan şılap şılap yol sesi yok. Ne kadar mutlu oldum anlatamam. Konyaya gelenler bilir burada dairesel geniş göbekler çok fazla. Önceden bu göbeklere hızlı girdiğimde araç arkadan kayıyor ve esp desteğiyle düzeliyordu. Bu tekerlerle yol tutuşum bariz arttı ve 2-3 denememde esp devreye girmedi çünkü kayma yoktu (Çok zorlayınca değil tabi ) 1 hafta o şekil kullandım ayağım kırılınca hanım kullanıyor 3-4 haftadır. Sürekli soruyorum varmı değişiklik diye öncesinden iyi der kendileride. Gelelim yakıt tüketimine ben önceki tekerlerle şehir içinde en az yaktığım ort. 22 krş en çok yaktığım 29 krş. en son depoyu doldurduğumuzda 23,5 krş yaktı. azda yaktı diyemem çokta yaktı diyemem. Yol bilgisayarına göre bir değişiklik yok öncesinde neyse aynı değerler.
Sonuç olarak ben beğendim ve memnunum yol tutuşum güzel, çok sessiz ve konforum iyi. Karda yol tutar gibi ama 35 li derecelerde ne yapar, çabuk yıpranırmı bilemem. 1-2 aya karda düşünce inş. izlenimlerimi yazarım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
9 yıl
Teğmen

Weatherproof alıp kullanan biri olarak yeni konu başlığı açtım bu sayfada istediğiniz bilgiyi verebilirim http://forum.donanimhaber.com/m_111810946/tm.htm


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
9 yıl
Yarbay

Bende yaklasik 1200 km dir wr d4 mi Peugeot 308 aracimda kullaniyorum Ankara'da. Gercekten ne yuksek suratlerde ne yagmurda(orn. dun gece) ne yol tutus ne cekis problemi yasamadim. Harfiyat araclarinin ana yola baglandigi yolda camurla karisik bir yer vardi evimin yakininda viraz icinde frene basmama ragmen ne esp ne abs devreye girdi. Lastikler guven veriyor. Kardesimi almak icin Baskebt unv. girisindeki dik rampada dur kalk yaparken yazlik efficient griplerim patiye duseeken wr d4 ler ne gunduz yuksek sicakliklarda ne de gece serinliginde (7 derce alti) patiye bile dusmuyorlar, tutus ve cekis yuksek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: drakkar06

2013model fiesta aracım için kuru zemin performansının da iyi olduğun düşündüğüm NOKIAN D4 kışlastiği(185/55/15) satın aldım.

1)- 24.11.2015 te D4 leri taktırdıktan sonra denemek için kullandığımda hafif sert girdiğim virajda aracın arkasının kaymasına(kısa, zıplama gibi) şahit oldum. sıcaklık 14C, yerler kuru, hızım 40-50km/sa arasında idi. Daha önceki bir viraj da güvensiz -arkası sanki hafiflemiş/ kayacak gibi hissetmiştim. Sonraki kayma niye öyle hissettiğimin açıklaması ve sorunun kanıtı oldu.

Bu olay NOKIAN D4 lerin 14C de KURU zeminde YANAL TUTUNMASININ ZAYIF olduğuna işaret.
Bende ANORMAL BİR GUVENSIZLIK yarattı.
2yıldır yazlık hankook s1 evo lar ile böyle bir olayın yakınından dahi geçmedim.

2)- 26.11.2015 hafif yağmur yağmış yerler yeni ıslanmıştı hava yine +14C. Evimin az ilerisindeki yokuşta durdum. Kalkmak istediğimde tekerler patinaj yaptı. Fiestam 1.6powershift tit.-x modeli. Ben araçta çekiş-patinaj sistemi var diye biliyordum:
ya yanlış biliyorum ya da araç “Böyle lastik takarsan ben sana yardım edemem kusura bakma” diyor :-)

Bu NOKIAN D4 lerin 14C de ISLAK zeminde ÇEKİŞ (hatta DOĞRUSAL) TUTUNMASININ ZAYIF olduğuna işaret.
HAYRETLER İÇİNDEYİM!
1yıldır yazlık hankook s1 evo lar ile yaz-kış böyle bir olay başıma hiç gelmedi.(1yıl önce taşındım da)

2yıldır
---diğer aracımda (araç 200beygir-195/65/15) pirelli snowcontrol w190 kış lastikleri yaz-kış sürekli takılı
---fiestada ise yazlık hankook s1 evo lar yaz-kış sürekli takılı
ikisinide günün hava koşullarına(ve keyfime) göre yaz kış kullanıyorum

Diğer araçta da PIRELLI KIŞ lastikleri ile ne yazın ve kışın benzer olaylar yaşamadım; güvensiz hissetmedim.

Fiestanın yol tutuşu ve direksiyonu harikadır: bu yüzden de fiesta kullanmak bir zevktir! Ya da zevkti!
YAŞA NOKIAN! Seninle fiesta kullanmak bile bir kabusa -endişe kaynağına dönüştü! 60Km/sa hızla girdiğim virajlara 40la; 40la girdiklerime 20ile giriyorum. Arabanın arkası dağılır da yoldan çıkarım / kaza yaparım diye. Yerde ıslaklık gördümmü hemen yavaşlıyorum durmam gerekirde frene basarsam araba kayar birine çarparım diye. Belli olmaz belki araç abs yi devreye sokmayı da rededer! :-)
Bazılarının “kış lastiği bu 14C de tutunmaması mormal. Sen bir de 7C altında gör” diyeceklerini duyar gibiyim.
CEVABIM:
ben NOKIAN D4 ü 2015te bir alman sitesindeki testte kuru zeminde en iyi lastik seçildiği
ve
Aynı sınıf önceki model NOKIAN D3 için ingiliz ve alman sitelerindeki testlerde “kuru zemin” performansında ya 1. ya da 2. olduğu için seçtim. Yoksa D3 ün kar performansında 1.liği de var 17.liği de. Yani karda en iyi olduğuna dair bir ortak görüş-testsonucu birliği yok ama kuru zemin için var.
Şimdi görüyorum ki bu TEST SONUÇLARI DA HİKAYEYMİŞ!

ANKARA da yaşıyorum kış 100gün ise bunun 15günü yağışlı ve en çok 15günü sorun oluşturacak kadar karlı geçer. Ayrıca 50gün gündüz 7C nin üzerindedir!
Şimdi bu lastik diyelim ki 7C altında ve karda çok iyi(onu da bilmiyoruz ama)
Demekki ben kış boyunca(100gün)
15 gün kar yağarken GUVENDE
85 gün (kuru ve ıslak günler) RISK ALTINDA:
bunun yağışlı olan 15 gününde ve 7C nin üzerinde olan 50 gününde ÇOK BÜYÜK RISK ALTINDA olacağım.
SORUYORUM:
Bu lastiğin TC sınırları içinde (bir iki il dışında: Erzurum gibi) tavsiye edilmesi ya da kendisinin, ailesinin ve yanına bindireceği eşinin dostunun sağlığına ve canına değer veren bir insanın kullanmak istemesi mümkün mü?
Bu lastiklerin karın kalkmadığı kuzey ülkelerinde anlamı olabilir( o da karda iyiyse gerçekten). Ama burada faydadan çok zararı var: emniyetten çok risk/tehlike yaratıyor. para kazanmak güzelde insan sağlığı hayatı ile oynamadan olmalı bence.

adı sanı duyulmamış marka EN KÖTÜ KIŞ LASTİĞİ (çin malı vs de dahil) bile karda iyi performans gösteriyor testlerde. Kış lastiğinde iyi - kötü ayrımı en çok "ıslak zemin" de sonra da "kuru zemin" de açılıyor.
Bu durumda Nokian hangi sınıfa giriyor sizce?

ARKADAŞLAR:
sizi samimiyete ve ciddiyete davet ediyorum. Şu
"benim arabam en az yakar"
"benim lastiğim en iyi kaçar"
muhabettini bırakalım lütfen.
Forumu tam okumadım ama aranızda benzer sorunlar/deneyimler yaşayan kimse yok mu? bunları paylaşalım: gerçekleri/deneyimlerimizi.

Ben 45 yaşındayım. 19 yaşından beri kendime ait arabam var. Ted ankara koleji ve odtü inşaat müh. bölümü menzunuyum. Müteahhitim. Bu işin kitabını yazdım iddiasında değilim ama:
Araba nedir bilirim. Lastik nedir bilirim. Kış lastiği nedir onu da bilirim. Bazıları "sen karşı takımın adamısın -başka lastik markası satıyorsun- nokianı kasti/haksız kötülüyorsun diye abuk sabuk birşeyler söylerse diye baştan belirteyim.

2günlük deneyimlerim sonucu şaşkınlık içinde olduğum ve hala nasıl bu kadar güvensiz bir lastiğin üretilip-satılabildiğini anlayamadığım ve yazışabileceğim bir muhattap bulamadığım için işimi gücümü bırakıp bu kadar vakit ayırıp bu satırları yazıyorum.

Bana gönderilen lastiklerde bir üretim hatası olabilir. internet üzerinden aldım. okumaya devam edin:

NOKIAN TURKIYE internet sitesinden bulduğum destek@lastiknokian.com e-posta adresine sorunları yaşadığım akşam e-posta atarak
bu lastiklerin hepsinin mi böyle yoksa benimkilerde mi bir üretim sorunu olduğunu sorgulamak istedim:
gmail adresim iki kere “failure” (hata /ulaşmadı) sonucu verdi. Yahoo adresimden denedim ertesi günü yine “failure notification” geldi. KOMİK DEĞİL Mİ?
Bilgi sahibi arkadaşlar beni aydınlatsın lütfen:
1- nokian lastikleri TC ye kim getiriyor?
2- bu bir tabela şirketi mi dir yoksa ciddi bir firma mı?
3- ciddi bir firma ise sitede destek@lastiknokian.com olarak ilan ettikleri adresin kirasını ödeyecek ve düzenli işletmesini sağlayacak; ya da onunla ilgilenecek şahısa maaş verecek durumları yoktur da mı e-posta ile ulaşamıyorum?
4- site onların sitesi olmayabilir: ama o zaman da NOKIAN ın TC sitesi YOK demek.
5- benim 2farklı e-posta aracım veya bilgisayarım da sorunlu olabilir-çok olası değil ama mümkün.
6- bugüne kadar NOKIAN TURKIYE ye e-posta yolu ile ulaşmaya çalışan hiç olmadı mı aranızda?

PAYLAŞALIM Kİ BİLİNÇLENELİM!
BİLİNÇLENELİM Kİ YANILMAYALIM!
saygılarımla

Merhaba nokian global sitesine yazarmısın ben bir çok sorumu nokian Finlandiya global sitesine yazıyorum ve güzelce cevap veriyorlar. benim araç Volvo s60 17 jant benim ölçülere uygun lastik yoktu onlara aracın durumunu Ankara da yaşadığımı karasal iklim olduğunu yağış durumunu ilettim bana WR A3 önerdiler aldım daha yeni taktım deneyimlerimi yazarım sizde global siteye yazarsanız mutlaka ilgilenecek ler dir



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

D
9 yıl
Çavuş

"emin627"
65e sakın çıkma. kapı içinde araçta kullanılan lastik ebatları yazar. hatırladığım kadarıyla 60 yanak var ama 65 hiç yok. ben 2013fiestaya 195/50/15 yerine 185/55/15 kışlık aldım. çap %1,5 büyüdü.
4mevsimde senin düşüncene göre michelin crossclimate tercih ederdim.




Bu mesajda bahsedilenler: @emin627
M
9 yıl
Çavuş

205/55/16 ebatlarında Nokian WR D4 lastiklerimi Pazar günü taktırdım ve dün test etme imkanım oldu.

İzlenimlerimi madde madde yazacak olursam;
* Görüntü itibariyle lastik kanal desenleri çok güzel. Sanki aracın pençeleri çıkmış gibi agresif bir görüntüye bürünüyor. Çok şık duruyor.
* Lastik yumuşaklığı güzel. Petlas gibi sert bir lastik değil.
* Benim yaz lastiklerim 4. yılında. Yaz lastiklerimin aşınma derecesinden ötürümü bilemiyorum Ama Nokian 'ları takınca konfor bariz bir şekilde arttı.
* Aracı dün otobanda 150-180 km yüksek hızlarda kullandım. Direksiyonda hiçbir titreme olmadı. Yol tutuş ve araç hakimiyeti çok iyi. Yüksek hızda virajlarda da son derece yola hakim bir görüntü sergiledi.
* Yakıt tüketimde artış göremedim. Ortalama yakıt tüketim değerleri aynı seviyede kaldı.
* Kar olmadığı için henüz kar performansını görmedim.

Nokian WR D4 ve Goodyeatr Ultragrip 9 arasında kalmıştım. Yakıt tüketiminin "C", Yağmurda fren performansının "A" olması başarılı bir lastik olduğunu gösteriyor. Zaten yapılan testlerdeki başarısı da beni bu lastiği almaya sevk etti.
Kısacası ilk izlenimlerimin de son derece olumlu olup, kar performansını da merak etmiyor değilim.



D
8 yıl
Yüzbaşı

geçen kış honda civic aracımda ultragrip 9 kullandım.
bu sene citroen ds4 aracımda nokian wr d4 kullanıyorum.

soran çok olmuş hemen karşılaştırayım, yol sesi konusunda ultragrip daha başarılı bence bu yüzden yağışsız havalarda kullanımı daha iyi ve daha yumuşak bir lastik. wr d4 te öyle çok sesli bir lastik değil ama ultragrip bu konuda bir tık daha iyi.

ezilmemiş karlı yolda ikisinin pek farkı yok bence. ancak iş buza gelince nokian wr d4 daha başarılı. bugun şehrin içinde bulunan dağa yapılmış olan hastanemize milleti sollaya sollaya çıktım. solladığım hastane personeli gün içinde bana lastikleri sordu :) esp açık olmasına ve yer yer yavaşlamak zorunda kalsamda tırmanışta zorluk yaşamadım. iniştede korksamda hiç kaymadım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
#
8 yıl
Yüzbaşı

Nokian wr d4 205/55/16 91T lastiği aldım. Daha deneme şansım olmadı haftasonu uzun yolda deneyeceğim inşallah. Çok kafam karışmıştı hangi lastik diye ama hem okuduğum yorumlardan hemde nispeten uygun olan fiyatından dolayı tercih ettim umarım yarı yolda bırakmaz.
Bu arada Kayseri'den tanesi 220 tl ye aldım. Ankarada 240-260 tl arası fiyat veriliyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #Erdem# -- 6 Ocak 2016; 20:04:36 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ffatihh23

weatherproof ile çıktığım kartalkayanın videosu

https://www.youtube.com/watch?v=rtSSMUbnRSE

Fatih üstad valla çok güzel video olmuş teşekkürler..Yol karlı ancak yinede açık gibi fena gözükmüyor dimi :) Daha kötü şartlar olsa belki birazcık daha zorlardın lastikleri bilemiyorum :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

quote:

Orijinalden alıntı: transglobal

izmir'de otoyol ağırlıklı kullanılan aracımıza hangisini önerirsiniz? bu akşam 4 adet hepsiburadadan sipariş vereceğim;
aracın üzerinde yokohamalardan genel anlamda memnunum; ancak nokian teknik özellik olarak daha üstün gibi:
http://www.hepsiburada.com/nokian-215-65-r16-102h-xl-line-suv-yaz-lastigi-uretim-yili-2015-p-OTKMT428986
http://www.hepsiburada.com/yokohama-215-65r16-98h-g055-h-t-suv-lastik-uretim-yili-2015-p-OTBYTY19146
önerileriniz için şimdiden sağolun...

ikisi de marka lastikler.
sorun olmaz ama yokohama nın etiket değerleri daha kötü.
yakıt: E
yol tutuş: C
ses: 70 db.
hemde nokian da takviyeli, yanak var.
http://www.rezulteo-lastik.com.tr/yokohama-lastikler/geolandar-suv-g055-lastik/fiyat-215-65-R16-98H-4654
nokian yakıt: C
yol tutuş : A
ses:71 db.

< Resime gitmek için tıklayın >



tesekkurler. Nokianları bugun taktırdım. markayı onceden pek duymamıs olsam da arastırınca doğru tercıh oldugunu anladım. pisman olmam umarım.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
8 yıl
Binbaşı

Yol tutuşuna olumlu katkı sağladı
Oldukça yumuşak bir lastik ekstra konfor sağlıyor
Yağmurda çok deneme şansım oldu başarılı
Lastik ilk 150-200km den sonra performans vermeye başladı
Sadece ses konusunda beni mutsuz etti sanki ekstra farklı bir ses alıyorum gibi geliyor lastiklerden
Lastikler kar sembolü de olan 4 mevsimlik lastikler
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Yüzbaşı

Bende onu bekliyorum dört gözle.kış lastiği taktık hava 15 derece hakkını veremedik lastiklerin.özellikle çıkıp karda gezicem yazarım burda.birde asıl şubatta banskoya gitme durumum var asıl test ozaman insallah



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Cnrps
L
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: denizzz89

2011 Peugeot 206+ İlk aracım o yüzden aracın içinde ki lastik bilgileri yerini yeni keşfettim. "175/65 R14 82T" yazıyor. Önerilen lastik markalarında Nokian yazmıyor. Bir önce ki sahibi Michelin takmış ancak burada ki bilgilere birebir dikkat etmiş mi bir bilgim yok. Şehir içi kullanıcısıyım. Yaz ayrı kış ayrı almaktansa 4 mevsim modelleri var. Ancak bu kriterde sadece Nokian çıktı. İzmir de yaşıyorum önerir misiniz? İletişime geçeceğim bir bayisi var mı?

İZMİR için 4 mevsim çok mantıklı.
kış lastiklerinden türetilmiş dört mevsimlikler:
Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 (B - E - 68db etiketli)(13 ile 19 inç arasında değişen boyutlarda mevcut, 1-2 aydan ülkemize gelir.)
Nokian Weatherproof (B - C - 68db etiketli)
Pirelli Cinturato All Season (14" yok)
Firestone Multiseason (C - E - 71db etiketli)

yaz lastiğinden türetilmiş dört mevsimlik:
Michelin CrossClimate (14" yok)

http://www.rezulteo-lastik.com.tr/kis-lastigi/2015-2016-sezonunun-en-iyi-dort-mevsim-lastikleri-27989
http://www.rezulteo-lastik.com.tr/nokian-lastikler/weatherproof-lastik/fiyat-175-65-R14-82T-25216918
http://www.rezulteo-lastik.com.tr/goodyear-lastikler/vector-4seasons-gen-2-lastik/fiyat-175-65-R14-82T-26452970

Daha çok kışlığa yakın olsun ama yakıtı çok olsa da önemli değil dersen Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 alınabilir.
nisbeten daha az yaksın dersen Nokian Weatherproof tercih edilebilir.
sonuç olarak: Nokian Weatherproof hayırlı olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.