Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3042
Cevap
518487
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: NOKIAN LASTİKLERİ ve LASTİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER (3. sayfa)
A
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: babaerkan

Ali Bey merhabalar,

kafamdaki karşılaştırmayı netleştirmek için michelin ve nokian da şu modelleri öneriyorsunuz anladığım kadarıyla

205/55R16 91H NOKIAN i3

205/55R16 91V MICHELIN PRIMACY HP

yanlışsa rica etsem sizin sitenizdeki linkleri iliştirebilirmisiniz.

Saygılarımla.



Merhabalar,

Hayır, bir önceki mesajımda ben hiç Nokian i3 den bahsetmedim. "Nokian V" modeli ile "Michelin Primacy HP" modellerinden bahsettim.

Nokian i3; modeli Michelin Energy Saver Modeli ile denk olan bir modeldir.

Siz "Nokian V" ile "Primacy HP" modellerini ilk mesajınız nezdinde değerlendirmeli siniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaglam -- 21 Mayıs 2010; 17:45:27 >

A
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: babaerkan

Peki Ali Bey teşekkür ederim bilgiler için.bu iki lastikte stoklarinizda mevcutsa fiyat bilgisi alabilirmiyim sakıncası yoksa sizin için PM.den
Syg.

Merhaba,

Michelin ile ilgili stok sıkıntımız var Primacy HP Michelin TR stoklarında da bulunmuyor bu ara gelecek mal var onu bekliyoruz ancak tarih bilemiyoruz en fazla 1 ay içerisinde gelir ama...

Halihazırda Michelin Primacy HP stoğumuzda sadece 2 adet kaldı...

Nokian V stoklarımızda mevcut.

205/55R16

Nokian V fiyat ve detayları için tıklayınız.

Michelin Primacy HP Fiyat ve detayları için tıklayınız.



S
15 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: alisaglam


quote:

Orijinalden alıntı: saredsa


quote:

Orijinalden alıntı: alisaglam


quote:

Orijinalden alıntı: saredsa

Merhaba. Aracım corsa d 90 beygir. Lastik ölçülerim 195*55*16.
Nokian ya da Michelin düşünüyorum. 4 mevsim önerebileceğiniz model ve özellikleri nelerdir?


Merhaba,

195/55R16 ebadınızda Yazlık (nam-ı diğer 4 mevsim ama kışın karlı zeminlerde zincir takmak zorunda kalınan lastik) olarak, Nokian H modeli gerek, düşük yuvarlanma direnci nedeni ile yakıt ekonomisine katkısı, gerek farklı taban karışım teknolojileri ve dizaynı ile yüksek su tahliyesi sağlamasıyla üstün ıslak zemin kaabiliyeti, gerekse de patentli taban desen geometri dizaynı ve benzersiz kanal yapısı ile çok sessiz bir sürüş sağlayan modeldir. Model detayları ile ilgili yukarıdaki model adına tıklayınız.

195/55R16 ebadınızda, Nokian H fiyat ve detayları için tıklayınız.

Michelin de bu ebatda T ve V hız sınıflarında Energy Saver modeli, ZP (RFT - Run Flat (Patlasada yürüyebilen Lastik- her araç için değil)) Teknolojisinde de Primacy HP modeli mevcut.

Energy Saver, Nokian H ın bir muadili değil, Nokian i3 ün muadili bir model, ancak Nokian i3 modelinde bu ebat üretilmiyor. Nokian H farklı özellikleri ile Energy Saver a nazaran daha üst kategoridedir. Benzer yönleri olarak birtek yakıt ekonomisini ifade edebilirim. Primacy HP ise ZP (Zero Pressure - Sıfır lastik basıncı) teknolojili bir lastik olduğundan aracınızda kullanmanız doğru değil. Bu teknolojiyi sadece bu tür lastikler için ekipmanı olan araçlar kullanabiliyorlar.


Cevabınız için tesekkur ederim. İstanbulda bayi listenizi yazar mısınız? En kısa zamanda almayı planlıyorum.


Merhabalar,

Yanlış anlamayınız ama Distribütörümüze karşı hassasiyetimizin gereği olarak son sorunuzun cevabınıwww.guvenlastik.net üzerinden yada 0 232 449 44 81 nolu telefondan Nokian TR distribütörümüze ulaşarak bayiileri öğrenebilir siniz. Biz de İstanbul bayiilerinden biriyiz.


Merkezi İzmirde olan güven lastik web sitesinde bir çok bilgiyi barındırıyor. Ancak İstanbuldaki bayilerin listesini (adres ve telefon...) web sitesine eklememiş. Ben beylikdüzünde oturuyorum. Sanırım sizin ya da baska bir bayinizin adresini vermeniz güven lastiği rahatsız etmeyecektir. Siz sanırım e-lastikjant uzerinden satıs yapıyorsunuz bayi olarak. Ancak ben bayiye gelerek bizzat gorerek lastik satın almak istiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: samett25

iyi akşamlar Ali Bey! anladığım kadarıyla lastik konusu uzmanlık alanınız. bir sorum olucak.. 2003 model accord 2.4 almayı düşünüyorum. yalnız araştırmalarım neticesinde süspansiyon sertliği konusunda endişelerim oluştu. aracın konforunu arttırmak yani yumuşatmak için tek yol lastikler midir? uygun lastik model markası nedir sizce?


İyi geceler,

Estağfirullah uzmanlık gibi bir iddiam yok, benim tek gayem, kulaktan dolma bilgilerin aktarılırken alaksız ilgisiz kazanımlarla insanların yanlış bilgilenmesine ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara; 3. Kuşak bir tüccar olarak edindiğimiz ve hala da edinmekte ve takipetmekte olduğumuz, bilgi, tecrübe ve öğrenimlerimizi sizlere öğrendiklerimiz ve bilgimiz dahilinde, doğruya yönlendirerek aktarmaktır.

Aracınızın lastik ebadını belirtmemiş siniz ancak 205/55R16 olduğunu varsayarak, yanlış ise lütfen düzeltiniz...

Süspansiyon konforuna etkisi anlamında lastiğin de bir unsur olduğunu kabul etmemiz gerek ancak, direk etki demek olmadığını da belirterek.

Söz konusu ebat ve talebiniz ile ilgili benzer bir soruyu birkaç mesaj yukarıda bir başka forum dostumuza cevaplamıştım buraya tıklayarak okuyabilir siniz.



A
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: colt uk 6

Ali bey benimde izniniz ile bir sorum olucak.Ben geçen yıl nct 5leri atıp ( gerçekten 25000 kmde attım kurtulmak için) o zaman ki lastik ebatları 195 50 15 için (yük endeksini hatırlamyorum ama h idi) nri serisi aldım ve inananın çok memnun kaldım hem sessizlik hem ıslak performansı hemde konforu açısından.benim sorum şu an kullandığım 205 55 16 94 h lastiklerimi yüksek hızlarda araç kullanmadığım için i3 serisi (muadili olan nri ler artık üretilmiyor diye biliyorum) değiştirmem teknik anlamda mümkünmüdür? amacım sessizlik konusunda takdirimi kazanmış serinin devamı olan seriyi kullanmak,çünkü yük endeksinden dolayı 94 h nrh serisini işaret ediyor.


Merhabalar,

Model adları biraz karışmış sınırım :) ancak, Mevcut 205/55R16 ebadınızda Nokian i3 modeli 91 yük indeksi ve H hız sınıfındadır ve Nokian Lastik lerinin sessizlik teknolojisini üzerinde barındırır.

Üst Model olan Nokian H modeli ise 94 yük indeksi ve XL (eXtra Load) üretim prensibi ile yine H hız sınıfındadır.

"Nokian i3" den önceki model "Nokian NRe" idi, "Nokian H" dan önceki model de "Nokian NRHi" idi

Sizin ebadınızda ve kullanım şartınızda Nokian i3 de Nokian H da kullanabilir siniz.

205/55R16

Nokian i3 fiyat ve detayları için tıklayınız.

Nokian H fiyat ve detayları için tıklayınız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaglam -- 21 Mayıs 2010; 17:46:47 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar,

Sevgili; konuyu takip eden forum üyesi dostlarımız;

Nokian Lastiklerinde 01/01/2010 tarihi itibarii le özellikle Yaz Lastiklerinde genel Fiyat artışı söz konusu... Konu ile ilgili haber detaylarına ulaşmak için lütfen tıklayınız.



S
15 yıl
Er

21.11.2009 tarihinde Nokian Lastiklerinin Ankara Bayisi Class Oto'dan(http://www.classoto.com) daha önce sipariş etmiş olduğum 195/55/R16 ebatlarında 4 adet Nokian H lastik aldım. Şu ana kadar yaklaşık 1000 km yol yaptım. İlk izlenimlerim ıslak zeminde süper daha önceki lastiğim Dunlop Sport3000 'den çok çok iyi. Uzun yolda asfalt sesi minumum. 55 yanak kalınlığına rağmen gayet konforlu diyebilirim. Bakalım zaman ne gösterecek. Yazın lastiğin performansının daha da artacağını tahmin ediyorum.
Öte yandan Class otoya gelince; adamlar daha önceki yorumlarda okuduğum üzere bu zamanda zor bulunacak cinsten çok iyi esnaflar. Benim için önemli olan sattığı malın fiyatı biraz fazla olsun ama esnaflığın hakkını versin. Ama gelin görün ki fiyatları da çok uygun. Yani kısacası uygun fiyat ve hizmet kalitesi birarada. Bunu neden mi yazıyorum derseniz adamlar bu övgüyü gerçekten hakediyorlar. Teşekkürler Class Oto, teşekkürler Mahir Bey..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: *KFY*



Ali bey selamlar hayırlı işler..Öncelikle paylaştığınız değerli bilgiler için teşekkür ederim..

2006 model FSI Passat aracıma lastik alacağım..Şu anda Bridgestone ER 300 var..ER 300 ü başka bir lastikle karşılaştıramam çünkü bu benim binek olarak ilk aracım..Ama Allah var kuru ıslak zeminde performans ve güvenlik açısından bugüne kadar kafamda soru işareti oluşturmadı..Tek şikayetim ses..

Denizli'de yaşıyorum..Ilıman iklim..Kar buz görmeyiz..Ancak yollarımız belediyemizin yüzyılın dev projesi diye tanımladığı alt yapı çalışmaları yüzünden felaket..Her yer kazık..Her yerde çukur..En az 1 sene daha bu yollara katlanacağız belki 2 yıl daha..Değişim zamanı gelmiş ER 300 le bu yollara çıkmak tam eziyet oldu..Traktör üstündeyim sanki..

Listeme aldığım lastik markaları Continental ve Michelin di..Sayenizde Nokian ı da eklemiş bulunmaktayım..ancak Michelin le ilgili naziktir bozuk yollara gelmez eleştirileri bahsettiğim malum yol şartları yüzünden bu lastiği listemden çıkarmama sebep olacak gibi..Sizin tavsiyelerinizi bekliyorum..Fiyat olarak belli bir limitim yok..Lastik bu sonuçta..Paraya bakmam..

Sesi azaltacağım diye güvenlikten feragat etmeyeceğim ancak ER 300 den daha sessiz performans olarak da onu aratmayacak lastiği arıyorum..

İlginize teşekkür ederim..



Merhabalar, sabırla okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için ben sizlere teşekkür ederim.

Aracınız, yol durumlarınız, ve talepleriniz doğrultusunda;

Michelin, evet o yol durumunda zarar görebilir, Continental ve Bridgestone ses unsuru açısından birbirlerine çok yakın değerler veren modeller... Ancak darbe dayanımı açısından da o yol durumu için kuvvetli modeller.

Nokian ise gerek XL formlu üretim prensibi ile hem yanak hemde taban kat yapısı güçlendirilmiş olduğundan mevcut yollarınıza daha da dirayetli ve normal asfalt yollarda da Bridgestone ve Continental den patentli sessizlik teknolojisi gereği daha da sessiz bir ürün.

Tüm bunların yanında Nokian ın ıslak zemin kaabiliyeti ve düşük yuvarlanma direnci ile yakıt ekonomisine destek oluşuda ciddi artı yönleridir.

Lastik ebadınızı belirtmemiş siniz ancak, aracınızın 2006 model olması nedeni ile bilgimiz dahilinde 205/55R16 yada 215/55R16 ebadlarına sahip olan aracınız için talepleriniz ve koşullarınız doğrultusunda Nokian da 3 er model tavsiye edebileceğim.

Nokian H, Nokian V ve Nokian ZG2 modelleri gerek teknik gerekse ebatsal açıdan ortak özelliklere sahip modellerdir. Tam ebadınıza göre fiyat bilgisini bilahare de verebilirim. yada siz dewww.e-lastikjant.com e-ticaret sitemiz üzerinden de bilgi edinebilir siniz...

Model detayları ile ilgili lütfen model adlarının üzerine tıklayınız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaglam -- 21 Mayıs 2010; 17:48:22 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
*
14 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: alisaglam


quote:

Orijinalden alıntı: *KFY*



Ali bey selamlar hayırlı işler..Öncelikle paylaştığınız değerli bilgiler için teşekkür ederim..

2006 model FSI Passat aracıma lastik alacağım..Şu anda Bridgestone ER 300 var..ER 300 ü başka bir lastikle karşılaştıramam çünkü bu benim binek olarak ilk aracım..Ama Allah var kuru ıslak zeminde performans ve güvenlik açısından bugüne kadar kafamda soru işareti oluşturmadı..Tek şikayetim ses..

Denizli'de yaşıyorum..Ilıman iklim..Kar buz görmeyiz..Ancak yollarımız belediyemizin yüzyılın dev projesi diye tanımladığı alt yapı çalışmaları yüzünden felaket..Her yer kazık..Her yerde çukur..En az 1 sene daha bu yollara katlanacağız belki 2 yıl daha..Değişim zamanı gelmiş ER 300 le bu yollara çıkmak tam eziyet oldu..Traktör üstündeyim sanki..

Listeme aldığım lastik markaları Continental ve Michelin di..Sayenizde Nokian ı da eklemiş bulunmaktayım..ancak Michelin le ilgili naziktir bozuk yollara gelmez eleştirileri bahsettiğim malum yol şartları yüzünden bu lastiği listemden çıkarmama sebep olacak gibi..Sizin tavsiyelerinizi bekliyorum..Fiyat olarak belli bir limitim yok..Lastik bu sonuçta..Paraya bakmam..

Sesi azaltacağım diye güvenlikten feragat etmeyeceğim ancak ER 300 den daha sessiz performans olarak da onu aratmayacak lastiği arıyorum..

İlginize teşekkür ederim..



Merhabalar, sabırla okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için ben sizlere teşekkür ederim.

Aracınız, yol durumlarınız, ve talepleriniz doğrultusunda;

Michelin, evet o yol durumunda zarar görebilir, Continental ve Bridgestone ses unsuru açısından birbirlerine çok yakın değerler veren modeller... Ancak darbe dayanımı açısından da o yol durumu için kuvvetli modeller.

Nokian ise gerek XL formlu üretim prensibi ile hem yanak hemde taban kat yapısı güçlendirilmiş olduğundan mevcut yollarınıza daha da dirayetli ve normal asfalt yollarda da Bridgestone ve Continental den patentli sessizlik teknolojisi gereği daha da sessiz bir ürün.

Tüm bunların yanında Nokian ın ıslak zemin kaabiliyeti ve düşük yuvarlanma direnci ile yakıt ekonomisine destek oluşuda ciddi artı yönleridir.

Lastik ebadınızı belirtmemiş siniz ancak, aracınızın 2006 model olması nedeni ile bilgimiz dahilinde 205/55R16 yada 215/55R16 ebadlarına sahip olan aracınız için talepleriniz ve koşullarınız doğrultusunda Nokian da 3 er model tavsiye edebileceğim.

Nokian H, Nokian V ve Nokian ZG2 modelleri gerek teknik gerekse ebatsal açıdan ortak özelliklere sahip modellerdir. Tam ebadınıza göre fiyat bilgisini bilahare de verebilirim. yada siz dewww.e-lastikjant.com e-ticaret sitemiz üzerinden de bilgi edinebilir siniz...

Model detayları ile ilgili lütfen model adlarının üzerine tıklayınız.


Teşekkür ederim hemen bakıyorum siteye..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: *KFY*

Ayağındaki ER 300 lerin ölçüleri 215 55 ZR16 W97..

Model ve fiyat bilgisi verebilirseniz sevinirim..

Tekrar merhaba

215/55R16 97W ebat ve hız sınıfında, Nokian ZG2 modeli eşdeğerdir. Şu an bizim ve distribütör stoklarımız da yok ancak Ocak 20-25 gibi stoklarımıza girecek. Şu anki Fiyat ve detayları için tıklayınız., 1 Ocak itibarii le Nokian Lastiklerine Zam beklenmekte muhtemelen fiyat değişecektir.

Aynı ebadınızda aynı diş profiline sahip ancak 97V hız sınıfında arzu eder seniz stoklarımızda mevcuttur. Detayları için tıklayınız.

İki hız sınıfı arasında ki fark ise V Hız Sınıfı Max. 240 Km/s, W Hız Sınıfı ise Max. 270 Km/s hıza dayanıklı demektir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaglam -- 21 Mayıs 2010; 17:49:40 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
*
14 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: alisaglam


quote:

Orijinalden alıntı: *KFY*

Ayağındaki ER 300 lerin ölçüleri 215 55 ZR16 W97..

Model ve fiyat bilgisi verebilirseniz sevinirim..

Tekrar merhaba

215/55R16 97W ebat ve hız sınıfında, Nokian ZG2 modeli eşdeğerdir. Şu an bizim ve distribütör stoklarımız da yok ancak Ocak 20-25 gibi stoklarımıza girecek. Şu anki Fiyat ve detayları için tıklayınız., 1 Ocak itibarii le Nokian Lastiklerine Zam beklenmekte muhtemelen fiyat değişecektir.

Aynı ebadınızda aynı diş profiline sahip ancak 97V hız sınıfında arzu eder seniz stoklarımızda mevcuttur. Detayları için tıklayınız.

İki hız sınıfı arasında ki fark ise V Hız Sınıfı Max. 240 Km/s, W Hız Sınıfı ise Max. 270 Km/s hıza dayanıklı demektir.



Ali bey araç zaten max 210 görüyor..Sıklıkla Denizli-İzmir otobanını kullanıyorum..Ancak genelde çıktığım hız 160 170 dir..Arada bir 200 e dayanıyoruz ama çok ender..Yani V hız sınıfı lastik uygundur diye düşünüyorum..

Konuyla ilgili bilgisizliğimi hoş görmenizi rica ederek şunu sormak isterim..Bir lastiğin daha yüksek hızlara göre üretilmiş olması daha kalitelidir daha iyidir sonucunu çıkarır mı? Ya da daha yüksek hızlara gör üretilmiş lastiklerde diğer x özellikten (mesela sessizlik vs.) feragat edilmiş mi olur..?

Yani genelde 160 180 en yüksek hızda kullanılan arada bir birkaç dakika 200 e dayanacak araç için Wsınıfında bir lastik almak ne kadar mantıklıdır..?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: *KFY*


quote:

Orijinalden alıntı: alisaglam


quote:

Orijinalden alıntı: *KFY*

Ayağındaki ER 300 lerin ölçüleri 215 55 ZR16 W97..

Model ve fiyat bilgisi verebilirseniz sevinirim..

Tekrar merhaba

215/55R16 97W ebat ve hız sınıfında, Nokian ZG2 modeli eşdeğerdir. Şu an bizim ve distribütör stoklarımız da yok ancak Ocak 20-25 gibi stoklarımıza girecek. Şu anki Fiyat ve detayları için tıklayınız., 1 Ocak itibarii le Nokian Lastiklerine Zam beklenmekte muhtemelen fiyat değişecektir.

Aynı ebadınızda aynı diş profiline sahip ancak 97V hız sınıfında arzu eder seniz stoklarımızda mevcuttur. Detayları için tıklayınız.

İki hız sınıfı arasında ki fark ise V Hız Sınıfı Max. 240 Km/s, W Hız Sınıfı ise Max. 270 Km/s hıza dayanıklı demektir.



Ali bey araç zaten max 210 görüyor..Sıklıkla Denizli-İzmir otobanını kullanıyorum..Ancak genelde çıktığım hız 160 170 dir..Arada bir 200 e dayanıyoruz ama çok ender..Yani V hız sınıfı lastik uygundur diye düşünüyorum..

Konuyla ilgili bilgisizliğimi hoş görmenizi rica ederek şunu sormak isterim..Bir lastiğin daha yüksek hızlara göre üretilmiş olması daha kalitelidir daha iyidir sonucunu çıkarır mı? Ya da daha yüksek hızlara gör üretilmiş lastiklerde diğer x özellikten (mesela sessizlik vs.) feragat edilmiş mi olur..?

Yani genelde 160 180 en yüksek hızda kullanılan arada bir birkaç dakika 200 e dayanacak araç için Wsınıfında bir lastik almak ne kadar mantıklıdır..?


Merhabalar,

Lastiklerde hız sınıfları, sadece sizin alışagelmiş olarak yapmakta olduğunuz süratlere yada aracın ulaşabildiği süratlere göre karar verilerek araç altına takılırken belirlenmezler, aynı zamanda da aracın motor gücünü yere yansıtırken tek aktarma organı olan lastiklere bindireceği güç vb. unsurlarda göz önüne alınarak karar verilir, bu husus aynı şekilde lastik ebatları içinde geçerlidir.

Sizin aracınızda 205/55R16 ebadıda çıkıyor du ancak yeni kasalarda şase ve lastik iz genişlikleri arasındaki mesafeler değiştiğinden dolayısı ile de aracın yere basma konumları değiştiğinden 215/55R16 ebadı daha uygun olduğundan yeni modellerde bu ebadı kullandılar.

Aracınızın orjinal hız sınıfı değeri W olduğundan bu tarz hız sınıfına haiz lastikler daha düşük hız sınıfına haiz lastiklerden daha esnek; yani yol şartlarına göre şekil değiştirdikten sonra daha çabuk eski formuna kavuşan lastiklerdir ancak performans verebilmeleri içinde ısınmak isterler.

Sizin bir kullanıcı olarak agresif kullanma yapınız olmadığı göz önünde bulundurulursa ki bu ciddi bir unsurdur, sürat yapmazsınız belki ancak, sert kullanımlarda motor gücünün lastik ile zemine aktaraılması esnasında meydana gelen kuvvetlere dirayet ve lastik ömrüne etkisi açısından, V hız sınıfı bir lastik de size yeterince ve gereğince hizmet edebilecektir.

Ürünlerdeki Hız sınıfları arasındaki farklılaşma belli oranlarda vardır ancak sizin tabir ettiğiniz üzere sessizlik gibi şekilsel özelliklerden ziyade teknik özellikler kapsamında kalır.

H ve V hız sınıfı lastikler Yüksek Performans Kategorisidir, W hız sınıfı ve üzeri lastiklerde Ultra Yüksek Performans Kategorisi lastiklerdir. Dolayısı ile Ultra Yüksek Performans grup daha fazla tekniğe ve uygulamaya ihtiyaç duyar. Elma da armutda meyvedir ancak şekil, tat, özellik ve fayda olarak ayrıdır misali...

Nokian açısından değerlendirirsek; Nokian V ile Nokian ZG2 arasındaki en temel fark, ZG2 nin dünyada hiçbir lastikte bulunmayan, taban kaplama karışım yapısında bölgesel olarak yer alan 4 farklı hedef ile 4 farklı kauçuk karışım yapısı sayesinde benzersiz tutunma karakteristikleri göstermesidir. ANCAK ZG2 bu özelliklerini gösterebilmesi için kategorisi gereği biraz ısınmak ister, sizin kullanımınız ile ZG2 tam kapasite verim sağlayamaz, aracınızı limitlerinde ve agresif olarak kullanmanız halinde ancak bu devrim niteliğindeki teknik özelliklerini ortaya çıkarabilen bir üründür.

Mevcut araç kullanım alışkanlığınız ile ve kullanamayacağınız özelliklere fazladan para ödemek ne derece mantıklıdır kararını siz verecek siniz. O nedenle de Nokian V sizinde detaylı incelemenize kani olduğum tespitiniz sonucu en ideal model olarak gözükmektedir.



A
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: global7*


quote:

Orijinalden alıntı: alisaglam

quote:

Orijinalden alıntı: global7*

Ali bey selamlar.

benim sormak istediğim ''185 65 14 ün tam muadili nedir'' ? 195 65 14 düşünüyorum araç Efi Zetec 1.6 ford escort.

bu ebatlarda i3 ile energy saver arasında gidip geliyorum ama en azından değiştirmişken 1cm geniş taban olsun istiyorum yanakla oynamak istemiyorum konfordan ödün vermemek için.


Merhabalar,

185/65R14 ebadınızın tam muadili 195/60R14 tür. 195/65R14 kullanmanız halinde lastik çapı büyüyeceğinden lastiğiniz yerden yükselir dolayısı ile de aracınız yerden yükselir. Yüksek lastiklerin fazla yolcu ve yüklü kullanımlarda arka çamurluk iç davlumbazlara sürtme ihtimali söz konusudur. İlave olarak da araç yerden yükseldiğinden daha fazla rüzgar direnci nedeni ile daha fazla yakıt tüketmesi de olası olumsuz sebeplerdendir.

