Beyler yazılım desteği deyip durmayın. Bilmeyende hakket birşey sanacak. İki telefonuda ele alalım. Nexus yeni yazılımı hemen alıyor. İlk çıktığı gibi. Lg ise bir süre sonra. Tabi bu üretici yazılımıdır. Girersin xda ya tonla rom var seç seç yükle. Ne oldu ikisindede aynı yazılım işte. Mesela lgnin kendi yazılımı biraz ıkınıyordu kurdum elemanın romunu oldu fıstık gibi. Yazılım ilk çıkacak ve illa çıktığı gibi kullanayım dersen al nexusu yoksa ne artısı var?
Yazılım yazılım diye ölünen nedir? Hanginiz geliştiricisiniz ? Güvenlik açığı varmış da mı kapatılmış 4.4'de? %50 performans farkımı var? Hayır.. 4.4'ü indirip,sonra 4.4.1'i indirip,peşine 4.4.2 yi falan indirip kobay gibi kullanmak çok gerekli sanırım.. (?) Bazı sistem odaklı iyileştirmeler var ancak bunlar hiç birinizin fark edemiyeceği flash beleğe yazılım düzeni ile windowsdaki trim gibi çoğu ssd kullanıcının haberinin bile olmadığı özellikler.. Görsel olarak ne veriyor? Şeffaf durum çubuğu ve yazılımsal home tuşu mu? G2'de zaten var.. Performans'mı ? G2'nin daha kötü çalıştırdığı bir oyun-uygulama gösterin? Kaldı ki N5 de knock knock (o kadar alıştırıyor ki çevremdekilerin cihazlarının ekranlarına vuruyorum.) yada kumanda (televizyonumun kumandası kayıp bunu kullanmaya başladığımdan beri) gibi ekstraları yok. Daha bir çok "cici bici" cabası.
G2'nin kronik problemi kamerası.. Yazılımsal sorunu var. Ama xda'da güzel bir topluluğu var ve kendi kamera güncellemelerini çıkardılar,şuan gayet iyi kullanıyorum. Tuş konumlandırması, bana sorarsan yanda yada arkada olmasının hiç bir farkı yok,çünkü tuş kullanmıyorum... Açma kapama işleri ekrana vurarak yapıyorum, telefonu elime almama bile gerek yok. Ama telefon görüşmelerinde yada elime aldığım da "bu tuş burada olmalıymış" dedirtiyor. (yani arkada,şuan ki gibi) Ayrıca Kore cihazlarına 4.4 güncellemesi dağıtılıyor, yereleştirme sorunları var sanırım. Ve 4.2.2 ile ilgili bir güncellemede geldi ama ben güncellemedim,çünkü ihtiyacım yok... Benim düşüncem elimde sadece bir ekran tutuyormuş gibi hissetirebiliyor,eski xperia,s3 mini ve iphone 4'üme bakınca,bu ne biçim telefon ekranı (çerçeve bakımından) oyuncak bebek ekranı gibi dedirtiyorsa, arkada ki tuşlar ayrı bi cihazda verilsin. ( Zaten kullanmıyorum ) Ve G2 yi şuan 1200 küsürlü rakamlara (en düşük),hiç olmadı en rahat 1300-1400 liraya nette heryerde bulabiliyorsunuz...
G2le arada 300 lira gibi bi fark olmadığı surece satmaz cm mod sirketlestigi için g2 gibi bir telefon her zaman güncel kalacaktır LG yazilim uretmesede güncellik olayı kalmadı nexuslarda nexus 4 aldm 1100 liraya arkadaşım 3ay sonra g2 1500 liraya aldı bence çok iyi telefon bilseydim bi taksit fazla öder g2 alırdım
Bence Nexus 5 . G2 Bundan 2 sene sonra unutulacak G3 falan çıkacak ama Nexus 5 hala güncelliğini kaybetmeyecek muhtemelen Anroid'in bir sonraki jenerasyonunu da görecek . Nexus 4 2012'de çıktı yıl 2014 hala güncel hala popüler bir telefon ve güncellemelerin ardı arkası kesilmiyor . Şahsen Nexus 5 .