185/65R14 ebadı kendi içinde yani jant değiştirmeden muadili olan bir ebat değildir. 195/60R14 ebadı ise birçok marka da ha deyince kolaylıkla bulunabilen bir ebat olmadığından size tavsiyem orjinal ebadınıza devam etmenizdir.

195/60R14 yada 195/65R14 ebatlarında Nokian da üretim yoktur. 185/65R14 ebadınızda ise Nokian i3 stoklarımızda mevcuttur.

Edit: Yazım imla düzeltmesi yapılmıştır.


Teşekkürler ali bey.aynı ebatlarda devam edeceğim.

peki i3 (4 adet) 4-5 bonus güncel taksit fiyatı nedir? sitenizde son 2tane var diye gördüm.yeni yıldamı stoklarda olacak ve yeni yılda % kaçlık bir zam gelecek i3 lere ve net fiyatı ne olacaktır?

Birde kafamı fiyat performans olarak Yokohama A Drive serisi kurcalıyor 4 taksit 95 tl fiyat aldım (peşin 90tl) merak ettiğim ise sert ve gürültülü bir lastikmidir?(malum Nokian ile sessiz oluşundan dolayı ilgileniyorum) satıcının dediğine göre Yokohama Adrive (Cdrive düşünmüyorum) en az Michelin energy saver ayarında bir lastikmiş ve yumuşak ve sessizmiş.

Ben Yokohmanın bu serisi hakkında sizin bilginizi ve düşüncenizi öğrenmek istiyorum.Yokohamadan memnun olmayan bir kişi net üzerinde rastlamadım sadece Advan serisi kullanan bir kişi gürültülü lastik demiş.


Tekrar Merhabalar,

185/65R14 ebadınız Nokian i3 stoklarımızda mevcuttur. Son 2 adet kalmış olarak gördüğünüz Nokian modeli Nokian NRe dir.

185/65R14 Nokian i3 fiyat, detay ve ödeme alternatifleri için tıklayınız.

Yokohama gayet iyi bir lastik markasıdır. Yumuşaklık anlamında Michelin kadar hiçbir lastik yumuşak olamaz, süspansiyon konforuna etkisi açısından yumuşaklık Michelin e özgü patentli bir teknoloji ve karakteristik bir özelliktir. Japon grubu lastikler arasında yer alan Yokohama nispeten sert bir lastiktir, genel japon lastiklerinde olduğu gibi...

Gürültü açısından ise de Nokian ın patentli sistemi bu konuda önde olmasını sağlıyor. Yokohama fiyat olarak gayet makul ama burda sizin aradığınız özellikle sessizlik yönünden Nokian i3 modeli kadar sessiz değil...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: alisaglam


quote:

Orijinalden alıntı: global7*


quote:

Orijinalden alıntı: alisaglam

quote:

Orijinalden alıntı: global7*

Ali bey selamlar.

benim sormak istediğim ''185 65 14 ün tam muadili nedir'' ? 195 65 14 düşünüyorum araç Efi Zetec 1.6 ford escort.

bu ebatlarda i3 ile energy saver arasında gidip geliyorum ama en azından değiştirmişken 1cm geniş taban olsun istiyorum yanakla oynamak istemiyorum konfordan ödün vermemek için.


Merhabalar,

185/65R14 ebadınızın tam muadili 195/60R14 tür. 195/65R14 kullanmanız halinde lastik çapı büyüyeceğinden lastiğiniz yerden yükselir dolayısı ile de aracınız yerden yükselir. Yüksek lastiklerin fazla yolcu ve yüklü kullanımlarda arka çamurluk iç davlumbazlara sürtme ihtimali söz konusudur. İlave olarak da araç yerden yükseldiğinden daha fazla rüzgar direnci nedeni ile daha fazla yakıt tüketmesi de olası olumsuz sebeplerdendir.

185/65R14 ebadı kendi içinde yani jant değiştirmeden muadili olan bir ebat değildir. 195/60R14 ebadı ise birçok marka da ha deyince kolaylıkla bulunabilen bir ebat olmadığından size tavsiyem orjinal ebadınıza devam etmenizdir.

195/60R14 yada 195/65R14 ebatlarında Nokian da üretim yoktur. 185/65R14 ebadınızda ise Nokian i3 stoklarımızda mevcuttur.

Edit: Yazım imla düzeltmesi yapılmıştır.


Teşekkürler ali bey.aynı ebatlarda devam edeceğim.

peki i3 (4 adet) 4-5 bonus güncel taksit fiyatı nedir? sitenizde son 2tane var diye gördüm.yeni yıldamı stoklarda olacak ve yeni yılda % kaçlık bir zam gelecek i3 lere ve net fiyatı ne olacaktır?

Birde kafamı fiyat performans olarak Yokohama A Drive serisi kurcalıyor 4 taksit 95 tl fiyat aldım (peşin 90tl) merak ettiğim ise sert ve gürültülü bir lastikmidir?(malum Nokian ile sessiz oluşundan dolayı ilgileniyorum) satıcının dediğine göre Yokohama Adrive (Cdrive düşünmüyorum) en az Michelin energy saver ayarında bir lastikmiş ve yumuşak ve sessizmiş.

Ben Yokohmanın bu serisi hakkında sizin bilginizi ve düşüncenizi öğrenmek istiyorum.Yokohamadan memnun olmayan bir kişi net üzerinde rastlamadım sadece Advan serisi kullanan bir kişi gürültülü lastik demiş.


Tekrar Merhabalar,

185/65R14 ebadınız Nokian i3 stoklarımızda mevcuttur. Son 2 adet kalmış olarak gördüğünüz Nokian modeli Nokian NRe dir.

185/65R14 Nokian i3 fiyat, detay ve ödeme alternatifleri için tıklayınız.

Yokohama gayet iyi bir lastik markasıdır. Yumuşaklık anlamında Michelin kadar hiçbir lastik yumuşak olamaz, süspansiyon konforuna etkisi açısından yumuşaklık Michelin e özgü patentli bir teknoloji ve karakteristik bir özelliktir. Japon grubu lastikler arasında yer alan Yokohama nispeten sert bir lastiktir, genel japon lastiklerinde olduğu gibi...

Gürültü açısından ise de Nokian ın patentli sistemi bu konuda önde olmasını sağlıyor. Yokohama fiyat olarak gayet makul ama burda sizin aradığınız özellikle sessizlik yönünden Nokian i3 modeli kadar sessiz değil...



Fiyatları bana göre değil malesef çünkü 550liraya tekabul ediyor beni aşıyor.



ilginiz için teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: greentooth

Konu biraz geride kalmış ama umarım yarına kadar cevap alabilirim.

235/45/17 orijinal lastik ebatları olan a4 için kış lastiği düşünüyorum. Muadil olabilecek 225/45/17 almayı da düşünebilirim.

Nokian'ın ekonomik kış lastiği olarak W serisi bana alternatif oluyor sanırım.

- Bu lastik şehirlerarası ve milletlerarası yolculukta beni üzer mi?
- Farklı bir öneriniz olabilir mi?
- Bu ölçüler stoklarınızda mevcut mudur? Fiyat verebilir misiniz?


İyi Akşamlar,

225/45R17 ebadınızda maalesefki ne Nokian W modeli ne de WRG2 Modeli Distribütör dahil stoklarda maalesef yok.

235/45R17 orjinal ebadınız da ise ister seniz var.

Nokian WRG2 modeli birçok özellikleri ile şehirlerarası ve milletlerarası yolculukta size gerek güvenlik, gerek konfor, gerekse de üstün tutunma kaabiliyetleri gibi birçok açıdan hizmet edecek özelliklere sahiptir. Model detayları ile ilgili lütfen tıklayınız.

235/45R17 Nokian WRG2 fiyat, detay ve ödeme alternatifleri için lütfen tıklayınız.

Acil durumunuz söz konusu ise lütfen yarın sabah saat 09:00'da 0 546 550 66 16 nolu telefon ile irtibata geçer iseniz yarın gün içinde ürünü sizin için hazırlarız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: kimimbenki

Ali Bey merhaba
Aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederim. 1995 1.6 corollam icin lastik araştırırken sizin yazılarınız ile karşılaştım.

Araştırmama göre bizim Japonların kroniği olan kızaklama ve lastik sesini kesen bir markaya sahipsiniz. Ben sakaryadan yazıyorum. Gerek internetten araştırmama gerekse sormama rağmen burada nokian marka lastik bulamadım. Sakarya da bayiiniz varmıdır yoksa bize en yakın il olan izmitte varmıdır? Varsa ismi nedir?

Ayrıca aracıma orjinal ebatının yerine 185 60 14 veya 185 65 14 ten hangi ebatı önerirsiniz zira kullananlar 185 in bu araçlarda daha iyi yol tuttuğunu belirtiyorlar. Araç 114 beygir 240 kadrana sahip ama asla 240 la gitme gibi bir durumum yok h modelinizmi yoksa v modelinizmi bana uygundur.



Merhabalar,

Nokian Bayiileri ile ilgili bilgiyi Nokian TR Distribütörü Güven Lastik A.Ş. ye sorabilir siniz...www.guvenlastik.net

Aracınızın orjinal lastik ebadı 175/65R14 diye; biliyoruz... Bu ebadın muadil ebadı 185/60R14 tür. Kullanabilir siniz. Yükseklik olarak herhangi bir fark yoktur, taban ölçünüz 1 cm genişleyecektir, normalde bu genişleme sürtünme katsayısını bununla birlikte yuvarlanma direncini arttıracağından yakıt tüketiminize olumsuz etki yapacak diye söyleriz ancak aracınızın 1,6 motorlu olması ve teoride bahsettiğimiz sonuçların pratikte kullanıcı ve sürüş alışkanlığı farklılığından dolayı bu olumsuz etkiyi nederece hissedeceğiniz ayrı ve çok kapsamlı bir tartışma konusudur.

Yanak oranınızın 65 den 60 a gerileyecek olmasıda bir miktar konforunuzdan taviz vermenizi gerektirse de özellikle kuru zemin viraj performansınızda belirgin ve olumlu etkisinide göz ardı edemeyeceğimiz aşikardır.

Özellikle sessizlik ve zemin tutunma kaabiliyetleri açısından da Nokian H modelini tavsiye edebilirim. Ürün detayları ile ilgili model adının üzerine tıklayınız.

185/60R14 Nokian H fiyat, detay ve ödeme alternetifleri ile ilgili tıklayınız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaglam -- 21 Mayıs 2010; 17:51:05 >

A
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: asparuh7669

ali bey merhaba,
kış biter bitmez yaz lastiği almayı düşünüyorum aracım astra g lastik ölçüleri 195 60 15.
forumda yaptığım incelemeler sonucunda nokian h serisi bende olumlu izlenimler bırakmıştır.
sizden de ricada bulunmak istiyorum aracıma uygun lastik önerebilirmisiniz.

şuan aracımda bf goodrich profiler 2 lastiği var 2008 nisan ayında aldım lastiklerden genel olarak memnunum,
şikaet ettiğim tek şey asfalt yolda su birikintilerine girdiğimde arabanın ön tarafı sağ sola savrulmasıdır buda herehalde lastikte
su yolu olmaması kanaatindeyim. lastikler aslında daha gider lastiklerden ikisi iki yerinden patlak o yüzden lastik almaya karar verdim.

konu hakkında yardımlarınızı rica ederim,

saygılarımla.


Merhabalar,

195/60R15 ebadınızda "Nokian H" ile "Nokian V" modelleri üst segment ve "Nokian i3" modelide ekonomik segment olarak Nokian Lastikleri ürün gamında ebadınıza göre tavsiye edebileceğim modellerdir. Her 3 modelde stoklarımızda mevcuttur. Nokian H ve Nokian V modelleri birçok açıdan aynı ancak Hız sınıfı olarak farklı ürünlerdir. Ürün detayları ile ilgili model adlarının üzerine tıklayınız.

195/60R15 ebadınız da yukarıdaki modellerin fiyat detay ve ödeme alternatifleri ile ilgili;

Nokian i3 için tıklayınız

Nokian H için tıklayınız

Nokian V için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaglam -- 21 Mayıs 2010; 17:52:35 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: sith_master

Ali Bey iyi günler

ben aracıma nokian H veya Nokian V serisi takmayı dusunuyorum

ebatları 205/60/15

elinizde bu ebatlarda lastik mevcut mu?

sizce V serisi mi H serisimi daha komforlu ve daha sessiz alacaktır.

lastik basınc sensoru kampanyanız bu lastikler icin gecer li mi?

son olarak fiyat bilgisi de veririseniz sizden almayı dusunuyorum

tesekkurler


İyi günler,

205/60R15 ebadınızda Nokian H ve Nokian i3 modelleri stoklarımızda mevcuttur. Nokian V modeli distribütör stoklarımızda dahi kalmamıştır.

Nokian H modeli Nokian V modeline nazaran "hız sınıfı yükseldikçe lastiğin sertleşme mecburiyeti" nedeni ile daha yumuşak, dolayısı ile daha konforludur. Sessizlik sertlik yada yumuşaklık ile dorudan ilintili olmadığı ve söz konusu her 3 modelde de Nokian Lastikleri nin sessizlik teknolojisi yer aldığından 3 model de sessizdir.

Basınç sensörü kampanyası Nokian Lastiklerinin tüm ürün gamı için geçerlidir.

Fiyat ve detaylar ile ilgili;

Nokian i3 için tıklayınız.

Nokian H için tıklayınız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaglam -- 21 Mayıs 2010; 17:53:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: onixon29

Ali bey merhaba,

2003 model Ford Fiesta aracımda bulunan Good Year GT2 lastiktlerimi eskidiği için değiştirmek istiyorum. Ölçüler 175-65-R14

Aşağı yukarı 100TL olacak şekilde 4 mevsim kullanabileceğim(karlı buzlu havalarda hiç kullanmıyorum diyebilirim) bir lastik önerebilir misiniz? Yol tutuşu iyi olması önemli.

Teşekkürler,iyi çalışmalar.

Merhabalar,

175/65R14 ebadınızda taleplerinize göre tavsiye edebileceğim lastik Nokian i3 modelidir.

Fiyatıda sizin arzunuza uyuyor sanırım.

175/65R14 82T Nokian i3 için tıklayınız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaglam -- 21 Mayıs 2010; 17:54:26 >

A
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: taipen71


quote:

Orijinalden alıntı: taipen71

bende 185 65 r15 yazlık nre modelini almak istiyorum ankarada temin edebileceğim bayi varmıdır adres verirseniz sevinirim

Ali bey bir benim soruma cevap vermemiş heralde gözünden kaçtı


Pardon özür dilerim, evet görmemişim.

Ankara bayiileri ile ilgili bilgiyiwww.guvenlastik.net aresinden Nokian Lastikleri TR distribütörlüğüne ulaşarak öğrenebilir siniz.

Ankarada bulamamanız durumundawww.e-lastikjant.com e-ticaret sitemizden online sipariş verebilir siniz. Ücretsiz Kargo ile adresinize yolluyoruz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.