Gençler bu arada yeri gelmişken kendi kullandığım romu önereyim. Hiçbir sorunla karşılaşmadım. Daha akıcı olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca şarjı biraz daha fazla gidiyor. Eğer bu işlerle uğraşan varsa gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.
Kimse alinmasin fakat bana göre samsung touchwiz arayuzu ve stock android arayuzu disinda diger butun arayuzler berbat geliyor. Ikonlar, arayuz ve renkler diger telefon ureticilerinde çok fazla siritiyor bence stok android arayuzu en guzel ve en sade arayuz. Bu yuzden kesinlikle nexus derdim o telefonu doldurulmus sacma sapan gunluk hayatta bi kere bile kullanmayacagim uygulamalar bana sacma geliyor
konusup duruosunuzda g2 4,2 de kalırsa çok aglayacaksınız gelecek dediler ama ya gelmezsse 4,2 4,4 hiç bi fark yokmu diyosunuz telefonuma kitkat launcher yuklememle ram tüketimi azaldı ve çok stabil oldu bide şu var opengl 3,0 ı bilenler vardır eger g2 güncelleme almazsa opengl 3,0 diye bişi göremicek 4,4 ün arayuzununu sevmeyenlerde cicili biciliye alışmışlar heralde bi teline kit kat launcher yukle bakalım hangisi hosuna gidecek neyse çok konusmayacagım fakat nexus 5 in odaklanması iphone 5s den bile iyi kıyaslamalara bakın yakındaki bi cismi çekip aniden uzaga cevirdiğinizde nexus 5 tak diye uzaga odak yapıyor 8mp olmasıda 350 dolarada dahda üstünü beklememiz gerekiyor sorun nexus 5 de degil nexus 5 g2 den baya ucuz :) fakat türkiyede vergi mergi diye kandırıp satanlarda hainlik nexus 4 1 seneden beri 1 dolar düşmedi amerikada fakat vergi cartcurt diye satan buyuk markalar bile 900 e 800 e nexus 4 ü satmaya basladılar noldu vergiler 600 700 tl birden mi düştü yemeyin milleti nexus 5i getir enfazla yol vergi flan 150 tl lik masrafı var 350dolar 700 tl +150 900tl 600 tl yuh ben tanesinden 600tl kar yapıcak bişi olsa sabah aksam uyumadan satarım la:) o degil milletimize yazık Edit eksileyen teknosa vatan ve digerleri:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 10 Ocak 2014; 12:30:30 >
Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
Cihazi gunluk olarak kullaniyor musun? Kullaniyor olsan bu yorumu yapmazdin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
G2'nin kronik problemi kamerası.. Yazılımsal sorunu var. Ama xda'da güzel bir topluluğu var ve kendi kamera güncellemelerini çıkardılar,şuan gayet iyi kullanıyorum. Tuş konumlandırması, bana sorarsan yanda yada arkada olmasının hiç bir farkı yok,çünkü tuş kullanmıyorum... Açma kapama işleri ekrana vurarak yapıyorum, telefonu elime almama bile gerek yok. Ama telefon görüşmelerinde yada elime aldığım da "bu tuş burada olmalıymış" dedirtiyor. (yani arkada,şuan ki gibi) Ayrıca Kore cihazlarına 4.4 güncellemesi dağıtılıyor, yereleştirme sorunları var sanırım. Ve 4.2.2 ile ilgili bir güncellemede geldi ama ben güncellemedim,çünkü ihtiyacım yok... Benim düşüncem elimde sadece bir ekran tutuyormuş gibi hissetirebiliyor,eski xperia,s3 mini ve iphone 4'üme bakınca,bu ne biçim telefon ekranı (çerçeve bakımından) oyuncak bebek ekranı gibi dedirtiyorsa, arkada ki tuşlar ayrı bi cihazda verilsin. ( Zaten kullanmıyorum
Bu mesaja 7 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
G Flex karışımı bir romdur.
Flex Rom v1.4.2
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2582845
600 tl yuh ben tanesinden 600tl kar yapıcak bişi olsa sabah aksam uyumadan satarım la:) o degil milletimize yazık
Edit eksileyen teknosa vatan ve digerleri:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 10 Ocak 2014; 12:30:30 >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >